Chabarovsk – Ufa 3:0 (kon.) | Kunlun – Omsk 3:6 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 3:5 (kon.)
CSKA Moskva – Barys 2:5 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Petrohrad – Riga 7:1 (kon.)
HC Slovan – Minsk 2:4 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Avangard Omsk
Sobota 26.01.2019, 08:00 • LeSports Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:34 Ilja MICHEJEV - 3:6
     
    59:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    Definitivní tečku za výsledkem přidal ILJA MICHEJEV, který se po přihrávce Manukjana dostal do samostatného úniku na prázdnou branku soupeře. Tohle nešlo neproměnit, o plném bodovém zisku pro Omsk je rozhodnuto! Asistence: Ville Pokka a Arťom Manukjan.
     
    58:43
    Lazušin nakonec přeci jen dostal pokyn, aby zamířil na střídačku. Čínský tým to tedy zkouší v šesti bez brankáře!
    52:58 Blake PARLETT - 3:5
     
    52:58
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Domácí hokejisté dnes dávají branky z velmi složitých pozic. BLAKE PARLETT zakončoval z pravé strany, jeho rána mířila přesně do růžku hostující svatyně, Bobkov byl bez šance na úspěch! Asistence: Luke Lockhart a Greg Squires.
     
    48:38
    Nejprve souboj na hranici brankoviště, díky kterému se Lazušin dostal mimo branku. Kotouče se zmocnil obránce Lofquist, který ho poslal pouze na hůl Galimova, ten následně trefil odkrytou branku. Rozhodčí celou situaci dlouho zkoumali na videu, gól nakonec pro postavení útočícího hráče v brankovišti neplatí!
    47:45 Kirill PETROV - 2:5
     
    47:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Po nedůrazu v domácí obraně se do samostatného úniku dostal KIRILL PETROV. Ten udělal rychlou kličku do forhendu, následně rychlou střelou překonal Lazušina!. Asistence: Alexej Bondarev a Semjon Košelev.
     
    45:12
    Střídání v týmu Avangard Omsk: ze hřiště odchází Ivan Nalimov, přichází Igor Bobkov.
    45:12 Justin FONTAINE - 2:4
     
    45:12
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Domácí dramatizují vývoj dnešního zápasu a bleskově snižují! Z téměř neřešitelného úhlu na pravé straně nahazoval JUSTIN FONTAINE. Brankář Nalimov dnes už podruhé inkasuje velmi laciný gól! Asistence: Krišjanis Redlihs a Ondřej Vitásek.
    43:54 Andrej STAS - 1:4
     
    43:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    ANDREJ STAS obkroužil branku, vzápětí puk nahazoval před Lazušina, kde se od jednoho z hokejistů odrazil do sítě. Rozhodčí šel celou situaci zkontrolovat na videu, zda puk nezasáhl Galimov rukou, ten však nejspíše vůbec nehrál, kotouč si do vlastní branky srazil jeden z domácích beků! Asistence: Jevgenij Medveděv.
     
    43:08
    Po levé straně ujížděl Stålberg. Ten udělal kličku Lazušinovi, poté chtěl kotouč zasunout za jeho záda na bližší tyči. Jeho zakončení se zastavila pouze na tyči!
    38:14 Taylor BECK - 1:3
     
    38:14
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dva vyloučení hráči se sice už vrátili na led, ovšem do této akce už zasáhnout nestihli. Na levé straně zůstal úplně volný TAYLOR BECK, který po dobré přihrávce střílel z první. Jeho rána skončila v síti, Lazušin po puku skočil, zasáhnout ale nedokázal! Asistence: Cody Franson a Sergej Šumakov.
     
    37:01
    Avangard zatím ve dvojnásobné početní výhodě nic nevymyslel. I prosto přichází oddechový čas pro hostující celek!
     
    36:11
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Luke Lockhart – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Sam Lofquist – 2 min., hrubost).
     
    31:03
    Obrovská příležitost na srovnání! Kotouč se po závaru odrazil na levou stranu, přesně na hůl Savinainena. Ten sice zamířil do odkryté svatyně, ovšem jeden z hostující obránců pak finskému hráči překazil radost!
    30:08 Maxim ČUDINOV - 1:2
     
    30:08
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté dnes podruhé využívají přesilovou hru a opět se dostávají do vedení! Spoustu prostoru dostal MAXIM ČUDINOV, jehož tvrdá rána se zastavila až v síti, brankář Lazušin téměř vůbec nic neviděl! Asistence: Cody Franson.
     
    28:16
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Blake Parlett – 2 min., hrubost).
     
    25:02
    Omsk mohl vedení opět strhnout na svoji stranu! Na pravé straně zůstal nikým nehlídaný Michejev, který z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit Lazušina!
    24:25 Olli PALOLA - 1:1
     
    24:25
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Kotouče se na modré čáře zmocnil OLLI PALOLA, který ho následně pouze nahodil na branku. Puk k překvapení všech skončil za zády nerozchytaného Nalimova, ten nyní rozhodně nemá čisté svědomí, srovnáno! Asistence: Sam Lofquist a Patrik Lundh.
    11:42 Ilja MICHEJEV - 0:1
     
    11:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    Šumakov posunula na Desharnaise, který přihrával před branku. Tam si sjel ILJA MICHEJEV, ten poté nechytatelnou střelou překonal Lazušina a otevřel skóre! Asistence: Sergej Šumakov a David Desharnais.
     
    10:05
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Michael Latta – 2 min., krosček).
     
    09:05
    To byla výborná šance pro Omsk! Na levé straně zůstal osamocený Stålberg. Ten místo střely ještě hledal Semjonova, který by uklízel do prázdné branky. Hostující obrana však Semjonovovi překazila zakončení!
     
    02:28
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Victor Bartley – 2 min., nedovolené bránění).

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 25. Palola (Lofquist, Lundh), 46. Fontaine (K. Redlihs, Vitásek), 53. Parlett (Lockhart, Squires) – 12. I. Michejev (Šumakov, Desharnais), 31. Čudinov (Franson), 39. Beck (Franson, Šumakov), 44. Stas (J. Medveděv), 48. K. Petrov (Bondarev, Košelev), 60. I. Michejev (Pokka, Manukjan)


    Red Star Kunlun: Lazušin (C. Sun) – Parlett, Vitásek (A), Lofquist, Järvinen, K. Redlihs, Bartley, Jüe – Fontaine, Shore (A), Yip (C) – Lundh, Mertl, Palola – Latta, St. Pierre, Savinainen – Squires, Lockhart.
    Avangard Omsk: Nalimov (46. Bobkov) – Franson, J. Medveděv (C), Pokka, Pivcakin, Čudinov, Bondarev, Martynov, Jaremčuk – I. Michejev (A), Zernov, Košelev – Beck, Desharnais, Šumakov – K. Petrov, K. Semjonov, Stålberg – Manukjan, Stas, A. Galimov.

    Rozhodčí: Fraňo, Soin – Kučava, Novikov
    thejrc.org