Kometa Brno – Vítkovice 10:1 (po nadst. prodl.) | Liberec – Slavia 5:3 (po nadst. prodl.) | Kobra – Chomutov 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – Jihlava 3:5 (1:0 po n.s.n.) | Kladno – HC Litvínov 5:2 (po nadst. prodl.) | PZ Kladno – Sparta 1:5 (po nadst. prodl.)
Warriors Brno – Přerov 0:4 (1:0 po n.s.n.) | Tábor – Mladá Boleslav 2:6 (po nadst. prodl.) | Pardubice – Havířov 3:2 (po pr.)
Mountfield HK – Plzeň 0:2 (po nadst. prodl.) | Třinec – Zlín 3:5 (0:1 po n.s.n.) | HK MD Šumperk – Olomouc 3:6 (1:0 po n.s.n.)
Vsetín – Technika Brno 7:4 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 5:3 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:3 (1:0, 1:1, 3:2 - N 1:0)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 28.02.2019, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    To už je ode mne ze Svijanské arény vše. Přeji ničím nerušený večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (18:40:54)
     
    Tygři ve vyrovnaném zápase získali všechny čtyři body! Slavia naopak prožila trošku smolné odpoledne.

    Poslední třetina byla jednoznačně nejzajímavější, vždyť se v ní měnilo skóre hned pětkrát! Zásadní pro osud utkání bylo, že domácí celek odskočil do vedení 4:1. To už poměrně zodpovědně držel, a přestože Pražané byli střelecky aktivnější, na kontakt se už nedostali. V Liberci navíc zůstává i bonusový bod, nadstavbu rozsekl chvíli před koncem krásnou individuální akcí Trunda.
     
    Střely na branku – 29:38.
     
    Konec zápasu.
     
    64:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Wow, obrovská paráda TOMÁŠE TRUNDY! Hbitý útočník Liberce zamakal a dojel touš v rohu útočné zóny. Poté jej prostrčil mezi nohama protihráče, načež už mu nikdo nebránil v cestě před Pittra, kterého pokořil bezchybně provedenou kličkou do bekhendu! Asistence: Jakub Masař.
     
    63:54
    Také hosté se nedostávají do zakončení, šelmy se osvobozují. Zatím to vypadá, že se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    63:24
    Jakub Hofmann byl za Francem u puku jako první. Slávisté se usazují v pásmu a rozvíjejí nápor.
     
    62:47
    Tygrům zoufale schází střelba, přesilová hra se chýlí ke svému konci a kotouče se pohybují mimo prostor, kde by s ním měl Pittr nějakou vážnější práci.
     
    62:00
    Hujer přihrál na pravý kruh Jakubu Šedivému, který ze zákleku opět nechal vyniknout betony Michala Pittra.
     
    61:41
    Před Pittrem vznikla velká mela. Vylučovalo se na obou stranách, pokračuje tedy přesilovka Liberce čtyři na tři.
     
    61:27
    Skvělý Pittr! Po rozebírce obrany zakončoval zprava do skoro prázdné brány Jakub Masař, ovšem maskovaný muž se skvostně přesunul a zasáhl betonem!
     
    61:04
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Slavíček – 2 min.).
     
    60:46
    Slavíček nepustil do šance Šedivého, načež hosté obrátili hru a drží se v rohu útočného pásma.
     
    60:20
    Tomáš Trunda na hraně pravidel posadil na led Srdínka. Poté se vydal do rychlého protiútoku, který pokazil až nepovedenou stahovačkou.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    59:29
    Lukáš Franc vytáhl zákrok dne! Po obrovské skrumáži před jeho brankou vyplaval s pukem na hokejce Jan Hamršmíd. Ten už mohl bekhendem zakončovat za bezmocně ležícího gólmana, jenže nedokázal kotouč pořádně zvednout a Franc jej zázrakem nepustil za čáru.
     
    59:02
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby, u kotouče se nacházejí slávisté, kteří se pevně usazují v útočném pásmu. Tlak narůstá...
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 13. Masař (Polák), 30. Měchura, 41. Měchura (Hujer), 47. Masař (Trunda, Hujer), 50. Trunda (Polák), 65. Trunda (Masař) – 36. Slavíček (Vlasák, Rulc), 48. Malínek (Vlasák, Altrichter), 58. Srdínko (Rulc)


    Bílí Tygři Liberec: Franc (Leško) – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Culek, Tůma – Hujer, Měchura (A), Leden, Trunda, Kříž, Plos, Masař, Polák.
    HC Slavia Praha: Pittr (Janura) – Dráb, Čech, Srdínko (C), Weitz, Hrdlička, Palát, Kluch – Jokl, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Hofmann (A), Vlasák, Rulc (A), Hamršmíd, Vymětal.

    Rozhodčí: Místecký – Serbus, Janíček.
    thejrc.org