Buffalo – NY Rangers 2:6 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:1 (kon.) | Minnesota – New Jersey 4:5 (po pr.)
Anaheim – Boston 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 4:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:5 (po pr.)
Colorado – St. Louis 0:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Edmonton Oilers
Sobota 16.02.2019, 01:40 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:49
    Larsson (EDM) hákoval Aha v pravé části středního pásma a míří na trestnou lavici.
     
    38:05
    Šarvátka Nugenta-Hopkinse a Martinooka před domácí branku poté, co se hosté tlačili k dorážkám končí tím, že oba hokejisté dostali dvě minuty za hrubost.
     
    37:08
    Russell poslal Niederreitera na mantinel za hostující branku, ten se zvedl a následně dohrál Klefboma v levé části útočného pásma. Načež si obě strany všechno a jasně začaly vyřizovat. Aktivní byl Williams, Malone či Cave, Khaira či Rattie. Koskinen všemu jen přihlížel. Nakonec sudí usoudili, že na trestnou lavici se vrátí Niederreiter (CAR) kvůli dvěma minutám za naražení zezadu a hosté vytěží z této strkanice další přesilovku pět na čtyři.
     
    34:20
    McDavid dojel až na levý kruh útočného pásma a tam jej hákoval Niederreiter (CAR), hosté zahrají přesilovou hru pět na čtyři.
     
    19:25
    Aho (CAR) sekl McDavida na pravé straně a vyfasoval dvě minuty.
     
    03:39
    Draisaitl (EDM) je trošku naštvaný, ale na levé straně zasáhl Williamse hokejkou do obličeje a dostává dvě minuty za vysokou hůl.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 1. Niederreiter (Aho, Williams), 3. Wallmark (T. Teräväinen, Ferland), 57. Niederreiter (Aho, Williams) – 2. Draisaitl (Kassian)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Gravel, Petrovic – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Malone, Lucic (A) – Rattie, Cave, Rieder.

    Rozhodčí: Lambert, McCauley – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 14 430
    thejrc.org