Česko – Německo 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Německo
Neděle 10.02.2019, 13:10 • Netzsch-Arena, Selb • Turnaj čtyř (ženy U16)
Partner:
     
    Ode mě je to z Německa všechno. Máme, pro co jsme přijeli, domů se vracíme se zlatým pohárem! Díky za pozornost a podporu českého týmu, mějte se pěkně a budu se těšit zase na shledanou nebo na počtenou. (16:05:27)
     
    Dneska se v plné kráse ukázalo, že když se chce, tak to jde. Holky se za nepříznivého stavu zvedly, daly do hry obrovskou bojovnost a zaslouženě zápas otočily. Po rozpacích hlavně ze včerejšího utkání tentokrát zaslouží velkou pochvalu. Byla zase jednou radost je sledovat!
     
    Nejlepší českou hračkou dnešního zápasu je vyhlášena zcela po zásluze Hana Haasová.
     
    České hokejistky do 16 let přidávají razítko na prvenství na turnaji v německém Selbu, po výhrách 6:0 a 6:1 předvedly skvělý obrat proti domácímu týmu a díky hattricku Hany Haasové vítězí 4:2!
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Karolína Veverková těsně přestřelila.
     
    59:29
    Češky napadají německou rozehrávku a závěr kontrolují. Je to jasné!
     
    59:00
    Bohužel jsem neviděl, co se stalo, ale před německou střídačkou schytala ránu Anna Jiřina Pavlasová. Teď už se naštěstí zvedla, drží se za záda. Ale vypadá to, že nepůjde o nic vážného.
     
    58:44
    Němky zase vybojovaly buly, ale teď držíme hru v jejich třetině. Tohle už nepustíme.
     
    58:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    ...a nakonec přidává čtvrtý gól, který nám už snad bude stačit k závěrečnému vítězství! Nabídka Denisy Habartové z pravé strany se brankovištěm odrazila na střed, kam se jako první otočila HANA HAASOVÁ, puk bleskově poslala k tyčce a završila hattrick – 4:2! Asistence: Denisa Habartová, Lucie Gruntová.
     
    58:00
    První útok bojuje za německou klecí...
     
    57:32
    Náš tým pak přejel do protiútoku a Bartáková dostala pas před Lubyovou. Ta její střelu vyrazila a kotouč se pak obloučkem snesl kamsi do jejího vlastnictví.
     
    57:17
    Němky vyhrály buly a Pejšová vyrazila střelu od modré čáry na hokejku Pauliny Gruchotové, která napálila tyčku!
     
    57:04
    I přes ruku dokázala Julie Pejšová zakročit lapačkou proti nízkému nahození od modré čáry.
     
    56:44
    Adriana Dubová to měla na středu těžké, její střela skončila za brankou. Pak se naše číslo jedenáct vrátilo do útočného pásma moc rychle a rozhodčímu nezbývalo než odpískat ofsajd.
     
    56:15
    Na druhé straně se nakonec s tím samým spokojila i první česká formace, když jí nevyšly úvodní snahy o tlak do brankoviště.
     
    55:25
    Německé nahození od modré čáry skončilo u Julie Pejšové, která se ho rozhodla podržet, a vhazuje se po její pravé ruce.
     
    54:52
    V zadní pozici se do puku opřela Denisa Habartová a viděli jsme dneska patrně nejtvrdší střelu. Lubyová na ni však viděla a u druhého růžku zasáhla ramenem.
     
    54:24
    Karolína Veverková si v obranném pásmu obhodila soupeřku a pak výborně vyslala po pravé straně Andreu Trnkovou. Ta si udělala oblouk do středu a vypálila, o dorážku se ještě snažila Anna Pavlasová. Leč neúspěšně. Ale parádní akce.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 37. Kalová (Sýkorová), 50. Haasová (Bartáková), 53. Haasová, 59. Haasová (Habartová, Gruntová) – 4. Sterziková, 9. Sterziková (Böttcherová, Voigtová)


    Česko: Pejšová (Hřívová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Sýkorová, Kalová (A), Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.
    Německo: Lubyová (Jörgová) – Blenningerová, Heyerová, Schaffrathová, Topfmeierová, Schmidtová, Hirschbergerová, Stöberová, Kolbecková – Hofverbergová, Geschwandtnerová, Eggerová, Gruchotová (C), Voigtová, Sterziková (A), Millerová (A), Liangová, Massnerová, Häckelsmillerová, Böttcherová, Wallnerová. Trenér: Florian Neumeyer.
    thejrc.org