NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:1, 0:3, 0:0) Stav série: 1:1
HC Stadion Litoměřice
Sobota 02.03.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 864 diváků. (20:16:07)
     
    Dnes máme v Jihlavě hotovo. Na hostující straně propuká ohromná radost, na té domácí je logické zklamání. Dnes to bylo především o druhé třetině, která se zřejmě zapíše do nějaké té kroniky nehokeje. Litoměřice v ní totiž rozhodly o výhře jako takové, když nasypaly tři góly do sítě Dukly a v poslední třetině si bezpečně kontrolovaly náskok. Bylo to dnes poměrně zajímavé utkání i na tribunách, když na led několikrát nalétaly plastové lahve a místy to byl skutečný Balkán. Trojici sudích, neboť jeden schytal od Holého tvrdý hit, vyprovází do kabin silný pískot, na konečném stavu 1:4, když sice Dukla od 10. minuty vedla, avšak nedala trestné střílení a Litoměřice toho využily na skvělý obrat, se nic nemění.

    Dnešním utkáním končí dvouzápasová série play-off v Jihlavě, od úterý předávám žezlo na sever Čech našim litoměřickým kolegům, kteří vám taktéž přinesou z této série, která bude jistě vyhrocená, textové onlajny. Vzhledem k tomu, že se čtvrtifinále do Jihlavy ještě jednou vrátí, se budu v pátek těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Jdeme do poslední minuty tohoto utkání, které bude ještě rezonovat velmi dlouho. Fanoušci nicméně zůstávají a jasnými chorály dávají signál o tom, že se nic neděje a jede se dál.
     
    58:24
    Postavení útočícího hráče v brankovišti 96 sekund před koncem, navíc posunutá branka a z toho plynoucí přerušení hry. Hra je navíc vykázána do středního pásma.
     
    57:51
    Litoměřice dohrávají zápas v naprosté koncentraci, bez větších problémů a stav série tak zřejmě bude 1:1.
     
    57:19
    Čachotský to nyní vzal na sebe a přes celé hřiště nasadil raketové tempo, které ukončil až na brankovišti Litoměřic po střele, kterou Michajlov udržel.
     
    55:46
    Harkabus si zpracoval puk kousek za modrou a ostře vystřelil, střelu ale zblokoval Dluhoš a poslal Jihlavu z pásma. Momentálně je zase ale hra tam, kde byla během druhé tetiny. Jeden z domácích hráčů tvrdým hitem sundal u domácí střídačky čárového sudího a je přerušeno. Dnes bude asi zajímavá tisková konference... Zajímal by mne celkem názor dnešních speciálních hostů na zápas, Ladislava Lubiny a Petra Čáslavy v místní VIP zóně.
     
    55:24
    Asi poslední komerční přestávka dnešního zápasu. Domácí fanoušci se ještě snaží vyburcovat hráče k závěrečnému tlaku, což je velice sympatické.
     
    54:32
    Zeman za brankou udržel puk na třech obráncích a poslal ho před branku na Čachotského, který byl ale dobře tísněn a nedostal větší prostor.
     
    52:49
    Třetí třetina je tak trochu o ničem. Dalo by se to brát jako lék na nespavost. Zřejmě to vypadá, že se série ještě jednou do Jihlavy vrátí.
     
    52:22
    Icing ale přichází i na druhé straně, vysoké nahození zastavil až zadní mantinel.
     
    51:46
    Zakázané uvolnění Litoměřic a Dukla může pomalu stupňovat závěrečný tlak.
     
    50:36
    Merta se Ščegolkovem jeli do brejku 2 na 1, avšak nedokázali ani vystřelit. Domácí ihned obrátili hru a Půža se dostal po kombinaci ke střele z levého kruhu, Michajlov ale opět chytá.
     
    49:28
    V situaci 3 na 2 se ocitli Osmík, Hrníčko a Holý. Osmík řešil celou situaci střelou na gólmana, který ale chytá v maximální pohodě a nic nepřipouští.
     
    48:06
    Puk po souboji dvou hráčů doputoval až na domácí střídačku, kde si ho vzal trenér Vlk a nabídl jej fanouškům. Aspoň něco budou mít z toho utkání...
     
    46:51
    Litoměřice začaly v poklidu bránit výsledek, pouze prohazují puky do pásma bez snahy více útočit. Nahozený puk si sebral Holý a dostal ho před Michajlova, ale nepovedlo se mu procpat puk do branky.
     
    46:40
    Komerční přestávka po dalším zákroku Michajlova, který je dnes zřejmě nejlepším hráčem celého litoměřického týmu.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Skořepa (Pekr) – 18. Jánský (Korkiakoski), 24. Smetana (Jánský), 28. Průžek (D. Merta, Pavlas), 33. Voženílek (M. Kadlec)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Kajínek (A), J. Pohl, D. Váňa, Matějíček, Půža, J. Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Jiránek (A), A. Zeman, Bezúch – Osmík, M. Hlinka, Hrníčko.
    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), Klejna, Jebavý (A), Dluhoš, Havlík – Průžek, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, D. Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

    Rozhodčí: Vrba, Souček – Beneš, Gančarčík

    Diváci: 2 864
    Jihlava 4 1 Litoměřice
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 5:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 1:4
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:4 po s.n. (0:3)
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:6
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 4:2
    thejrc.org