Michalovce – Spišská N. Ves 5:1 (kon.) | Martin – Osmos Bratislava 3:2 (kon.) | Dubnica – Humenné 5:2 (kon.)
Topoľčany – Skalica 3:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (1:2, 0:0, 2:0) Stav série: 2:0
HC Osmos Bratislava
sk Sobota 02.02.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Pukalovič (tréner HC Osmos Bratislava): "Sme nesmierne sklamaní po neúspešnom výsledku aj keď sme vedeli, že len obrovská zhoda náhod nás pri vedení 1:2 môže doviesť k víťazstvu. Eventuálne sme mohli s výsledkom ešte niečo urobiť, ak by sa nám podaril kontra brejk. Museli by sme sa ale vyvarovať vylúčeniam, čo sa nám nepodarilo. Nechcem polemizovať o vylúčeniach, či mali alebo nemali byť. Jednoducho sme mali množstvo vylúčených hráčov. Nám sa síce podarilo počas dvoch presilových hier uspieť, rovnako tak ale na strane domácich presilová hra rozhodla o víťazovi i o vedení v sérii 2:0."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Dnes to bolo o presilových hrách, keďže bolo množstvo vylúčení na jednej či druhej strane. Niektorí hráči boli preťažovaní, niektorí mimo tempa, hra bola rozkúskovaná. V druhej tretine sme sa za nepriaznivého stavu snažili s vedením súpera niečo urobiť. Bolo tam množstvo striel, skôr však z diaľky. Pred treťou tretinou sme si povedali, že sa ideme tlačiť do bránky a sťažiť prácu gólmanovi. To sa nám podarilo, vyrovnali sme vďaka Pokrivčákovi, čo bol pre nás nesmierne dôležitý moment. V závere to boli nervy, so šťastným koncom pre nás. Takýto zápas si určite diváci užili, bola tu fantastická kulisa. S takouto podporou je hrať radosť. Som šťastný, že sme zápas zvládli. Očakávali sme, že súboj v rámci play-off nebude jednoduchý. Z tohto dôvodu sme radi, že sme vo vedení 2:0."

    Daniel Rzavský (útočník HC Osmos Bratislava): "Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Tak včera, ako aj dnes sme ukázali svoju silu. Dnes sme boli lepším tímom, skutočným víťazom sú však fanúšikovia na tribúnach. Nemôžeme sa samozrejme vyjadrovať na adresu istých ľudí, v zápasoch play-off by sa ale takéto veci nemali stávať. Máme dve presilovkové formácie, ktoré sú na podobné momenty pripravované. Dnes to vyšlo, dúfam, že to vyjde aj počas nasledujúcich dvoch zápasov a vrátime sa späť. Tretia tretina bola v znamení náporu tretej strany, keďže si Martin nevedel vytvoriť tlak. Hrali sme umne v strednom pásme, hra vôbec nevyzerala jednostranne ani v jednej tretine. Som preto veľmi nahnevaný, tak ako to bolo dnes vedené, to sa nemôže stávať. V ďalšom stretnutí chceme určite pokračovať v našej hre, ktorá na súpera platí. V domácom prostredí sme silní, hráči to vedia. Mrzia určite ďalšie nevyužité presilové hry z našej strany, veríme však, že sa vrátime späť."

    Marek Pacalaj (obranca HK Martin): "Vedeli sme, čo potrebujeme hrať. Súper neustále ťahá hru smerom nahor, skúša nastreľovanie bránky. Na tieto situácie sme sa ale pripravovali, s menšími problémami, ale predsa sme ich zvládli. Tretí gól počas presilovej hry hodnotím ako dobre pripravenú akciu tímu. Útočníci nasmerovali puk spoza bránky na mňa, na mne už bolo vystreliť. Som preto rád, že to tam padlo. Nervozita v zápasoch play-off jednoducho patrí k týmto súbojom. Určite som tam preto, aby som hru ukľudnil, ak však niekto potrebuje niečo vysvetliť, nemám s tým problém. Súper bol však pokojný, občasné roztržky skôr kúskovali hru. Hráči Bratislavy hrajú dosť škaredý hokej, niekedy sa sústredia aj takéto situácie, nám to však príliš nevadí. V sérii vedieme 2:0 a cestujeme na ľad súpera rozhodnúť. Domov sa už určite nechceme vracať s tým, že súboj ďalej pokračuje. Tu chceme začať semifinále." (20:32:47)
     
    Hostia si po stretnutí nepodali s domácimi hráčmi ruky. Nebude sa teda ani vyhlasovať najlepší hráč z každého z tímov.
     
    V dramatickom stretnutí napokon Martin otáčal nepriaznivý vývoj a zvíťazil nad Bratislavou 3:2. Góly: 4. Jurášek (Tabaček, Dírer), 47. Pokrivčák (Poliaček), 58. Pacalaj (Pokrivčák, Poliaček) – 10. Rzavský (Smolka, Valjent), 17. Šálka (Prokop).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Skackajúci puk skúša získať Trudman. Domáci však v dvojici bránia súpera.
     
    59:26
    Daniel Rzavský (HBS) inkasuje dve minúty za držanie.
     
    59:02
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Tí tak stále nemôžu odvolať brankára.
     
    58:43
    Oddychový čas hostí.
     
    58:23
    Šálka vyváža puk. Hostia už musia staviť všetko na útok.
     
    57:57
    Paulíny nastrelil ľavú žŕdku Lakosilovej bránky. Mohlo byť rozhodnuté.
     
    57:03
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. MAREK PACALAJ prestrelil od modrej všetkých, čo boli pred bránkou. Hostia sa nepochopiteľne stiahli, domáci obranca tak mal dostatok priestoru nasmerovať presne puk. Asistencie si pripisujú Tomáš Pokrivčák a František Poliaček.
     
    56:30
    Langhammer cloniaci pred bránkou a páliaci Markovič. Hostia v jednom ohni.
     
    56:02
    Dvořákova prudká strela. Lakosil s menšími problémami.
     
    55:35
    Pavol Pavešic (HBS) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:48
    Klučiar to skúsil cez Pacalaja. Nepresná strela.
     
    54:16
    Obranný zákrok Vyskoča. Pokrivčák nemôže pokračovať ďalej.
     
    53:44
    Bednarič bez puku. Domáci medzitým vyčkávajú.
     
    53:19
    Markovič minul prihrávku a tak sa musí spolu s Langhammerom vrátiť dozadu. Tabaček rozohráva nanovo.
     
    52:44
    Martin Trudman (HBS) inkasuje dve minúty za sekanie.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 4. Jurášek (Tabaček, Dírer), 47. Pokrivčák (Poliaček), 58. Pacalaj (Pokrivčák, Poliaček) – 10. Rzavský (Smolka, Valjent), 17. Šálka (Müsliu, Prokop)


    HK VITAR Martin: Bernát (Riečický) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Šimon – Rusina, Oravec – Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rudzan
    HC Osmos Bratislava: Lakosil (Srnec) – Vidovič, Vyskoč – Juriga, Valjent – Hedera, Pavešic – Čech, Ficel – Müsliu, Prokop, Šálka – Rzavský, Ondris, Trudman – Klučiar, Smolka, Mucha – Mlynčár, Bednarič, Pék

    Rozhodčí: Štefik, Purgat – Šefčík, Junek, Kontšek (video)

    Diváci: 1522
    Martin 3 0 Osmos Bratislava
    #1 Pátek 01.02.2019 • 18:00
    Martin - Osmos Bratislava 5:1
    #2 Sobota 02.02.2019 • 18:00
    Martin - Osmos Bratislava 3:2
    #3 Úterý 05.02.2019 • 18:00
    Osmos Bratislava - Martin 3:4
    thejrc.org