Vladivostok – Chabarovsk 0:7 (kon.) | Kunlun – Omsk 5:2 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 2:1 (2:0 po s.n.)
CSKA Moskva – Minsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Riga 3:2 (kon.)
po prodl.
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 28.01.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:34 Kirill KAPRIZOV - 3:2
     
    61:34
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Lisovcovi v rychlém útoku nevyšlo zakončení, což byla voda na mlýn pro domácí. KIRILL KAPRIZOV zavezl puk do útočného pásma, nechal ho na pravé straně pro Veye a mezitím si najel přesně před branku, kde ho Vey také naprosto přesně našel. Proti tomuhle nemohl dělat Enroth vůbec nic. Asistence: Linden Vey.
     
    60:09
    Hned na začátku prodloužení zavezl Stěpanov puk po pravé straně do útočného pásma a předložil jej před branku na volného Těreščenka, který ale u pravé tyče nedokázal překonat brankáře.
     
    57:27
    Branka platí, o postavení útočícího hráče v brankovišti se nejednalo, a hraje se tak dvě a půl minuty prakticky od znova.
    57:27 Michail NAUMENKOV - 2:2
     
    57:27
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen máme vyrovnáno. Dvě minuty před koncem se prosazuje MICHAIL NAUMENKOV, který v předbrankovém prostoru úspěšně tečoval nápřah Grigorenka od modré, nehledě na to, že Vey ještě lehce změnil směr puku před Naumenkovou tečí. Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
     
    55:57
    Kaprizov se prodral po levé straně před gólmana Minsku a zkoušel zakončení po ledě, ale podruhé v dnešním utkání se neradoval.
     
    51:34
    Oleg Jevenko jde ven na dvě minuty za podrážení a bude nyní trnout, zda vydrží na trestné lavici celých 120 sekund.
     
    47:28
    Tohle nebylo vůbec špatné. Wiercioch dával z pravého kruhu střílenou přihrávku na pravou tyč, kde na ní těsně nedosáhl Kogaljov. Vzápětí týž hráč vypálil už na přímo a jeho rána prošla těsně nad břevnem.
     
    46:51
    V končící 47. minutě přichází první početní výhoda hostí, kteří budou hrát dvě minuty přesilovku za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest domácí lavice odsedí Michail Pašnin.
     
    43:53
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nyní ale domácí obrana neuvěřitelně zaspala. Kogaljov hodně ledabyle zpracovával kotouč, který mu uzmul Kaprizov a posunul jej naslepo na Veye. Ten jej s troškou štěstí dal na modrou pro Grigorenka, jehož střelu si našel před branou právě zcela zapomenutý Vey. Mohl si vybrat z několika možností a zvolil tu nejlepší, když přihrál před branku na najíždějícího KIRILLA KAPRIZOVA, jenž si za svůj výkon dnes již branku zasloužil. Zápletka je na světě. Asistence: Linden Vey, Michail Grigorenko.
     
    38:35
    Domácím dneska opravdu není přáno. Aspoň zatím. Anton Slepyšev mohl zamést puk do volné části branky, ale ani jednou ze dvou pokusů ho nenabral na hůl. Ke Slepyševovi tak přijel Kirill Kaprizov, který už skákavý kotouč trefil, ale mířil vysoko nad.
     
    38:04
    Což ale nebude nyní úplně jednoduché, neboť Teemu Pulkkinen na brankovišti byl až tak důrazný, že sekl soupeře, a jde na dvě minuty ven.
    34:47 Jevgenij KOVYRŠIN - 0:2
     
    34:47
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No tak tohle je další šok pro domácí plejery. Maxim Parfejevec dobrým napadáním u levého hrazení získal puk zpět, navíc jej bryskně přihrál na modrou pro Stěpanova. Ten vystřelil a před brankou si kotouč našel JEVGENIJ KOVYRŠIN, který si puk potáhl na pravou stranu a úspěšně vykoupal Sorokina. Asistence: Andrej Stěpanov, Maxim Parfejevec.
     
    33:04
    V situaci dva na dva v podání domácích číhal Andrej Světlakov před brankou na přihrávku, leč přes bránící a po ledu se klouzající hráče se k ní nedostal. Jevgenij Lisovec na poslední chvíli puk zablokoval. Pokud by přihrávka našla cíl, byla by to velká šance pro domácí ekipu.
    26:36 Jevgenij LISOVEC - 0:1
     
    26:36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jen co se hosté vzpamatovali z tlaku, vystrčili hned růžky a jdou do vedení. Těreščenko zavezl puk přes modrou a s notnou dávkou štěstí jej udržel na svojí holi. Z pravé strany našel přesně na modré ILJU LISOVCE, který popotáhl puk blíže mezi kruhy a krásně zamířil přesně k levé tyči Sorokina, který se natahoval marně. Asistence: Alexej Těreščenko.
     
    19:40
    První třetinu dohrávají domácí v útočném pásmu, snaží se ještě jednou zmáčknout soupeře. Kaprizov střílel z kruhů a poté se k dorážce dostal i Karnauchov, ale Jhonas Enroth je v první třetině nepřekonatelný.
     
    17:46
    A další šance domácích. U pravé tyče z pohledu Enrotha číhal Anton Slepyšev, který dostal krásnou přihrávku od Kaprizova, jenže do volné části branky nedokázal puk nasměrovat.
     
    17:15
    Nyní přišla nebezpečná střela Grigorenka, který pálil přímo do míst před brankou, kde byl pořádný vzruch, ale Enroth dokázal kotouč vyrazit.
     
    16:21
    Dmitrij Znacharenko si jde odsedět dvě minuty za faul kolenem.
     
    16:11
    A dobrá akce i na druhé straně! Maxim Šalunov ukázal také dobrou individuální akci, po které se natlačil kolem pravého kruhu až před Enrotha, ale ten jej vychytal i za pomocí spoluhráče, který se provinil faulem. Následná odražená rána, která mohla Enrotha ohrozit, neboť určitě nebyl v ideálním postavení, šla vedle tří tyčí.
     
    15:48
    Howden se dokázal protlačit mezi dvěma soupeři a dostat se až k brance Sorokina. Nechybělo moc a puk usměrnil přesně k pravé tyči gólmana, ale nakonec mu trošku chybělo.
     
    11:17
    Už to mohlo být pro CSKA veselejší. Od modré vypálil Blažijevskij, ale jeho rána pouze zacinkala na tyčku Enrotha, který téměř nic neviděl.
     
    11:08
    Po komerční přestávce půjdou hosté do čtyř, protože hráli v příliš mnoho hráčích na ledě. Trest si jde odsedět Teemu Pulkkinen.
     
    10:37
    První velká šance domácích. Vey prošel po pravé straně do útočného pásma a mezi kruhy hledal úspěšně Kirilla Kaprizova. Domácí forvard do jeho přihrávky nastavil čepel, ale usměrnil puk nad branku.
     
    05:57
    Jevgenij Lisovec podrazil soupeře, který se kolem něj na pravém kruhu v obranném pásmu Minsku obtočil. Jiná varianta obránci Minsku ani nezbývala.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 44. Kaprizov (Vey, Grigorenko), 58. Naumenkov (Vey, Grigorenko), 62. Kaprizov (Vey) – 27. Lisovec (A. Těreščenko), 35. Kovyršin (An. Stěpanov, Parfejevec)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Marčenko, Blažijevskij, Dahlbeck, M. Robinson (A), Pašnin, Naumenkov, Romanov – Vey, Grigorenko, Kaprizov – Hansen, P. Karnauchov, Kalinin – Al. Popov (C), Okulov, Šalunov – Tělegin (A), Slepyšev, Světlakov.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Blum, Bokun, Jevenko, Wiercioch, Znacharenko – A. Těreščenko (C), Kogaljov, S. Kosticyn – Q. Howden, Pulkkinen, Drozdov – Kovyršin, An. Stěpanov, Parfejevec – Kitarov (A), Litvinov, A. Volkov.

    Rozhodčí: Ščenov, Cyplakov – Susujev, Gordenko
    thejrc.org