Sparta – Třinec 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Středa 27.02.2019, 18:30 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z Prahy vše, přeji vám příjemný zbytek večera a zase někdy na početnou! (21:02:33)
     
    V O2 areně je dobojováno, Třinec si dnes z hlavního města odváží všechny body! O jeho úspěchu rozhodl gól Vladimíra Draveckého z úvodu třetí třetiny, který padl po obrovském kolapsu domácí defenzívy. Sparta dnes nepředvedla špatný výkon, Oceláři byli ovšem o něco lepší snad ve všech aspektech hry, a jejich výhra je tak naprosto zasloužená.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 37 – 29
    Zblokované střely: 7 – 7
    Vhazování: 45 – 27
    Trestné minuty: 8 – 20
    Využití přesilovek: 0/5 – 1/4
     
    Nejlepší hráči utkání
    SPA: Zach Sill (1+0)
    TRI: Vladimír Dravecký (2+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Oceláři si berou time-out, zbytek základní hrací doby stráví v přesilovce. Za vysokou hůl na domácí trestnou usedá Kevin Klíma (SPA).
     
    59:06
    Ani ne minuta do konce, Sparta se zuby nehty snaží udržet v útočném pásmu. Zatím to však vypadá, že si Třinec závěr zápasu zvládne pohlídat.
     
    58:14
    Werek vylétl z trestné lavice a málem definitivně rozhodl, na poslední chvíli ale jeho zakončení zblízka zastavila domácí hokejka!
     
    57:13
    Matěj Machovský se už do klece nevrací, sparťanská branka zeje prázdnotou! Sparta zkusí štěstí při hře šest na čtyři!
     
    57:13
    Hlinka je na ledě i při přesilovce, uvolnil se na kruhu a nahrál opět Kalinovi, který znovu vypálil. Domácí si po Hrubcově úspěšném zákroku berou time-out.
     
    56:39
    První pokus o vyrovnání v přesilovce – pozornost na sebe nyní upoutal Petr Kalina, který to opět zkusil z modré čáry. Ani tentokrát ale neuspěl.
     
    56:06
    Ethan Werek (TRI) by rád sbíral body, dnes si ovšem do statistik připíše jen dvě trestné minuty. Kanadský forvard byl z kluziště vykázán za vysokou hůl.
     
    55:29
    Sparta bude hrát přesilovku, Machovský už zamířil na střídačku. Domácí mají ponechanou výhodu a zatím se drží ve vlastním pásmu.
     
    54:59
    Po delší době musel zasahovat zase Matěj Machovský. Až přímo před jeho brankoviště se dostal Dravecký, jehož pokus gólman Sparty hravě polapil.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 238 diváků (41,7% kapacity).
     
    53:32
    Bukartsovu střelu tečoval Černoch, Hrubec opět připraven. Po přerušení byla k vidění další malá strkanice, ani tentokrát tresty nepadnou.
     
    52:34
    Na led se dostala sparťanská druhá lajna. Jaroslav Hlinka nic neřešil a okamžitě po průniku do útočného pásma zakončil, Hrubec střele nastavil do cesty beton.
     
    51:44
    Oceláři se, zdá se, soustředí už jen na bránění svého dost hubeného náskoku. Dopředu se vůbec netlačí, tohle by se jim mohlo ještě pěkně vymstít.
     
    50:28
    Lukáš Klimek zkusil své štěstí z bezprostřední blízkosti brankoviště, ani on ale nenašel recept na fantasticky chytajícího třineckého gólmana.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 19. Kudrna (Piskáček, Černoch), 31. Sill – 5. Dravecký (Galvinš, D. Musil), 36. Roth (M. Kovařčík), 43. Dravecký (Martin Růžička)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Voráček, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Černoch, Sill, Smejkal – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Buchtele, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, Klíma, Rousek.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Cienciala.

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hynek, Špůr.

    Diváci: 7 238
    thejrc.org