Kometa Brno – Vítkovice 2:6 (po nadst. prodl.) | HC Litvínov – Salzburg 3:4 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
HC Kometa Brno
2:6 (1:2, 1:2, 0:2 - N 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 13.02.2019, 16:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    64:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský kapitán po individuální akci ukončil přesnou trefou nadstavbové prodloužení, RADEK KUČEŘÍK si s pukem najel mezi kruhy, odkud dokázal trefit pravý růžek vítkovické branky. Bez asistence.
     
    49:59
    A vzápětí si sama Kometa zahraje v početní výhodě, dvě + deset minut za vražení na hrazení – tak zní verdikt pro Patrika Kršku.
     
    49:01
    Vítkovice byly blízko sedmé brance, Beránek doslova naservíroval puk Konečnému, ten okamžitě usměrnil kotouč do brněnské branky, ovšem pohotovým zákrokem se blýskl brankář Rachůnek, když roztáhl svůj beton a zabránil navýšení ostravského náskoku.
     
    47:58
    Vítkovice si znovu zahrají v přesilové hře, dvě minuty za napadení vyfasoval Adam Studený.
     
    44:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice nyní ovládají dění na ledové ploše, což korunují šestou brankou v utkání! Nahození z hole Marcela Kunce dokázal přesně tečovat PATRIK KRŠKA. Asistence: Marcel Kunc, Viktor Konečný.
     
    42:51
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané využívají přesilovou hru a odskakují do pohodlného tříbrankového náskoku! Mrva se vydal do útočného pásma po levém křídle, s kotoučem obkroužil brněnskou branku a naservíroval puk na hůl JANA VOJTOVIČE, jenž pohotově prostřelil brankáře Rachůnka. Asistence: Jakub Mrva.
     
    41:51
    Přesilová hra pro Vítkovice, dvě minuty za držení, tak zní verdikt pro Jana Mlčáka.
     
    37:25
    Na straně brněnské Komety dochází ke střídání brankářů, Marka Micku nahrazuje Matěj Rachůnek.
     
    37:25
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se prosazují ve vlastním oslabení! Čtvrté brance Ostravanů opět předcházelo nedorozumění brněnských obránců, čehož využil Vojtovič a předložil kotouč svému spoluhráči JAKUBU MRVOVI, jenž dokázal prostřelit bezmocného Micku. Asistence: Jan Vojtovič.
     
    35:35
    Kometa si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání, jejím strůjcem je vítkovický obránce Marcel Kunc, jenž si půjde sednout na dvě minuty za hákování.
     
    33:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa slaví kontaktní branku, o kterou se individuálním průnikem postaral MAREK ŠKVRNĚ, jenž se prodral po pravém křídle za obranné řady Vítkovic a před brankářem Dolíškou našel skulinu, kudy propasíroval kotouč za jeho záda. Asistence: Jan Holemý, Michal Kunc.
     
    26:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané navyšují svůj náskok! Do samostatného úniku se dostal PETR FRIDRICH, jenž nadvakrát i s brněnským bránícím hráčem dopravil kotouč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    21:55
    Kometa byla ve vlastním oslabení blízko vyrovnávající brance! Do samostatného úniku se dostal Meluzin, zkoušel překonat Dolíšku střelou nad lapačku, ovšem kotouč skončil v právě zmíně části výstroje vítkovického brankáře.
     
    21:00
    Vyloučení na straně brněnské Komety – dvě minuty za sekání fasuje Michal Kunc.
     
    18:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané bleskově otáčejí skóre zápasu! Ve středním pásmu zachytil kotouč Marcel Kunc a poslal jej do jízdy JANU VOJTOVIČOVI, jenž nenápadnou střelou z vrcholku pravého kruhu prostřelil nepozorného Micku. Asistence: Marcel Kunc.
     
    17:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté vyrovnávají po hrubě chybě domácího obránce, jehož rozehrávku zachytil Bernovský a okamžitě poslal kotouč do mezikruží, kde byl pohotovou střelou zápěstím připraven zakončit PETR FRIDRICH, vítkovický útočník se tentokrát nemýlil a přesnou střelou do levého růžku Mickovy brány srovnal stav utkání. Asistence: Jan Bernovský.
     
    13:09
    První vyloučení v dnešním utkání je vzájemné, dvě minuty za hákování obdržel brněnský Adam Studený. Menší trest fasuje také Vojtěch Lednický za nafilmovaný pád. Bude se hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    09:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu! Krejčí poslal přihrávku na modrou čáru RADKU KUČEŘÍKOVI, ten se původně snažil vylepšit pozici pro zakončení svému spoluhráči Meluzinovi, ale jeho přihrávku usměrnil do vlastní branky vítkovický bránící hráč. Kometa se tak po šťastné trefě ujímá vedení. Asistence: Petr Krejčí, Stanislav Svozil.
     
    08:29
    Vítkovicím se nyní podařilo vytvořit formaci v útočném pásmu a od modré čáry trefil horní tyč Zapletal!
     
    01:24
    Hosté ovšem byli nyní velmi blízko ke vstřelení úvodní branky utkání! Za vlastní bránou chyboval brankář Micka a doslova namazal kotouč Konečnému, jenž trefil horní tyč opuštěné brněnské klece!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Kučeřík (Krejčí, Svozil), 34. Švrně (Holemý, Mich.), 65. Kučeřík – 18. Fridrich (Bernovský), 19. Vojtovič (Mar.), 27. Fridrich, 38. Mrva (Vojtovič), 43. Vojtovič (Mrva), 45. Krška (Marc., Konečný)


    HC Kometa Brno: Micka (38.Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk, Žák – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzin, Škvrně, Krejčí, Kadlic, Kos, Kunc Mich., Bartes.
    HC Vítkovice Ridera: Dolíška (Mrázek) – Kunc Mar., Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Gebauer.

    Rozhodčí: Čech – Urubčík, Nechvátal
    ocianews.com