Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Sparta Praha
4:5 (1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 03.02.2019, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    HC SPARTA PRAHA

    9. místo, 62 bodů, skóre: 107:100
    17V, 5VP, 17P, 1PP
    Aktuální forma: V, P, P, V, V

    Pražský celek prožívá aktuálně plodné období na body, jelikož ve třech z posledních pěti utkání zvítězil za plný počet získaných bodů. Navíc jednou byl velmi blízko remízovému stavu, ale nakonec se z tříbodového vítězství radoval soupeř. Sparťané se pohybují na hranici postupové desítky s tím, že mají oproti svým sousedům v tabulce jeden či dva zápasy k dobru.

    Svěřenci německého trenéra Uweho Kruppa se mohou pyšnit zejména svojí bilancí v prodlužovaných zápasech, ve kterých hned pětkrát vyhráli a pouze jednou odcházeli z ledu jako poraženi. Na domácím kluzišti se sparťané v této sezoně vesměs trápí a fanoušci by si jistě přáli více radosti z výher. V pátečním kole ale měli patřičný důvod k úsměvu, jelikož jejich oblíbenci porazili Vítkovice tříbrankovým rozdílem a brankář Sedláček udržel své první čisté konto ve sparťanským dresu.

    Poslední zápasy:
    37. kolo: Litvínov – Sparta 1:4
    38. kolo: Sparta – Kometa 1:4
    39. kolo: Sparta – Liberec 1:2
    40. kolo: Hradec – Sparta 2:3
    41. kolo: Sparta – Vítkovice 3:0
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    4. místo, 74 bodů, skóre: 133:85
    19V, 6VP, 10P, 5PP
    Aktuální forma: V, V, V, P, V

    Plzeňští indiáni prožívají zatím dobrý průběh sezony a v klidu se mohou soustředit na poslední čtvrtinu základní části, která se už zanedlouho blíží do své cílové rovinky. Západočeši po nepříliš povedeném vstupu do sezony se herně zvedli a nyní se derou v tabulce soutěže na horní pozice. Aktuálně na třetí Hradec Králové ztrácí plzeňský tým pouhý jeden bod, ale má také zápas k dobru.

    Modrobílí mají na svém kontě už devatenáct výher, díky nimž se dokázali vyšvihnout až na postupová místa zaručující vstupenku přímo do play off. Z posledních dvanácti zápasů se jim hned desetkrát podařilo zvítězit a tým Ladislava Čiháka může být spokojen i s obrannou činností, která je vůbec tou nejlepší v celé lize. I když se indiáni na začátku tohoto týdne potýkali se špatnou produktivitou v Liberci, kde třikrát po sobě nevstřelili ani gól, chuť si spravili na domácím ledě proti Kometě, které nasázeli pět branek a po zásluze zvítězili.

    Poslední zápasy:
    18. kolo: Plzeň – Chomutov 3:2
    38. kolo: Plzeň – Litvínov 7:1
    39. kolo: Karlovy Vary – Plzeň 1:5
    40. kolo: Liberec – Plzeň 4:0
    41. kolo: Plzeň – Kometa 5:2
    Plzeňští indiáni v posledním hracím kole hostili na svém ledě úřadujícího mistra Kometu Brno. Výroční zápas se povedl, Plzeňští vstřelili pět gólů a zvítězili po vydařeném výkonu 5:2!

     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/BRANKÁŘI

    HC Sparta Praha

    Na čele sparťanské produktivity se nadále vyhřívá útočník Lukáš Pech, který po pátečním kole navýšil svůj náskok o další bod. O tři body méně má jeho spoluhráč Miroslav Forman, jenž se sedmnácti asistencemi je nejlepším nahrávačem svého týmu. Na třetím místě se nachází útočník Andrej Kudrna, který v posledním utkání nebodoval a má na kontě devatenáct bodů stejně jako kanadský obránce Jeremie Blain.

    Tři nejlepší hráči:
    Lukáš Pech (12+15); 39 zápasů
    Miroslav Forman (7+17); 37 zápasů
    Jeremie Blain (9+10); 40 zápasů
    Andrej Kudrna (8+11); 40 zápasů

    Brankáři:
    Matěj Machovský – (2107 minut; 969 zásahů; 2,36 obdržených branek na zápas, 92,11% úspěšnost)
    Jakub Sedláček – (179 minut; 77 zásahů; 1,01 obdržených branek na zápas, 96,25% úspěšnost)

    HC Škoda Plzeň

    První místo v plzeňském bodování zcela bezpochybně patří útočníkovi Milanu Gulašovi, který se po slabším úvodu sezony pořádně rozjel a v závěrečné čtvrtině základní části bude útočit na pozici nejproduktivnějšího hráče v celé soutěži. Až o čtrnáct bodů za ním se nenápadně vyšvihl nahoru Vojtěch Němec, který má osmibodový náskok na třetího Petra Straku, kterému svědčí nově přidělená role od plzeňského klubu. Muziku v defenzivních řadách tvrdí slovenský čahoun Peter Čerešňák s rovnými dvaceti kanadskými body.

    Tři nejlepší hráči:
    Milan Gulaš (20+24); 39 zápasů
    Vojtěch Němec (19+11); 40 zápasů
    Petr Straka (9+13); 40 zápasů

    Brankáři:
    Dominik Frodl – (1901 minut; 773 zásahů; 1,70 obdržených branek na zápas, 93, 47% úspěšnost)
    Dmitri Miltchakov – (536 minut; 229 zásahů; 2,80 obdržených branek na zápas, 90,16% úspěšnost)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Plzeňští trenéři pevně důvěřují svému týmu, zejména produktivnímu Milanu Gulašovi, který je základní hybnou silou a mozkem celého útoku. Další plzeňský tahoun Jan Kovář ještě dodal indiánům více sebevědomí a klidu na hokejkách. Sparťané se zejména spoléhají na dobré výkony svých brankářů, ať už Machovského nebo Sedláčka, který si naposledy připsal vychytanou nulu.

    Přesilové hry/oslabení:

    Plzeň:
    17,93% využití; 33 vstřelených branek v přesilovkách
    93,96% ubránění; 11 branek inkasovaných v oslabení

    Sparta:
    15,65% využití; 23 vstřelených branek v přesilovkách
    82,66% ubránění; 30 inkasovaných branek v oslabení
    Takhle si vychutnával po zápase s Vítkovicemi svoji děkovačku Lukáš Rousek. Sparťanský útočník vstřelil v utkání jeden gól po výtečné spolupráci s Klímou a bodoval už počtvrté za sebou!

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/19

    3. kolo: Plzeň – Sparta 2:3pp
    29. kolo: Plzeň – Sparta 5:2

    Sparťané narazili na Plzeň v tomto ročníku pouze dvakrát a pokaždé na západočeské půdě. Ve třetím kole Pražané zvítězili zejména po velmi bojovném výkonu a pevné defenzivě, když uzmuli z plzeňského doupěte dva body za výhru v prodloužení. Druhé vzájemné střetnutí bylo už v režii domácího týmu. Plzeňští hráči se prosadili hned pětkrát, zatímco sparťané na své dva góly z hole Klimka a Pecha už nenavázali a prohráli o tři branky.
     
    Přeji krásné příjemné odpoledne u sledování Tipsport extraligy. Poslední čtvrtina základní části se rozeběhla na plné obrátky a týmy mají posledních pár zápasů na to, aby mohly ukořistit ještě nějaké body do tabulky. Dnes se proti sobě na úvodní vhazování postaví pražská Sparta a plzeňská Škodovka. Pro domácí celek se navíc jedná o duel, v němž vyvrcholí celý projekt Sparta vzdává hold. Tradiční ceremoniál je na programu půl hodinky před začátkem zápasu, který startuje v nedělní obvyklý čas, tedy v 15:00 hodin.
    Roberts Bukarts nastoupil za Spartu ke třem zápasům a na kontě má v jejím dresu jeden bod za asistenci.
     
    Přeji hezké nedělní odpoledne Vám všem u sledování dalšího kola Tipsport extraligy. Oba týmy už vyjely na rozbruslení, pojďme si představit dnešní sestavy.
     
    Sparťanští trenéři nemají zásadní důvod měnit vítěznou sestavu z posledního duelu s Vítkovicemi. V bráně se opět po své páteční show opět představí gólman Jakub Sedláček. Do obrany se po krátké absenci vrací Jan Piskáček, který bude hrát po boku Delisleho v prvním obranném páru. V útoku si pouze prohodily formace, které vedou střední útočníci Lukáš Klimek a Lukáš Pech.

    Plzeňští trenéři přijeli do Prahy v téměř identické sestavě, s jakou dohrávali domácí zápas proti Kometě, tedy až na jednu výjimku. Vojtěcha Němce nahradí na křídle třetí útočné formace mladý Matyáš Kantner. V brance opět dostane důvěru Dominik Frodl, který v posledních zápasech předvádí výborné výkony.
     
    Hráči se už ztratili v útrobách vysočanského stadionu, nyní bude následovat krátká úprava ledu a poté už dostane slovo zmiňovaný slavnostní ceremoniál.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě před tím dozněla znělka sparťanské sestavy, nyní už na led přichází vybraní členové Integrovaného záchranného systému a armády České republiky.
     
    Na led mimo jiné přichází samotní členové Klubu legend HCS, a to pánové Jan Gusta Havel, Miroslav Kuneš, Stanislav Hajdušek a také Lubomír Pěnička.
     
    Není to ovšem všechno. Moderátor nyní volá další významnou osobnost na ledovou plochu arény. Na led míří také Ondřej Vetchý, který bude mít svůj proslov.
     
    Oba týmy už nastupují na led, a to velmi netradičně. Sparta i Plzeň vyjíždějí současně. Dozněla už také česká hymna, utkání tedy začne za velmi malý okamžik.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, de la Rose – Buchtele, Klimek, Kudrna – Forman, Pech, Roberts Bukarts – Klíma, Smejkal, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Allen, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – Kracík, D. Kindl, Kantner – Preisinger, Indrák.

    Rozhodčí: Pražák, Pešina – Zíka, Lhotský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Utkání odstartovalo a na úvod hlavní rozhodčí píská zakázané uvolnění sparťanského výběru, který nastupuje ve speciálních dresech. Buly v pásmu Sparty.
     
    00:39
    Plzeňští využili zmatků před sparťanským brankářem a hned z toho mohla být pohroma. Delisle špatně vyhodil puk, ale Pour zakončoval pouze do Sedláčka.
     
    01:08
    Domácí hokejisté se dostávají alespoň na chvíli ven ze svého obranného pásma. Plzeňští vstoupili do tohoto zápasu velmi aktivně a snaží se co nejvíce střílet.
     
    01:37
    Nyní se mohli poprvé v zápase dostat do útočné třetiny před Dominika Frodla také sparťané. Nerozuměli si však v rozehrávce a je pískáno další zakázané uvolnění.
     
    01:58
    Sparťané vyhráli vhazování ve středním pásmu a obránce Piskáček se snažil hledat spoluhráče. To se nepovedlo, naopak střílel Kantner, Sedláček zasahuje.
     
    02:28
    Forman dlouho držel puk za brankou plzeňského brankáře a nakonec se mu podařilo ho procpat před něj, kde okamžitě dorážel Andrej Kudrna, neúspěšně.
     
    02:57
    Hosté vybojovali kotouč u mantinelu v obranném pásmu a snažili se o rychlý přechod před Jakuba Sedláčka. Brzdí je však dobře postavená obrana sparťanů.
     
    03:30
    Další zakázané uvolnění v podání sparťanského týmu. Košťálek si sice všiml najetého Klímy, ten však neměl dobrou rychlost a kotouč nemohl zpracovat.
     
    04:09
    Na druhé straně zase nemířil přesně Matyáš Kantner, kterému skvěle naservíroval kotouč do dobré střelecké pozice Indrák. Prvně jmenovaný ale hodně přestřelil.
     
    04:46
    Connor Alen si dobruslil kotouč v obranném pásmu a okamžitě přenesl hru na opačný konec kluziště. Tam byl najíždějící Indrák, ale na prudkou přihrávku nedosáhl.
     
    05:39
    Hosté se opět ocitli v dobré šanci. Jeden z plzeňských hráčů přihrál na Jana Eberleho, kterého ale čistým zákrokem poslal na led obránce Jan Piskáček.
     
    06:13
    Sparťané posílají kotouč do útočného pásma, Delisle nahazoval na brankáře Frodla, v puku se ještě snažil dostat Kevin Klíma, který měl ale k puku daleko.
     
    06:48
    Plzeňský Matyáš Kantner dnes hraje ve velké pohodě, jelikož si vybruslil do další dobré šance na skórování. Jeho střelu z mezikruží brankář Sedláček jistě chytá.
     
    07:37
    První plzeňská formace roztočila svůj kolotoč přihrávek v útočném pásmu a Gulaš našel na modré čáře jednoho ze svých obránců. Sedláček i tentokrát zasahuje.
     
    08:42
    Sparťané se stále nemohou dostat ze svého obranného pásma, Škodovka už poslala na led čerstvé síly a nadále točí domácí pětici. Preisinger střílel jen do Sedláčka.
     
    09:06
    Za to na druhé straně si plzeňští spoluhráči nepohlídali útočníka Kevina Klímu, který ve velké rychlosti se rozhodl střílet, ale trefil jen přesouvajícího se Frodla.
     
    09:56
    Jeremie Blain dostal přihrávku do obranného pásma a hledal vepředu někoho ze svých spoluhráčů. Kumstát byl nejblíže, ale i tak na kotouč svou holí nedosáhl.
     
    10:23
    Plzeňští opět ve svém tlaku v útočném pásmu, Pour si poradil s bránícím protihráčem za brankou a našel na levém kruhu připraveného Gulaše, jeho střela vedle.
     
    11:07
    Peter Čerešňák dostal přihrávku na modrou čáru a ihned se rozhodl vypálit. Před Sedláčkem stálo několik hráčů v modrobílém dresu, ale puk si cestu do sítě nenašel.
     
    11:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu zasloužená branka pro hostující celek. Eberle našel hokejku PETRA KODÝTKA, který si s pukem najel na levou stranu a chladnokrevně překonává dosud bezchybného Sedláčka poprvé v zápase. Asistence: Jan Eberle, Petr Straka.
    11:34 Petr KODÝTEK - 0:1
     
    12:47
    A plzeňští hokejisté měli na svých hokejkách další velké tutovky. Nejprve Allen neproměnil svůj nájezd na Sedláčka, poté mířil jen do brankáře domácích Gulaš.
     
    13:19
    Sparťanům se v těchto chvílích příliš nedaří uklidnit. Teď však operoval s pukem v útočném pásmu Lukáš Pech, jenž hledal před brankou Formana, který byl obsazen.
     
    14:41
    Domácí se snaží o nějakou odpověď ve svém útočném pásmu, to se jim ale příliš moc nedaří. Teď se však bude vylučovat na straně Škodovky, která půjde do čtyř.
     
    14:50
    Plzeňský obránce Roman Vráblík (PLZ) si v obranném pásmu u mantinelu počínal nedovoleně, když zahákoval jednoho ze sparťanských hráčů. Dvě trestné minuty.
     
    15:40
    Domácím se zatím tato přesilová hra vůbec nedaří. Naopak Sedláček musí být na pozoru. Michal Moravčík vypálil po přejezdu modré čáry, ale nemířil přesně.
     
    16:39
    Až teď se domácí hokejisté srovnali v útočném pásmu a mohli kombinovat. Klíma z pravého kruhu viděl před brankou Rouska, tomu ale přeskočil puk čepel.
     
    17:06
    Plzeňští hokejisté už opět hrají v plném počtu a přestáli svoje první oslabení v utkání bez větších problémů. Dominik Frodl v čele se svoji defenzivou odolal.
     
    17:59
    Lukáš Pech v dobré rychlosti na levé straně přišlápl a těsně před Frodlem hledal za sebou najíždějícího Berana, ten byl však dobře pokryt plzeňskou obranou.
     
    18:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané udrželi kotouč v útočném pásmu a teď už je z toho vyrovnání! Rozhodčí dlouho zkoumali záznam, nakonec branka i po poradě u videa platí. JAN PISKÁČEK nahodil puk na Frodla, ten zřejmě neviděl přes skrumáž před sebou a puk zaplachtil až do branky. Asistence: Jiří Smejkal.
    18:48 Jan PISKÁČEK - 1:1
     
    19:30
    Sparťané ožili a v poslední minutě měli další možnost na vstřelení gólu. Klíma z levé strany hledal před brankou připraveného Rouska, ten ale na něj nedosáhl.
     
    19:50
    V posledních vteřinách první třetiny ještě domácí mohli zaútočit. Forman v situaci dva na jednoho poslal kotouč za sebe na Klímu, jeho střela skončila v ochranné síti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V úvodu měla hodně gólových šancí především plzeňská Škodovka, která šla ve dvanácté minutě do vedení zásluhou Petra Kodýtka, ale sparťané svým trpělivým výkonem postupně vyrovnali hru a v posledních minutách první třetiny se jim podařilo srovnat se svým soupeřem krok, když se svým nahozením uspěl obránce Jan Piskáček.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:01 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhráli domácí hokejisté, kteří se hned přesunuli do útočného pásma. Jan Buchtele ale v souboji u mantinelu ztratil kotouč.
     
    20:46
    První minuta prostředního dějství a sparťané budou pykat na trestné lavici. Steven Delisle (SPA) fauloval unikajícího Gulaše a posedí si tak dvě minuty na trestné.
     
    21:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Západočeši tento prohřešek okamžitě trestají! Hosté se dokázali udržet v útočném pásmu a rozestavit svoji kombinaci, což byl stavební kámen úspěchu. Gulaš přihrál na připraveného JAROSLAVA KRACÍKA, který poslal kotouč do branky. Asistence: Milan Gulaš, Roman Vráblík.
    21:19 Jaroslav KRACÍK - 1:2
     
    22:09
    Plzeňští hokejisté jsou při chuti a snaží se o další útočné snažení před Jakubem Sedláčkem. Ten zatím zasahovat nemusel, sparťané vyhazují do střední zóny.
     
    22:57
    Kevin Klíma ve spolupráci s Lukášem Rouskem se snažili vydolovat kotouč u mantinelu za brankou Dominika Frodla, proti vysokému Vráblíkovi nebyla šance.
     
    23:36
    Hosté opět rychle přenášej hru do útočného pásma. Jeden z obránců našel dobře najetého Miroslava Indráka, který ale v rychlosti pouze nahodil kotouč.
     
    24:28
    Na opačné straně kluziště se zase snažila čtvrtá útočná řada Sparty. Kumstát si sjel před branku, adresovaná přihrávka na něj ale přes dva hosty neprošla.
     
    24:46
    Další vyloučení na straně domácích teď trochu hatí plány na další vyrovnání. Matěj Beran (SPA) totiž v obranném pásmu sekl svého soupeře a půjde ven.
     
    25:18
    Západočeši jsou usazeni v útočném pásmu snaží se rozhodit obrannou čtveřici Sparty. Ta si však zatím vede dobře, nyní ale musel vytasit svoji lapačku Sedláček.
     
    25:48
    Forman se ve vlastním oslabení dostal do úniku a byl faulován. Roman Vráblík (PLZ) už putuje na trestnou lavici, když vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    26:25
    Kevin Klíma udělal dvě tři kličky v obranném pásmu Škodovky a čekal, až mu najedou spoluhráči útočného pásma. To se ale nestalo a puk končí u mantinelu.
     
    26:54
    Teď se nám roztrhl pytel s vyloučeními. Dalším hříšníkem je sparťan Kevin Klíma (SPA), který v útočném pásmu podrazil soupeře a jde na trestnou.
     
    27:54
    Plzeňský Vráblík už je zpět na ledě a začíná zkrácená přesilovka pro hosty. Milan Gulaš s kotoučem na levém kruhu držel puk, ale sparťané přihrávku nepustili.
     
    28:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Teď už to ale plzeňské sedmasedmdesátce vyšlo na jedničku. Gulaš si pohrál s kotoučem ve svém oblíbeném místě a poslal ho napříč na JAKUBA POURA, který střelou z první rozvlnil domácí síť. Asistence: Milan Gulaš, Roman Vráblík.
    28:30 Jakub POUR - 1:3
     
    28:54
    Hosté mohli vzápětí odskočit už do tříbrankového trháku. Peter Čerešnák s pukem nabral rychlost přes střední pásmu a vystřelil. Sedláček nemusel zasahovat.
     
    29:06
    Na druhé straně zase sparťané byli příliš moc netrpěliví při svém přechodu útočné modré čáry. Rozhodčí okamžitě bere píšťalku do svých úst a píská ofsajd.
     
    29:48
    Velká šance domácích! Plzeňská defenziva zapomněla na Jiřího Smejkala, který sám před Frodlem potáhl kotouč na levou stranu, ale nedokázal přehodit beton plzeňského brankáře!
     
    30:46
    Plzeňští ale opět ve svým útočném výletu v pásmu domácího mužstva. Allen si ale neporozuměl se svými spoluhráči a kotouč skončil až u pravého mantinelu.
     
    31:08
    Sparťané využili špatné rozehrávky hostí v obranném pásmu a zkusili zaútočit. Bukarts našel na středu připraveného Pecha, jehož střelu má Frodl v náruči.
     
    31:16
    Domácí teď potrápili Plzeň v její obranné třetině a donutila ji vyhodit na zakázané uvolnění. Buly však vyhráli Plzeňští, kteří vyvážejí kotouč ven z pásma.
     
    31:48
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nepřehledná situace před brankářem Jakubem Sedláčkem vyústila v další plzeňský gól! Opět se dlouho zkoumalo video a i v tomto případě je branka v rámci regulí. MATYÁŠ KANTNER vybruslil s pukem až před Sedláčka, kterého i se štěstím dokázal překonat. Bez asistence.
    31:48 Matyáš KANTNER - 1:4
     
    31:59
    Jeremie Blain nahazoval do útočného pásma, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a hra se zase rychle otáčí na druhou stranu v podání centra Jana Kováře.
     
    32:43
    Plzeňský útočník se snažil najít před brankou svého ofenzivního parťáka Milana Gulaše, kotouč se trošku zpomalil a zastavil se u sparťanských obránců.
     
    33:07
    Na opačné straně sparťané chtěli něco s nepříznivým stavem udělat. Košťálek od mantinelu zkoušel najít hokejku Lukáše Rouska, ten ale kotouč nezpracoval.
     
    33:07
    Šance pro domácí celek alespoň snížit. Hostující útočník Petr Kodýtek (PLZ) vyfasoval dvě minuty za sekání. Sparťané se mohou teď trochu herně zvednout.
     
    33:58
    To se ale příliš neděje. Robert Bukarts musel zajet až za svou branku a odtud táhnout další atak na plzeňskou branku. Následně jej však brzdí velmi těsný ofsajd.
     
    34:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přece se to sparťanům podařilo! LUKÁŠ ROUSEK dostal krásnou přihrávku od obránce Jana Košťálka a svůj samostatný nájezd s přehledem zakončil střelou mezi Frodlovými betony. Asistence: Jan Košťálek, Jeremie Blain.
    34:55 Lukáš ROUSEK - 2:4
     
    34:55
    V témže čase je navíc vyloučený obránce Lukáš Pulpán (PLZ), který dostal od rozhodčích dvě minuty za sekání. Je to další dobrá možnost pro domácí Spartu.
     
    35:49
    Sparťané ve velké šanci a už to mohlo být jenom o gól! Kudrna vybídl ke skórování Miroslava Formana, který svou prudkou ranou ale pouze trefil mantinel.
     
    36:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    A pozor!! Přesto se sparťanům daří tuto přesilovou hru zužitkovat a celý kotel skanduje jméno LUKÁŠ ROUSEK! Sparťanský mladík dostal přihrávku od Blaina na brankoviště a pohodlně zasunul puk do odkryté plzeňské branky. Asistence: Jeremie Blain, Jan Košťálek.
    36:33 Lukáš ROUSEK - 3:4
     
    36:33
    A souběžně se sparťanským třetím gólem si plzeňští trenéři vyžádali oddechový čas, aby uklidnili divokou hru v posledních minutách.
     
    37:28
    Sparťané ožili a Andrej Kudrna měl na holi další sparťanský gól. Domácí útočník nabral rychlost svým tradičním způsobem, trefil ale pouze jen Frodla.
     
    37:46
    Na ledě se strhla menší potyčka. Jan Buchtele (SPA) složil na ledovou plochu plzeňského Petra Straku (PLZ). Oba dva borci dostanou dvě minuty za hrubost.
     
    39:16
    Sparťanský Rousek si najížděl do středního pásma, ale dostal přihrávku na paty a musel se otáčet. Toto plzeňští obránci okamžitě využili a odebrali mu kotouč z hole.
     
    39:50
    Oba týmy už jsou opět kompletní a mezitím Klíma počkal na své spoluhráče v útočném pásmu. Nakonec střílel od modré čáry Klimek, kterému střela nesedla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina dovršila svého konce a rozhodně se bylo na co koukat. Plzeňští měli zápas pod kontrolou, když se prosadil Jaroslav Kracík a poté také Jakub Pour v rozmezí několika minut. A když dal hostům pohodlný čtyřbrankový náskok Matyáš Kantner, zdálo se, že už Plzeňští budou mít hru ve své moci. To se však nestalo a sparťané díky dvěma trefám Lukáše Rouska dotáhli ztrátu, která v tuto chvíli činí už pouze jeden gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:01 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli rovněž domácí hokejisté, kteří ihned přenesli hru do útočného pásma. Nakonec však rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    40:35
    Milan Gulaš se vydal napadat do obranného pásma Sparty a povedlo se mu získat kotouč pro jeho spoluhráče, kteří hned ohrozili Sedláčka. Ten chytá.
     
    41:24
    Plzeňští jsou na začátku poslední třetiny docela aktivní, až Miroslav Forman ve spolupráci se svými obránci dokázal zavést kotouč do útočné třetiny, Frodl zasahuje.
     
    42:06
    Také Sparta už vystrkuje svoje růžky v útočném pásmu. Pech vystřelil na vzdálenější tyčku a nakonec mířil tak přesně, že trefil právě ji. Velká škoda pro Spartu.
     
    42:58
    Piskáček dostal dobrou přihrávku na levý kruh pro vhazování a zkusil ihned vypálit. Frodl si vyjel ze svého pracoviště a snažil se zmenšit úhel, to se mu povedlo.
     
    43:30
    Další dobrá možnost pro Pražany. Andrej Kudrna v situaci tři na dva si počkal na ten správný moment a vystřelil. Frodlovi clonil ještě Forman, i tak zasáhl.
     
    44:29
    Sparťané jsou v posledních minutách mírně aktivnější a snaží se na delší dobu zatlačit hosty v jejich obranném pásmu. Dvořák přihrál na Bukartse, jeho střela mimo.
     
    44:55
    Smejkalovi se ještě povedlo udržet útočné pásmo a na pomoc se mu vydal útočník Kevin Klíma, ten byl ale už mimo střeleckou pozici, a z akce tak nebylo nic.
     
    45:15
    Sparťané jsou za svou aktivitu odměněni přesilovou hru. Lukáš Pulpán (PLZ) vyfasoval od rozhodčích menší trest za hákování a posedí si dvě minuty na trestné.
     
    45:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    A tady ve vysočanské aréně máme chvíli po začátku třetí třetiny opět vyrovnáno! Obránce PETR KALINA napřáhl na modré čáře a prostřelil opravdu všechno, co mu stálo v cestě. Začínáme tedy znovu od začátku. Asistence: Lukáš Pech.
    45:40 Petr KALINA - 4:4
     
    46:04
    Teď se ale bude znovu vylučovat, tentokrát diváci uvidí hru ve čtyřech. Obránce Tomáš Dvořák (SPA) a útočník Jakub Pour (PLZ) dostali dvě minuty za hrubost.
     
    46:53
    Domácí Miroslav Forman se dral dopředu přes posledního bránícího obránce, který mu na poslední chvíli znemožnil jakkoliv zakončit. Dobrý počin.
     
    47:12
    Na druhé straně se zase předvedl brankář Jakub Sedláček, který ukryl nebezpečné nahození od modré čáry do své hbité lapačky, kterou měl připravenou.
     
    47:42
    Kudrna si vzal opuštěný kotouč v útočném pásmu a chtěl vymyslet zajímavou přihrávku. Nakonec jeho úmysl vystihl Preisinger, který vyhazuje pouze na icing.
     
    48:08
    Sparťané a i hosté už hrají opět v plném počtu hráčů na ledové ploše. Jakub Pour se natlačil před brankáře Jakuba Sedláčka, který na poslední chvíli zasáhl.
     
    48:32
    Na opačné straně kluziště se zase vydal útočit Lukáš Pech, který měl slušnou rychlost, čehož hned využil a zkusil zakončit na bližší tyč. Mířil nepřesně.
     
    49:01
    Kevin Klíma zkusil proniknout skrz plzeňskou obranu ve středním pásmu, to se mu však nepovedlo. Na druhé straně zase ujížděl Gulaš, který následně ztratil puk.
     
    49:29
    Domácí to teď dobře vykombinovali v útočném pásmu a brankář Škodovky Dominik Frodl musel opět pohotově zasahovat. Naštěstí pro hosty to zvládl na jedničku.
     
    49:53
    Bude se znovu vylučovat a tentokrát na straně domácích. Jan Buchtele (SPA) vyfasoval od hlavního rozhodčího dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    50:22
    Plzeňští se okamžitě usadili před Jakubem Sedláčkem a snaží vstřelit rozhodující gól. Roman Vráblík napřáhl na modré čáře, jeho střelu sparťanský brankář kryje.
     
    51:40
    Hostům se další kombinace nepovedla a sparťané uháněli dopředu. Košťálek s pukem na hokejce si počkal na Andreje Kudrnu, který narazil na Frodlovy betony.
     
    52:04
    Přeci jen ještě jedna plzeňská možnost pro hostující Plzeň. Lukáš Pulpán dostal nabito na modrou čáru, odkud vypálil. Sedláček si našel puk ve své lapačce.
     
    52:18
    Po vhazování v obranném pásmu Sparty se k puku dostal Allen, jehož pobídku chtěl usměrnit do branky Petr Kodýtek. Puk byl ale příliš neposedný.
     
    52:45
    Plzeňští hokejisté byli v krátkém tlaku, poté ale zapracoval u mantinelu obránce Jan Piskáček, který alespoň na chvíli osvobodil Spartu od dalšího náporu.
     
    52:57
    A plzeňští hokejisté budou mít další šanci na skórování. Miroslav Forman (SPA) na poslední chvíli zahákoval svého soupeře a vysloužil si dvě minuty na trestné.
     
    53:37
    Milan Gulaš přihrával po modré čáře na Vráblíka, přihrávka ale byla příliš moc pomalá a Buchtele se okamžitě vložil do plzeňské souhry, kterou přerušil.
     
    54:01
    Teď už to bylo lepší. Nejprve pálil Vráblík a poté ze svého místečka Milan Gulaš, sparťanský brankář Sedláček opět zasahuje, tentokrát s pomocí betonů.
     
    54:44
    A do třetice Milan Gulaš. Plzeňský útočník tentokrát hledal svého parťáka na druhé straně Jana Kováře, který si našel puk a vystřelil. Sedláček opět kryje.
     
    55:24
    Sparťané už hrají v plném počtu, nicméně se stále musí bránit plzeňskému náporu. Petr Straka nabízel kotouč jednomu z obránců, jehož ránu Sedláček vyráží.
     
    55:43
    Na dnešní utkání Holdu si sem do vysočanské arény v neděli našlo cestu celkem 15 578 skvělých diváků!
     
    56:08
    Kovář v přečíslení dva na jednoho hledal na druhé straně najetého Eberleho, který ale přihrávku už přejel a neměl šanci zakončit.
     
    56:48
    Michal Moravčík dostal puk na modrou čáru a hned se rozhodl vypálit. Před Sedláčkem byl celkem slušný provoz, ale i tak si sparťanský brankář dokázal poradit.
     
    57:48
    Sparťané kontrolovali hru ve středním pásmu, ale krátce poté se do šance dostal Petr Kodýtek, který zkusil ze vzduchu sklepnout puk pod horní tyčku, neúspěšně.
     
    58:57
    Jakub Pour se vydal do útočného pásma po pravé straně u mantinelu, ale proti Piskáčkovi a později také Formanovi neměl šanci se přes ně prosadit.
     
    59:29
    Vypadá to, že uvidíme prodloužení. Rousek se sice ještě snažil posunout kotouč na Smejkala, který stál na útočné modré, puk ale zpomalil a nakonec se i zastavil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ve třetí třetině se domácímu výběru povedlo vyrovnat, když se prosadil přesnou ranou od modré čáry mladý obránce Petr Kalina, který svým gólem poslal zápas do prodloužení. To bude následovat za malý okamžik.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Vhazování vyhráli hostující hráči a přesouvají těžiště hry až do útočného pásma, kde je o kotouč obral Piskáček.
     
    60:48
    Obrovská možnost pro domácí! Bukarts jel sám na brankáře Frodla, svou střelou ale přestřelil!
     
    61:33
    V útočném pásmu se drželi Plzeňští, poté se ale hra přemístila opět na opačný konec kluziště. Klíma ve spolupráci s Blainem ale nepřekonali Dominika Frodla.
     
    62:27
    Lukáš Rousek rychle našlápl ve středním pásmu a snažil se přebruslit posledního plzeňského obránce. To se mu však nepovedlo a kotouč končí u zadního mantinelu.
     
    62:57
    Jan Kovář nabízel kotouč po zavezení do útočného pásma Peteru Čerešňákovi, ten sám na brankovišti nedokázal usměrnit kotouč do sparťanské branky.
     
    63:33
    Miroslav Forman dlouho operoval s pukem v útočném pásmu a nakonec vybídl Tomáše Dvořáka, který sám na pravém kruhu trefil pouze beton brankáře Frodla.
     
    64:40
    A ještě jedna dobrá šance. Bukarts nestihl dojet kotouč v útočném pásmu, poté ale udělal dobrou kličku Pech, který udělal kličku, ale střelu nasměroval mimo.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení tedy nerozhodlo o vítězi dnešního utkání a po krátké úpravě ledu budou následovat nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Denis Kindl najel rychle před Jakuba Sedláčka, kterého ale svoji střelou nepřekonal!
     
    1. série
    0:0
    To samé se pokusil udělat také Roberts Bukarts, který si jel pomalu, ale svoji střelou trefil jen betony Frodla.
     
    2. série
    0:0
    Petr Kodýtek také neproměnil, jelikož střela byla sice prudká, ale šla úplně vedle. Stále se nikdo neprosadil.
     
    2. série
    0:0
    Andrej Kudrna byl dalším exekutorem na nájezdy a zkusil se rychle rozjet a zavěsit nahoru, nepovedlo se.
     
    3. série
    0:0
    Jan Kovář také neproměňuje, když zkoušel zasunout kotouč u levé tyčky, Sedláček si na jeho úmysl počkal.
     
    3. série
    0:0
    Lukáš Rousek si najel po pravé straně kluziště a a ve velké rychlosti zkusil vystřelit nahoru, nepovedlo se.
     
    4. série
    0:0
    Milan Gulaš se snažil rozhýbat Jakuba Sedláčka v brance, také neuspěl. Puk skončil na betonech.
     
    4. série
    0:0
    Lukáš Pech je dalším, kdo dostává od trenérů důvěru. Jeho svižná střela ale skončila pouze na betonu Frodla.
     
    5. série
    0:1
    A je tu první gól v nájezdech! Peter Čerešňák vystřelil na Sedláčkovu lapačku a povedlo se, puk je v brance.
     
    5. série
    0:1
    Jiří Smejkal vzal zodpovědnost na sebe a zkusil překvapit Frodla střelou nahoru. Neúspěšně.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Autorem vítězné trefy z je obránce PETER ČEREŠŇÁK, který svou povedenou ranou zajistil plzeňskému týmu cenné dva body do tabulky.
    Peter ČEREŠŇÁK - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Tento opravdu skvělý zápas je u konce! Utkání nakonec dospělo za nerozhodného stavu až do samostatných nájezdů, ve kterých se prosadil svou střelou obránce Peter Čerešňák. Škoda bere dva body, Sparta jeden.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji šťastné vykročení do nového týdne. Teď nás čeká reprezentační přestávka. Mějte se hezky, na počtenou! (17:59:29)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 19. Piskáček (Smejkal), 35. Rousek (Košťálek, Blain), 37. Rousek (Blain, Košťálek), 46. Kalina (Roberts Bukarts) – 12. Kodýtek (Eberle, Straka), 22. Kracík (Gulaš, Vráblík), 29. Pour (Gulaš, Vráblík), 32. Kantner, rozh. náj. Čerešňák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Denis Kindl (PLZ)
    0:0   Roberts Bukarts (SPA)
    2. série:
    0:0   Petr Kodýtek (PLZ)
    0:0   Andrej Kudrna (SPA)
    3. série:
    0:0   Jan Kovář (PLZ)
    0:0   Lukáš Rousek (SPA)
    4. série:
    0:0   Milan Gulaš (PLZ)
    0:0   Lukáš Pech (SPA)
    5. série:
    0:1   Peter Čerešňák (PLZ)
    0:1   Jiří Smejkal (SPA)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, de la Rose – Buchtele, Klimek, Kudrna – Forman, Pech, Roberts Bukarts – Klíma, Smejkal, Rousek – Beran, Černoch, Kumstát.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Allen, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – Kracík, D. Kindl, Kantner – Preisinger, Indrák.

    Rozhodčí: Pražák, Pešina – Zíka, Lhotský
    thejrc.org