Ufa – Dynamo 1:2 (kon.) | Jenisej – Rostov 1:1 (kon.) | Spartak – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
konec
FC Jenisej Krasnojarsk
1:1 (0:0)
FK Rostov
Neděle 03.03.2019, 12:00Ruská Premier Liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:57:58)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:9.
     
    Je konec! Rostov jen remizoval na půdě Jenisej Krasnojarsk 1:1 a ztratil body v boji o pohárovou Evropu! Obě branky přitom padly z jediných šancí dnešního střetnutí. Hostujícímu trenérovi vyšlo dokonalé střídná a Björn Sigurdarson dvacet minut před koncem poslal Rostov do vedení! Domácí celek však nesložil zbraně a Fegor Ogude vyrovnal v 84. minutě přesnou hlavičkou pod břevno. Poté si už obě obrany závěr utkání pohlídaly.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Alexandr Charitonov (FC Jenisej Krasnojarsk).
     
    90+3
    Domácí se v nastaveném čase dostali do tlaku, jenže stopeři Rostova odvrátili v rychlém sledu snad tři centry a nepustili nikoho v červeném do zakončení.
     
    90+2
    Domácí celek zahrával ještě jeden rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kam se dral Fegor Ogude, ale kolem obránce nestačil vypálit.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Jusupov se pokusil o centr na vzdálenější tyč, jenže stopeři domácího celku pohlídali Sigurdarsona a nepustili hráče ve žlutém dresu k hlavičce.
     
    89
    Artur Jusupov se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území a pohotově zakončil. Jeho ránu srazil Fegor Ogude na rohový kop.
     
    88
    Ragnar Sigurdsson prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, ale Ali Gadžibekov proti němu skvěle vystoupil a nenechal jej zakončit.
     
    87
    Michail Kosťukov odcentroval z pravé strany do pokutového území. Za jeho pobídkou se hnal Michail Komkov, ale ten už se s míčem nestačil otočit.
     
    86
    Rostov ještě chce s výsledkem něco udělat. Baktijor Zajnutdinov táhl akci hostujícího celku po levé straně, ale domácí zadák jej nenechal odcentrovat.
    84. Fegor OGUDE - 1:1
     
    84
    Jenisej právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí udeřili ze své první velké šance v dnešním souboji! Na centr z pravé strany si naskočil FEGOR OGUDE a hlavičkou pod břevno vyrovnal!
     
    83
    Roman Jeremenko si v souboji s dotírajícím Kičinem pomohl nedovoleným zákrokem a poslal domácího hráče na zem. Rozehrávat bude Jenisej.
     
    82
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Danil Glebov, přichází Baktijor Zajnutdinov.
     
    81
    Michail Komkov se na vlastní polovině opřel loktem do soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    80
    Hosté sice po rohovém kopu dopravili míč do sítě, jenže rozhodčí ještě předtím viděl nedovolený zákrok a přerušil hru. Branka tak nemůže platit.
     
    79
    Fegor Ogude se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku přímo před očima hlavního arbitra. Domácí hráč může být rád, že nedostal kartu.
     
    78
    Domácí útočník se v hlavičkovém souboji na polovině Rostova dopustil nedovoleným zákrokem a trefil loktem jednoho ze stouperů hostujícího celku.
     
    76
    Fegor Ogude táhl akci Jeniseje středem hrací plochy. Středopolař domácího celku zkoušel najít Komkova, ale ten byl dobře bráněný.
     
    75
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Miha Mevlja, přichází Ragnar Sigurdsson.
     
    74
    Hra je přerušena! Hostující stoper Miha Mevlja zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za bolavý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    73
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Dmitrij Jatčenko, přichází Michail Komkov.
     
    72
    Domácí fotbalisté po obdržení úvodní branky zvýšili tempo a tlačí se do útoku. Fotbalisté v červeném teď házenkářským způsobem kombinují kolem branky Rostova.
     
    71
    Domácí vzápětí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se Jeniseji vůbec nepovedla. Vysoký centr propadl do zámezí.
    69. Björn SIGURDARSON - 0:1
     
    69
    Rostov právě vstřelil branku!
    Rostov se přeci jen dostává do vedení! Domácí obrana zcela zapomněla na BJORNA SIGURDARSONA, který si naběhl na oblouček za obranu a přehodil vyběhnutého brankáře!
     
    68
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci cítí, že jejich oblíbenci dnes mohou uhrát body proti silnému soupeři.
     
    67
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů si stěžuje na křeče ve stehenním svalu. Uvidíme, zda bude schopen dnešní souboj dohrát.
     
    66
    Petar Zanev dostal přihrávku na levou stranu, přehodil si míč na pravačku a pohotově odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka však byla nepřesná.
     
    65
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Dmitrij Torbinskij, přichází Alexandr Charitonov.
     
    64
    Další útočnou snahu hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    63
    Hra je přerušena! Fegor Ogude si na polovině hřiště posunul míč kolem soupeře a ten jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    62
    Dennis Hadžikadunić se otočil na pravé straně pokutového území, odcentroval do vápna, kde se strhla mela, ale Artur Jusupov nepropálil val obránců!
     
    61
    Roman Jeremenko se otočil na polovině hrací plochy a přenesl hru na Sigurdarssona. Hráči Rostova se pomalu začínají dostávat do tlaku.
     
    60
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Björn Sigurdarson.
     
    59
    Maxim Semakin dohnal dlouhou přihrávku na levou stranu hrací plochy a pohotově odcentroval před branku Rostova. Nikdo v červeném na prudký centr nedosáhl.
     
    58
    Domácí zadáci skvěle přečetli nákop na levou stranu hrací plochy. Nikdo ve žlutém dresu se zatím nemůže dostat do zakončení.
     
    57
    Miha Mevlja rozjel další útok hostujícího celku po pravé straně hrací plochy. Jeho akci však dobrým vystoupením zastavil Dmitrij Torbinskij.
     
    55
    Další útočnou snahu domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    54
    Artur Sarkisov si v pokutovém území brousil zuby na centr z levé strany hrací plochy, jenže musel hlavičkovat v pádu a z těžké pozice nezamířil mezi tři tyče.
     
    53
    Danil Glebov prošel s míčem až na hranici pokutového území, odkud se pokusil odcentrovat do velkého vápna, jenže jeho pobídka byla nepřesná.
     
    52
    Artur Jusupov dostal přihrávku do blízkosti pokutového území domácích, ale rychle se s míčem otočil a raději vrátil balón spoluhráči z defenzivy.
     
    51
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam si pro něj došel brankář.
     
    50
    Dennis Hadžikadunić se v pokutovém území položil do odraženého míče, jenže jeho pokus levačkou prosvištěl vysoko nad horní tyčí.
     
    49
    Danil Glebov dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč krásně přehodil na pravou nohu, jenže jeho pokus zblokoval obránce.
     
    48
    Miha Mevlja zkoušel překvapit obranu Jeniseje prudkou přihrávkou za obranu. Hostující stoper hledal Šomurodova, ale ten byl těsně bráněn.
     
    47
    Petar Zanev odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho centr byl příliš vysoký a hostující brankář si bez problémů došel pro míč.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Rostov se ihned vydal do útoku, jenže akce po levém křídle skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou, jenže jsme se nedočkali pořádné šance! Hosté sice měli k dispozici velké množství standardních situací, ale obrana Jeniseje zatím podává fantastický výkon. Do kabin se proto jde za bezbrankového stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Jurčenko vystartoval ven z branky a došel si pro odražený míč na hranici velkého vápna. Domácí už budou chtít dohrát první půli s nulou na kontě.
     
    44
    Hosté zahrávali ještě jeden rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde se k němu sice dostal Alexandru Gaţcan, ale sám se připravil o možnost zakončit.
     
    43
    Hosté se po rohovém kopu dostali do zakončení! Na zadní tyči hlavičkoval Dennis Hadžikadunić, ale jeho ránu stačil obránce tečovat na roh.
     
    42
    Alexandru Gaţcan se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovku srazil obránce v červeném dresu na rohový kop.
     
    41
    Dennis Hadžikadunić poslal vysoký nákop na polovinu domácího celku. Nikdo ve žlutém dresu na jeho pobídku nedokázal zareagovat.
     
    40
    První žlutá karta také na straně Rostova! Artur Jusupov ji dostává za ostrý skluz.
     
    39
    Domácí brankář skvěle přečetl nepřesnou rozehrávku Rostova a došel si pro míč na hranici pokutového území. Jenisej zatím podává skvělý výkon.
     
    38
    Na druhé straně se do úniku dostal Artur Sarkisov, který klamavým pohybem zkoušel obejít posledního obránce, ale Dennis Hadžikadunić se nenechal ošálit.
     
    37
    Arsenij Logašov si v pokutovém území naběhl na povedený centr z pravé strany, jenže musel zakončovat daleko za tělem a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    36
    Artur Sarkisov dostal přihrávku na levou stranu hřiště, prošel s míčem do blízkosti velkého vápna, jenže jeho centr skončil na hlavě prvního obránce.
     
    35
    Valerij Kičin na vlastní polovině skvěle vystoupil proti jednomu ze soupeřů a v hlavičkovém souboji odehrál míč do bezpečí.
     
    34
    Eldor Šomurodov táhl útok hostujícího celku z vlastní poloviny. Rychlonohý útočník prošel s míčem až na hranici velkého vápna, ale tam už neměl proti přesile obránců šanci.
     
    32
    Alexandru Gaţcan vybojoval pro hosty míč na polovině domácího mužstva. Fotbalisté Rostova poté přenesli hru na pravou stranu, jenže následný centr byl nepřesný.
     
    31
    Domácí stopeři nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo ve žlutém dresu Rostova jejich rozehrávku neatakuje.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně vypjatou bitvu. Na hrací ploše je k vidění velké množství osobních soubojů.
     
    29
    Další útočnou snahu Rostova zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Eldor Šomurodov. Ofsajd!
     
    28
    Rostov zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Hosté se pokusili sehrát nacvičený signál, jenže prudký centr srazil obránce na kop rohový.
     
    27
    Artur Jusupov dostal přihrávku na poloviny hrací plochy, nádherně se s míčem otočil, jenže jeho pobídka vnějším nártem byla příliš prudká.
     
    26
    Dennis Hadžikadunić se skvěle vrátil do vlastní šestnáctky a před dotírajícím Kičinem zastavil prudký centr z levé strany hřiště.
     
    25
    Alexandru Gaţcan dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, prošel s míčem do blízkosti pokutového území, ale centrem trefil jen prvního obránce.
     
    24
    Exekuce přímého kopu se ujal Dennis Hadžikadunić, který vsadil na razanci, jenže jeho dělovka prosvištěla vysoko nad břevnem Jeniseje.
     
    23
    Na světě je první žlutá karta! Za ostrý skluz v blízkosti pokutového území ji dostává Ali Gadžibekov.
     
    22
    Fegor Ogude dostal přihrávku na pravou stranu, prošel s míčem na polovinu Rostova, jenže jeho přihrávka na levé křídlo byla příliš dlouhá.
     
    21
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za bolavý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    20
    Logašov táhl další akci Rostova po levé straně hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku se pokusil odcentrovat do šestnáctky, ale tam nebyl nikdo ve žlutém.
     
    19
    Domácí fotbalisté kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu se zatím nemůže probít přes obranu Rostova.
     
    18
    Také Jenisej nyní zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhl pozorný obránce ve žlutém.
     
    17
    Jatčenko dostal fantastickou přihrávku na pravou stranu a pohotově odcentroval do pokutového území. Nikdo v červeném na centr nedosáhl.
     
    16
    Rostov zahrával první rohový kop v dnešním utkání. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde se do zakončení nedostal nikdo ve žlutém.
     
    15
    Hadžikadunič dostal přihrávku do blízkosti pokutového území domácího celku, vystřelil a domácí brankář Jurčenko musel míč vytáhnout na roh.
     
    14
    Semakin dostal vysokou přihrávku na polovinu soupeře, jenže vinou špatného zpracování mu míč uskočil daleko od nohy a skončil u obránce ve žlutém.
     
    13
    Kičin dostal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně nikdo z jeho spoluhráčů akci nepodpořil.
     
    12
    Logašov skvěle vystoupil proti útočníkovi domácího celku a hlavou odehrál míč do bezpečí. Jenisej však hraje od úvodních minut aktivně.
     
    10
    Rostov se s míčem na kopačkách usadil na polovině domácího celku. Útočník Šomodorov si brousil zuby na vysoký centr, ale na míč nedosáhl.
     
    8
    Jenisej se po delší době usadila na polovině soupeře, jenže nikdo z domácích hráčů se nemůže dostat za pozorný obranný val.
     
    7
    Jeden z obránců Rostova si na vlastní polovině skvěle pokryl míč tělem a nenechal se o něj připravit. Soupeř jej faulem poslal k zemi.
     
    3
    Hosté se poprvé v utkání vydali do útoku. Šomorodov dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale následnou střelou minul branku.
     
    2
    Rostov v úvodních minutách kombinuje na své polovině. Nikdo z hráčů Jeniseje rozehrávku neatakuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dnes budeme sledovat souboj posledního týmu s celkem bojujícím o pohárovou Evropu. Mnohem lépe je na tom zatím hostující Rostov, který má na svém kontě dvacet čtyři bodů a patří mu sedmá pozice. Naopak Jenisej zatím získala jen deset bodů a je jednou nohou ve druhé lize. Hosty však trápí početná marodka. Kvůli zranění bude chybět Wilusz či Kalačev. Trest za červenou kartu si pak odpykává Gatcan.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání ruské ligy mezi FC Jenisej Krasnojarsk a FK Rostov. Výkop je stanoven na 12 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 84. Ogude (Charitonov) – 69. B. Sigurdarson

    Karty:   23. Gadžibekov (YEN), 81. Komkov (YEN), 90+4. Charitonov (YEN) – 40. Jusupov A. (RTV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:9.
    FC Jenisej Krasnojarsk: D. Jurčenko – Jatčenko (73. Komkov), Gricajenko, Gadžibekov, Kičin – Zanev, Semakin, Ogude, Torbinskij (65. Charitonov) – Kosťukov, Sarkisov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Komolov, Rožkov, Charitonov, Zotov, Komkov, Kutin.

    FK Rostov: Pesjakov – Logašov, M. Mevlja (75. R. Sigurdsson), Hadžikadunić, Novoselcev – Glebov (82. Zajnutdinov), Jeremenko, Normann, Jusupov, Gaţcan – Šomurodov (60. B. Sigurdarson).
    Náhradníci: Abajev – Ščadin, R. Sigurdsson, B. Sigurdarson, Sapeta, Zajnutdinov, Trošečkin.
    thejrc.org