NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:1, 0:3, 0:0) Stav série: 1:1
HC Stadion Litoměřice
Sobota 02.03.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:08
    Dukla mohla snížit, když po návratu z trestné Čachotský vyzval do jízdy Matějíčka, domácí obránce si ale na výborně chytajícího Michajlova nepřišel!
     
    44:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Martin Matějíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:00
    Martin Kadlec má dnes po utkání. Za debaty k hlavnímu sudímu po konci druhé třetiny dostává další desítku a může zkusit ve sprchách teplou vodu...
     
    38:43
    Hrajeme 3 na 3. Ihned po buly byl totiž vyloučen Korkiakoski za nedovolené bránění. Dukla bude mít po skončení druhé třetiny přesilovku.
     
    38:38
    Tresty jsou rozdány následovně. V dnešním utkání dohrál Matěj Pekr, za seknutí Pavlase dostává 5+20 minut. Dalších pět minut si na trestné tak odsedí Martin Osmík.

    Na hostující straně je trestán Martin Kadlec za bitku s Váňou trestem 2+2+10 minut. Menší trest odsedí Štohanzl.
     
    38:37
    Matěj Pekr předvedl krásnou individuální akci, kdy projel sám přes kluziště, leč úspěšně nezakončil! Mnohem zajímavější momenty ale přišly po odpískání! Na Pekra si vyjel Voženílek, oba týmy si vyměnily pěstní pozdravy v podobě Kadlece s Váňou, lépe dopadl Kadlec.

    Pekr ale bude vyloučen. Zřejmě totiž sekl Pavlase, za kterým mířila zdravotnická pomoc a nevypadalo to vůbec dobře...
     
    38:00
    Minimálně přesně do konce třetiny bude hrát Dukla v oslabení. Hlinka při nástupu na led podrazil soupeře a dostává dvě minuty.
     
    35:23
    Hokejově jsme momentálně na bodu nula. Dukla má další přesilovku, další roztržku mezi hráči odnáší vyloučením Marcel za nedovolené bránění.
    32:43 Daniel VOŽENÍLEK - 1:4
     
    32:43
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Zřejmě se nám tu rýsuje překvapení! Mnoho volného prostoru měl na levé straně Kadlec, který si mohl vyjet až na levý kruh a vystřelit. Jenže jeho střelu těsně před Lundströmem usměrnil do levého vinglu DANIEL VOŽENÍLEK a domácí fanoušci rozhodně nejsou spokojeni – 1:4! Asistence: Martin Kadlec.
     
    32:09
    Teď to ani není moc o hokeji jako o emocích. Jiránek za brankou podstoupil tvrdý souboj s jedním ze soupeřů, načež je vyloučen za vražení na hrazení hned na 2+10 minuty. Menší trest odpyká Osmík.
     
    31:54
    Dnes to bude asi o překonání Michajlova, který chytá zatím životní zápas! Tentokrát čelil ohromnému tlaku domácího útoku, z čehož poslední střela Čachotského z pravého kruhu byla přes blok, Michajlov ale výborně vytáhl lapačku!
     
    29:44
    Emoce na stadionu nyní bublají. Domácí reklamovali hru v šesti, jenže litoměřický hráč se pokoušel dostat na střídačku v bolestech. Přesto ještě hra pokračovala a Štohanzl na středovém kruhu sekl ostře Jiránka, který to odjel rozchodit na střídačku. Štohanzl dostává dvě minuty.
    27:26 Jiří PRŮŽEK - 1:3
     
    27:26
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Začíná to být pro Jihlavu zlé nedobré. Co naplat, že v útočném pásmu vyslala dohromady tři střely za sebou z velice solidních pozic. Jenže tu čtvrtou poslal Pohl pouze do bránícího Pavlase před ním, který postrčil puk na Mertu do jízdy. Na druhou stranu se s ním vydal JIŘÍ PRŮŽEK, který dostal puk před poloprázdnou brankou a jednoduše zakončil – 1:3! Asistence: David Merta, Aleš Pavlas.
     
    25:22
    Dostálek už na druhé straně hledal volného Harkabuse, v poslední chvíli ale téměř jasnou radost překazil domácím Pavlas, který přihrávku vypíchl. Tlak ale pokračoval a Harkabus měl druhou možnost po rychlé kombinaci, tentokrát ale trefil jenom boční síť.
     
    23:49
    Dukla má druhou přesilovku zápasu. Po Lundströmově zákroku totiž Štohanzl strčil do projíždějícího obránce a spustil menší melu. Štohanzl dostává jako jediný dvě minuty za hrubost.
    23:20 Ondřej SMETANA - 1:2
     
    23:20
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Současně s nástupem vyloučeného Holého na led Litoměřice obrací vývoj zápasu! Od pravého mantinelu dostal Jánského nahrávku na modrou ONDŘEJ SMETANA, který si lehce povyjel doleva a tvrdou střelou přes obránce umístil puk přímo pod horní tyč – 1:2! Asistence: Peter Jánský.
     
    21:15
    Holý nyní pustil před sebe Kadlece, který se ve velké rychlost natlačil před Lundströma, ale nijak nezakončil. Naopak Holý pak ještě fauloval a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    20:44
    Čachotský mohl napravit své zaváhání při trestném střílení! Dostal totiž puk za obranu, lehce si ho upravil na svoji hůl a vypálil na delší tyč, moc ke gólu nechybělo...
     
    18:41
    Gól není uznán! Sudí Souček rozpažil, jedná se zřejmě opravdu o teč vysokou holí.
     
    18:41
    Jihlava dosáhla gólu, o něm se ale bude debatovat na videu! Zřejmě se ale jedná o to, zda nebyla teč, která usměrnila puk do branky, brána jako vysoká hůl.
    17:34 Peter JÁNSKÝ - 1:1
     
    17:34
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Před koncem třetiny máme srovnáno! Korkiakoski ukázal něco ze svých individuálních kvalit, když na pravém kruhu umotal obránce a z velice ostrého úhlu pálil. Lundström musel hodně utěsnit prostor na pravé tyči, puk se od něj odrazil na hůl PETERA JÁNSKÉHO, který už to měl jednoduché – 1:1! Asistence: Markus Korkiakoski.
     
    12:17
    Čachotský se k trestnému střílení rozjel, zkusil svoji tradiční kličku, avšak Michajlov si celou situaci hlídal a nepřipustil žádné navýšení náskoku Dukly!
     
    12:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dominik Sklenář – trestné střílení, hákování).
     
    12:17
    Trestné střílení pro Duklu! Čachotský ujel obraně a musel být faulován zezadu!
    09:24 Josef SKOŘEPA - 1:0
     
    09:24
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava naprosto po zásluze jde do vedení! Tenhle gól jde ale jasně za Matějem Pekrem. Po buly v útočném pásmu totiž zachránil Dukle pásmo kličkou hned na dvojici obránců a vyjel sám vpřed. Michajlova mezi betony neprostřelil, jenže hostující gólman puk mezi betony neudržel a dojíždějící JOSEF SKOŘEPA doklepl touš do branky – 1:0! Asistence: Matěj Pekr.
     
    06:02
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilová hra dnešního zápasu. Vyloučeným je Vojtěch Kropáček (LTM) za podrážení.
     
    05:28
    Napadání rozehrávky Litoměřicím sice vyšlo, jenže útočná aktivita byla záhy citelná ztráta, neboť se dopředu vydali Pekr s Andělem v rámci přečíslení 2 na 1 a po Pekrově střele zprava z toho vzešla levá štangle!
     
    04:06
    Půža měl na zádech Průžka, který nakonec získal puk a nabil na modrou Dluhošovi. A ten se s ničím nepáral, puk poslal z první na branku a cinklo břevno, Lundström nemohl nic vidět!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Skořepa (Pekr) – 18. Jánský (Korkiakoski), 24. Smetana (Jánský), 28. Průžek (D. Merta, Pavlas), 33. Voženílek (M. Kadlec)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Kajínek (A), J. Pohl, D. Váňa, Matějíček, Půža, J. Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Jiránek (A), A. Zeman, Bezúch – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko.
    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), Klejna, Jebavý (A), Dluhoš, Havlík – Průžek, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, D. Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

    Rozhodčí: Vrba, Souček – Beneš, Gančarčík

    Diváci: 2 864
    Jihlava 4 1 Litoměřice
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 5:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 1:4
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:4 po s.n. (0:3)
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:6
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 4:2
    thejrc.org