Burnley – Tottenham 2:1 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Crystal Palace 1:4 (kon.)
konec
Burnley FC
2:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 23.02.2019, 13:30 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:29:13)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:12.
     
    Je dobojováno! Burnley potvrdilo skvělou formu i proti Tottenhamu, který na jeho hřišti ztratil v boji o vytoužený titul všechny tři body. Spurs byli aktivnější, ale více šancí měl domácí tým, který se díky Woodovi dostal do vedení. O pár minut později sice vyrovnal uzdravený Kane, ale to bylo od hostů už všechno Clarets se nedostali pod žádný tlak a naopak si vytvořili několik slibných možností. Jednu z nich využil Barnes a upravil stav na konečných 2:1!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Pravděpodobně je rozhodnuto! Érik Lamela dostal od Rose vynikající centr přímo na hlavu. Střela se mu příliš nepovedla a Tom Heaton balón jednoduše zkrotil ve své náruči.
     
    90+3
    Spurs musí sázet na dlouhé nákopy do pokutového území. V něm nyní zúařadoval Tarkowski, po jehož obranném zákroku odkopl míč k půlící čáře Gudmundsson.
     
    90+2
    Londýnský celek se ale nemůže dostat k míči. Vinu na tom nese i Serge Aurier, který se o něj nechal na vlastní polovině poněkolikáté lacino připravit.
     
    90+1
    Hostující naděje na zisk jednoho bodu ještě žije. Nad rámec druhého poločasu jsou nastaveny další čtyři minuty.
     
    90
    Spurs okamžitě otočili hru po ofsajdu Ashleyho Barnese. Odvrácený centr skončil u Eriksena, jenž vypálil z první z osmnácti metrů a hodně přestřelil.
     
    89
    Ashley Barnes byl u praporku zdvojený. Pár vteřin balón udržel na své kopačce a nakonec vybojoval rohový kop. Domácí po něm chtěli šetřit čas a úplně se jim to nevyplatilo, Aurier vhazuje.
     
    88
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Son Hung-min, přichází Lucas Moura.
     
    87
    Charlie Taylor centroval z levého křídla. Trefil sice prvního protihráče, ale míč udržel, neboť sám bude vhazovat z těsné blízkosti rohového praporku.
     
    86
    Érik Lamela byl odzbrojen na hranici pokutového území. Aurierův následný centr byl odvrácen ke Corkovi, který byl povalen Llorentem. Prvně jmenovaný Lamela protestoval a viděl za to žlutou kartu.
    84. Ashley BARNES - 2:1
     
    83
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Clarets se vrací do vedení a mají velmi blízko k nesmírně cenným třem bodům! Serge Aurier dnes nehraje moc podařený zápas a teď to jenom potvrdil svým zazmatkováním v rozehrávce. Míče se zmocnil Gudmundsson, který křižnou střílenou nahrávkou našel nohu ASHLEYHO BARNESE. Ten nebyl v ofsajdu a zblízka neměl problém zakončit.
     
    83
    Ani druhá standardka v Bradyho podání nebyla vůbec nebezpečná. Irský hráč zleva centroval i do třetice, ale míč zakroutil pouze do autu.
     
    82
    Toby Alderweireld prodloužil vysoký míč na roh, který si Robbie Brady bude moci zopakovat, neboť první centr se od Rose odrazil zpět za koncovou čáru.
     
    81
    Rose nechtěl nechat rozběhnout čerstvého Gudmundssona a na půlící čáře raději sáhl k faulu. Následovat bude dlouhý nákop do pokutového území.

    Michal Břuchanský

    Branky: 57. Wood (McNeil), 83. Barnes (Gudmundsson) – 65. Kane (Rose)

    Karty:   72. Bardsley (BLY) – 65. F. Llorente (TOT), 69. Foyth (TOT), 86. Lamela (TOT)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:12.
    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick (80. Brady), A. Westwood, Cork, McNeil (80. Gudmundsson) – Barnes, Wood.
    Náhradníci: Hart – Brady, Crouch, B. Gibson, Gudmundsson, Lowton, Vydra.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth (76. Lamela), Alderweireld, Vertonghen – Aurier, Moussa Sissoko, Eriksen, Winks (62. F. Llorente), Rose – Kane, Son Hung-min (88. Lucas Moura).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Lamela, F. Llorente, Lucas Moura, Walker-Peters, Wanyama.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Robathan

    Diváci: 21 338
    thejrc.org