Buffalo – NY Rangers 2:6 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:1 (kon.) | Minnesota – New Jersey 4:5 (po pr.)
Anaheim – Boston 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 4:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:5 (po pr.)
Colorado – St. Louis 0:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Edmonton Oilers
Sobota 16.02.2019, 01:40 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:23 Nino NIEDERREITER - 3:1
     
    56:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Aho posunul kotouč zprava přes Larssona na střed, kde byl NINO NIEDERREITER. Ten se snažil rozhýbat Koskinena při svém forhendovém blafáku, kotouč se vzápětí otřel o pravou nohu brankáře a domácí jej nakonec silou vůle dostali za brankovou čáru. Je dost možné, že puku se jako poslední dotkl lehce McDavid svojí hokejkou. Asistence: Sebastian Aho, Justin Williams.
    02:16 Lucas WALLMARK - 2:1
     
    02:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tři góly za 136 vteřin snad nepadnou ani v házené! Teräväinen dostal nahrávku od spoluhráče z levé strany a ze středu posunul kotouč na pravý kruh, kde se do zakončení z jedničky položil LUCAS WALLMARK a pokořil Koskinena. To je start zápasu. Asistence: Teuvo Teräväinen, Micheal Ferland.
    01:32 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    01:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jeden z domácích hráčů přihrál bekhendem z rohu útočného pásma LEONU DRAISAITLOVI, ten mířil do situace dva na jednoho proti Pescemu. Narazil si v rychlosti s Kassianem, tím vykoupal se svým spoluhráčem brankáře a LEON DRAISAITL měl před sebou prázdnou branku. Asistence: Zack Kassian.
    00:37 Nino NIEDERREITER - 1:0
     
    00:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    Williams nahrál bekhendem u pravé tyče pod sebe a Aho posléze nalezl NINO NIEDERREITERA, který si sjel do druhé vlny a střelou z první z levé strany zakončil na přední tyči za Koskinena. Asistence: Sebastian Aho, Justin Williams.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 1. Niederreiter (Aho, Williams), 3. Wallmark (T. Teräväinen, Ferland), 57. Niederreiter (Aho, Williams) – 2. Draisaitl (Kassian)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – A. Larsson (A), Klefbom, K. Russell, Nurse, Gravel, Petrovic – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Malone, Lucic (A) – Rattie, Cave, Rieder.

    Rozhodčí: Lambert, McCauley – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 14 430
    thejrc.org