Řisuty – Děčín 5:6 (kon.) | Nymburk – Kolín 2:3 (kon.) | Bílina – Klatovy 3:4 (po pr.)
Sokolov – Kobra 3:4 (1:2 po s.n.) | Vrchlabí – Dvůr Králové n. L. 2:3 (kon.) | Letňany – Jablonec n/N 0:5 (kon.)
po prodl.
HC Draci Bílina
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
HC Klatovy
Sobota 23.02.2019, 17:30 • Bílina • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Draci Bílina: Běhula (Siniakin) – Jarý, Dvořák, Remněv, Vošta, Delmarche, Havlík, Heinzl, Jungvirt – Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Petržílek, Brzek, Kobes, Urban, Ilin, Sýkora, Šimeček, Šmejc

    HC Klatovy: Kolář (Plánička) – Staněk, Slavík, Váchal, Štěpánek, Leština, Houfek – Kristl, Eret, Rubner, Reitspies, Hanzlík, Markov, Michel, Tulačka, J. Roubal, Uhlík, D. Roubal, Vavřička

    Rozhodčí: Jaroš – Goltsch, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Klatovy sice vyhrály buly, ale nezvládly přechod útočné modré, takže jim sudí odpískali ofsajd.
     
    00:35
    Procházka střílel bekhendem u pravé tyče Kolářovy branky a po svém pokusu zvedal ruce nad hlavu. Červené světlo však nesvítilo a hlavní sudí, který stál blízko, zůstal klidný. Kolář po další střele přerušil hru.
     
    01:45
    Eret si u zadního mantinelu přihrál o branku a posunul kotouč do střelecké pozice Rubnerovi, který však jen vyprášil levý beton Běhuly.
     
    02:05
    Vyloučení v týmu HC Klatovy (Staněk – 2 min., hákování).
     
    02:23
    Hosté hned po buly vyvezli kotouč až do svého útočného pásma, kde ušetřili cenné vteřinky.
     
    02:53
    Bílina se dostala zpět do pásma, jenže na pravé straně nevyšla Šimečkovi přihrávka na modrou a domácí se sami připravili o útočné pásmo.
     
    03:04
    V brance místo puku skončil jeden z domácích útočníků, takže sudí vykázal hru do středního pásma, kde vyhráli buly hosté a odpálili kotouč až k Běhulovi.
     
    03:44
    Klatovská branka je mimo svou pozici, což přerušilo kombinaci domácích. Bude se vhazovat po levici Koláře.
     
    03:44
    Vypadá to na delší neplánovanou pauzu. Role ledaře se ujal Slavík, který hokejkou nahrnul sníh k tyči a snažil se ho uplácat. Jenže branka pořád nedrží.
     
    03:44
    Dobrá věc se podařila! Údržba zimního stadionu už zasáhla, může se pokračovat.
     
    04:05
    Hosté v plném počtu.
     
    05:40
    Teď jsme sledovali příležitosti na obou stranách. Nejprve domácí Jungvirt přihrál na levé křídlo do jízdy Sýkorovi, který mu před branku kotouč vracel, ale Jungvirt přestřelil. Na druhé straně vyprášil Běhulovy betony ranou z levého kruhu Houfek.
     
    06:53
    Urban sice přebruslil Leštinu, jenže na středu modré čáry přejel do pásma dříve jeden z domácích hráčů, takže Bílině je odpískán ofsajd.
     
    07:04
    Po buly vyrazily kupředu Klatovy, jejichž akci zakončil střelou z vrcholu pravého kruhu Eret, ale mířil jen do středu branky, takže Běhula neměl těžkou práci.
     
    08:08
    Klatovy sice dobře kombinovaly u útočné modré, ale její přechod nezvládly podle pravidel, takže i Západočechům je odpískán ofsajd.
     
    08:31
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Remněv – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:44
    Podobně jako před chvíli Eret to z vrcholu pravého kruhu zkoušel Kristl, Běhula si s jeho pokusem nadvakrát poradil.
     
    08:59
    Klatovy jsou v přesilové hře zatím nebezpečnější než domácí. Teď se snažil zaskočit Běhulu u jeho levé tyče Tulačka, ale neuspěl stejně jako jeho spoluhráči s dorážkami.
     
    09:12
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Západočeši jen potvrdili, že se jim přesilovka daří. Nakonec ji využívají zásluhou DAVIDA MICHELA, který dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a překonal Běhulu. Asistence: Jakub Houfek a Richard Kristl.
     
    09:20
    Zakázané uvolnění Klatov.
     
    10:19
    Hosté znovu vyrazili na zteč. Michel přihrával z pravé strany mezi kruhy, kde se puk odrazil ze souboje směrem k Běhulovi, který zasáhl betonem a následně po puku skončil, aby ho ukryl pod lapačkou.
     
    11:46
    Po čase opět zahrozili také domácí, jenže s pokusem Delmarche z levé strany neměl Kolář problémy.
     
    11:58
    Vyloučení v týmu HC Klatovy (Reitspies – 2 min., hákování).
     
    12:21
    Bílina se usadila v pásmu a ohrožovala Koláře, jenž však odolal a následně Klatovy vyhodily až k Běhulovi.
     
    13:02
    Havlíkovo nahození ze středu modré čáry Kolář podle všeho dobře viděl, protože ho chytil hned na první pokus a nepřipustil dorážky.
     
    13:09
    Podobný scénář jako před chvílí, jen z pravého kruhu střílel Brzek.
     
    13:19
    Hned po buly hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    13:53
    Bílina se vrátila do pásma, kde po kombinaci střílel zprava Komínek, jehož ránu Kolář neudržel, ale Ilin s dorážkou neuspěl.
     
    13:58
    Hosté v plném počtu.
     
    15:01
    Hanzlík ve středním pásmu vystihl rozehrávku Šimečka, sebral puk a upaloval kupředu. Po přejetí modré vystřelil do horní poloviny branky, což nadělalo Běhulovi trochu problémy, ale nakonec puk nadvakrát zkrotil.
     
    15:28
    Urban se hodně snažil, ale zakázané uvolnění neodvrátil. Hra se stěhuje před Běhulu.
     
    16:09
    Domácí sice v jasné pozici nevyhodili puk z vlastního pásma, ovšem mrzet je to nemuselo. Vše dobře odbránili a nakonec kotouč posunuli do středního pásma, kde si Klatovští přihráli rukou, takže se vhazuje ve středovém kruhu.
     
    16:51
    Draci právě vstřelili branku!
    Po nenápadné akci domácích máme vyrovnáno. Sýkora ve středním pásmu posunul doleva na Brzka, který zajel s pukem do pásma a počkal si na JAKUBA KOMÍNKA. Ten najížděl z druhé vlny a do kotouče se parádně opřel mezi kruhem a modrou čárou. Puk letěl v ideální výšce a zapadl ke vzdálenější tyči. Asistence: Dominik Brzek a Ondřej Sýkora.
     
    17:53
    Ofsajd Bíliny.
     
    18:23
    Zakázané uvolnění Klatov.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny. Klatovy teď držely pásmo, ale ke střele na Běhulu se nedostaly.
     
    19:42
    Už už to vypadalo, že hosté půjdou do úniku, ale domácí obránci situaci pohlídali, takže rozhodčí přerušil hru, protože v rohu po levici Koláře zůstal ležet Remněv, který naštěstí dojel na střídačku po svých.
     
    19:49
    Ještě uvidíme vhazování před Běhulou po zakázaném uvolnění Bíliny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině měli optickou převahu Klatovští, kteří se také ujali vedení díky využité přesilovce, jenže domácí z nenápadně vyhlížející akce vyrovnali, takže úvodní dějství skončilo smírem. Prostřední část začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Zakázané uvolnění Klatov.
     
    20:27
    Hned po buly střílel Havlík, jehož pokus zblokoval bránící hráč před ním, následně si Kolář poradil s Brzkovou střelou od levého mantinelu.
     
    21:10
    Nejprve Brzkovu střelu od modré nepříjemně tečoval Havlík, což nadělalo Kolářovi starosti, které však ve spolupráci s obranou vyřešil. Na druhé straně pak nebezpečně z mezikruží pálil Vavrička, jehož rána se otřela o vnější stranu levé tyče Běhulovy branky.
     
    23:07
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, jenže oběma týmům chybí přesnost ve finální fázi nebo v zakončení.
     
    24:06
    Havlík se rozhodně nebojí výletů před branku. Teď dostal od zadního mantinelu přihrávku mezi kruhy, kde neměl dost klidu na přesnější zakončení.
     
    24:43
    Draci právě vstřelili branku!
    A máme tu obrat! Hostující obrana zapomněla na FILIPA ŠMEJCE, který na modré převzal přesný dlouhý pas Havlíka a samostatný únik zakončil úspěšným bekhendovým blafákem. Asistence: Marek Havlík a Aleksandr Ilin.
     
    25:30
    Získané vedení domácím vlilo elán do žil. Nepříjemně teď střílel od modré Jungvirt, jehož pokus Kolář jen s námahou vytěsnil nad branku.
     
    26:38
    A znovu mohli udeřit domácí. Komínek střílel z vrcholu levého kruhu, před brankou operoval Sýkora, který neuspěl tečí ani následnou dorážkou, při níž neprocpal puk mezi Kolářovými betony.
     
    26:54
    V posledních minutách přetížená klatovská obrana se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:04
    Útočný postup Klatov zastavil ofsajd.
     
    28:06
    Draci právě vstřelili branku!
    Bílina odskakuje na dvougólový rozdíl. JAKUB PROCHÁZKA dostal z levé strany přihrávku před branku, kde se nemýlil. Asistence: Jaroslav Šimeček a Tomáš Urban.
     
    28:35
    S Hanzlíkovou střelou z levé strany neměl Běhula problémy a chytil ji lapačkou. Jenže před brankou i za ní se vytvořily dvě dvojičky, které si měly co říct. Aktivnější byla ta za brankou, takže diváci viděli bitku, v níž na body vyhrál domácí Komínek. Pro něj i Vavřičku podle všeho zápas skončil.
     
    28:35
    Je to tak. Domácí Komínek i hostující Vavřička míří po zápasnické vložce předčasně do kabin. Rozhodčí si nakonec vybral nejvyšší možný postih, přestože bitka tak hrozně nevypadala.
     
    29:49
    Po mezihře se hosté dopustili zakázaného uvolnění.
     
    30:11
    Eret podle mého za domácí brankou faulovat nechtěl, ale v pádu dostal hokejku pod brusli jednoho z bílinských hráčů, takže jde za katr za podrážení.
     
    30:41
    Bílinští drželi pásmo, ale ke střele se nedostali, až je hosté vytlačili do střední třetiny.
     
    31:01
    Tentokrát neměl pobyt domácích v útočném pásmu dlouhého trvání. Hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    31:42
    Až nyní zavezli domácí puk před Koláře a hned z toho byla velká šance. Ilin dostal přihrávku do pravého kruhu, kde měl dostatek času mířit. Jenže Kolář toho využil k povyjetí a zmenšení střeleckého úhlu, což se ukázalo jako klíčové. Puk zůstal ve výstroji hostujícího brankáře, takže ani k dorážce se domácí nedostali.
     
    31:50
    Hned po buly hosté vyhodili.
     
    32:11
    Hosté v plném počtu.
     
    33:02
    Ilin přihrál z pravého rohu před branku, kde číhal Petržílka. Ten kotouč poslal těsně mimo pravé tyče Kolářovy branky a následně najel do hostujícího brankáře, takže domácí jsou kvůli postavení útočícího hráče vykázáni do středního pásma.
     
    33:49
    Klatovský Uhlík ve výborné pozici před brankou přestřelil, i když Běhula už ležel na ledě. Na druhá straně pálil Procházka, jehož pokus Kolář vyrazil do rohu. V tentýž okamžik skončil v brankovišti po souboji domácí Šimeček, takže Bílina je opět vykázána do středního pásma.
     
    34:42
    Kotouč teď po střele prošel Běhulovi výstroji, ale v brankovišti ho jako první našel Heinzl, který zachránil domácí od jistého gólu.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HC Klatovy (J. Roubal – 2 min., sekání).
     
    35:05
    Hned po buly střílel od modré Havlík, jehož ránu vyrazil Kolář do ochranné sítě.
     
    36:01
    Domácím se přesilovka zatím příliš nedaří. Hosté pozorně brání a drží puk většinou mimo své pásmo.
     
    36:53
    S návratem vyloučeného Josefa Roubala zahrozily Klatovy. Rubner dostal z levého rohu přihrávku před branku, kde z otočky před obránce vyzkoušel pozornost Běhuly. Ten si nebyl svým zákrokem úplně jistý, ale puk mu zůstal mezi betony.
     
    37:45
    Západočeši teď drží pásmo, ale domácí jsou v obraně pozorní a nepoutí Klatovy do výraznějších šancí.
     
    38:29
    Zakázané uvolnění Bíliny.
     
    39:01
    Domácí buly po icingu zvládli a poslední minutu druhé třetiny začínají v útočném pásmu, kde bojují o kotouč s hostující defenzivou.
     
    39:41
    Vypadá to, že v této třetině už se nic zásadního nestane. Hosté začínají s akcí až za vlastní brankou.
     
    40:00
    Zároveň se sirénou pověděl Josef Roubal něco od plic hlavnímu rozhodčímu, který ho „odměnil“ menším trestem za nesportovní chování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství domácí dokonali obrat a pojistili si vedení ještě třetím gólem. Navíc Bílina začne třetí část přesilovou hrou, neboť klatovský Josef Roubal dostal se závěrečnou sirénou trest za nesportovní chování. Třetí dvacetiminutovka začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Šmejc střílel od levého mantinelu, Kolář vyrazil jen před sebe, kde čekal Urban, ale s dorážkou neuspěl.
     
    40:45
    Přímo z buly poslali hosté puk přes všechny čáry.
     
    41:26
    Hosté stále drží domácí daleko od svého gólmana, teď se dokonce ke střele dostal Rubner, ale Běhula byl pozorný a vyrazil puk na zadní mantinel.
     
    42:09
    S návratem vyloučeného klatovského hráče střílel z levého kruhu Procházka, Kolářova lapačka vylétla vzhůru včas a puk chytila.
     
    43:12
    Klatovy právě vstřelily branku!
    A máme zaděláno na drama. Michel sice s pokusem z pravé strany neuspěl, ovšem hosté přece jen snižují poté, co byl před brankou důrazný MAREK RUBNER, který propasíroval puk za Běhulu. Asistence: Ondřej Leština a David Michel.
     
    43:42
    Dvakrát v krátkém sledu nezvládly Klatovy přechod útočné modré podle pravidel a byl jim odpískán ofsajd.
     
    44:40
    Šmejc sebral puk za vlastní brankou a vydal se po levém křídle na útočný výlet. Když už v kruhu zasekával na osu útočného pásma, vypíchl mu puk Staněk.
     
    45:19
    Západočeši po snížení přidali. Teď si Běhula poradil se střelou od modré.
     
    45:26
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    45:41
    Eret dostal přihrávku mezi kruhy a bez váhání pálil. Jeho ránu však zblokoval Šimeček do ochranné sítě, takže se vhazuje po pravici Běhuly.
     
    46:34
    Poté co Michel dojel vyhození, zůstaly Klatovy v útočném pásmu a právě Michel zakončil kombinaci střelou z levého kruhu na bližší tyč. Běhula vyrážečkou poslal puk na zadní mantinel, odkud domácí vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    47:17
    Z dalšího tlaku Klatov se domácí vymaňují opět jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:25
    Kotouč znovu mířil z obranného pásma Bíliny přes všechny čáry, ale tentokrát čároví sudí rozpažili.
     
    48:00
    Ilin vystihl ve středním pásmu rozehrávku Klatov, vjel do pásma, ale z levého kruhu Koláře nepřekvapil, i když mířil nepříjemně nad jeho rameno.
     
    48:22
    Ofsajd Bíliny.
     
    48:58
    Klatovy podnikly rychlý výpad, v němž Michel přihrál zleva před branku Eret, jehož vychytal Běhula. Následovala přihrávka do levého kruhu, odkud pálil úplně volný Houfek jen do lapačky domácího gólmana.
     
    49:28
    Sýkora vlétl po levém křídle do pásma, natlačil se do zakončení a hledal mezírku mezi tělem a rukou Koláře, který si „teploměr“ pohlídal.
     
    51:09
    Domácí teď několikrát otáleli s vyhozením, až se puk dostal k Eretovi, jemuž na poslední chvíli zablokoval hůl Jarý. Protiakci vedl Urban, který zprava přihrál mezi kruhy Procházkovi, jenže toho vychytal Kolář.
     
    52:27
    Klatovy se znovu usazovaly v útočném pásmu a dokonce prověřily Běhulu, který u své pravé tyče zasáhl a přerušil hru.
     
    52:48
    Klatovy bojují o vyrovnání. Po přihrávce Josefa Roubala od zadního mantinelu střílel z první Uhlík, o chvilku později z vrcholu levého kruhu pálil Leština. Běhula byl v obou případech pozorný.
     
    52:58
    Postup Bílina zastavil ofsajd.
     
    53:30
    Další ofsajd domácích poté, co nestihli vyklidit útočné pásmo a znovu do něj zajeli s pukem na holi.
     
    54:20
    Bílina teď dobrým postavením při napadání udržela Klatovy několik desítek vteřin v jejich pásmu, až se hosté odhodlali k dlouhé přihrávce. Tu si Severočeši pohlídali a poslali puk na vlastní střídačku, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže bílinské branky.
     
    54:37
    Zakázané uvolnění domácích, kteří už se soustřední na obranu.
     
    54:57
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Určitá pasivita se Bílině nevyplatila. Domácí nevyhodili puk z vlastního pásma, takže Hanzlík mohl střílet z mezikruží. Trefil jen břevno, jenže puk spadl do brankoviště, odkud ho za čáru domlátil VÍT REITSPIES. Asistence: Štěpán Hanzlík a Ondřej Leština.
     
    54:57
    Gólová situace se nelíbila domácímu Šmejcovi, který dostal trest na dvě plus deset za nesportovní chování.
     
    56:24
    Hostům se přesilovka příliš nedaří, dlouho se nemohli dostat do pásma. Už se jim to povedlo, ale s pokusem Eret si Běhula poradil.
     
    56:57
    Domácí v plném počtu.
     
    57:09
    Krátce po skončení přesilovky to bekhendem zblízka zkoušel Rubner, ale Běhula si s jeho pokusem poradil.
     
    57:47
    Zakázané uvolnění Klatov.
     
    58:40
    Bílina mačkala soupeře před jeho brankou, ale následně se sama připravila o pásmo.
     
    59:17
    Že bychom se dočkali druhého obrat zápasu? Klatovy totiž mají k dispozici přesilovku po vysoké holi Ilina.
     
    59:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:37
    Sice nadvakrát ale přesto domácí dostali puk z pásma a dokonce až do rohu po levici Koláře.
     
    59:46
    Jednu z posledních střel normální hrací doby si připsal Josef Roubal, který z pravého kruhu těsně minul vzdálenější tyč Běhulovy branky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Klatovy ve třetím dějství smazaly dvougólové manko, čímž poslaly duel do prodloužení. Do něj Západočeši vstoupí v početní výhodě čtyři na tři, která může trvat až minut a 17 vteřin.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:34
    Klatovy dlouho kombinovaly bez střelby, až přišla přihrávka z pravé strany do brankoviště, kde do puku vložil hůl Tulačka, jenže jeho teč se mezi tři tyče bílinské branky nevešla.
     
    60:59
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté rychle pochopili, že bez střelby početní výhodu čtyři na tři nevyužijí. Tulačka posunul na spojnici vrcholů kruhů JOSEFU ROUBALOVI, který na nic nečekal, napřáhl málem až ke stropu a prostřelil Běhulu ranou do horní poloviny branky. Asistence: Vojtěch Tulačka.
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme zajímají duel, ve které se Klatovy ujaly vedení, ale Bílina třemi góly vývoj otočila. Jenže Západočeši ve třetím dějství dorovnali dvougólové manko a v prodloužení sebrali druhý bod. (19:53:04)

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 17. Komínek (Brzek, Sýkora), 25. Šmejc (Havlík, Ilin), 29. Procházka (Šimeček, Urban) – 10. Michel (Houfek, Kristl), 44. Rubner (Leština, Michel), 55. Reitspies (Hanzlík, Leština), 61. J. Roubal (Tulačka)


    HC Draci Bílina: Běhula (Siniakin) – Jarý, Dvořák, Remněv, Vošta, Delmarche, Havlík, Heinzl, Jungvirt – Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Petržílek, Brzek, Kobes, Urban, Ilin, Sýkora, Šimeček, Šmejc
    HC Klatovy: Kolář (Plánička) – Staněk, Slavík, Váchal, Štěpánek, Leština, Houfek – Kristl, Eret, Rubner, Reitspies, Hanzlík, Markov, Michel, Tulačka, J. Roubal, Uhlík, D. Roubal, Vavřička

    Rozhodčí: Jaroš – Goltsch, Janíček
    bahis siteleri