New Jersey – Buffalo 4:1 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:3 (kon.) | Florida – Montreal 6:3 (kon.)
Anaheim – Washington 5:2 (kon.) | Calgary – Arizona 5:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Arizona Coyotes
Pondělí 18.02.2019, 22:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:48 Mikael BACKLUND - 5:2
     
    58:48
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary přidává branku do prázdné klece. MIKAEL BACKLUND dopravil vyhození Frolíka až do brány hostů. Dnes je rozhodnuto. 5:2. Asistence: Michael Frolík a Elias Lindholm.
     
    58:19
    Richardson se dostal k odraženému puku a vystřelil. Smith předvedl skvělý postřeh. Vyrážečkou zakročil.
     
    57:45
    Arizona zkouší hru v poweplay.
     
    56:54
    Jankowski našel krásnou přihrávkou Mangiapaneho, který však trefil beton Pickarda. Akce pokračovala a další šanci měl na holi Hathaway. Brankář hostů dokázal udržet svůj celek ve hře o body.
     
    53:39
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Clayton Keller – 2 min., podrážení).
     
    51:45
    Přečíslení Calgary zůstalo nevyužito. Backlund dostal od Lindholma zajímavou přihrávku. Švédský centr však pobídku svého krajana nezpracoval.
     
    47:04
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Alex Goligoski – 2 min., držení).
    45:48 Michael FROLÍK - 4:2
     
    45:48
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí vedou už o dva góly. Hjalmarsson udělal obrovskou chybu v rozehrávce a útočník Lindholm se dostal k puku. Vybídl pak před bránou MICHAELA FROLÍKA, který si už v těsné blízkosti brány věděl rady. Vsítil svůj třináctý gól v sezoně a upravil stav na 4:2. Asistence: Elias Lindholm a Mikael Backlund.
     
    42:19
    Mangiapane ujel obraně Arizony a dokázal si vybojovat obrovskou šanci. Pickard však udržel pro svůj tým přijatelné skóre a útočník Flames zcela selhal.
    36:48 Austin CZARNIK - 3:2
     
    36:48
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Potřetí v utkání jdou domácí do vedení! Bennett předvedl výbornou práci za bránou a vyjel s pukem k mantinelu, poté uvolnil mezi kruhy volného AUSTINA CZARNIKA, jehož rychlý pokus skončil mezi betony Pickarda. 3:2. Asistence: Sam Bennett a Rasmus Andersson.
    34:21 Jordan WEAL - 2:2
     
    34:21
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona nakonec přesilovku využívá. Galchenyuk předvedl dobré střídání a byl aktivní. Na levém kruhu dostal prostor a našel na druhé straně volného JORDANA WEALA. Útočník Arizony následně zamířil přesně nad rameno Smithe. 2:2. Asistence: Alex Galchenyuk a Oliver Ekman-Larsson.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., držení).
    31:20 Mark GIORDANO - 2:1
     
    31:20
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou podruhé v zápase do vedení! Tkachuk našel v útočném pásmu parádní přihrávkou rozjetého MARKA GIORDANA, který se šikovně dostal až před Pickarda a nádherným blafákem do bekhendu překonal brankáře hostů. Giordano si připsal svou třináctou trefu v sezoně. 2:1. Asistence: Matthew Tkachuk a Rasmus Andersson.
    26:27 Conor GARLAND - 1:1
     
    26:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! CONOR GARLAND vybojoval puk ve svém pásmu, a pak do toho šlápl. Ve středním pásmu si vyměnil kotouč s Cousinsem, jenž mu předal krásnou přihrávku do jízdy. Pravoruký útočník poté skvělou bekhendovou střelou do horního růžku srovnal. 1:1. Asistence: Nick Cousins.
     
    24:28
    Lindholm se řítil sám na Pickarda, ale v přímé konfrontaci nedokázal dostatečně puk zvednout.
     
    21:13
    Richardson se ocitl v ideální střelecké pozici. Smith sice reagoval, ale kotouč bránu minul. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    20:17
    Gaudreau zasáhl puk ve vzduchu a nasměroval jej na bránu. Pickard ale skvělým zákrokem hokejkou dokázal puk odpálit.
     
    19:06
    Puk se odrazil ke Gaudreauovi, který se zjevil sám před bránou Arizony. Vystřelil bekhendem, ale zařízení nakonec minul. Tohle byla velká šance.
     
    15:39
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund, sekání – 2 min.).
     
    05:37
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., vysoká hůl).
    01:34 Derek RYAN - 1:0
     
    01:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Hathaway se obtočil okolo brány, ale neuspěl. Následně vypálil od modré čáry Giordano, jehož střelu pohotově tečoval DEREK RYAN. 1:0. Asistence: Mark Giordano a Garnett Hathaway.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 2. D. Ryan (Giordano, Hathaway), 32. Giordano (Tkachuk, R. Andersson), 37. Czarnik (S. Bennett, R. Andersson), 46. Frolík (E. Lindholm, Backlund), 59. Backlund (Frolík, E. Lindholm) – 27. Garland (Cousins), 35. Weal (Galchenyuk, Ekman-Larsson)


    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Hamonic, Hanifin, Giordano (C), Prout, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund (A), Tkachuk – Czarnik, S. Bennett, Jankowski – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.
    Arizona Coyotes: Pickard (Kuemper) – Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – J. Archibald, Stepan (A), Crouse – Keller, Cousins, Galchenyuk – Hinostroza, Richardson, Kempe – Fischer, Weal, Garland.

    Rozhodčí: Anderson, Meier – Cherrey, Nansen

    Diváci: 18 985
    thejrc.org