Heerenveen – Zwolle 1:1 (kon.) | Heracles – Ajax 1:0 (kon.) | Feyenoord – Graafschap 4:0 (kon.)
Venlo – Willem II 2:1 (kon.)
konec
VVV Venlo
2:1 (1:0)
Willem II Tilburg
Sobota 09.02.2019, 20:45 • Seacon Stadion De Koel • Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 0:10. (22:37:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Venla, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Ačkoliv domácí po prvním poločase vedl io jednu branku, tak do druhého dějství vstoupil aktivněji soupeř, který se dokonce dočkal kýženého vyrovnání. Venlo si přeci jenom vzalo vedení zpět, o druhou branku v tomto utkání se postaral forvard Mlapa, který tak rozhodl o tom, že tři body zůstane domácího celku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Patrick Joosten, přichází Simon Janssen.
     
    90+2
    Rutten nasadil protihráči jesličky, což náležitě ocenily ochozy stadionu. Poté se ke slušné šanci dostal Joosten, který z úhlu napálil protihráče.
     
    90+1
    V nastaveném času je překvapivě aktivnější Venlo, které se snaží neudělat žádnou fatální chybu, což se zatím celkem daří.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Venlo stále drží hubené vedení, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Venlo rozehrávalo standardní situaci z velké vzdálenosti. K míči se nakonec postavil Post, který našel pouze hlavu protivníka.
     
    86
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Pol Llonch, přichází James McGarry.
     
    85
    Sled hlaviček nakonec hrál do karet domácím, kteří se málem dostali až za obranu. V roli posledního hráče ale zakročil hostující Peters.
     
    84
    Unnerstall nasbíral cenné vteřinky, načež raději hodil míč za postranní čáru. Na zemi totiž zůstal v bolestech ležet obránce Kum.
     
    83
    Crowley vyprodukoval až příliš čitelnou nahrávku na pravou stranu, kterou pochopitelně vystihl pozorný Kum, který se stará o vyvezení míče.
     
    82
    I tentokráte se do akce měl zapojit Isak, kterému ale nevyšla zpětná přihrávka. Venlo se daleko nedostalo, opět běhá za míčem.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Před několika vteřinami se do míče opřel Seuntjens, jehož rána prosvištěla vysoko nad.
     
    80
    U postranní čáry to lépe zvládl domácí Kum, kterému se sice podařilo vybojovat autové vhazování, to ale následně vystihl pozorný Pavlidis.
     
    79
    Isakovi se podařilo za sebe prodloužit míč, který ale posléze odklízel brankářovi do náruče Roseler. Unnerstall s rozehrávkou nepospíchá.
     
    78
    Tilburg to nyní bude mít hodně složité, bude muset opět dotahovat. Hosté se ihned po rozehrávce dostali s míčem na útočnou zónu.
    77. Peniel MLAPA - 2:1

    David Suchý

    Branky: 43. Mlapa, 77. Mlapa – 60. Crowley (pen.)

    Karty:   33. Kum (VEN), 44. Promes (VEN), 73. Linthorst (VEN) – 53. Tapia (WLM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 0:10.
    VVV Venlo: Unnerstall – Rutten, Promes (67. Linthorst), Röseler, Kum – Post (C), van Ooijen, T.-S. Sušić (76. Jornell Grot) – Mlapa, R. Seuntjens, Joosten (90+2. Janssen).
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Borgmann, Dekker, Jornell Grot, Janssen, Korkmaz, Samuelsen, van Bruggen, Linthorst.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Meißner, Peters (C), Heerkens – Llonch (86. McGarry), Crowley, Tapia – Özbiliz (58. Pavlidis), Isak, Vrousai.
    Náhradníci: Brand, Woud – Akkaynak, Anita, Kristinsson Ingi, McGarry, Pavlidis, van den Bogert, Saddiki.

    Rozhodčí: Mulder – van de Ven, Bexkens
    thejrc.org