Waregem – Gent 1:3 (kon.) | Lokeren – Anderlecht 1:2 (kon.) | Antverpy – Eupen 2:1 (kon.)
konec
Royal Antverpy
2:1 (0:0)
KAS Eupen
Neděle 03.03.2019, 20:00 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Doufám že jste si dnešní zápas velmi užili a přeji vám hezký zbytek večera. Loučí se s vámi Jiří Polášek. (22:03:46)
     
    Tak to co jsme viděli v druhém poločase bylo tedy hodně bláznivé. Ne moc dlouho po začátku rozvlnily síť poprvé Antverpy. Za chvíli ale Eupen kontroval a bylo to 1:1. Po promarněné obrovské šanci chvíli po gólu hostů už ale domácí tým slavil znovu. Marně. Rozhodčí po konzultaci s VAR branku neuznal. Antverpy to na chvíli omráčilo, ale poté opět dokázaly vsítit gól. Ten byl však z jasného ofsajdu. To se stalo ještě jednou, ale pak se stala opačná situace, než u prvního neuznaného. Po konzultaci s VAR nyní rozhodčí zrušil ofsajd a Antverpy vedly 2:1. To hosty dorazilo a už si skoro žádnou šanci nevypracovali.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:4.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Van Crombrugge si nyní vyběhl až skoro na polovinu, kde zkusil centr až do vápna. Tam ho sice jeden z jeho spoluhráčů zachytil, ale při následné přihrávce už ho odebral domácí obránce.
     
    90+3
    Nyní se ale opět domácí tým připravil o šanci, když byl úplně zbytečně faulován jeden z hráčů protivníkova celku.
     
    90+2
    Hosté se snaží, jak můžou, ale Antverpy jsou herně v pohodě, jsou precizní, netlačí je čas a tak jen zdržují a snaží se přiblížit bezpečně konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty od konce základní hrací doby.
     
    90
    Přímý kop ve prospěch domácího týmu byl rozehrán do vápna, kde si na něj počkal jeden z domácích hráčů a míč odpálil těsně nad branku.
     
    89
    Blondelle z dnešního zápasu taky neunikne bez karty.
     
    89
    No, tak ani Haroun nakonec neunikne žluté kartě po své hře proti pravidlům.
     
    88
    Z přímého kopu ale hosté nic nevytěžili a míč, sice z hezké střely, ale přeletěl branku. Šance hostů se tak pomalu rozplývají.
     
    87
    V blízkosti domácího vápna ale přišel faul Yatabarého a ten dostává po zásluze žlutou kartu.
     
    86
    Hosté jsou nakonec uznaným gólem hodně opaření a překvapeni, zatímco Anverpy hrají v pohodě, hru stáhly a nikam nespěchají. Kam by taky spěchaly, že ano?
    84. Jonathan BOLINGI - 1:1
     
    84
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je JONATHAN BOLINGI. Ale pozor!! Po krátké rozprávce s rozhodčím si hlavní muž zápasu zavolal a po konzultaci s VAR gól nakonec uznal. Antverpy tedy vedou 2:1. Bolingi uklidil míč do branky po pozemním centru.
     
    83
    Nyní už musí být domácí pořádně naštvaní. V pořadí třetí gól jim byl odebrán. Nyní opět pro ofsajd. Toto asi hodně zabolí.
     
    82
    Domácí opět drží hráče v bílých dresech zavřené na jejich vlastní půli. Zase se tlak stupňuje a hosté už nestíhají.
     
    81
    Další ofsajd zbrzdil akci Antverpského celku. Ten si měl zahrát rohový kop, ale všechno bylo odvoláno se zvednutým praporkem.
     
    80
    Probíhaly nějaké neshody mezi hráči a rozhodčím, ale ty se nakonec vyřešily a hra pokračuje.
    79. Neuznaná branka domácího týmu pro ofsajd
     
    79
    Velká radost propukla mezi hráči i fanoušky nyní na stadionu. Domácí slavili další gól, ale ten jim byl po chvíli odpískán, protože se jednalo o ofsajd.
     
    77
    Další žlutou kartu si odnáší Jelle van Damme.
     
    76
    Další střídání bílého hostujícího týmu. Pomalu odchází střelec prvního gólu hostů, Ocansey.
     
    74
    A nyní opět chtěl udeřit hostující tým. Ve velké šanci a samostatném úniku se ocitli hostující hráči. Dokonce střela Bolatovi vypadla z náruče. Jenže nikdo pro míč už nedobíhal, protože se pískal ofsajd.
     
    73
    Tak po kolika minutách se konečně Eupen dostal pryč? Možná po deseti? Hráči si v úniku dokázali dokonce dokázali vypracovat šanci, ze které později vzešla i střela, ale Bolat byl proti.
     
    72
    Ani tohle ale nedovolí Eupenu se zatím uvolnit. Pod velkým nátlakem už strašně dlouhou dobu odolávají domácímu týmu. Ten se snaží vzít si zpět odvolaný gól.
     
    71
    Tak a nyní střídá už i hostující tým. Zcela logicky opouští hřiště skvělý útočník Lazare, který je už se žlutou kartou. Místo něho si zakope Schouterden.
     
    70
    Do konce zápasu zbývá dvacet minut. Antverpy jsou stále v útoku a vymýšlejí další a další akce. Vyloženou se jim ale najít zatím nepodařilo.
     
    69
    Poslední minuty je to spíš One Team Show. Až na jeden nevydařený brejk, o kterém jsme již psal se Eupen nedostal za půlku asi posledních 5 minut a jen odolává náporu Antverp.
     
    68
    Tak poměrně brzo využil domácí tým všechny své střídací možnosti. Za velkého nesouhlasu fanoušků se z hřiště vytratil střelec prvního gólu Owusu a nahradil ho Bolingi.
     
    67
    Po zisku míče na druhou stranu okamžitě zamířili hráči týmu v bílých dresech, ale obrana to zvládla skvěle a žádné přečíslení nepřipustila.
     
    66
    Další centr Rafaelova až moc překvapil brankáře van Crombruggeho a místo chycení míče do rukou ho vyrazil na roh a skácel se k zemi. Domácí tak měli k dispozici rohový kop, který nevyužili.
     
    65
    Antverpy již nyní hrají opět to, co umí. V útoku si tvoří další a další šance. Zatím ale bez nějakého úspěchu. Jsem docela zvědav, kdo dnešní bláznivý zápas vyhraje.
     
    64
    Druhé střídání domácího týmu. Ze hřiště odchází již se žlutou kartou Lamkel Zé, nahrazuje ho odpočatý Baby.
    62. Šance Eupenu zůstala nevyužita
     
    62
    Tohle zaskočilo domácí tým mnohem více, než předchozí inkasovaný gól. Domácí tým jako by na chvíli úplně přestal hrát. Zrodila se z toho i jedna tvrdá střela hostů, ale tu perfektně vychytal Bolat.
    61. Neuznaná branka domácího týmu
     
    61
    Tak ale pozor, zápas je opět srovnaný. Rozhodčí si po rozhodnutí Video Asisstent Referee všechno zkontroloval a gól odvolává!
     
    59
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Tak tohle je paráda! Zápas nyní nabírá úžasné obrátky, když se po centrovaném míči dokázal prosadit úplně nehlídaný hráč domácích.
     
    58
    No a nyní jsme viděli faul, po kterém bude následovat přímý kop, který sice přímo branku určitě neohrozí, ale je to dobrá možnost na centrování míče.
     
    57
    Antverpy nějak gól nezaskočil. Opět jsou v útoku, opět tlačí na domácí obránce. Uvidíme, jestli se dokážou rychle otřepat a vzít si rychle vedení nazpět.
    56. Eric OCANSEY - 1:1
     
    56
    Eupen právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ERIC OCANSEY. Tak to je neskutečné, jakou hrubku zde nyní vyrobil domácí obránce. Z pravého rohu přímo přihrál Ocanseymu před branku a ten v pohodě srovnal stav utkání na 1:1.
     
    55
    Antverpy stále drží míč u vápna a vymýšlejí nějakou tu akci, ze které by mohly udeřit podruhé.
     
    54
    Domácí tým se okamžitě po rozehrávce zmocnil míče a vyrazil kupředu. Zde zatím nenašel cestičku do vápna, ale kombinuje před ním.
    52. William Owusu Acheampong - 1:0
     
    52
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je WILLIAM OWUSU ACHEAMPONG. Ten si v chumlu hráčů našel centrovaný míč a srazil ho přímo do protipohybu gólmana.
     
    51
    Nyní jsme byli svědky obrovské šance, kdy si hosté nepohlídali domácí útočníky a jeden z nich je přesprintoval a naběhl až ke gólmanovi, kde chtěl zakončit, ale cíl minul.
     
    50
    Hra se trošku zpomalila. Antverpy drží míč víc, ale spíš si zatím jen přihrávají mezi sebou v obrané části hřiště.
     
    48
    Druhý poločas začal aktivněji domácí tým, který si vytváří zajímavé možnosti. Zatím jsme ale neviděli žádnou vyloženou šanci.
     
    47
    Arslanagic dnes dohrál a nechává místo Batubinsikovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    No, tak co dodat? Přestože spolu hrají týmy, které jsou v lize na úplně jiných pozicích, a při jiných starostech, hraje se velmi vyrovnaný zápas. A pro oko diváka je taky jistě dobré, že je to krásný ofenzivní fotbal, na který se velmi hezky kouká. Sice ještě nepadl gól, při dosavadním průběhu, pokud teda vydrží i do druhé půle, se ho určitě dočkáme. Oba týmy si vypracovaly i obrovské šance, zejména tedy domácí, ale neproměnili. Stejně skvěle, jak funguje týmům útok, tak funguje i obrana.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ještě přišel jeden centr dopředu, kde ho zachytili domácí hráči, ale poslali zpět hostům a ti si poté vyžádali rohový kop. Po něm následoval další a když domácí tým zachytil míč, hned přišel faul od Blondelleho.
     
    45+2
    I Eupen se nyní ještě snažil vypracovat šanci, ale zhatil to aut, který zahráli úplně zbytečně. Poté ale přichází faul a míč se tak vrací právě k nim.
     
    45+1
    Hned po přidání minutáže následoval faul hostů a z následné akce po rozehrávce domácích vznikl rohový kop. Ten sice byl zahrán na hlavu domácího hráče, ale míč nebyl dobře trefen a vznesl se vysoko nad brankou.
     
    45
    K tomuto úžasnému poločasu se přidají ještě 3 minuty hry.
     
    44
    Toho domácího nešťastníka nyní na hřišti obklopují doktoři a budou si ho brát do zámezí na další ošetření. V tomto tempu zápasu to může být citelná ztráta, hrát v deseti.
     
    43
    Po dalším faulu následovala rozehrávka a míč za čarou. Z následného rohového kopu Eupen nic nevytěžil.ve vápně se pak srazili 2 hráči. Oba z různých týmů.
     
    42
    Sprint Buty a jeho následný centr zachytil ve vápně jeho spoluhráč, ale při pokusu o nůžky zasáhl míč první nohou a jenom ho zbytečně odkopl na jiný směr, než potřeboval, navíc slabě.
     
    40
    Po centru zkoušel jeden z domácích hráčů nůžky, ale trefil jen před ním stojícího obránce. Míč se však odrazil dále od branky, kde ho nakopl další hráč v oranžovém dresu a trefil tyčku, od té se ale míč skutálel po brankové čáře. Van Crombrugge na poslední chvíli zbystřil a po míči skočil.
     
    39
    A právě jsme byli svědky dalšího slibného pokusu, kdy míč zůstal stát na začátku vápna domácích a sprintující hráč Eupenu svého dobíhajícího obránce nechal daleko za zády. Naštěstí pro domácí moment skvěle vyhodnotil gólman Bolat a vrhl se hráči pro míč pod nohy.
     
    38
    Tak zatím vidíme parádní fotbal z obou stran. Jediné, co by ten dnešní mač ještě vyšperkovalo, by byly nějaké ty branky. Oba týmy si už vytvořily velké šance, vždy se ale vše v klíčovém momentu zhatilo.
     
    37
    Eupen však nyní v rychlém sledu potřetí už ve vápně. Zde však byl tým o míč okraden perfektní hrou obránců Antverpského celku.
     
    36
    No ovšem gólman vykopl velmi dobře, a nyní už se kopal další rohový kop. Ten byl velmi slibný, jelikož našel hlavu spoluhráče, ale hosté faulovali a o skvělou šanci se sami připravili.
     
    35
    Rohový kop sice svého adresáta našel, ale ten neměl komu přihrát a tak posunul dozadu a to stejné dělali i všichni jeho spoluhráči, až se Eupen opět dostal ke své brance.
     
    34
    Po kombinaci domácích v těsné blízkosti šestnáctky jim byl míč odebrán. Tím pádem si na ně Eupen vyšlápl a vystartoval do rychlého brejku. Vytěžil jen rohový kop.
     
    33
    Nyní aut i na opačné straně hřiště, opět ale pro domácí tým, který ho využil k založení další akce a už už přebíhá půlící čáru.
     
    32
    Hosté si nyní pořádně zkomplikovali situaci, když brankář rozehrál na nejbližšího hráče který byl již napadán dvěma fotbalisty soupeře a tak ve stresu jen zakopl míč za autovou čáru.
     
    31
    Další velká šance se odehrála ve vápně hostů, kdy se po zblokované střele míč málem odrazil k dalšímu dorážejícímu hráči. van Crombrugge byl ale pozorný a rychle si pro míč došel.
     
    29
    No, a pravděpodobně to viděl stejně i rozhodčí. Ten nyní ukázal Lamkel Zému žlutou kartu za simulování.
     
    28
    Po akci domácího týmu přišla kontroverzní situace ve vápnu, když nabíhající Lamkel Ze s míče spadl ve vápně. Čekala se penalta, ale z opakovaného záběru jsme mohli vidět, že šlo jen o herecký um tohoto hráče.
     
    26
    Po vzdušném souboji se Ocansey skácel k zemi. Hra se na chvíli zastavila a přišli lékaři, kteří ho nyní odvádějí na ošetření do zámezí. Dobrá zpráva ale je, že jde v pohodě po svých.
     
    25
    Hra se nyní přesouvá z jedné strany na druhou. Nyní hostující centr v poklidu do náručí lapil Bolat a ihned poslal hru zpět do útočné poloviny Antverpského týmu.
     
    24
    Ve vápně byl jeden domácí hráč pravděpodobně faulován, tedy aspoň se dost nehezky skácel k zemi, ale rozhodčí zde zůstal klidný.
     
    23
    Další faul přichází na opačné straně, ale domácí jen přihrávali zpět a potě zase zpět, až hru dostali zase "domů". Nyní to ale vypadá na další rychlý přechod.
     
    22
    Po faulu zahráli hosté z přímého kopu centr, který už už vypadal, že svého adresáta najde, jenže domácí obránce ho odstavil tělem a perfektně zabránil nebezpečné akci.
     
    21
    Hostům se podařilo projít obranou a Castro-Montes centroval z kraje vápna. Ocansey si přichystal hlavičku, ale míč usměrnil úplně mimo branku.
     
    19
    Nyní se hráčům domácího celku nedaří projít přes nyní dobře zorganizovanou obranu Eupenu. Poté ale přichází tvrdý faul kolenem.
     
    18
    Po dlouhé době Eupen vůbec přešel půlící čáru a řítil se k vápnu. Jenže tam míč pustil domácím a ti už si to hezky pohlídali. Nyní si přihrávají před svou brankou.
     
    17
    Lazare nyní předvedl nečistou hru a za svůj faul dostává první žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    16
    Domácí jsou na míči už o dost častěji a co je hlavní, stále jsou v útoku. Zatím sice bez gólu, ale šance se hrnou...
     
    15
    Po faulu rozehrály Antverpy a hned druhý dotyk už míč nacentroval až do vápna, tam ho hráč vrátil za sebe a přišla silná střela. Bohužel pro domácí vedle.
     
    14
    Mbokani nyní před vápnem přenechal míč Rafaelovovi, a ten vystřelil parádní dělovku dokonce zpoza obránce. Van Crombrugge musel zasahovat a míč jen vyrazil.
     
    13
    Do vápna hostů měl namířeno pomalý centrovaný míč a jeden z hráčů v oranžovém dresu se chystal ke zpracování. Ale hostující obránce byl proti.
     
    12
    Owusu se teď málem ocitl přímo před brankou, kde mu krásně nalítával centrovaný míč, jenže stíhán dvěma obránci ho nakonec nestihl.
     
    11
    Rohovému kopu se domácí hráči v oranžových dresech ubránili hladce a vystartovali do protiútoku. Míč však na svých kopačkách neudrželi.
     
    10
    V útoku se zatím mnohem více objevuje Eupen. Zatím však ani jednou nevystřelil, narozdíl od Antverp, které vyslaly hodně hezkou a nebezpečnou střelu.
     
    9
    Lazare byl poslán k zemi, když zakládal útočnou akci svého týmu. Antverpy tak předvedly jen neúspěšný pokus o přebrání míče ve svůj prospěch.
     
    8
    První střelu měl na svědomí Lamkel Zé. Ten vypálil brutální dělovku, kterou brankář van Crombrugge těsně vyrazil nad branku. Domácí mají výhodu rohového kopu.
     
    7
    A v rychlém sledu tu máme další faul, který mohly přímým kopem potrestat domácí Antverpy. Nestalo se tak ale. Zatím se však rozběhly chorály domácích fanoušků.
     
    6
    Míč se odrazil a jeden z hráčů ho poslal hodně dopředu. Tam už čekal naběhnutý Bushiri, který ale po rychlém sprintu míč ztratil.
     
    5
    První faul proběhl i na druhé straně a poprvé je před vápnem nyní i domácí tým z Antverp, který v tuto chvíli zahrává přímý kop.
     
    4
    Po prvním faulu zápasu zůstává míč na kopačkách hostům. Ti už nyní projevují nějakou tu útočnou snahu. Teď se už s míčem dostali k pásmu, kde ho ale ztratili.
     
    3
    Po přechodu půlící čáry se dnes v bílých dresech hrající Eupen ihned zase stáhl ke své svatyni, kterou hájí van Crombrugge.
     
    2
    Eupen začal hru zatáhnutím do svojí vlastní obrany a zde si přihrává mezi svými hráči. Žádnou snahu o rychlý gól zatím nevidíme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    KAS EUPEN
    Eupen nemá nejlepší postavení, je až dvanáctý z šestnácti týmů. Bojuje o lepší postavení ve skupině o Evropskou Ligu. Navíc má nelichotivou formu 4 proher a jedné remízy a tedy jen jednoho bodu z posledních pěti zápasů.

    Forma: P – R – P – P – P

    Poslední zápasy:
    Eupen – Waregem 2:3
    Oostende – Eupen 1:1
    Eupen – Kotrijk 0:1
     
    ROYAL ANTVERPY FC
    Antverpy tři kola před koncem zaujímají čtvrtou pozici. Ještě nedávno to bylo nahánění lídra z Genku. Nyní už ale Genku stačí 2 body ze tří zápasů a ovládne ligu. Antverpy už ho tedy nedoženou a můžou tak jen vylepšit svoji pozici skupiny o titul a předehnat St. Lutych a Club Bruggy.

    Forma: R – P – P – V – R

    Poslední zápasy:
    Genk – Antverpy 0:0
    Antverpy – Anderlecht 0:1
    Lokeren – Antverpy 2:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 52. Owusu Acheampong, 84. Bolingi – 56. Ocansey

    Karty:   29. Lamkel Zé (ANY), 77. Jelle Van Damme (ANY), 87. S. Yatabaré (ANY), 89. Haroun (ANY) – 17. Lazare Amani (EUP), 89. Blondelle (EUP)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:4.
    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Arslanagic (47. Batubinsika), Jelle Van Damme, Jukleröd – Haroun, Refaelov, Hairemans – Lamkel Zé (64. Baby), Mbokani, Owusu Acheampong (68. Bolingi).
    Náhradníci: De Winter – Baby, Batubinsika, Bolingi, Opare, Simão, S. Yatabaré.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Castro-Montes, Bushiri, Blondelle, Gnaka – Mulumba, Lotiès, García – Fall, Lazare Amani (71. Schouterden), Ocansey (76. Pollet).
    Náhradníci: Nurudeen – Ch. Keita, Milićević, Schouterden, Pollet.
    ocianews.com