Salzburg – Sparta 6:2 (po nadst. prodl.) | Jihlava – Přerov 0:3 (3:2 po n.s.n.) | Kladno – Mountfield HK 5:9 (po nadst. prodl.)
Plzeň – Třinec 1:2 (1:2 po n.s.n.) | Slavia – Kometa Brno 5:6 (2:3 po n.s.n.) | Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 3:5 (po nadst. prodl.)
HC Litvínov – Vítkovice 2:3 (po pr.) | Liberec – Vsetín 12:0 (po nadst. prodl.) | K. Vary – Olomouc 5:1 (po nadst. prodl.)
Č. Budějovice – Pardubice 1:0 (po pr.) | Žďár n/S – Zlín 4:1 (po n.s.n.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 23.02.2019, 16:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Fousek, Remta, Pavlát, Doktor, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, P. Novák, Silný, Krcho

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva, Leder, Nedelka, Bučko – Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Matýs, Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Horáček – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Domácí hokejisté se zkoušeli dostat z obranného pásma. Přihrávka na Jakuba Káníka ale nebyla přesná. Domácí hráč na ni nedosáhl a kotouč se tak doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    01:31
    Adam Nedelka musel přidat na rychlosti, aby se stihl vrátit do obranného pásma. Tam totiž klouzal kotouč, který dojížděl také Vojtěch Krcho. Pardubický bek byl ale nakonec přeci jenom o něco rychlejší.
     
    02:21
    Máme tu také první střelu na branku! Z větší vzdálenosti střílel Lukáš Pavlát, přičemž jeho pokus nebyl vůbec špatný. Nečas si ovšem povyjel a puk udržel mezi rukou a tělem.
     
    02:43
    Českobudějovičtí hokejisté střílí na branku i o chvíli později. I v tomto případě ale pardubický brankář drží kotouč ve své výstroji, bude se tedy vhazovat.
     
    03:24
    Vojtěch Krcho posílal přihrávku na vzdálenější tyč, kde bohužel pro něj nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, tudíž nemohl ani zakončovat. Přesto se Motor udržel v pásmu a i o chvíli později prověřil Nečasovu pozornost.
     
    04:15
    Šimon Masopust vjel do útočného pásma a připsal si střelecký pokus. Ten letěl z pravého křídla, s čímž neměl Nečas výraznější obtíže. Za pomoci betonu kotouč vykopl do rohu ledové plochy.
     
    05:34
    Vojtěch Krcho ujel s Pavlem Novákem do přečíslení dva na jednoho! První jmenovaný posílal přihrávku na Nováka. Nemohl však po ledě, a tak volil žabičku. Tu jeho spoluhráč před brankou promáchl.
     
    05:42
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Šír – 2 min., hákování).
     
    06:13
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Tlačil – 2 min., podrážení).
     
    06:29
    Ondřej Vaculík přejel modrou čáru, načež se dostal i do střelecké pozice. Zpoza obránce ale nepropálil. Nicméně to vše již bylo navíc, rozhodčí totiž odpískal postavení mimo hru.
     
    07:17
    Vojtěch Krcho přebral kotouč ve středním pásmu, díky čemuž mohl vjet do útoku. Z levého kruhu pak zamířil do vzdálenějšího horního růžku, ovšem Nečas zareagoval včas a schoval tento projektil ve své rukavici.
     
    08:05
    Poprvé v utkání se na delší dobu usadili v pásmu hostující hráči. Mají přesilovou hru. Jan Oliva, pardubický kapitán, dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zkusil své štěstí. Jeho střela nebyla vůbec špatná, ale otřela se jen o boční síťku.
     
    08:56
    Káník se snažil procpat až do zakončení skrze pardubickou obranu. Puk se však odrazil jen směrem k jeho spoluhráči Janu Tlačilovi. Ani on ale přes hostující defenzívu ke kotouči neprošel.
     
    09:42
    Nepřesná pardubická rozehrávka skončila až na zakázaném uvolnění, a tak rozhodčí přesunou hru před hostujícího strážce svatyně.
     
    10:10
    Michal Trejbal nabruslil v rychlosti na pravé křídlo, odkud vyslal pořádně štiplavou střelu. Ta si ale našla cestu jen doprostřed branky, s čímž neměl Daniel Svoboda výraznější problémy. Kotouč vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    10:26
    Na opačné straně vyslal střelu ze zápěstí Patrik Škola. Jeho dalekonosný pokus směřoval k pravé Nečasově tyči. Pardubický gólman v těchto místech však včas zaklekl a už kotouč má v moci.
     
    11:46
    Daniel Svoboda se dostal do kolize s jedním z hostujících útočníků. Proti střele jednoho z Pardubických se pak ale stihl přemístit a kotouč nepropustit za brankovou čáru.
     
    12:30
    Motor se musel v posledních okamžicích bránit, což se mu nakonec povedlo. Svoboda nemusel ani zasahovat a jeho spoluhráči nyní již převrací hru na opačnou stranu.
     
    13:33
    Vojtěch Nečas si připisuje další z úspěšných zákroků. Tentokrát proti němu zakončoval jeden z Českobudějovických z pravého křídla. Pardubický brankář kotouč uschoval bezpečně na své výstroji.
     
    14:51
    Jakub Káník se zničehonic dostal do dobré střelecké pozice. Pálil z prostoru mezi oběma kruhy, ale jeho pokus neměl potřebnou razanci. Nečas nicméně ani zasahovat nemusel, puk prolétl jen kolem tyčky.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Prospal – 2 min., podrážení).
     
    15:38
    Martin Bučko od modré čáry poslal poměrně zajímavou střelu. Tu Daniel Svoboda vykopl jen před sebe, odkud se pak naštěstí pro něj nikdo k dorážce z této komfortní pozice neprocpal.
     
    16:20
    Vojtěch Doktor se snažil dojet odražený kotouč, jenž směřoval směrem na Nečase. Právě hostující brankář ho ale stihl dojet jako první a následně i poměrně krkolomně dostat mimo nebezpečí.
     
    17:15
    Jednu ze střel, která šla z větší vzdálenosti, schoval Daniel Svoboda pod svou rukavicí. Nenechal se rozhodit ani následnou Kostkovou dorážkou.
     
    17:24
    A zanedlouho poté si českobudějovický brankář připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát zakročil proti pokusu, který na něj vyletěl ihned po vhazování.
     
    17:35
    Jakub Káník se společně se spoluhráči vydal do rychlého protiútoku. Právě on pak posílal přihrávku na vzdálenější tyč. Jan Tlačil ale neměl potřebnou rychlost, a tak se do zakončení před odkrytou brankou ani nedostal.
     
    18:27
    Vojtěch Krcho byl v prostoru mezi oběma kruhy velmi agilní, díky čemuž se dostal i do střelecké pozice. Jeho pokus ale Nečase nikterak nerozhodil, puk končí mimo brankovou konstrukci.
     
    19:16
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Oliva – 2 min., držení).
     
    19:42
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Káník – 2 min., napadení).
     
    19:57
    Vojtěch Doktor zkoušel dalekonosnou přihrávkou oslovit ve středním pásmu rozjetého Pavla Nováka. Ten ale na kotouč jen těsně nedosáhl, a tak se žádná šance s posledními vteřinami první periody nekoná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je za námi. Na jejím začátku byl lepší českobudějovický tým, avšak svou převahu gólem nepotvrdil. Pak se k pár dobrým šancím dostali také pardubičtí hráči. Ani oni si však na soupeřova brankáře nepřišli. Po dvaceti minutách tak máme skóre bezbrankové.
     
    Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 16:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Michal Pochobradský se natahoval po přihrávce před brankou, naštěstí pro českobudějovický celek na ni ale nedosáhl. O malý moment později se pak Pardubice vracejí do plného počtu.
     
    21:45
    Nyní už jsou kompletní také Jihočeši. Oba týmy tak hrají v pěti na obou stranách. Zkraje této periody jsme ještě žádnou větší šanci neviděli.
     
    22:43
    Českobudějovičtí hokejisté se nastěhovali do útočného pásma, zde však žádnou střelu na Nečasovu svatyni nevyprodukovali. Za pár sekund poté se musí vrátit, neboť soupeř naopak obrací hru do jejich pásma.
     
    23:42
    Dominik Chára stál v prostoru mezi oběma kruhy, kam se k němu příhodně odrazil kotouč. Chárův následný bekhendový pokus nebyl sice vůbec špatný, ale Svoboda stihl zakleknout a kotouč lapit.
     
    24:22
    Oba týmy bojovaly o puk ve středním pásmu. Najednou se pak domácí dostali do útočného pásma, kde se do šance dostal Vojtěch Doktor, jenž tečoval před brankou. Nečas byl ale na svém místě a zasáhl dobře.
     
    24:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:15
    Pardubický kapitán Jan Oliva hned nadvakrát střílel od modré čáry. Nejprve jeho pokus až na branku neprošel, to až ten druhý. Svoboda ho napoprvé vyrazil před sebe, napodruhé už ho uchytil pod lapačku.
     
    26:03
    Domácí obrana si poradila nyní dobře, kotouč dobře vyhodila až k pardubické brance. Z přesilové hry hostí zbývá ještě něco málo kolem půl minuty.
     
    26:29
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pochobradský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:07
    Motor oslabení ustál, nyní naopak zahájil vlastní početní výhodu. Jakub Káník poslal kotouč na modrou čáru, kde stál Jan Tlačil. Ten pálil z první, a to velmi dobře! Jeho projektil ale po Nečasově zásahu končí mimo pravou tyč.
     
    28:01
    Tomáš Hubata stál v dobré pozici a svým pohybem si navíc řekl o přihrávku. Tu také dostal, jenže pak mu nepřálo štěstí. Domácí obránce při střele hůl zlomil a pak tak musí nuceně jít střídat.
     
    28:49
    Michal Pochobradský vybojoval kotouč ve středním pásmu, načež se dostal do přečíslení dva na jednoho. V konečné fázi této akce pak posílal přihrávku na vzdálenější tyč, na níž však jeho spoluhráč nedosáhl.
     
    29:54
    Českobudějovičtí v útočném pásmu dobře napadali, díky čemuž se dostali ke kotouči. Pak vyslali od modré čáry střelu, kterou však Nečas drží bezpečně ve své výstroji.
     
    31:20
    Jakub Káník jen těsně neudržel pásmo pro svůj celek. Pak ale zabránil pardubickému útočníkovi v cestě dopředu. Máchl kolem sebe hokejkou a odpálil kotouč na vlastní střídačku.
     
    31:57
    Po delší době pardubičtí hokejisté vyrazili do útoku. Michal Trejbal jel po levém křídle, načež jen tak lehce nahodil kotouč na branku. Svoboda si pak v pohodě na klouzající kotouč počkal a uschoval ho pod lapačkou.
     
    32:52
    Motor se opět přemístil do útočného pásma, zde se však moc dlouho neohřál. Ondřej Rohlík založil další akci jeho týmu, když ujel do přečíslení, které zkoušel zakončit přihrávkou na vzdálenější tyč. Jenže neúspěšně.
     
    33:50
    V posledních okamžicích tempo hry poněkud opadlo. Hra se přemisťuje ze strany na stranu, jenže ani jeden z týmů si nemůže vytvořit pořádnou šanci, která by konečně prolomila bezbrankové skóre.
     
    34:59
    Opět ten samý obrázek. Českobudějovičtí sice nabruslili do pásma, jenže šance ne a ne přijít. Až Jan Tlačil zkoušel dojet kotouč, ke kterému měl ale blíže Nečas, a tak ho také rozehrál.
     
    36:38
    Vojtěch Krcho přejel modrou čáru, načež dostal přihrávku do jízdy. Pálil z levého křídla na vzdálenější stranu Nečasovo branky. Kotouč ale poměrně razantně přelétl tyčku.
     
    37:32
    Adam Nedelka vyslal od modré čáry táhlou střelu. Tu Daniel Svoboda vyrazil před sebe. O dorážku se tak mohl pokusit Martin Kostka, který ale neuspěl. Domácí gólman puk nakonec dokázal přikrýt včas.
     
    38:25
    Patrik Škola střílel také zvětší vzdálenosti. Jeho pokus měl dobré parametry, ale nakonec končí jen na betonu připraveného Nečase.
     
    39:12
    Michal Pochobradský si najížděl před branku, kam také záhy dostával přihrávku. Jeden z českobudějovických obránců se s ním ale stihl vrátit, tudíž pardubického forvarda do zakončení nepustil.
     
    39:45
    A o chvíli později se v šanci objevil tentýž útočník. Michal Pochobradský pálil z prostoru mezi oběma kruhy, jenže tentokrát jeho střela zamířila jen nad horní tyčku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou i druhou dvacetiminutovku. V ní taktéž bylo k vidění několik šancí na obou stranách, avšak obrany a především brankáři zatím v tomto utkání hrají prim. Uvidíme, kdo se nakonec bude z gólu radovat jako první.
     
    Další perioda začne přibližně v 17:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Oliva – 2 min., držení).
     
    40:44
    Pavel Novák si na modré čáře vyměnil kotouč s Janem Tlačilem. Ten pak napřáhl a vypálil. Jeho pokus měl solidní razanci, avšak Nečas si s ním dokázal poradit a za svá záda ho nepropustit.
     
    41:41
    Na pardubickou svatyni přilétla další střela od modré čáry. A tentokrát také nebyla vůbec špatná. Vojtěch Nečas téměř téměř nic neviděl, přesto se přemístil a Doktorův pokus vyrazil do rohu pásma.
     
    42:27
    Českobudějovičtí hokejisté nesehráli přesilovou hru vůbec špatně, nakonec ji ale v branku nepřetavili. Jan Oliva se vrací na ledovou plochu, Pardubice jsou tedy kompletní.
     
    43:16
    Václav Prospal vystřelil od modré čáry, přičemž do jeho pokusu se ještě snažil sáhnout před brankou stojící Pavel Novák. Na kotouč nicméně nedosáhl, a tak jeho směr jeho letu nezměnil.
     
    44:14
    Ondřej Tobiáš nedostal vůbec špatnou přihrávku do jízdy. Z levého kruhu pak zkusil vystřelit, ovšem jeden z českobudějovických hráčů do jeho pokusu sáhl, čímž ho zablokoval.
     
    45:28
    Jiří Bucek měl dobrou rychlost. Po přejetí útočné modré čáry kotouč zasekl a skrze útočné pásmo se vydal hledat střeleckou pozici. Do ní se dostal až na pravém kruhu ze Svobodova pohledu. Ani jeho pokus ale až na branku nedoletěl, neboť byl zablokován.
     
    46:29
    Pardubičtí zachytili kotouč v obranném pásmu, načež se pokusili rozehrát útočnou akci. Kotouč nicméně končí jen za Svobodovou brankou, tudíž rozhodčí pro zakázané uvolnění přesouvá před Nečasovu svatyni.
     
    47:07
    Dominik Chára nabruslil zhruba do mezikruží. Se střelou chvíli váhal, přesto se k ní nakonec odhodlal. Chárův razantní pokus ale nakonec rozezvučel jen mantinel za domácí brankou.
     
    47:55
    Ondřej Rohlík jel po pravém křídle, načež zamířil na branku. U levé tyče z gólmanova pohledu pak ale kotouč za brankovou čáru neprocpal, Svoboda byl totiž přesně tam, kde měl.
     
    48:44
    Radek Šír sice nabral dobrou rychlost, jenže domácího obránce, který měl větší rychlost, nepřebruslil. Zakázané uvolnění tak opět vrátí hru před Nečasovu branku.
     
    49:34
    Jeden z domácích hráčů si našel dobrou střeleckou pozici v útočném pásmu. Bohužel pro něj z ní pak ale trefil jen tyčku, od které se kotouč jen těsně odráží zpět do hry.
     
    50:20
    Poslední dvacetiminutovka se nám přehoupla do své druhé poloviny. Mezitím od modré čáry z nápřahu pálil Martin Bučko, načež jeho pokus vyrazil Svoboda svými betony výrazně mimo brankovou konstrukci a tedy i nebezpečí.
     
    50:50
    Jan Tlačil stál proti jedinému pardubickému obránci. Jeho následný pokus právě skrze beka nebyl vůbec špatný, nicméně mezi tři tyče se bohužel pro Motor nevešel.
     
    51:15
    A na branku stále čekáme. Dominik Chára unikl českobudějovické obraně do samostatného nájezdu. Na domácího brankáře Daniela Svobodu ale nevyzrál, ten totiž jeho pokus uschoval zřejmě někde mezi betony, čímž si vysloužil aplaus domácích příznivců.
     
    52:01
    A českobudějovický gólman si připisuje dobrý zákrok i o chvíli později. Tentokrát dobře lapil pokus Ondřeje Rohlíka, jenž letěl z pravého kruhu. Svoboda puk drží napoprvé v rukavici.
     
    52:48
    Jakub Káník se dostal do útočného pásma, jenže neměl kotouč na holi. Právě s pukem se pak za modrou čárou objevil také Jan Tlačil, a tak rozhodčí pískají postavení mimo hru, jež vrátí hru do neutrálního pásma.
     
    54:54
    Jaroslav Pouzar viděl odražený kotouč ve středním pásmu. Nabral pak obdivuhodnou rychlost, díky níž se ke kotouči dostal. Objevil se záhy také ve střelecké pozici, z níž ale trefil jen těsně mimo horní růžek.
     
    55:02
    Ondřej Rohlík dostal přihrávku za soupeřovu branku. Zpoza ní se pak vytočil a zkoušel zacílit do volného prostoru. Toho tam ale domácí brankář moc prostoru nenechal a střelu lapil.
     
    55:35
    Jiří Bucek domácím ujel a ocitl se v samostatném nájezdu! Budějovického brankáře sice rozpohyboval, ale Daniel Svoboda se u své pravé tyče fantasticky natáhl betonem a kotouč za svá záda nepropustil!
     
    55:42
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Bucek – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., držení).
     
    56:20
    Máme tu další vyloučení, tentokrát jen z pardubických řad. Za katr na dvě minuty míří Václav Leder, jenž se provinil podrážením.
     
    57:12
    Po Tlačilově střele se kotouč odrazil od mantinelu, a to přímo před branku. Zde ho pak ještě ve vzduchu jeden z domácích poslal za brankovou čáru, jenže branka uznána být nemůže, neboť byla vstřelena za pomocí vysoké hole.
     
    57:45
    Michal Pochobradský obětavě zablokoval střelu, načež se dlouho nezvedal z ledové plochy. Hra tak byla přerušena. Pardubický útočník ale po chvíli míří na střídačku za asistence svých spoluhráčů. Budeme tedy doufat, že bude v pořádku.
     
    58:10
    Hrají se poslední dvě minuty třetí periody. Mezitím se střelou z vrcholku kruhu prezentoval Jan Tlačil, jenže z této pozice na brankovou konstrukci nezamířil.
     
    58:37
    Pavel Novák stál v podobné pozici jako před chvílí jeho spoluhráč. Domácí útočník to zkusil na bližší tyč, do horního růžku. Tam byl ale Vojtěch Nečas připravený k zásahu.
     
    58:40
    Pardubická střídačka si bere oddychový čas.
     
    59:01
    Ihned po vhazování Českobudějovičtí posunuli kotouč na modrou čáru, odkud napřáhl Vojtěch Doktor. Jeho pokus měl pořádnou razanci, chyběla mu však přesnost. Svižná střela končí nad horní tyčkou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dnes si rozhodně přijdou na své fanoušci defenzivního hokeje. Ti mohou být naprosto spokojení. Diváci gólů chtiví ale zatím stále čekají. Za chvíli půjdeme do klasického prodloužení, které nám možná určí vítěze dnešního zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    Pardubičtí se dostali ke kotouči jako první. Ondřej Rohlík pak konkrétně střílel z pravého kruhu ze Svoboda pohledu. Právě domácího brankáře ale nepřinutil zasahovat, puk šel totiž mimo.
     
    61:12
    Jan Tlačil posílal ze stany táhlou střelu do horních pater branky. Nicméně i jeho pokus neskončil mezi brankovou konstrukcí, nýbrž ji jen o pár centimetrů přelétl.
     
    61:55
    Pavel Novák se proháčkoval až do zakončení. Stál sám před brankou, jenže u levé Nečasovy tyče nepřehodil kotouč za brankovou čáru. Pardubický brankář připraven!
     
    62:57
    Ondřej Rohlík dostal kotouč na svou hůl, jenže Václav Prospal mu nedal moc příležitostí ke střele. Motor pak rychle obrací hru na opačnou stranu kluziště.
     
    63:20
    Největší šance prodloužení! Jeden z pardubických hráčů se ocitl u pravé Svobodovy tyče zcela sám, nicméně nedokázal přehodit beton domácího brankáře!
     
    63:51
    Českobudějovičtí hráči se nyní sice do zakončení nedostali, nicméně kotouč se nějakým způsobem doklouzal až na brankoviště, kde ho Vojtěch Nečas přikrývá pod lapačku.
     
    64:05
    Ondřej Matys projel českobudějovickou obranou jako nůž máslem. Pak ale nebyl přesný v zakončení u levé Svobodovy tyče. Domácí brankář je zatím v prodloužení velmi jistý!
     
    64:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto! Jakub Káník vyslal do útoku PAVLA NOVÁKA, a ten se u levé Nečasovy tyčky prosadil přesně! Vítězství tak dnes zůstane na jihu Čech! Asistence: Jakub Káník, Vojtěch Krcho.
     
    Konec zápasu.
     
    Dlouho, dlouho jsme dnes čekali na první branku! Až osm sekund před koncem ji vstřelil Pavel Novák, který tak svému týmu přisoudil vítězství. Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost! (18:09:14)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 65. P. Novák (Káník, Krcho)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Fousek, Remta, Pavlát, Doktor, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, P. Novák, Silný, Krcho
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva, Leder, Nedelka, Bučko – Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Matýs, Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Horáček – Jindra, Zíka
    ocianews.com