Martin – Dubnica 7:0 (kon.) | Michalovce – Topoľčany 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
7:0 (3:0, 1:0, 3:0) Stav série: 3:2
TSS GROUP Dubnica
sk Pondělí 18.02.2019, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tibor Melichárek (asistent trénera MHK Dubnica nad Váhom): "Domáci hráči nastúpili lepšie do zápasu. V prvej tretine boli lepším tímom a v tomto dejstve položili základy svojho víťazstva. Tu prakticky rozhodli o zápase. Nám sa nepodarilo vrátiť sa do zápasu, využiť viaceré sľubné príležitosti. V ďalšom priebehu sme mali niekoľko vylúčených hráčov, stretnutie sa už len dohrávalo. Je úplne jedno, či sme prehrali 7:0 alebo 2:1 v predĺžení. V sérii vedú martinskí hráči 3:2, my však urobíme všetko preto aby sme sa videli aj na siedmom zápase."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Z nášho pohľadu kvalitné vystúpenie. Boli sme lepším tímom minimálne v útočných herných činnostiach, kedy sme naše príležitosti premieňali. Boli sme agresívnejší smerom do bránky. Trošku sme poľavili v druhej tretine, možno aj pod vplyvom toho, že sme hrali na tri formácie a naša bránka bola ďalej. V tejto časti sme sa viac najazdili, v záverečnej tretine sme sa ale opäť dokázali gólovo presadiť. Predvedenou hrou sme potešili domáceho diváka, čo je pre nás veľmi dôležité. Posledný krok býva najťažší, musíme sa kvalitne pripraviť na to, aby sme postúpili do finále."

    Vladimír Kútny (útočník MHK Dubnica nad Váhom): "Play-off je nevyspytateľné, Martin je momentálne na víťaznej vlne. Nám vyšli úvodné tri stretnutia i keď sme v úvodnom podľahli súperovi po predĺžení. Je to však len prehraná kapitola, nie celá séria. K dispozícii máme ešte jedno stretnutie na domácom ľade po ktorom by sme chceli sériu vrátiť naspäť do Martina. V úvode domáci na nás vybehli, čo sme aj čakali. Obranu však máme čiastočne preťažovanú, dnes nám ale stretnutie nevyšlo – jednoducho to bol zlý zápas. Určite urobíme všetko pre víťazstvo v domácom zápase, o nič iné nám nejde. V Dubnici momentálne všetci prežívame hokejový boom. Fanúšikov si nesmierne vážime, aj dnes za nami niekoľko pricestovalo. Všetkým chceme odkázať, že sériu nevzdávame, dáme do jej záveru všetko. Aj Martin prehrával v sérii 1:2 a otočil ju. Jeho hráči sa dokázali odraziť naspäť, teraz je rad na nás. Čaká nás stretnutie pred plnou kulisou, to môže znamenať pre nás mentálnu výhodu. Potrebujeme sa predovšetkým zomknúť ako tím, aplikovať v stretnutí záležitosti o ktorých sme si hovorili aj pred týmto zápasom. Využívať kratšie striedania, najmä v súvislosti s množstvom odohraných stretnutí. Potrebujeme hrať v rýchlejšom tempe, nakoľko Martin má výborných korčuliarov. Na týchto platí tvrdá hra, na ktorú si pamätáme ešte zo zápasov medzi ním a Trenčínom. Tvrdosť a agresivita sú atribúty, ktoré rozhodujú zápasy a my na to máme stavaný tím."

    Jakub Urbánek (útočník HK Martin): "V úvodných troch stretnutiach sme mali problémy v koncovke. Gólov sme strelili menej, v posledných dvoch stretnutiach sme sa konečne rozstrieľali. Vďaka tomu sme ukľudnili hru, z našej strany to bolo predtým pomerne vypäté. Sme preto radi, že sme sa chytili, pre nás je však dôležité najmä dnešné víťazstvo, ktoré nás dostalo na koňa. V úvodných stretnutiach nám chýbal tlak do bránky, súper nás pred ňu nechcel púšťať. Už sme ale prišli na to, ako to urobiť a prináša to svoje ovocie. Určite budeme chcieť v najbližšom zápase zvíťaziť a ukončiť sériu v najskoršom možnom termíne. Nechceme nechať nič na náhodu. Play-off je aj o tvrdej hre, ak nič nepomáha, skúša sa pritvrdiť. Súper nám určite v tejto súvislosti bude chcieť čo najviac znepríjemniť hru. Náš brankár dnes pochytal všetko čo mohol, ako tím sme sa mu snažili pomôcť. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ich podpora dnes bola citeľná, rovnako ako predtým v Dubnici kde nám takisto vytvorili príjemné prostredie. Bolo ich počuť, v niektorých fázach dokonca viac ako domácich priaznivcov. Nech sú s nami aj naďalej." (21:43:30)
     
    Martin dnes nepustil Dubnicu k žiadnemu gólu a zvíťazil 7:0. V sérii sa ujal vedenia. Góly: 2. Dírer (Zeliska), 11. Pokrivčák (Markovič, Jurášek), 14. Urbánek (Zeliska, Dírer), 21. Brezniak (Poliaček, Pacalaj), 47. Šimon (Brezniak, Pacalaj), 48. Jurášek (Dírer, Urbánek), 49. Brezniak (Poliaček, Pokrivčák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Nastrelená bránka hostí zásluhou Oravca. Nič sa už ale nezmení na skóre.
     
    59:52
    Marcel Hlaváček (DUB) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    59:37
    Jakubík v súboji so Šimonom. Po odpískaní boli obaja v sebe.
     
    59:37
    Kanaet už bol ku gólu bližšie. Bernát si tentoraz aplauz zaslúžil.
     
    59:04
    Vyrazený pokus Medeka. Bernát bez väčších problémov.
     
    58:24
    Strážené stredné pásmo. Domáci už myslia nielen na záver ale aj na čisté konto.
     
    57:56
    Kanaet číhal na svoju príležitosť. Zatiaľ hostia vychádzajú na prázdno.
     
    57:21
    Trenčan z otočky ohrozil domácu bránku. Bernát mal šťastie.
     
    56:39
    Langhammer sa zbytočne ponáhľal stredným pásmom. Musí si počkať na pomoc spoluhráčov.
     
    56:24
    Rusina zbytočne vracal puk Markovičovi. Ich prečíslenie tak končí na brániacom hráčovi.
     
    55:45
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dve minúty za napadnutie.
     
    55:34
    Hosťujúci tím inkasuje dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odsedí Robin Medek.
     
    55:34
    Prerušená hra po tom ako Bernát pridržal puk. Ešte predtým ho trafil puk do masky.
     
    54:49
    Poliaček vo vlastnom oslabení skúša uniknúť protihráčom. Nedostal sa za modrú čiaru.
     
    54:29
    Kristín sa chcel revanšovať za faul na neho pred chvíľou. Spoza ľavého kruhu neuspel.
     
    53:58
    Jaroslav Markovič (MAR) inkasuje dve minúty za krosček.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Dírer (Zeliska), 11. Pokrivčák (Markovič, Jurášek), 14. Urbánek (Zeliska, Dírer), 21. Brezniak (Poliaček, Pacalaj), 47. Šimon (Brezniak, Pokrivčák), 48. Jurášek (Dírer, Langhammer), 49. Brezniak (Poliaček, Pacalaj)


    HK VITAR Martin: Bernát (Riečický) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Šimon – Rusina, Oravec – Themár, Burzík – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Barto, Brveník
    TSS GROUP Dubnica: Pajpach (Gibl) – Jarábek, Švec – Rehák, Plavecký – Kozachuk, Hlaváček – Vladimirov, Medek – Kristín, Veshutkin, Kokavec – Kútny, Lantoš, Mikolášek – Kanaet, Dvonč, Trenčan – Vakhrameev, Jakubík, Macek

    Rozhodčí: Štefik, Vido – Durmis, Ševčík, Kramár (video)

    Diváci: 1981
    Martin 4 2 Dubnica
    #1 Pondělí 11.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 2:1 po prodl.
    #2 Úterý 12.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 2:4
    #3 Pátek 15.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:1
    #4 Sobota 16.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:8
    #5 Pondělí 18.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 7:0
    #6 Středa 20.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:5
    thejrc.org