Čeljabinsk – Viťaz 2:3 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 2:4 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 30.01.2019, 15:00 • Traktor Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:25:08)
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 12-9
    Střely na branku celkem: 32-40
     
    Je dobojováno! Skóre dnes bylo jako na houpačce a nabídlo několik zvratů. Nejprve vedli hosté, v úvodu utkání se totiž prosadil Černov. Domácí hokejisté ale nesložili zbraně a ještě před pauzou po trefách Šolochova a Rybakova vedli. O osudu tohoto duelu tak rozhodl až závěr prostřední dvacetiminutovky. Kokarev srovnal a o minutu později už Viťaz dokonce vedl. Čeljabinsk totiž dostal výhodu při signalizovaném trestu a Děmčenko zamířil na střídačku. Domácí v rozehrávce chybovali a kotouč nakonec trefil odkrytou svatyni. Autorem rozhodujícího gólu je tedy hostující brankář Ortio!
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Tohle už pro hosty vypadá dobře! Petrov nechtěl pustit soupeře do přečíslení a jasně fauloval. Hra se tak stěhuje před domácí branku, do které se vrací Děmčenko.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexej Petrov – 2 min., podrážení).
     
    59:26
    Bergström puk z pravé strany posílal na teč. Následný závar vyřešil Ortio, který udržel kotouč ve své moci. Domácí lavička si vyžádala čas na poradu!
     
    58:55
    Do situace jeden na jednoho se dostal Sjomin. Ten dělal kličku do bekhendu, poté chtěl trefit odkrytou branku. Hostující hráč však trefil pouze domácího beka!
     
    58:24
    Až teď se Čeljabinsk usadil před hostujícím brankářem. Děmčenko zamířil na střídačku, domácí hokejisté to zkouší v šesti!
     
    57:46
    Domácím se nedaří usadit v útočné třetině, hosté i nadále výborně brání modrou čáru, Děmčenko tak i nadále zůstává mezi tyčemi.
     
    57:15
    Vyloučený Švec-Rogovoj se vrátil na led, poté přišlo další osvobození. Tentokráte se píská zakázané uvolnění hostů.
     
    56:20
    Obránce Borodkin už kotouč nedokázal zahrát před modrou čarou, což neuniklo čárovému rozhodčímu, který ihned pískal ofsajd.
     
    55:54
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Bergström. Švédský hokejista ještě hledal spoluhráče před brankou, hosté se ujali puku, vzápětí vyhodili.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., držení).
     
    54:57
    Nahození Petrova od modré čáry, Ortio měl odkrytý výhled. Udržel kotouč ve výstroji, vzápětí přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    54:34
    Boj o kotouč za brankou Děmčenka. Hosté nasbírali cenné vteřiny, nyní už se ale zase musí rychle vracet do obranného pásma.
     
    53:50
    Situace na ledě se nijak nemění, na větší příležitost ve třetí části hry i nadále čekáme, Viťaz působí hodně pasivním dojmem.
     
    52:59
    Na ledě zůstala první útočná trojka hostů. Rendulić teď hledal Makejeva, ke kterému se přihrávka nakonec nedostala.
     
    52:26
    Zblokovaná střela Nikulina, kotouč se zastavil až v ochranné síti. Je tady druhá reklamní přestávka ve třetí třetině.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 8. Šolochov (Šarov), 15. Rybakov (Kokujov, Kravcov) – 3. P. Černov (Rendulić, Makejev), 37. Kokarev (Stasenko, N. Komarov), 38. Ortio


    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Sudnicin) – Isajev, Bailen (A), A. Petrov (C), Karpuchin, N. Chlystov, Borodkin, Želdakov – Enlund, Szczechura, Glinkin – Bergström, Stoa, Thomas – Kravcov, Rybakov (A), Kokujov – Jerofejev, Šarov, Šolochov – Gubarev.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Stasenko, Jevsejenkov, Mozík, Katičev, Šinkevič, Golovkov, Kožemjakin – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Stoljarov – Řepík, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – N. Komarov, P. Černov, Vyglazov – Gončarov.

    Rozhodčí: Rogačjov, Šenjov – Bitjukov, Palej
    thejrc.org