Mountfield HK – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 0:6 (kon.) | Přerov – Olomouc 1:4 (kon.)
Kladno – Chomutov 3:1 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 3:2 (3:2 po s.n.) | Třinec – Salzburg 7:4 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Slavia 4:3 (kon.) | Zlín – Havířov 5:3 (kon.)
Pardubice – Vsetín 5:1 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (3:2, 2:0, 0:1 – N 0:0 – 0:1)
SKLH Žďár nad Sázavou
Sobota 26.01.2019, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SKLH Žďár nad Sázavou.
    Rozhodující pokus proměnil na půdě svého bývalého klubu obránce JAN KLODNER.
     
    4. série
    1:2
    Jan Klodner krásně vykoupal Daniela Dvořáka mezi betony.
     
    3. série
    1:1
    Ale Kryštof Lang stejně suverénním způsobem vyrovnává.
     
    3. série
    0:1
    Daniel Poizl prudkou střelou otevírá skóre nájezdů.
     
    62:18
    Dominik Šedivý stihl dvakrát dojet Jiřího Puczka, který už neměl síly na to, aby si v sólu vypracoval rozhodující náskok.
     
    61:49
    Po Pěnčíkově nabídce nesedlo zakončení úplně volnému Dominiku Šedivému.
     
    59:47
    Martin Nagy ujížděl dopředu, ale obránce Martin Pěnčík napravil předešlé zaváhání a před Dvořákem ho obral o kotouč. Takže ani kontaktní gól hosté nevstřelí.
     
    57:07
    No a tuhle pasáž si brankář Jan Radosta (ZNS) za rámeček rozhodně nedá, nyní vyhodil puk z obranného pásma mezi diváky a samozřejmě nemůže následovat nic jiného než menší trest. Ten odpyká Robert Bačo. 4 na 4.
     
    56:10
    Jan Radosta chyboval při výjezdu za odraženým kotoučem, ale dojíždějící Vojtěch Síla ho nepotrestal!
     
    55:54
    Po další domluvě mezi trojicí rozhodčích následuje menší trest pro Martina Jandu (HKM) za faul kolenem. Další možnost pro hosty, aby se vrátili do zápasu!
     
    55:54
    Žďár je kompletní, na led teď zůstal ležet jeden z jeho hráčů, který se drží za koleno.
     
    53:25
    Střídačka Mountfieldu si vybírá oddechový čas.
     
    53:25
    Bruslařská pasáž přinesla několik soubojů a když Matěj Mikulík (ZNS) hodil do branky hradeckého obránce, rozhodčímu nezbývalo, než ho poslat za katr. Hradec má krátkou přesilovku čtyři na tři.
     
    51:41
    "Oba dva!" křičí vehementně rozhodčí. Petr Poppel (HKM) i Pavle Vojinovič (ZNS) odcházejí na trestnou za hrubost a budeme sledovat hru čtyř proti čtyřem.
     
    49:43
    Žďár právě vstřelil branku!
    No a zbytečný faul hosté trestají! Chvíli kombinovali, načež Klodner vybídl v levém kruhu DOMINICKA VAŠÍČKA. Ten zvolil střelu k bližší tyčce, kde našel místo v postoji Daniela Dvořáka a oživil šance Žďáru na body – 5:3! Asistence: Jan Klodner, Martin Nagy.
     
    49:02
    Několik hraničních soubojů nechal rozhodčí plynout a Miroslav Havelec (HKM) potom mimo hru ze vzteku zbytečně sekl soupeře. Dvě minuty a ideální šance pro Plameny.
     
    42:55
    Už odjíždí na střídačku a rozhodčí po vzájemné domluvě nakonec vylučují. Jakub Filip (ZNS) odchází pykat za sekání.
     
    42:55
    Po dalším souboji v rohu pásma, který jsem bohužel neviděl, zůstal na ledě hradecký zadák Jakub Kynčl a drží se za ruku.
     
    38:36
    Dominick Vašíček (ZNS) u mantinelu nedovoleně zastavil Jakuba Naara a odchází na trestnou za podrážení. Sportovně ho ale přijel zkontrolovat.
     
    37:32
    Marha s Ďurišem mohl přidat dnešní čtvrtý gól téhle lajny, po krásné kombinaci byl už ale slovenský útočník moc blízko a puk nezvládl stlačit do růžku!
     
    35:55
    Přečíslení dva na jednoho pro Plameny. Lukáš Gergel ho zakončoval přímou střelou, trefil ale jen boční síť.
     
    33:26
    Tomáši Kulichovi není co vyčítat, přesto ho v brance Žďáru nahrazuje Jan Radosta. Tak uvidíme, jestli tenhle impuls přinese hostům nějakou radost.
     
    33:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Poslední tým extraligy přece jenom vyrábí na obranné polovině příliš mnoho chyb a teď prohrává v Hradci už o tři góly! Daniel Šedivý se na levé straně dostal dopředu a dobře věděl, co musí udělat – napálit puk o brankáře Kulicha přímo na hokejku DALIBORA ĎURIŠE, jenž to měl před odkrytou svatyní snadné – 5:2! Asistence: Daniel Šedivý, Šimon Marha.
     
    28:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Místo vyrovnání přichází čtvrtá radost domácích, a tu už jim nic nevezme! Po rychlém přejezdu do pásma se kotouč odrazil před prázdnou klec na hokejku MARTINA JANDY, který i přes zákrok obránce splnil svůj úkol, a je to 4:2! Asistence: Martin Pěnčík.
     
    27:53
    Obrovský námaz přímo na hokejku hosté netrestají, Jakub Filip napálil sám před Dvořákem tyčku!
     
    26:37
    Daniel Dvořák v další šanci vychytal Jiřího Puczka, Černohorský pak tvrdým hitem srazil Sílu, který se těžko sbíral. Tohle minimálně zavánělo nedovoleným bráněním.
     
    25:56
    Robert Bačo a Martin Nagy ujeli do přečíslení dva na nikoho, ale sehráli ho tedy prachbídně a Dvořák nemusel předvést žádný zázračný zákrok.
     
    24:52
    Hradec docílil gólu, ale rozhodčí ho po dlouhé diskusi neuznávají!
     
    24:42
    Hradečtí rozehráli z vlastního pásma rychlou akci pro Vojtěcha Sílu, ani on si ale v sólu na Kulicha nepřišel!
     
    23:28
    Na trestnou lavici pokojně odjíždí Jan Klodner (ZNS) a po jeho krosčeku jde Mountfield na třetí přesilovku. Dokáže ji už využít?
     
    22:40
    Jakmile se domácí ubránili, vyrazili do přečíslení a Tadeáš Pinkas byl před Kulichem sám! Chtěl si ho rozhýbat a pak bekhendem zasunout mezi betony, ale úmysl mu nevyšel a brankář vyšel ze situace vítězně.
     
    19:40
    A bude mít až do přestávky. Lukáš Pajer (HKM) je totiž vyloučen za úplně zbytečné sekání, za nějž mu Jiří Janoušek v kabině určitě vyčiní.
     
    16:09
    Jakub Naar trefil svou střelou od modré čáry do obličeje spoluhráče Dominika Šedivého, který s bolestivou grimasou odjíždjí na střídačku. Moc ale nechybělo a tahle teč by paradoxně vedla ke gólu, puk proskákal jen kousek vedle branky.
     
    15:35
    Vzápětí ale hosté faulovali a uvidíme hradeckou přesilovku. Jakub Filip (ZNS) je vyloučen za krosček.
     
    15:29
    Chyba na hradecké modré čáře pustila dopředu domácí. Petr Poppel se mohl Kulicha zeptat, kam to chce, ale bekhendový blafák zakončil příliš slabě a nepřekonal ho!
     
    14:34
    Žďár právě vstřelil branku!
    Naprosto nesmyslná snaha domácího obránce, který se místo nahrávky pustil do přesily hráčů, končí kontaktní trefou borců z Vysočiny! Dlužno říct, že to sehráli parádně. Lukáš Gergel v přečíslení krásně vybídl JAKUBA FILIPA, který z první zakončil přesně k tyčce – 3:2! Asistence: Lukáš Gergel, Dominick Vašíček.
     
    14:01
    Poppel – Tadeáš Pinkas – Síla, to byla útočná spolupráce, která mohla vést ke čtvrté brance Hradce! Druhý jmenovaný ale na přihrávku do sóla nedosáhl ideálně a třetího pak po jeho nabídce vychytal Kulich. Ten si vzápětí hlasitě ulevil.
     
    10:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    No podívejme, v posledních minutách je to obrana Žďáru, která má den otevřených dveří! Samostatný únik ještě nevyužil Šimon Marha, ale po chvíli vrátil puk před brankoviště DALIBORU ĎURIŠOVI, který ho nabral na bekhend a povedeně zvedl do bližšího růžku. Hradec vede už 3:1! Asistence: Šimon Marha, Daniel Šedivý.
     
    08:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další rychlý brejk Mountfieldu už ale končí brankou a domácí otáčejí vývoj zápasu! Veškerý kredit teď patří VOJTĚCHU SÍLOVI, který se zachoval podle svého příjmení a nebojácně se natlačil až do brankoviště. První střelu vyrazil Kulich před sebe, na dorážku do odkryté klece už ale nestačil – 2:1! Bez asistence.
     
    07:59
    Na pravé straně nabral dobrou rychlost hradecký Tadeáš Pinkas, ale v poslední chvíli mu nejspíš do puku lehce klepl protivník, a proto vypálil mimo.
     
    07:21
    Au. Hokejový bodyček, samozřejmě neúmyslný, schytal hlavní rozhodčí od Dominicka Vašíčka. Spíš se tam žďárskému útočníkovi ale přimotal. Teď je pan Müller pořádně otřesený a přerušil hru.
     
    03:49
    No a Mountfield jde vzápětí na první přesilovku. Jakub Černohorský (ZNS) je vyloučen za držení.
     
    03:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rychle nabyl, rychle pozbyl, Hradec ani ne za minutu vyrovnává! Dalibor Ďuriš narýsoval od zadního mantinelu chytrý pas ŠIMONU MARHOVI, který ho z první doručil ke vzdálěnější tyčce a potěšil svého otce, legendárního Josefa Marhu, jenž stojí přímo nad brankou – 1:1. Asistence: Dalibor Ďuriš.
     
    02:37
    Žďár právě vstřelil branku!
    Aktivnější Plameny se bleskově ujímají vedení! Sekundu po buly to tedy rozhodně nebylo a časoměřič trochu zaspal, nic to ale nemění na tom, že gól padl hodně rychle. Slavomír Kadleček vyhrál vhazování na MARTINA NAGYE, který vystřelil a díky parádní cloně propálil nic netušícího Dvořáka – 0:1! Asistence: Slavomír Kadleček.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Marha (Ďuriš), 9. Síla, 11. Ďuriš (Marha, Daniel Šedivý), 29. Janda (Pěnčík), 34. Ďuriš (Daniel Šedivý, Marha) – 3. Nagy (Kadleček), 15. Filip (Gergel, Vašíček), 50. Vašíček (Klodner, Nagy), rozh. náj. Klodner

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Gergel (ZNS)
    0:0   Ďuriš (HKM)
    2. série:
    0:0   J. Filip (ZNS)
    0:0   Marha (HKM)
    3. série:
    0:1   Poizl (ZNS)
    1:1   Lang (HKM)
    4. série:
    1:2   Klodner (ZNS)
    1:2   Pajer (HKM)
    5. série:
    1:2   Vašíček (ZNS)
    1:2   Kašpar (HKM)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Kukla (C), M. Pinkas, Naar, Perička, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Ďuriš, T. Pinkas, Kašpar, Síla, Havelec, Pajer, Lang, Janda, Daniel Šedivý, Marha, Poppel. Trenér: Aleš Krátoška.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich (34. Radosta) – Černohorský (C), Mikulík, Klodner, Poizl, M. Filip, Budín – J. Filip, Vojinovič, Kouba, Polodna, Pětník, Bačo, Kadleček, Gergel (A), Puczek, Nagy (A), Nikolič, Vašíček. Trenér: Jaromír Pytlík.

    Rozhodčí: Müller – Štěpánek, Dědek, 24. Horák.
    thejrc.org