Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 01.02.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HC SPARTA PRAHA

    9. místo, 59 bodů, skóre: 104:100
    16V, 5VP, 17P, 1PP
    Aktuální forma: V, V, P, P, V

    Sparťanský tým se v posledních dnech a týdnech komíhá na hranici postupové desítky a nadále věří v co nejlepší umístění pro závěr základní části. Svěřenci trenéra Uweho Kruppa stabilizovali svoje herní výkony přibližně s příchodem nového roku, který pro ně bude z hlediska vývoje v tabulce velmi náročný. Nic však nemění na tom to, že sparťané stále nemohou najít ten správný rytmus v domácím prostředí. V O2 areně totiž vyhráli od 21. října pouze s Mladou Boleslaví a Zlínem.

    Trápení na vlastním ledě není příjemné pro žádný extraligový tým. Čím se však sparťané mohou pyšnit, je bilance na ostatních stadionech. V této statistice jim dokonce patří první místo, když dokázali posbírat na soupeřových kluzištích celkem sedmatřicet bodů. Druhá Plzeň má pouze o tři méně, ale rovněž dva zápasy k dobru. Svoji venkovní dominanci sparťané předvedli také v Hradci Králové, kde už po první třetině vedli o tři branky, a i díky opět v brance spolehlivému Matěji Machovskému dokráčeli k cenné tříbodové výhře.

    Poslední zápasy:
    36. kolo: Karlovy Vary – Sparta 1:4
    37. kolo: Litvínov – Sparta 1:4
    38. kolo: Sparta – Kometa 1:4
    39. kolo: Sparta – Liberec 1:4
    40. kolo: Hradec – Sparta 2:3
    Brankář Matěj Machovský patří k oporám celého sparťanského týmu a v celkové tabulce gólmanů je čtvrtý. Naposledy čaroval na ledě Hradce, kde sparťané zvítězili zejména jeho zásluhou.

     
    HC VÍTKOVICE RIDERA

    4. místo, 72 bodů, skóre: 112:103
    21V, 3VP, 15P, 3PP
    Aktuální forma: V, P, V, V, P

    Vítkovičtí hokejisté mohou být s průběhem základní části spokojeni. Ostravský klub v aktuálním ročníku útočí v tabulce vysoko a pomaloučku se dotahuje na přední lídry soutěže. Tým kolem kapitána Rostislava Olesze se v průběhu sezony prezentuje vyvážeností svého kádru a v obraně patří do skupiny týmů s méně obdrženými brankami. Ostravané si drží sympatické čtvrté místo v tabulce extraligy, nicméně na pátou Plzeň je dělí odstup jednoho bodu a také čtyř odehraných utkání navíc.

    Ridera však nepatří mezi týmy s dobrou úspěšností na venkovních kluzištích, kde získala ze svého celkového počtu pouze dvacet tři bodů. S touto cifrou se řadí na průběžné deváté místo, ze kterého bude mít nyní možnost odpíchnout se vpřed. Vítkovičtí na své výjezdy do hlavního města mají dobré vzpomínky, jelikož z posledních pěti návštěv čtyřikrát zvítězili a jednou brali alespoň bod. V posledním utkání na ledě Litvínova však Modrobílí nenavázali na předchozí výhry a prohráli.

    Poslední zápasy:
    36. kolo: Vítkovice – Kometa 4:1
    37. kolo: Hradec – Vítkovice 3:1
    44. kolo: Vítkovice – Olomouc 7:6sn
    38. kolo: Vítkovice – Liberec 2:1sn
    39. kolo: Litvínov – Vítkovice 5:1
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/BRANKÁŘI

    HC Sparta Praha

    Sparťanskému bodování vládl dlouho dobu kapitán Pražanů Petr Vrána. Po jeho odchodu přebral tuto štafetu útočník Lukáš Pech, který je aktuálně nejproduktivnějším sparťanem a zároveň nejlepším střelcem svého týmu. S dvoubodovým odstupem za ním kvapí Miroslav Forman, jenž vybídl ke skórování v posledním utkání na horkém ledě v Hradci Králové svého služebně staršího spoluhráče z jedné formace. O pozici třetího hráče ve sparťanské produktivitě se dělí obránce Jeremie Blain společně s Andrejem Kudrnou, kteří mají shodně devatenáct bodů.

    Tři nejlepší hráči:
    Lukáš Pech (12+14); 38 zápasů
    Miroslav Forman (7+17); 37 zápasů
    Jeremie Blain (9+10); 39 zápasů
    Andrej Kudrna (8+11); 39 zápasů

    Brankáři:
    Matěj Machovský – (2107 minut; 969 zásahů; 2,36 obdržených branek na zápas, 92,11% úspěšnost)
    Jakub Sedláček – (119 minut; 52 zásahů; 1,51 obdržených branek na zápas, 94,55% úspěšnost)

    HC VÍTKOVICE RIDERA

    Vítkovickou produktivitu a celkově tvorbu týmové hry má pečlivě ve své režii útočník Ondřej Roman, jenž se sedmatřiceti body patří dokonce mezi pět top hráčů v celé soutěži. V jedenáctibodové ztrátě se pohybuje forvard Radoslav Tybor, kterému dýchá na záda s dvaadvaceti body Patrik Zdráhal. Mezi obránci se nejlépe daří Petru Šidlíkovi, jenž má zatím na kontě dvanáct bodů ve dvaačtyřiceti odehraných zápasech.

    Tři nejlepší hráči:
    Ondřej Roman (12+25); 41 zápasů
    Radoslav Tybor (16+10); 42 zápasů
    Patrik Zdráhal (15+7); 42 zápasů

    Brankáři:
    Patrik Bartošák – (2320 minut; 1220 zásahů; 2,20 obdržených branek na zápas, 93, 49% úspěšnost)
    Daniel Dolejš – (220 mnut; 123 zásahů; 2,73 obdržených branek na zápas, 92,48% úspěšnost)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Vítkovičtí spoléhají na výkony svého brankáře Patrika Bartošáka, který má v této sezoně velkou formu a patří k nejlepším gólmanům v celé lize. Na druhé straně se také Sparta pevně opírá o služby svého maskovaného muže Matěje Machovského, díky němuž otočila už spoustu nepříznivých výsledků na svoji stranu.

    Přesilové hry/oslabení:

    Vítkovice
    15,25% využití; 27 vstřelených branek v přesilovkách
    86,55% ubránění; 23 inkasovaných branek v oslabení

    Sparta
    16,08% využití; 23 vstřelených branek v přesilovkách
    82,35% ubránění; 30 inkasovaných branek v oslabení
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/2019

    2. kolo: Vítkovice – Sparta 3:2
    15. kolo: Sparta – Vítkovice 1:4
    28. kolo: Vítkovice – Sparta 4:2

    Sparťané se s Vítkovicemi utkali už třikrát a pokaždé zvítězil soupeř. Vzájemná střetnutí v této sezoně jasně hovoří pro svěřence trenéra Jakuba Petra, kteří zvítězili ve všech třech případech. První porážku sparťané utrpěli hned v druhém kole ve Vítkovicích, druhá přišla už na domácím ledě a prozatím poslední opět na ostravském kluzišti. Bilance je tedy nakloněná na stranu Vítkovic, Pražané tak budou pevně usilovat o první vítězství.
     
    Krásný příjemný podvečer všem příznivcům hokeje. Vítám Vás u sledování jednačtyřicátého kola Tipsport extraligy, ve kterém pražská Sparta vyzve na svém domácím ledě Vítkovice. První utkání Holdu v této sezoně, které bude věnováno složkám Integrovaného záchranného systému, startuje tradičně v 18:30 hodin.
     
    Příjemný podvečer Vám všem už přímo z pražské O2 areny. Mezitím, co oba celky se ztratily v útrobách stadionu, si pojďme odhalit změny v sestavách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sparťanští trenéři udělali oproti duelu v Hradci nejvýraznější změnu ve svém brankovišti. Od první minuty se mezi tři tyče sparťanské branky postaví Jakub Sedláček, který tak nahradí svého kolegu Machovského. Sparťané se dnes také budou muset obejít bez Jana Piskáčka nebo Tomáše Pavelky. V sestavě se naopak po delší době objevuje Tomáš Voráček. Útočné řady zůstávají vesměs stejné, akorát Klíma se posunuje ve třetí formaci na pozici centra.

    Vítkovický trenér Jakub Petr si určitě lámal hlavu, jak poskládat sestavu pro náročný duel v Praze. Ostravané totiž přijeli do hlavního města v pozměněné sestavě vinou několika zranění, mimo hru například zůstává nejproduktivnější útočník Ridery Ondřej Roman nebo obranný pilíř Jan Výtisk. Do hry se vrací slovenský zadák Peter Trška a také nová akvizice Josef Hrabal. Na pozici třináctého útočníka figuruje na soupisce také mladý útočník vítkovické juniorky Petr Fridrich, který je v tomto utkání vůbec nejmladším hráčem.
     
    Do startu dnešního zápasu zbývá necelých deset minut, kostka společně s reproduktory umístěné přímo nad ledovou plochou nyní zahrávají sparťanskou hymnu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, de la Rose, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Forman (A), Pech (C), Roberts Bukarts – Buchtele, Klimek, Kudrna – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Trška, Šidlík, Hrabal, Mrázek, Černý – Olesz (C), Lev (A), Dej – D. Květoň, Poletín, Tybor – Kucsera, T. Jáchym, Szturc (A) – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal – Fridrich.

    Rozhodčí: Hejduk, Hodek – Ondráček, Špůr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první se do útočného pásma propracovali domácí, když Pech poslal svižný kotouč na Kalinu, který okamžitě hledal najíždějícího Formana, ten byl hned ubráněn.
     
    00:44
    Sparťané se znovu dostali do útočného pásma před Bartošáka, který nemusel zasahovat. Následně se hosté osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    01:24
    Šidlík si vzal kotouč za svou brankou a ihned rozehrával na své spoluhráče na útočnou modrou. Kucsera nahodil puk na Sedláčka, ten vyrazil do rohu kluziště.
     
    02:03
    První větší rozruch také v útočném pásmu vítkovické Ridery. Tomáš Jáchym dlouho držel kotouč za brankou Sedláčka, jeho přihrávka do mezikruží neprošla.
     
    03:20
    Vítkovičtí delší dobu byli usazeni v útočném pásmu a domácí se měli co ohánět. Poté však našlápl ve středním pásmu Lukáš Pech, ten však proti přesile neuspěl.
     
    04:09
    A znovu v akci sparťanská třiadvacítka. Tentokrát Pech v situaci tři na dva se rozhodl okamžitě střílet na Bartošáka, ten svým pohotovým zákrokem zasáhl.
     
    04:46
    Ridera je ze začátku utkání velmi při chuti a dokazuje to další její dobrá možnost na otevření skóre. Krenželok dostal puk na levý kruh, odkud trefil Sedláčka.
     
    05:28
    Sparťanský obránce Dvořák zazmatkoval na obranné modré čáře a mohlo z toho být zle. Svou chybu ale hned napravil a nedovolil Szturcovi se dostat k zakončení.
     
    06:26
    Na druhé straně se zase činili domácí sparťané. Nejprve Pech připravil dobrou pozici pro Kalinu, poté pálil od modré obránce Blain. Bartošák s klidem zasáhl.
     
    07:06
    A rychle na opačný konec kluziště! Tentokrát v situaci dva na jednoho se ocitl vítkovický Jan Schleiss, ten se rozhodl potáhnout puk, ale svojí střelou trefil pouze obránce Tomáše Dvořáka.
     
    08:13
    Sedláček nyní musel trochu uklidnit situaci před svojí brankou, Vítkovice se ale přesto dostaly k puku v útočném pásmu. Szturc objížděl branku, neúspěšně.
     
    09:16
    Sparťané na chvíli ve svém výletu před Bartošákem, který musel být ve střehu. Pech nebezpečně kroužil za jeho brankou, v rozhodující chvíli ale upadl.
     
    09:44
    Po komerční přestávce sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale proti šikovnému Stránskému se nebylo možno prosadit. Domácí klidí útočné pásmo.
     
    10:22
    Vítkovičtí opět jako blesk přenesli hru do útočného pásma před brankáře Jakuba Sedláčka, který chvíli nevěděl, kde má puk. Schleiss tečoval těsně mimo.
     
    10:49
    Sparťané půjdou poprvé v tomto zápase ven. Útočník Kevin Klíma (SPA) totiž před Sedláčkem chvíli přidržel jednoho z vítkovických hráčů a vyfasoval dvě minuty.
     
    11:45
    Téměř minuta vítkovické přesilovky je pryč a hosté se zatím do nějaké vážnější situace nedostali. Naopak na druhé straně zaútočil Smejkal, Bartošák hned kryje.
     
    12:03
    Vítkovičtí znovu rozehráli svůj útok zpoza branky a přesunuli hru do útočného pásma. Květoň z pravého kruhu nabil Lvovi, jeho prudkou ránu Sedláček chytá.
     
    12:49
    Sparťané svoji první početní nevýhodu přežili téměř bez úhony a už hrají v plném počtu. Vyloučený Klíma se okamžitě vrací do hry pomoct svých spoluhráčům.
     
    13:54
    Michal Poletín trpělivě čekal na přihrávku od svého spoluhráče na brankovišti, ta také přišla, ale byla příliš moc prudká a Poletín toto nemohl zpracovat.
     
    14:10
    Lukáš Pech teď pořádně rozjel svůj hnací motor a vítkovický obránce měl co dělat, aby sparťanského útočníka včas dojel. To se povedlo na poslední chvíli.
     
    14:10
    První přesilovou hru si také vyzkouší sparťané. Slovenský obránce Peter Trška (VIT) se v obranném pásmu hostí dopustil podrážení a dostává dvě minuty.
     
    15:13
    Domácí se nemohou dostat do kombinace a dokonce ani najet si správně do útočného pásma. Čárový sudí je nekompromisní a píská postavení mimo hru.
     
    15:48
    A už poněkolikáté v krátkém sledu letí další kotouč na brankáře Sedláčka, který pomáhá svým spoluhráčům. Tato přesilovka se domácímu výběru moc nepovedla.
     
    16:39
    Vítkovický Trška už je dávno na ledě, nicméně sparťané se až teď pořádně dostali do nějaké kombinace před Bartošákem. Vítkovický gólman drží puk ve své moci.
     
    17:03
    Obránce Delisle nedokázal udržet kotouč na modré čáře a sparťané museli rychle vycouvat z útočného pásma. Do brejku se poté hnali hosté ve dvou, neúspěšně.
     
    17:59
    Teď už to bylo o poznání nebezpečnější. Pech najel s pukem do útočného pásma a hledal na druhé straně osamoceného Bukartse, přihrávku hosté nepustili.
     
    18:39
    S blížícím se koncem první třetiny se domácí dostali do mírného tlaku, který ukončil svou střelou od modré čáry v pozici falešného obránce Kudrna, střela šla mimo.
     
    19:40
    Domácí opět velmi rychle najeli s pukem do útočného pásma, obránce de la Rose byl na modré čáře v příliš velké tísni, a tak pouze nahodil kotouč do hloubky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je u konce. Zatím spíše sledujeme taktickou bitvu, která nabízí opravdu minimum velkých šancí. Do té největší se dostal vítkovický útočník Schleiss, na druhé straně zase nebezpečně zahrozil Pech. V obou dvou případech však brankáři podrželi svoje týmy, a do kabin tak odcházíme za stavu 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Stejně jako v první třetině vyhráli úvodní vhazování domácí hokejisté, kteří se ihned tlačili s pukem do útočného pásma. Forman ale nestihl puk u mantinelu.
     
    20:36
    Vítkovičtí se rychle zmocnili kotouče ve středním pásmu a rychle s ním mířili vpřed před Jakuba Sedláčka. Sparťanský brankář musel opět pohotově zasahovat.
     
    21:03
    Menší zmatky před vítkovickou brankou. Nejprve Buchtele nedojel vyražený kotouč, poté Blainovi nesedla střela od modré a na závěr Klimek mířil nepřesně.
     
    21:36
    Patrik Bartošák každopádně musel zasahovat a na ledě v tomto momentu chvíli ležel obránce Jaroslav Mrázek. Naštěstí nic vážného, můžeme pokračovat ve hře.
     
    21:46
    Roman Sztruc se hnal skrz sparťanskou obranu přesně středem kluziště, jeden ze sparťanských hráčů poslal kotouč zpět do obranného pásma Vítkovic.
     
    21:59
    Sparťané si nyní neporozuměli ve své rozehrávce a posílají kotouč na zakázané uvolnění. Poté mířil dopředu Roberts Bukarts, jeho kličku Bartošák zneškodnil.
     
    22:15
    Domácímu Dvořákovi se nepovedlo udržet kotouč na modré čáře a Vítkovičtí mohli uhánět zase dopředu. Avšak byla z toho pouze nepřesná střela.
     
    23:04
    Velká šance domácího mužstva! Klimek vystihl rozehrávku v obranném pásmu na modré a vybídl lépe postaveného Buchteleho, ten ale jen minul!
     
    23:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to sparťanům vyšlo na jedničku! LUKÁŠ ROUSEK si vyměnil kotouč se svým parťákem z jedné formace Klímou a první jmenovaný velmi povedenou střelou rozvlnil síť Bartošákovy branky poprvé v tomto zápase. Sparťané jdou v tomto utkání do vedení. Asistence: Kevin Klíma.
    23:20 Lukáš ROUSEK - 1:0
     
    24:30
    A sparťané mohli rázem odskočit do dvoubrankového vedení. Dvořák poslal dobrou střelu z prostoru od modré čáry a Bartošák měl zakrytý výhled, přesto zasáhl.
     
    25:06
    Sparťané po střelené brance ožili a Vítkovičtí začínají dělat problémy ve svém obranném pásmu. Beran tečoval puk těsně před brankou, ale mimo.
     
    26:26
    Další dobrá šance pro sparťany. Domácí kombinovali za brankou Vítkovic a útočník Andrej Kudrna vyjel s pukem do mezikruží, odkud trefil pozorného Bartošáka.
     
    27:01
    Pražané nadále kombinují převážně ve svém útočném pásmu a aktuálně nepouštějí Vítkovice do žádných nebezpečných pozic. Kudrna nyní střílel mimo.
     
    27:46
    Lukáš Pech zkusil načapat hostujícího Bartošáka rychlou střelou nahoru z levého kruhu, jednalo se však spíše o propagační pokus, který Bartošák vyrazil ramenem.
     
    28:11
    Buchtele vybojoval svou dobrou prací kotouč v útočném pásmu a předložil ho před branku úplně osamocenému Kudrnovi, který však neposedný kotouč nezpracoval.
     
    28:48
    Vítkovická střídačka si nyní nepohlídala svoje střídání a hosté hráli v poměrně dlouhou dobu v šesti hráčích v poli. Trest odpyká útočník Šimon Stránský (VIT).
     
    29:12
    Přesilovka domácího mužstva ale netrvala moc dlouho. Na útočné modré čáře se dopustil nedovoleného bránění Lukáš Klimek (SPA), který už putuje na trestnou.
     
    30:14
    Vítkovičtí byli krátce usazeni v útočném pásmu, ale nic vážnějšího z toho nebylo. Sparťané poslali kotouč alespoň do středního pásma a můžou vystřídat.
     
    31:12
    Oba celky už hrají v plném počtu a Vítkovice byly v tu chvíli v dobré šanci. Černý nebezpečně nahazoval kotouč od modré čáry na Sedláčka, ten kryje.
     
    31:52
    Matěj Beran si teď vyšlápl u mantinelu na jednoho z vítkovických obránců, který dostal tvrdý hit. Poté ale střílel Kudrna, jehož střelu nestihl dorazit Klimek.
     
    33:04
    Vítkovice opět zahrozily střelou z nebezpečného prostoru z mezikruží, ale spolehlivý brankář Sedláček v brance Sparty bez problémů zasáhl svou lapačkou.
     
    33:45
    Tomáš Dvořák dostal puk na modrou čáru a hned se rozhodl vypálit. Jeho střela prosvištěla skrz blokující hráče na Bartošáka, ten na poslední chvíli kotouč viděl.
     
    34:22
    Bukarts se nyní skvěle zorientoval před svým brankářem a mohl odpálit kotouč ven ze svého obranného pásma. Vítkovičtí hráči byli v tlaku, který byl ale nyní přerušen.
     
    35:08
    Sparťanská druhá formace dnes hraje velmi slušně a opět se dostala do dobré šance. Buchtele s Kudrnou stříleli na branku Patrika Bartošáka, ten puk drží.
     
    35:54
    Tomáš Jáchym využil zmatků ve středním pásmu a pouze nastřelil kotouč za branku Sedláčka, kde o něj bojovali jeho spoluhráči. Domácí brankář střelu kryje.
     
    36:33
    Lukáš Kucsera se snažil prohnat přes posledního obránce domácích, to se ale nepovedlo, jelikož Sedláček byl rychlejší a poslal velmi skákavý kotouč do bezpečí.
     
    37:18
    Zdráhal se snažil vypíchnout kotouč sparťanským obráncům, ale nepovedlo se. Naopak Smejkal slibně držel puk na hokejce, Košťálek na přihrávku nedosáhl.
     
    38:16
    Roberts Bukarts měl na holi další velkou tutovku domácích! Lotyšský útočník střílel ze své oblíbené pozice z kruhu, ale Bartošák střelu zastavil!
     
    39:40
    Petr Kumstát dostal dobrou přihrávku před Bartošáka a zkusil tečovat puk mimo dosah vítkovického brankáře. Kotouč ale nakonec zamířil pouze mimo tři tyče.
     
    39:50
    V posledních vteřinách ještě najížděl do samostatného nájezdu Radoslav Tybor, který měl velkou rychlost, ale dojíždějící Lukáš Klimek zastavil jeho šanci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední třetina nabídla už mnoho šancí, více si jich vypracovali domácí sparťané zejména po tom, co se jim podařil vstřelit úvodní gól. Klíma poslal puk Lukáši Rouskovi, který dokázal propasírovat kotouč za záda dosud bezchybného Patrika Bartošáka. Poté domácí měli další velké šance na zvýšení svého náskoku, ale změna skóre nepřišla. Sparťané tedy vedou těsně 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:10 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Pech vyhrál úvodní vhazování a domácí mohli rychle nakouknout do útočného pásma. Forman byl připraven u druhé tyčky hostující branky, puku se nedočkal.
     
    40:39
    Na druhé straně si udělal malý útočný výlet obránce Petr Šidlík. Toho ale okamžitě jeli do rohu kluziště v obranném pásmu zpacifikovat dva sparťanští obránci.
     
    41:37
    Sparťané mohli přidat hned zkraje druhé třetiny další branku. Tomáš Dvořák sám na pravém kruhu ihned bez váhání vystřelil, Bartošák střelu chytá.
     
    42:19
    Stránský dobře zavezl kotouč do útočného pásma, jeho akce se však zastavila v rohu kluziště, kde neměl potřebnou podporu od svých spoluhráčů.
     
    43:04
    Vítkovičtí trpělivě počkali na dostřídání svých hráčů a ve správném momentu najeli vpřed. Jakub Lev z pravého kruhu zkusil střelu nahoru, ale hodně přestřelil.
     
    43:41
    Sparťané se dopustili dalšího zakázaného uvolnění a hra se vrátila zpět před Sedláčka. Kudrna vyvezl kotouč do neutrální zóny, ale Buchtele neměl už síly bruslit.
     
    44:18
    Roman Szturc dostal přihrávku do středního pásma, musel se však ještě otáčet a mezitím k němu přispěchali dva sparťané. Dvořák včas odpálil kotouč ven z pásma.
     
    45:07
    Domácí borci si opět zahrají v početní převaze. V prostoru u domácí střídačky dostal holí do obličeje jeden z domácích a Lukáš Kucsera (VIT) bude vyloučen.
     
    45:43
    Sparťané jsou zabydleni v útočném pásmu a kombinují. Pech chtěl poslat přihrávku napříč na Bukartse, ta ale neprošla, naopak Schleiss mohl v poklidu vyhodit.
     
    46:16
    Vítkovičtí se podruhé za sebou dostali ze sevření ve vlastním pásmu a mohli zaútočit. Patrik Zdráhal v situaci dva na dva volil svižné zakončení, střela šla mimo.
     
    47:07
    Hosté už jsou kompletní, ale ještě se musejí bránit náporu domácích. Klimkova lajna dokázala zavřít hosty v obranném pásmu, ale nyní už letí puk ven z pásma.
     
    48:06
    Kucsera měl dobrou rychlost a snažil se zasunout kotouč po objetí Sedláčkovy branky. Sparťanský brankář si pravou tyčku pohlídal svým pravým betonem.
     
    48:54
    Sedláček uklidňuje situaci za svojí brankou, ale moc se mu to nepodařilo. Lev ještě získal kotouč a vybídl Šidlíka, jehož ránu zablokoval dobře stojící Delisle.
     
    49:25
    Vítkovičtí už dobrou minutu drželi domácí v jejich obranném pásmu. Sedláček v čele se svojí obranou ale tlak ustáli a poslali kotouč do středního pásma.
     
    49:58
    Košťálek si vzal kotouč po vhazování ve středním pásmu a nahodil dopředu. Tam rychle spěchal útočník Lukáš Rousek, proti bránícímu hráči se neprosadil.
     
    50:23
    Na opačné straně kluziště se zase činil svými zákroky brankář Jakub Sedláček, který si vychutnal skákavý kotouč a bez problémů ho chytil do své lapačky.
     
    50:47
    Forman si najel s pukem k levé tyčce Bartošákovy branky, zabrzdil a hledal připraveného Bukartse. Ten měl však zablokovanou svou hokejku a nezakončil.
     
    51:16
    Klimek se snažil udržet puk za brankou Bartošáka, ale vítkovičtí obránci k němu přistoupili rychle a okamžitě mu puk odebrali. Hra se zase otáčí na druhou stranu.
     
    52:01
    A Sedláček nyní asi vystrašil celé publikum tady ve vysočanské aréně. Zdráhal střílel z pravého kruhu a sparťanský brankář velmi neobvyklým zákrokem vyrazil jedovatou střelu do bezpečí.
     
    53:32
    Sparťané vyrobili na obranné modré čáře velkou hrubku, kterou mohli Vítkovičtí potrestat. Jakub Lev v dobré pozici trefil jen Sedláčkovu vyrážečku.
     
    54:23
    Hosté se na krátkou dobu usadili v útočném pásmu a motali hlavy domácím obráncům. Jejich snaha vyústila v střelu obránce Petra Šidlíka, Sedláček jistě chytá.
     
    54:36
    A opět v akci domácí brankář, který stále drží naděje na výhru sparťanského týmu v tomto utkání. Sedláček si poradil s nepříjemnou střelou od mantinelu.
     
    54:41
    A je tu docela velká komplikace pro celý sparťanský tým. Útočník Lukáš Klimek (SPA) totiž zahákoval svého protihráče a posedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    54:55
    Ale Vítkovičtí se sami rázem připravují o svoji šanci na vyrovnání. Lukáš Kuscera (VIT) podrazil ujíždějícího Smejkala a síly na ledě se po pár vteřinách vyrovnávají.
     
    55:35
    Domácí měli velkou šanci na pojistku svého vedení. Pech udělal oblouček u mantinelu a krásnou přihrávkou pod hokejkou bránícího beka nahrál na Kudrnu, který sám před brankářem Bartošákem ale trefil jen jeho pravý beton!
     
    56:25
    Na opačné straně zase Vítkovice využily velkého prostoru na modré čáře. Daniel Krenželok vystřelil zápěstím a Sedláček si našel dobrý výhled na tuto střelu.
     
    57:19
    Týmy už hrají opět v plném počtu a Miroslav Forman zvedl diváky ze sedadel, když nabral rychlost ve středním pásmu, ale při střele mu kotouč sjel z hole.
     
    57:52
    Na dnešní první zápas Holdu si sem do vysočanské arény našlo cestu celkem 11 055 skvělých diváků!
     
    57:52
    V tom samém čase musel brankář Jakub Sedláček řešit další nepříjemnosti před svou brankou a zvládl je na výbornou. Vítkovičtí trenéři si berou čas na poradu!
     
    58:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující trenéři odvolali brankáře Bartošáka ze svého pracoviště a nevyplatilo se. STEVEN DELISLE poslal puk o mantinel ze svého obranného pásma, který se došoural až do opuštěné vítkovické branky. Bez asistence.
    58:04 Steven DELISLE - 2:0
     
    58:34
    Zápas se pouze dohrává a sparťané s přehledem kontrolují jeho poslední vteřiny. Pech ve spolupráci s Formanem dostali kotouč do středního pásma.
     
    59:09
    U brankáře Sedláčka se strhla menší potyčka a rozhodčí museli zasahovat. Nakonec se však rozhodli nevylučovat a bude se tedy pokračovat v plném počtu.
     
    59:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vítkovice ještě zkusily ještě jednou odvolat svého brankáře a sparťané okamžitě jejich počin trestají. Puk putoval podél mantinelu po ose Pech – Bukarts – MATĚJ BERAN a právě poslední jmenovaný uklidil kotouč bez problémů do branky. Asistence: Roberts Bukarts, Lukáš Pech.
    59:35 Matěj BERAN - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    V závěrečných sekundách hry ještě zkusil tečovat před Sedláčkem útočník Petr Fridrich, toho ale dobře ubránil postavený Blain. Sparťané tak po výhře 3:0 porážejí Vítkovice poprvé v této sezoně a snižují nepříznivý stav vzájemných zápasů. Ve třetí třetině se prosadili Steven Delisle a Matěj Beran. Brankář Jakub Sedláček navíc udržel první čisté konto ve sparťanském dresu a už si společně se svými fanoušky užívá děkovačku.
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, já se s Vámi loučím a přeji klidný pohodový víkend. Mějte se fajn a u dalších online přenosů se budu zase těšit. Na počtenou! (20:51:29)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 24. Rousek (Klíma), 59. Delisle, 60. Beran (Roberts Bukarts, Pech)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, de la Rose, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Forman, Pech, Roberts Bukarts – Buchtele, Klimek, Kudrna – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Trška, Šidlík, Hrabal, Mrázek, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Poletín, Tybor – Kucsera, T. Jáchym, Szturc – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal – Fridrich.

    Rozhodčí: Hejduk, Hodek – Ondráček, Špůr
    thejrc.org