Arizona – Toronto 2:0 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 5:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 3:4 (po pr.)
Tampa – Montreal 3:0 (kon.) | Carolina – Dallas 3:0 (kon.) | Chicago – Columbus 2:5 (kon.)
Vegas – Nashville 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 3:2 (kon.) | Los Angeles – Boston 2:4 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 6:5 (kon.) | Minnesota – St. Louis 0:4 (kon.)
po prodl.
Winnipeg Jets
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
Ottawa Senators
Neděle 17.02.2019, 01:20 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:44 Ryan DZINGEL - 3:4
     
    63:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa nakonec rozhoduje o dnešní výhře. Dvojice Dzingel – Tierney si krásně vyměnila puk a druhý jmenovaný nachystal kotouč RYANU DZINGELOVI před bránu. Šikovný útočník pak krásnou kličkou do bekhendu obelstil Brossoita, jenž neměl šanci reagovat. 3:4 po prodloužení. Asistence: Chris Tierney.
     
    62:59
    Přečíslení 3 na 1 nevyřešil Stone dobře. Hosté už měli v nohách dlouhé střídání a křídlo hostů bránu vůbec netrefilo.
     
    60:12
    Velká šance hned na začátku! Stone zakončil a Brossoit jeho ránu udržel před brankovou čárou. Následná dorážka Duchena přesná nebyla.
     
    58:46
    Blake Wheeler mohl rozhodnout zápas! Connor ukázal svůj velký přehled a našel svého kapitána ve vyložené pozici před bránou. Nilsson se však skvěle přesunul a utěsnil spodní prostor ve své bráně.
    54:01 Tyler MYERS - 3:3
     
    54:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! TYLER MYERS přidává svůj druhý gól v dnešním zápase. Roslovic si všiml svého spoluhráče na modré čáře a právě obránce Jets se opřel do puku parádně. Tato střela byla nechytatelná. 3:3. Asistence: Jack Roslovic a Bryan Little.
     
    51:27
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Bobby Ryan – 2 min., hákování).
    40:47 Matt DUCHENE - 2:3
     
    40:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa nakonec využívá přesilovou hru 5 na 3! Bobby Ryan dostal puk na hůl a okamžitě našel na pravém kruhu volného spoluhráče. MATT DUCHENE zamířil rychle a přesně. 2:3. Asistence: Bobby Ryan a Mark Stone.
     
    39:16
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Jacob Trouba – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    38:48
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mathieu Perreault – 2 min., podrážení).
     
    35:03
    DeMelo se zjevil úplně sám na levém křídle a natlačil se až před bránu. Mířil na zadní tyč, ale Brossoit opět ukázal rychlé reflexy.
     
    34:08
    Branka neplatí!
     
    34:08
    Chiarot vzápětí vsítil branku, ale ta zřejmě uznána nebude. Hostující kouč Boucher využije coach challange a dle opakovaných záběrů je jasné, že se jednalo o ofsajd.
    33:53 Rudolfs BALCERS - 2:2
     
    33:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ale přece je přesilovka hostů využita. RUDOLFS BALCERS tečoval nahození Dzingela přesně a nedal brankáři Jets šanci. Všechny branky v zápase zatím padly v přesilovkách hostů. 2:2. Asistence: Ryan Dzingel a Christián Jaroš.
     
    33:05
    To je neuvěřitelné, jak je Ottawa dnes zranitelná ve vlastní početní výhodě. Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho a Lowry vybídl Connora k zakončení. Útočník Winnipegu ale v obrovské šanci branku přestřelil.
     
    32:18
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Brandon Tanev – 2 min., hákování).
     
    30:38
    O gól se nejednalo.
     
    30:38
    Rozhodčí budou telefonovat. Hokejisté Winnipegu totiž byli důrazní a dost možná puk dostali do sítě. Bude se jednat o tom, zda-li Nilsson udržel touš ve své lapačce před čárou.
     
    28:26
    Myers zahnal Kulikova do úzkých a Pegeau skvěle přečetl jejich myšlenku. Útočník Ottawy se dostal do samostatného úniku, ale šanci neproměnil. Brossoit vytáhl svou lapačku a vysloužil si potlesk publika.
     
    26:47
    Tkachuk si parádně vyměnil puk s Jarošem a pálil z první. Brossoit ukázal fantastický postřeh a pohotovou ránu vyrazil.
     
    25:12
    Myers měl na holi obrovskou šanci. Skvěle podpořil útok a počkal si na přihrávku Connora. Zjevil se sám před Nilssonem, který ale dokázal vyrážečkou zasáhnout.
     
    16:07
    Copp dostal dáreček a puk mu přistál na holi. Stál v ideální pozici mezi kruhy. Zařízení ale minul a halou to jen zahučelo.
     
    14:47
    Týmy, které hrají přesilovku zatím obrovsky chybují. Pegeau ujel obraně Jets a snažil se zakončit. Jelikož měl velkou rychlost, tak svou kličku úplně nezvládl. Brossoit však měl plné ruce práce.
     
    13:22
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Zack Smith – 2 min., sekání).
    05:33 Tyler MYERS - 2:1
     
    05:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Další branka v oslabení! Ottawa opět zbytečně ztratila puk a Tanev v útočném pásmu krásnou křižnou přihrávkou oslovil TYLERA MYERSE. Obránce Winnipegu zamířil přesně a otočil skóre na stranu domácích. 2:1. Asistence: Brandon Tanev.
     
    03:40
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dmitrij Kulikov – 2 min., nedovolené bránění).
    02:56 Brandon TANEV - 1:1
     
    02:56
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ottawa chybovala s přechodem do pásma a kotouč získal Lowry. Povedlo se mu nastartovat BRANDONA TANEVA, který následně upaloval sám na bránu. Bekhendovou kličkou využil hru v oslabení a vyrovnal. 1:1. Asistence: Adam Lowry.
    01:38 Mark STONE - 0:1
     
    01:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté bleskově využili přesilovku. Tkachuk nejprve neproměnil obrovskou šanci, ale o pár chvil později se k němu puk dostal znovu. Útočník Senators si všiml MARKA STONA, jenž přesně zamířil k tyči. 0:1. Asistence: Brady Tkachuk a Matt Duchene.
     
    01:19
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dmitrij Kulikov – 2+2 min, vysoká hůl).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 3. B. Tanev (Lowry), 6. T. Myers (B. Tanev), 55. T. Myers (Roslovic, Little) – 2. Mark Stone (B. Tkachuk, Duchene), 34. Balcers (Dzingel, Jaroš), 41. Duchene (B. Ryan, Mark Stone), 64. Dzingel (Tierney)


    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Trouba, Morrissey, T. Myers, D. Kulikov, Niku, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Roslovic, Little (A), Laine – B. Tanev, Lowry, Perreault – Appleton, Copp, Lemieux.
    Ottawa Senators: A. Nilsson (Gustavsson) – DeMelo, Chabot, Ceci, Lajoie, Jaroš, Harpur – B. Ryan, Duchene (A), Dzingel – Mark Stone (A), White, B. Tkachuk – Pääjärvi, Pageau, Z. Smith (A) – Balcers, Tierney, D. Archibald.

    Rozhodčí: Meier, Morton – Murphy, MacPherson

    Diváci: 15 321
    thejrc.org