Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Mountfield HK
Pátek 01.02.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům hokejové extraligy! První den po uzávěrce přestupů nás čeká druhé kolo poslední čtvrtiny. Předposlední Piráti Chomutov hostí na svém ledě hradecký Mountfield HK. Utkání o cenné body začíná v ROCKNET ARÉNĚ v 17:30. Přejeme příjemnou zábavu čtením našeho online přenosu.
     
    MOUNTFIELD HK

    Hradecké mužstvo má pokaždé největší cíle a jinak tomu není ani v letošní sezóně. Východočeši jsou po čtyřiceti odehraných kolech na třetím místě, na první Liberec ztrácejí již sedm bodů. Hradecké v poslední době trápí konzistence výkonů, po výhře většinou následuje prohra. Naposledy celek založený v roce 2013 prohrál na domácím ledě se Spartou 2:3.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Petr Zámorský – 39 zápasů, 34 bodů (9+25)
    Radek Smoleňák – 28 zápasů, 27 bodů (9+18)
    Tomáš Vincour – 35 zápasů, 25 bodů (17+8)
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští se stále drží na předposledním místě Tipsport extraligy, na dvanácté Karlovy Vary ztrácejí již osm bodů a proti Mountfieldu budou odvracet pátou prohru v řadě. V posledním utkání prohráli na ledě brněnské Komety vysoko 1:7, omluvou může být řada zranění. Mimo sestavu je hned devět (!) hráčů základní sestavy. Včetně jedničky Justina Peterse či nejproduktivnějšího Vladimíra Růžičky.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Vladimír Růžička – 38 zápasů, 29 bodů (13+16)
    Radek Duda – 33 zápasů, 21 bodů (8+13)
    Tomáš Svoboda – 30 zápasů, 15 bodů (6+9)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Marjamäki, Huml, T. Svoboda – Tomica, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa – Koblasa.

    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos, Lessio.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Frodl, Hanzlík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásné odpoledne z chomutovské ROCKNET ARÉNY všem čtenářům našeho textového přenosu. Utkání jednačtyřicátého kola brzy začne, už se jen čeká na hráče obou celků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hradečtí vyhráli vhazování a obránci hned posílali kotouč do útoku. Nikdo se ovšem k němu nedostal a Justin Peters rozehrává první akci Pirátů.
     
    01:15
    Zatím je to taková nahazovaná a ani jeden celek se nedostává do nějakého zakončení či souvislejšího tlaku. Uvidíme, co bude následovat dále. Nyní jsou domácí za svou brankou.
     
    01:35
    Piráti se pokoušeli dostat do útoku, ale rozehra úplně neklapla a po icingu se vhazovalo před Petersem. Patrik Miškář následně zakončoval vedle branky.
     
    01:51
    Oskars Cibulskis se poté u levé tyčky dostával do zakončení, ale zblízka se mu procedit kotouč do branky Justina Peterse nepovedlo. Opět se ale bude vhazovat před klecí kanadské jedničky Pirátů.
     
    02:24
    Do útoku se dostával po nepovedené akci Dudy hostující Lucas Lessio. Ten to zkoušel z pravého kruhu, ale jeho rána byla zablokovaná. Následně byl kotouč v brankovišti, ale Peters si celou situaci pohlídal.
     
    02:53
    Ronald Knot to zkoušel od modré čáry, jeho rána z voleje byla ovšem zblokovaná a kotouč skončil mezi diváky. Hra bude pokračovat vhazováním před Maxwellem.
     
    03:49
    Podél pravého mantinelu si do útočné třetiny najel domácí Vladimír Růžička. Ten posílal bekhendový pokus do brankoviště, ale Maxwell kotouč vyrazil před sebe a do akce jde Mountfield.
     
    04:10
    Tomáš Linhart zakončoval hned po vhazování, které probíhalo před Petersem. Hostující bek poslal dělovou ránu, ale ta se do branky Justina Peterse ani nedostala.
     
    04:32
    Mezi kruhy si následně sjel hostující Tomáš Vincour, jenž se dostal ke střeleckému pokusu. Zkoušel se prosadit mezi ruku chomutovského brankáře, která ale chytá i nyní.
     
    05:30
    Chomutovská lajna se následně pokoušela něco vymyslet v útočné třetině, ale střelecký pokus na branku nakonec ani nepřišel. Mountfield se dostává do útoku.
     
    05:59
    Mislav Rosandić se postaral o další vzrušení před Petersem. Zkoušel to od modré čáry, ale jeho pokus skončil na jeho betonech. Michal Gut se dostává s kotoučem do útoku.
     
    06:46
    Dobrá akce pro domácí celek! Ronald Knot nahazoval a Sklenář tečoval do oblouku branky. Akce pokračovala a Jan Havel dostal přihrávku před branku, Maxwell ovšem skvěle tlumí první tutovku Pirátů.
     
    07:30
    Stanislav Dietz dostával v protiakci přihrávku od Tomáše Svobody a z levého kruhu tvrdě střílel po ledě. Brandon Maxwell ale předvedl další parádní zákrok, nyní betonem.
     
    07:57
    Následně se Mislav Rosandić nedohodl s útokem a jeho přihrávka skončila až na icingu. Hra bude pokračovat po pravici Maxwella, který se v posledních minutách nenudí.
     
    08:06
    Lukáš Kovář byl dalším hráčem, kterému se povedlo vystřelit na hostující jedničku, ale ta opět zasáhla. Následně Mountfield vyhodil na další icing a hra bude pokračovat vhazováním.
     
    09:12
    Justin Peters si připsal další zákrok. Petr Zámorský nahazoval od modré čáry. Jeho pokus šel na branku, ale chomutovská jednička i tak vyrazila kotouč za branku.
     
    10:30
    Oba celky se pokoušely něco vymyslet, ale hraje se spíše bojovně a ani jedno mužstvo nechce chybovat. Nyní se hraje za brankou Chomutova, domácí se pokouší něco vymyslet.
     
    10:49
    Daniel Rákos to zkoušel z vrcholu levého kruhu, ale jeho rána do protipohybu Peterse neskončila úspěchem. Vhazuje se před brankou Chomutova.
     
    12:27
    Oskars Cibulskis si najel do útočné třetiny a z levého kruhu se pokoušel centrovat před branku. Trefil ovšem jen brusli bránícího hráče a Piráti jdou do útoku.
     
    13:06
    Před druhou komerční přestávkou střílel z levé strany do boční sítě Tomáš Vincour. Maris Bičevskis následně zakončoval z kruhu do Peterse, jenž je dnes stoprocentní.
     
    13:23
    Patrik Miškář měl největší šanci dosavadního průběhu! Hostující útočník se objevil sám před Petersem, ale zblízka se mu jej překonat nepovedlo. Kanadský brankář puk vyrazil nad branku!
     
    14:15
    Po levé straně se do útočné třetiny hnal hostující Lucas Lessio, který se ale daleko nedostal. Tomáš Svoboda píchl do kotouče a ten skončil mezi diváky chomutovské ROCKNET ARÉNY.
     
    14:38
    Mezi kruhy se následně zjevil hostující útočník Lukáš Vopelka. Ten to zkoušel do pravé šibenice, ale branku nakonec pouze minul. Hra pokračuje v útočném pásmu Východočechů.
     
    15:15
    Piráti byli následně pod tlakem, a tak vyhodili jen na icing. Předtím přišla nebezpečná teč, ale kotouč nakonec branku Peterse neohrozil.
     
    15:25
    Radek Duda se následně dostal do útoku a zakončoval na vzdálenější beton Maxwella. Marek Tomica byl osamocen před odkrytou brankou, ale puk se mu trestuhodně trefit nepovedlo!
     
    16:37
    Chomutovská čtvrtá lajna poté aktivně napadala, ale k ničemu výraznějšímu se nedostala. Hradečtí se dostali do útoku, Piráti ale vše přežili a poté se jim povedlo vyhodit na icing.
     
    16:49
    Vladimír Růžička dostal k volnému kotouči a z první pálil do levé části branky. Jeho rána sice oči měl, což ale nelze říct o přesnosti. Kotouč nakonec skončil na zadním mantinelu.
     
    17:30
    Uvidíme první přesilovku utkání. Piráti byli aktivní v pásmu a Maris Bičevskis se provinil faulem. Za nedovolené bránění si odsedí dvouminutový trest.
     
    17:45
    Jakub Sklenář spálil tisíciprocentní šanci! Vladimír Růžička jej skvěle našel v brankovišti a domácí křídelník jen nastavil hokejku. Puk se ale nakonec dostal vysoko nad.
     
    18:40
    Poté se domácím již nic vymyslet nepovedlo a Hradečtí se drželi na kotouči. Po vyhození byl ale jeden z hostů v ofsajdovém postavení, nakonec z toho byla úmyslná situace a vhazuje se před Maxwellem.
     
    18:49
    Oslavenec Juraj Valach to zkoušel hned po vhazování, ale jeho rána skončila na bránícím hráči a puk se dostal mimo led. Pokračovat se bude další vhazováním.
     
    19:30
    Hosté v plném počtu.
     
    19:45
    Lucas Lessio byl v posledních sekundách aktivní. Nejdříve zakončoval z levé strany a poté to zkoušel také zpoza branky. Ani jedna rána ale v brance neskončila, předtím Cibulskis nahazoval do tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí a zatím sledujeme utkání bez branek. Aktivnějším celkem byli hosté, kteří se ale do tolika tutovek zatím nedostali. Justin Peters chytá skvěle. Domácí celek si taktéž něco vytvořil, ale ani on nezakončil gólově. Do druhé dvacetiminutovky se tak jde za stavu 0:0.

    Střely na branku: 7:11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Juraj Valach zavezl kotouč do útočné třetiny a po kombinaci přišlo zakončení. Brandon Maxwell ovšem zasahovat nemusel a kotouč je za jeho brankou.
     
    21:07
    Od modré čáry to následně zkoušel Ronald Knot, ale tomu se nepovedlo překvapit hostující jedničku. Maxwell chytá a pokračovat se bude vhazováním po jeho levici.
     
    21:21
    Tomáš Vincour si následně najel zpoza branky na levý kruh a zakončoval. Zkušený útočník střílel, ale branku Peterse netrefil. V protiakci mohl udeřit Huml, ale puk se mu zpracovat nepovedlo.
     
    21:50
    Chybu Knota mohl potrestat Matěj Chalupa, který se mezi kruhy dostával ke střeleckému pokusu. Branku se mu ale nakonec trefit nepovedlo a hra pokračuje za stavu 0:0.
     
    23:07
    Mladá chomutovská lajna následně vymýšlela a dostala se do zakončení. Tomáš Koblížek přihrával před branku, ale Maxwell nakonec puk zachytil a Michal Gut se ke střele nedostal.
     
    23:45
    Radek Smoleňák se pokoušel tečovat nahození Zámorského od modré čáry, což se mu sice povedlo, ale kotouč směr téměř nezměnil. U kotouče jsou tak domácí hokejisté.
     
    24:22
    Aktivně si až do útočné třetiny najel Tomáš Svoboda, jenž šel středem hřiště. Nakonec nahazoval k pravé tyčce, ale Maxwell ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    25:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí se dostali do útoku a dostávají se do jednobrankového vedení! RADOVAN PAVLÍK je střelcem branky, hostující mladík tečoval nahození od modré čáry. Kotouč se následně došoural do branky. Asistence: Lukáš Cingel a Tomáš Vincour.
    25:03 Radovan PAVLÍK - 0:1
     
    25:50
    Radek Duda poté dostával přihrávku na levou stranu pásma, ale nepohlídal se postavení a píská se ofsajd. Hra se přesouvá do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    26:11
    Petr Zámorský to zkoušel následně od modré čáry. Produktivní obránce po ledě zakončoval na zadní tyčku, ale jeho ránu nikdo netečoval a guma skončila vedle tyčky.
     
    26:38
    Domácímu celku se následně nepovedlo ideálně rozjet akci a Michal Gut nedostihl kotouč. Píská se icing a hra bude pokračovat po levici Justina Peterse.
     
    26:50
    Mountield si zahraje první přesilovku v utkání, na lavici hanby jde obránce Juraj Valach. Dnešní oslavenec inkasuje dvouminutový trest za hákování.
     
    27:05
    Piráti na startu oslabení vyhodili a Jakub Sklenář aktivně napadal, čímž ušetřil drahocenné sekundy. Dokonce se mu povedlo rozhodit beky Mountfieldu, kteří si nepřihráli.
     
    27:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    V další akci se ale hosté prosazují a jdou do dvoubrankového vedení! Domácí nevyhodil u pravé tyčky a kotouč se dostal k PETRU KOUKALOVI. Zkušený útočník si s Petersem poradil a posílá svůj celek do vedení o dvě branky. Asistence: Tomáš Vincour a Radek Smoleňák.
    27:42 Petr KOUKAL - 0:2
     
    29:15
    Hosté jsou jasně lepším celkem a domácí se pouze a jen brání. Matej Paulovič si po pravé straně najel do dalšího zakončení, ale Petersovi se povedlo jeho ránu vyrazit.
     
    29:56
    Individuálně se do útoku dostal Adam Raška, jenž byl až u levého kruhu. Nakonec zvolil přihrávku na lépe postaveného Jakuba Chrpu, kterému se ovšem nepovedlo zakončit. Přihrávka totiž přesná nebyla.
     
    30:54
    Po levé straně si až do útočné třetiny najel domácí Masi Marjamäki, který z levého kruhu přihrával na zadní tyčku. Ivan Huml se natahoval k zakončení, ale puk se od jeho hole dostal do ochranné sítě.
     
    31:23
    Ondřej Buchtela vedl individuálně akci do útoku, ale před modrou čárou udělal kličku a podklouzli mu brusle. Píská se ofsajd a hra bude pokračovat ve střední třetině.
     
    32:31
    Piráti zachybovali u střídačky a Mislav Rosandić měl volnou cestu směrem do útoku. Z levého kruhu se dostal ke střeleckému pokusu, ten šel ovšem pouze do výstroje Peterse. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    33:01
    Lukáš Vopelka posílal od pravého mantinelu kotouč do brankoviště, kde byl Daniel Rákos. Tomu se ale v brankovišti zakončit nepovedlo a do útoku jdou domácí hokejisté.
     
    33:26
    Jan Havel se po pravé straně dostal do zakončení, ale pozorného Maxwella se mu bekhendem propálit nepovedlo. Vše ovšem bylo s faulem, dvě minuty dostává Radek Smoleňák.
     
    33:44
    Piráti se dostali do kombinace, ale ta byla přerušena mezi kruhy. Jeden z domácích dostal přihrávku, kterou ovšem nezpracoval a hostům se povedlo vyhodit až k Petersovi.
     
    34:30
    Na konci povedené akce Pirátů byl u levého kruhu Masi Marjamäki. Ten blízko tyčky zakončoval, ale Brandon Maxwell se zaskvěl dobrým zákrokem a nadále drží čisté konto.
     
    35:05
    Další velká šance pro domácí! Adam Raška dostal přihrávku na pravý kruh a zakončoval na vzdálenější tyčku. Brandon Maxwell ale zasáhl a kotouč vyrazil mimo svou branku!
     
    35:26
    Hosté v plném počtu.
     
    36:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    JAKUB SKLENÁŘ nyní zaskočil hostující obranu a snižuje stav utkání na jednu branku! Chomutovský útočník přebruslil obranu a bekhendově to zkoušel u pravé tyčky. Brandon Maxwell kotouč neudržel a ten zapadl do branky. Asistence: Jakub Chrpa a Stanislav Dietz.
    36:48 Jakub SKLENÁŘ - 1:2
     
    38:14
    Radek Duda nyní přihrával na modrou čáru, kde byl Adam Raška. Ten se dostal mezi obránce, ale ukličkovat se mu jej nepovedlo. Hradečtí jsou u puku a dostávají se do akce.
     
    38:37
    Matěj Chalupa byl následně sám před brankou, ale trestuhodně se mu nepovedlo vrátit svému celku dvoubrankové vedení. Branku v dobré pozici totiž netrefil.
     
    39:08
    Michal Gut se následně dostával přes obránce, který jej ale bránil nedovoleným způsobem a Piráty čeká přesilovku. Potrestaným borcem je Dominik Graňák.
     
    39:47
    Piráti jsou sice v útoku aktivní, ale střelecké pokusy na branku Maxwella nechodí. Stanislav Dietz udělal kličku a přihrával před branku. Nikoho tam ovšem nenašel a druhá třetina je u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut je minulostí. Hradečtí byli v prvních minutách aktivnější a dostali se do dvoubrankového vedení. Radovan Pavlík skóre otevřel pohotovou tečí, vedení navýšil Petr Koukal. Piráti neodehráli moc dobrou třetinu, šťastně snížil Jakub Sklenář. Do třetí části se tak jde za stavu 2:1 pro hostující celek.

    Střely na branku: 17:19 (10:8 v této třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Piráti se hned dostali do útoku, kde ale nic nevymysleli. Hostům se tak povedlo vyhodit a do konce domácí přesilovky chybí posledních pár sekund.
     
    41:07
    Hosté v plném počtu.
     
    41:57
    Po dobré kličce se před brankářem zjevil Radek Duda. Domácí útočník zakončoval zblízka bekhendem, ale Maxwell skvěle zasáhl!
     
    42:30
    Ke střele z mezikruží se následně dostal domácí mladík Tomáš Koblížek. Ten střílel po ledě, ale jeho rána šla nakonec jen vedle branky a skončila na zadním mantinelu.
     
    43:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    RADOVAN PAVLÍK dává důležitou branku a hosté vedou opět o dva zásahy. Hostujícího hráče nastřelil Stanislav Dietz a v průniku se povedlo mladému útočníkovi střelou mezi betony dát druhou branku v utkání! Bez asistence.
    43:01 Radovan PAVLÍK - 1:3
     
    43:49
    Brzy mohou hosté své vedení opět navýšit. Juraj Valach inkasuje dvě minuty za podražení a Mountfield si zahraje přesilovku číslo dvě v dnešním utkání.
     
    44:23
    Hostům se zatím v přesilovce nedaří a hrají Piráti. Michal Gut vybojoval kotouč za brankou a vyhodil, Masi Marjamäki následně z pravého kruhu střílel do Maxwella.
     
    45:05
    Chomutovští nadále dobře brání a podél mantinelu se jim opět povedlo vyhodit až za branku hostujícího brankáře. Hradečtí na tuto početní výhodu vzpomínat nejspíše nebudou.
     
    45:50
    Domácí v plném počtu.
     
    46:27
    Marek Tomica zastavil rychlé pronikání hostujícího Lessia, do útoku se mu ale následně projít nepovedlo. U kotouče jsou opět hosté, kteří hrají s klidem a domácí celek i tak přehrávají.
     
    46:49
    Střelecké zakončení Lucase Lessia z levého kruhu přivolalo první komerční přestávku třetího dějství. Justin Peters schoval kotouč v lapačce a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    47:38
    Radek Duda poslal do útoku Růžičku, který ovšem přes přesilu nic nevymyslel a hra pokračuje na hokejkách hostí... Mountfield hraje zkušeně a domácí do ničeho nepouští.
     
    48:27
    Justin Peters si připsal další zákrok. Maris Bičevskis dostal přihrávku na levý kruh, kde byl osamocen. Jeho svižné zakončení ale v brance nakonec neskončilo!
     
    48:40
    Hned po vhazování před Petersem se dostali ke kotouči Piráti, ale ti jej vyhodili na icing a hra bude pokračovat před brankou kanadské jedničky. Ten dnes chytá parádně, ale je jediný v domácím celku, o kterém se toto dá říct.
     
    49:25
    Lukáš Cingel byl na konci útočné akce Mountfieldu. Hostující útočník zakončoval od modré čáry, ale jeho dělovka po ledě nakonec brankou neskončila, puk zapadl vedle tyčky.
     
    50:03
    Hradečtí naprosto jednoznačně přehrávají Piráty a na ledě si dělají co chtějí. Justin Peters musel nyní krýt nebezpečný pokus zpoza branky, jeden z hostů se lišácky neprosadil.
     
    50:36
    Hra bude pokračovat třetí přesilovkou královéhradeckého mužstva. Radek Duda dostává dvě minuty za sekání a Mountfield čeká dvě minuty početní výhody.
     
    51:34
    Domácí se zatím brání i v tomto případě. Masi Marjamäki vyvezl kotouč a před brankou hledal Michala Guta. Ten byl ovšem odstíněn a u puku jsou hosté.
     
    52:15
    Ani následně se hosté nedostali do útoku a spíše se hraje za brankou Maxwella, Piráti aktivně napadají a Mountfield už nikam nespěchá.
     
    52:36
    Domácí v plném počtu.
     
    53:18
    Zpoza branky přihrával šikovně do brankoviště Radek Duda. Před Maxwellem byl Ivan Huml, kterému se ale zblízka nepovedlo nic vymyslet a do protiakce jdou Východočeši.
     
    53:43
    Následně se chomutovské družně povedlo pouze vyhodit na zakázané uvolnění. Pokračovat se tak bude po pravici Justina Peterse.
     
    54:00
    Šest minut před koncem třetí třetiny zakončoval od modré čáry Tomáš Linhart. Jeho ránu ovšem nikdo netečoval a celou dobu byla vidět. Peters kryje a hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    54:39
    Útočnou akci domácího celku zakončoval tvrdým pokusem od modré čáry obránce Ronald Knot. Jeho pokus skončil ve výstroji Maxwella, který hru přerušuje.
     
    55:02
    Petr Zámorský fauloval sedmnáctiletého Michala Guta a následně se s ním chtěl nejspíše prát on i Filip Pavlík... Nejproduktivnější hráč Mountfieldu inkasuje dvě minuty za držení.
     
    55:09
    Sedm sekund po vhazování byla vysazena branka Maxwella a Oskars Cibulskis inkasuje dvě minuty! To je velká šance, Piráti budou hrát téměř dvě minuty dvojnásobné přesilovky.
     
    55:32
    Piráti kombinovali a brzy se dostali do střeleckého pokusu. Vladimír Růžička to z pravého kruhu zkoušel z voleje, ale Brandon Maxwell jeho pokus udržel v betonech.
     
    55:57
    Radek Duda přihrával od pravé tyčky k té levé, kde zakončoval do připraveného Maxwella Tomáš Svoboda. Následně byl v brankovišti atakován Ivan Huml a vznikla pořádná mela.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Daniel Rákos – 2 min., hrubost).
     
    56:13
    Tomáš Svoboda následně dostával přihrávku na levý kruh, odkud zakončoval pod víko branky. Chomutovský útočník ovšem napálil jen břevno!
     
    56:47
    Ještě jeden pokus Tomáše Svobody. Nyní to po rychlé přihrávce zkoušel na první tyčku, ale rána mu nesedla a Maxwell kryje. Justin Peters opustil branku, hraje se šest na tři.
     
    57:00
    Hosté vybojovali kotouč a vyhodili za branku Peterse. Následně budou Hradečtí v plném počtu a utkání dost možná už zvládnou. Piráti velkou šanci nevyužili.
     
    57:52
    Tomáš Vincour se pokoušel ze střední třetiny trefit odkrytou branku, měl dokonce volný prostor před sebou, ale nakonec zakončil jen těsně vedle. Piráti se ujímají puku.
     
    58:20
    Piráti to zkoušeli ještě jednou, ale nyní je před vstupem do útočné třetiny zastavil ofsajd. Vhazuje se ve střední třetině a Mountfield tohle už zvládne a odveze si tři body.
     
    59:32
    Lukáš Cingel se v posledních sekundách pokoušel dostat přes bránícího Rašku, ale moc nespěchal a nakonec mu kotouč vypíchl až brankář Peters. Utkání je u konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Zasloužené tři body dnes putují na východ Čech. Mountfield byl dnes aktivnější, nebezpečnější a dal více branek. Hvězdou utkání byl Radovan Pavlík, kterému se povedlo vstřelit dvě branky. Jednou se trefil také Petr Koukal. Jediným střelcem domácího celku byl Jakub Sklenář.

    Střely na branku: 26:28
    Hvězdy: Jakub Sklenář – Radovan Pavlík
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou. (19:50:24)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 37. Sklenář (Chrpa, Dietz) – 26. R. Pavlík (Cingel, Vincour), 28. Koukal (Vincour, Smoleňák), 44. R. Pavlík


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – L. Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Marjamäki, Huml, T. Svoboda – Tomica, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa – Koblasa.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos, Lessio.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Frodl, Hanzlík

    Diváci: 2 984
    thejrc.org