Kometa Brno – Vítkovice 10:1 (po nadst. prodl.) | Liberec – Slavia 5:3 (po nadst. prodl.) | Kobra – Chomutov 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – Jihlava 3:5 (1:0 po n.s.n.) | Kladno – HC Litvínov 5:2 (po nadst. prodl.) | PZ Kladno – Sparta 1:5 (po nadst. prodl.)
Warriors Brno – Přerov 0:4 (1:0 po n.s.n.) | Tábor – Mladá Boleslav 2:6 (po nadst. prodl.) | Pardubice – Havířov 3:2 (po pr.)
Mountfield HK – Plzeň 0:2 (po nadst. prodl.) | Třinec – Zlín 3:5 (0:1 po n.s.n.) | HK MD Šumperk – Olomouc 3:6 (1:0 po n.s.n.)
Vsetín – Technika Brno 7:4 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 5:3 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
HC Kometa Brno
10:1 (3:1, 3:0, 4:0 - N 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 28.02.2019, 13:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu • Nadstavba B
Partner:
     
    60:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté berou bod navíc a vítězí v nadstavbě! Kotásek protáhl po křídle, ujel obránci a naservíroval puk DOMINIKU PETROVI, jenž zakončil do prázdné branky – 0:1. Asistence: Aleš Kotásek.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Viktor Běhůnek – 2 min., sekání).
     
    58:32
    Kotásek se protáhl do zakončení, byl sám před brankou, ale Schnattinger jej vychytal.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    55:01
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (2 min. – nesportovní chování). Trest odpyká Jakub Koudelný.
     
    55:01
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Denis Puchala – 2 min., sekání).
     
    52:33
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Marek Vřeský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:32
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Desítka je na světě, lídr tabulky si v Brně uřízl pořádnou ostudu. Opět zafungovala křižná kolmice na ose Šalé – Kos, ale domácí střelec druhý hattrick nezavršil. Bartošák však zůstal ležet v brankovišti, puk ztratil z dohledu a volný kotouč poslal IVO SEDLÁČEK do prázdné branky – 10:1. Asistence: Jakub Kos, Eduard Šalé.
     
    50:04
    Kos mohl završit už druhý hattrick, když se protáhl před branku a položil si Bartošáka, ovšem svatyni soupeře těsně minul!
     
    48:46
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ondřej Cubo – 2 min., sekání).
     
    48:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    I dvojnásobnou přesilovku domácí využívají! Několik ran ještě mířilo vedle, ale nakonec domácí zvládli opět povedenou kombinaci na jeden dotek. Fajmon našel křižně Šalého, který místo ránu dal puk na druhou tyč před prázdnou branku JAKUBU KOSOVI a ten dal už svou pátou branku v zápase – 9:1. Asistence: Eduard Šalé, Patrik Fajmon.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Michal Bystroň – 2 min., podrážení).
     
    46:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další zásah pro Brno. To svíralo soupeře při dlouhé početní výhodě, IVO SEDLÁČEK napřáhl k ráně na levém kruhu, ale Bartošák zasáhl betonem. Jeden z hostů chtěl poté puk odpálit, ale místo pryč z pásma jej poslal do vlastní sítě – 8:1. Bez asistence.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Tomáš Machů – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Koudelný.
     
    44:59
    Hostující Petr mohl snížit, když střílel z mezikruží, ovšem jeho pokus zastavila tyč!
     
    44:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jejich plány se ale velmi rychle bortí, protože domácí přidávají další gól! Vacek parádní křižnou přihrávkou nechal po levém křídle rozjet TOMÁŠE VYROUBALA. Ten si najel do ideální střelecké pozice a z levého kruhu ranou o tyč nedal Bartošákovi žádnou šanci – 7:1. Asistence: Jaroslav Vacek, Patrik Ulbricht.
     
    41:31
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ondřej Cubo – 2 min., hákování).
     
    38:18
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Sever.
     
    36:17
    Sever se protáhl ke střele, ale Bartošák zasáhl ramenem. Hned dvě dorážky měl k dispozici Harmim, ale nadvakrát beton ležícího gólmana soupeře nepřehodil!
     
    35:03
    Schauer nebezpečně dorážel po ráně svého spoluhráče, ve velké šanci ale trefil jen beton brankáře Schnattingera.
     
    33:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ivo Sedláček – 2 min., podrážení).
     
    30:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vyroubal – 2 min., faul kolenem).
     
    29:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec přesilovku využívají a vedou o pět branek. Kos podržel puk a nabil na vrcholky kruhů Fajmonovi. Ten se opřel do rány příklepem a jeho pokus tečoval mimo dosah Bartošáka na brankovišti zaparkovaný EDUARD ŠALÉ – 6:1. Asistence: Patrik Fajmon, Jakub Kos.
     
    28:31
    Tutovka hostů! Kos ztratil puk a Kotásek jel úplně sám na branku. Po dlouhé kličce si položil Schnattingera, ale z těžkého úhlu minul branku!
     
    27:46
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Matěj Přibyl – 2 min., krosček).
     
    26:31
    Střídání v týmu HC Vítkovice Ridera: ze hřiště odchází Münch, přichází Bartošák.
     
    26:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté jsou aktivnější, ale domácí trestají každou jejich chybu! Prčík s Linkou se ubránili útoku soupeře a druhý jmenovaný propíchl puk kolem obránce na modré čáře. Rázem domácí vyrazil do akce 3 na 1 a TOMÁŠ VYROUBAL vzal vše na sebe! Výsledkem byla parádní rána zápěstím, která propadla hostujícímu brankáři mezi rukou a tělem do sítě – 5:1! Asistence: Štěpán Linka, Matěj Prčík.
     
    24:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí vedou už o tři trefy a hádejte, kdo se trefil? Ano, opět JAKUB KOS. Fajmon parádním pase mezi beky vysunul Šalého, který už v tak jasné šanci předložil puk doleva brněnskému kanonýrovi a ten prudkou ranou z první pod břevno přidal svůj čtvrtý gól v zápase – 4:1. Asistence: Eduard Šalé, Patrik Fajmon.
     
    19:48
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Filip Juříček – 2 min., krosček).
     
    19:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čepice na led, máme tady hattrick během první třetiny! Brno se drželo v pásmu a svědomitě kombinovalo. Fajmon si několikrát vyměnil puk na levé straně se Sedláčkem a ten v příhodnou chvíli našel křižným pasem JAKUBA KOSE, jenž z první zakončil do prázdné branky a dovršil hattrick – 3:1! Asistence: Ivo Sedláček, Patrik Fajmon.
     
    18:38
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Michal Bystroň – 2 min., podrážení).
     
    14:15
    A znovu Fajmon od modré čáry a tentokrát jeho ránu zastavila tyč!
     
    12:45
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Tomáš Machů – 2 min., podrážení).
     
    09:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Matěj Prčík – 2 min., podrážení).
     
    08:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí opět vedou a opět to zařídila první lajna. Lví podíl má na brance Šalé, jenž se vymotal z rohu hřiště, protáhl se mezi kruhy a naznačil, že bude střílet. Nakonec však zvedl hlavu a nahrál k levé tyči úplně volnému JAKUBU KOSOVI, jenž ve stoprocentní šanci zakončil do úplně prázdné branky – 2:1. Asistence: Eduard Šalé.
     
    07:48
    Krejsa v další tutovce, když se protáhl po pravé straně, jeho prudkou ránu ale podruhé vytáhl Schnattinger hřbetem své lapačky mimo tři tyče!
     
    05:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to ani půlminutu a je srovnáno! Petr se protáhl mezi beky, kteří naprosto propadli, a rázem jel s Přibylem sám na branku. Druhého jmenovaného Schnattinger vychytal, ale na dorážku dojíždějícího JOSEFA KREJSY už byl krátký – 1:1. Asistence: Matěj Přibyl, Dominik Petr.
     
    05:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Hosté měli velkou šanci, když se před branku protáhl Macho, ale svou dlouhou kličku nedotáhl. Brno bleskově otočilo hru, Sedláček dlouhým pasem vyslal po levém křídle vpřed JAKUBA KOSE a ten parádní ranou o tyč vymetl vzdálenější šibenici – 1:0! Asistence: Ivo Sedláček.
     
    04:39
    Tutovka také na druhé straně! Krejsa se vyhnul dvěma soupeřům a vypálil ostře na přední tyč, ovšem Schnattinger jeho ránu vyrazil hřbetem lapačky!
     
    04:05
    Na druhé straně první velká šance domácích! Šalé propíchl puk na rozjetého Kose, ten však z úhlu sám před brankou těsně minul zadní tyč!
     
    01:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Adam Horký – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 6. Kos (Sedláček), 9. Kos (Šalé), 20. Kos (Sedláček, Fajmon), 25. Kos (Šalé, Fajmon), 27. Vyroubal (Linka, Prčík), 30. Šalé (Fajmon, Kos), 45. Vyroubal (Vacek, Ulbricht), 47. Sedláček, 49. Kos (Šalé, Fajmon), 51. Sedláček (Kos, Šalé) – 6. Krejsa (Přibyl, Petr), 61. Petr (Kotásek)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Nesvadba, Kos (C), Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Vyroubal.
    HC Vítkovice Ridera: Münch (27. Bartošák) – Bystroň, Cubo, Machů, Puchala, Kršík, Vřeský – Holanik, Koudelný, Kotásek, Přibyl, Krejsa (C), Petr, Schauer, Macho, Juříček, Kubík.

    Rozhodčí: Maršálek – Komínek, Smetková
    thejrc.org