Slavia – Kadaň 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 2:3 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 3:4 (0:1 po s.n.)
Přerov – Prostějov 4:2 (kon.) | Frýdek-M. – Litoměřice 5:2 (kon.) | Jihlava – Kladno 5:4 (2:0 po s.n.)
Vsetín – Ústí n/L 10:1 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Dukla Jihlava
5:4 (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)
Rytíři Kladno
Sobota 26.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tomáš ČACHOTSKÝ - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.

    Dnešní drama je u konce! Viděli jsme celkem osm gólů ze hry, ten devátý přidal z nájezdu Martin Osmík. Rozhodující nájezd měl ale na starosti někdo jiný. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ přisoudil svojí klasickou kličkou Dukle dva body – 5:4 po nájezdech!
     
    64:51
    Pekr ještě způsobil velké problémy Strnadovi, kterého v jeho obranném pásmu o puk obral a nahrál za sebe na Harkabuse, ten ale neukončil zápas!
    59:15 Antonín MELKA - 4:4
     
    59:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno zkusilo hru bez gólmana a vyrovnává v poslední minutě! Na modré se po přihrávce od Svedlunda z osy hřiště napřáhl Nash. Jeho střela zalétla do klubka těl, kde puk tečoval ANTONÍN MELKA a utišuje celý stadion, vyjma hostujícího sektoru – 4:4! Asistence: Brandon Nash, Linus Svedlund.
     
    57:41
    Hořava má dneska po zápase. Nejprve dostal menší trest za podrážení, následně za své výlevy na trestné dostal osobní trest do konce zápasu a bude to asi ještě hodně zajímavé. Menší trest odsedí Jelínek.
     
    56:19
    A jsme zase bez časomíry! Na HZS je toto poměrně častý jev, tentokrát bude pro nejdůležitější část zápasu tento přístroj chybět.
     
    53:41
    Setkání těchto dvou hráčů naposledy přineslo na Kladně gól Jihlavy na 2:5. Tentokrát se utkal Matěj Pekr s Jiřím Říhou znovu a Pekr je vyloučen za hákování. Možná klíčový moment zápasu pro Poldi.
     
    48:51
    Pekr měl na holi druhý gól! Pohl mu výborně navázal obránce a pustil puk na volnou #69, jenže Pekr zkusil kličku z úhlu na bližší tyč, kterou mu Cikánek ale včas zavřel a nepustil puk za záda!
     
    47:28
    Ba co více, mohlo i vstřelit! Zikmund obral jednoho z obránců Dukly o puk na modré a s Lakosem šel 2 na 1, Lakosovi se po přihrávce otevřela brána, Honzík se ale včas proti nevýrazné střele přesunul!
     
    45:19
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Andre Lakos – 2 min., nedovolené bránění).
    42:07 Martin OSMÍK - 4:3
     
    42:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla je zase o gól napřed a po vstupu do třetiny zaslouženě. Klíma u mantinelu ustál souboj, udržel puk na holi a mohl tak nahrát na levý kruh Hrníčkovi. Ten našel ještě lépe postaveného MARTINA OSMÍKA, který na druhé straně brankoviště prostřelil Cikánka – 4:3! Asistence: Dominik Hrníčko, Lukáš Klíma.
    38:03 Šimon JELÍNEK - 3:3
     
    38:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno tentokrát muselo dotahovat, ale dotáhlo se. Zafungovala souhra druhé útočné formace. Zikmund od své střídačky postrčil puk na Machače, který se neunáhlil, naopak mezi kruhy našel volného ŠIMONA JELÍNKA. Hostující junior si skvěle poradil, z mezikruží umístil puk přesně k levé tyči – 3:3! Asistence: Patrik Machač, Ladislav Zikmund.
    35:55 Matěj PEKR - 3:2
     
    35:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Okolo fotografky pod hostujícím kotlem létají kelímky k ledu, protože hostující fanoušci rozhodně dvakrát šťastni nejsou. Dva ze tří gólů totiž zařídili bývalí Kladeňáci. Anděl na oblasti pravého kruhu našel na druhé straně MATĚJE PEKRA, který doslova Cikánka vymíchal v kličce a následně zakončil nekompromisně pod víko – 3:2! Asistence: Lukáš Anděl, Nicolas Werbik.
     
    32:59
    Stadionem se opět nese tradiční opakovačka: Černý svině! Kladno totiž dostává první přesilovou hru. Vyloučeným je po domluvě obránce Matějíček za podrážení. Přesilovka se rozehraje až po komerční pauze.
     
    30:59
    Menší zmatky na domácím stadionu, kdy z toho ale vznikla šance Kladna! Oba týmy totiž přestaly hrát a Zikmund se v útočném pásmu dostal k puku. Přerušeno nebylo, a proto šel sám proti Honzíkovi, který ale tým maskou podržel!
     
    28:35
    A má také čtvrtou přesilovku! Ihned po buly poslal na zem Skořepu Tomáš Vildumetz a je dalším vyloučeným na straně Kladna.
     
    20:13
    Kladno zahájilo druhou třetinu v útoku. Jenže ho zastavuje útočný faul Hořavy u hostující střídačky, který je posouzen jako držení hole. Dukla může jít poprvé v zápase do vedení.
    17:53 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:2
     
    17:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jedeme znovu od nuly, dámy a pánové! Tahle srovnávací trefa jde jednoznačně za kladenskou obranou. Nash nahrával za vlastní branku na Svedlunda, kterého to ale překvapilo stejně jako silničáře sníh v zimě. Od bruslí hostujícího beka se puk odrazil před branku na TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který zkoprnělého Cikánka prostřelil mezi betony – 2:2! Bez asistence.
    15:27 Šimon JELÍNEK - 1:2
     
    15:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A ono z toho nevytěžilo jenom pásmo, ale také gól! Vzešel z nenápadné situace v rohu kluziště. Zikmund zde vybojoval kotouč a postrčil ho před sebe na ŠIMONA JELÍNKA. Věkem ještě junior zkusil Honzíka z ostrého úhlu překvapit na bližší tyči a skutečně tam mezírku našel – 1:2! Asistence: Ladislav Zikmund.
    14:08 Petr ŠTINDL - 1:1
     
    14:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Bomby do vinglu? Jak je libo! Na jedné straně dává gól bývalý Jihlavák, na druhé pak bývalý Kladeňák, oba hrají v obraně. PETR ŠTINDL dostal od Skořepy z mezikruží nahrávku do prostoru pravého kruhu, kterou využil k nápřahu až z Havlíčkova Brodu a Cikánek se mohl podívat jenom za sebe – 1:1. Asistence: Josef Skořepa.
    10:18 Jiří ŘÍHA - 0:1
     
    10:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Podívejme se, kdo to dal gól! Jsou jisté góly, které se neslaví. A to je přesně případ gólu JIŘÍHO ŘÍHY. Nejprve Kehar vjel agilně do útočného pásma, nicméně z jeho nájezdu nic nevzešlo. Puk se ale zpoza branky dostal od Kehara na hůl právě Říhy, který z první vymetl šibenici! Asistence: Martin Kehar.
     
    07:50
    Čachotský odvedl práci pro Štindla, který přehrál puk k Štebihovi. Ten byl natvrdo poslán na mantinel za Honzíkovou brankou od Hajného a zlý kladenský muž je odeslán na trestnou, klasifikace krosček.
     
    04:10
    První vyloučení dnešního zápasu. Trestaným je kladenský Kubík za podrážení.
     
    03:42
    Za hostující brankou vyšli ze souboje jako vítězové hosté a dokonce mohli jít do vedení! Všem totiž ujel Melka, který šel sám na Honzíka, jenže kotouč už do branky v rychlosti nezasunul!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Štindl (Skořepa), 18. Čachotský, 36. Pekr (Anděl, Werbik), 43. Osmík (Hrníčko, Klíma), rozh. náj. Čachotský – 11. J. Říha (Kehar), 16. Jelínek (Zikmund), 39. Jelínek (Machač, Zikmund), 60. Melka (Nash, Svedlund)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Antonín Melka (KLA)
    2. série:
    1:0   Lukáš Anděl (JIH)
    1:0   Šimon Jelínek (KLA)
    3. série:
    1:0   Dominik Hrníčko (JIH)
    1:0   Ladislav Zikmund (KLA)
    4. série:
    1:0   Tomáš Harkabus (JIH)
    1:0   Tomáš Kaut (KLA)
    5. série:
    2:0   Martin Osmík (JIH)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, P. Hořava, Lakos, Kehar, J. Říha, Zelingr – J. Strnad (C), Kubík, Melka – Zikmund, Machač (A), Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Hajný.

    Rozhodčí: Čech, Kašík – Štofa, Doležal

    Diváci: 3 013
    thejrc.org