Guingamp – Nantes 0:0 (kon.) | Lille – Dijon 1:0 (kon.) | Nice – Štrasburk 1:0 (kon.)
Lyon – Toulouse 5:1 (kon.) | Marseille – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
1:0 (0:0)
Dijon FCO
Neděle 03.03.2019, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Lille OSC a Dijon FCO.
     
    Lille OSC

    Fotbalisté Lille se v letošním ročníku prezentují velice dobrou formou, díky které se vyškrábali na dosavadní druhou pozici, což určitě moc fanoušků nečekalo. Lille má v tuto chvíli na svém kontě jednapadesát bodů, avšak na vedoucí PSG ztrácí propastných dvacet bodů. Domácí celek dnešního utkání v posledních dvou zápasech remizoval, nejprve na domácím stadionu svedl vyrovnanou bitvu s Montpellier, která skončila výsledkem 0:0, následně se zrodila remíza 1:1 na hřišti Štrasburku. Lille se ale řadí mezi trojici nejlepších celků na domácím hřišti, dohromady zde odehrálo třináct zápasů, přičemž se mu povedlo vyhrát v osmi případech.
     
    Dijon FCO

    Na opačné straně stojí trápící se Dijon, která má tak trochu jiné starosti. Dijon totiž okupuje předposlední pozici, na pozice mimo sestupové pásmo ztrácí už čtyři body. Hostující celek tohoto zápasu už čtyři ligové zápasy čeká na bodový zisk, naposledy se to povedlo koncem ledna, kdy Dijon na vlastním stadionu dokázal zdolat Monako poměrem 2:0. Dijonu to ale na venkovních hřištích zrovna moc nejde, v tabulce venkovním celků mu patří až osmnáctá pozice, hůř je na tom už jen Guingamp a Amiens. Dijon vyhrál pouze dva venkovní zápasy, přičemž už pět zápasů v řadě ani nebodoval.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, Gabriel, J. Fonte (C), Y. Koné – Xeka, Mendes – Pépé, Araújo, Ikoné – Leao.
    Náhradníci: Koffi – Bamba, R. Fonte, Dabila, Maia, Rémy, Reinildo.

    Dijon FCO: Allain – Chafik, Yambéré, Aguerd, Haddadí – Marié, Slití, Abeid – Saïd, Tavares (C), Kaba.
    Náhradníci: Rúnarsson – Amalfitano, Balmont, Kwon Čang-hoon, Lautoa, Sammaritano, Keita.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Boutry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Také hráči Dijonu se poprvé dostali k míči, se kterým přešli na útočnou polovinu. Slit se ale hodně rychle vrátil, následně oslovil vedle stojícího Abeida.
     
    4
    Přihrávka pod sebe v podání Slitiho měla směřovat na Abeida, před kterým ale zasáhl jeden z protihráčů. Následné zakončení dokázal odvrátit Fonte.
     
    5
    S míčem si zahrál také hostující brankář Allain, který rozehrál na jistotu do strany na Chafika. Dijon se i tentokráte dokázal dostat na útočnou polovinu.
     
    6
    Na druhé straně se Ikoné snažil prostrčit přihrávku na Pépého, kterou ale dokázal zastavit jeden z protihráčů. Yambéré si tak splnil obrannou povinnost.
     
    7
    Následně si s hracím předmět zahrál také brankář Maignan, který rovněž na jistotu rozehrál do strany, kde se jeho spoluhráči starají o poklidnou rozehrávku.
     
    8
    Následně obránce Gabriel přenášel hru na levou stranu, kde měl příliš málo času kolem sebe Ikoné. Naopak se dobrou obrannou činností prezentoval Marié.
     
    9
    Podél postranní čáry nyní postupoval Celik, který ale otřel míč o nohu protihráče. Hrací předmět tak skončil v zámezí, Lille bude moci vhazovat.
     
    10
    Araújo vyslal hodně kostrbatou přihrávku na brankáře Maignana, který si s ní nedokázal poradit. Míč mu utekl do zámezí, Dijon tak bude zahrávat rohový kop.
     
    11
    Avšak ten nebyl rozehrán zrovna úctyhodně, hrací předmět totiž doplachtil přesně do rukavic brankáře Maignana, který rychlým výhozem rozjel protiakci.
     
    12
    Následné roztažení hry směřovalo na levou stranu, kde se zjevil obránce Koné. Jeho centr sice měl dobrou výšku, avšak našel pouze hlavu Yambérého.
     
    13
    Domácí se nyní na delší časový úsek usadili na polovině soupeře, kde roztáčejí kolotoč krátkých přihrávek. Do operativní pozice se nyní dostal Xeka.
     
    14
    Hodně sympatickým výpadem to zkoušel domácí Araújo, který prošel středem hrací plochy, kde ho nakonec zastavila smečka hladových protihráčů.
     
    15
    O vyvezení hracího předmětu se staral obránce Mendes, který přihrával na jistotu na pravou stranu hrací plochy, kde se Celikovi podařilo vybojovat aut.
     
    16
    Autové vhazování směřovalo na vedle stojícího Gabriela, který do kombinace zapojil také brankáře Maignana, jenž i tentokráte rozehrál do strany.
     
    17
    Posléze se podařilo zasáhnout hostujícímu Haddadímu, který za sebe nepustil rychlonohého Pépého. Právě druhý jmenovaný se jako poslední dotkl míče.
     
    18
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Aguerd, který tak trochu neohrabaně zajel do Leaa. Hlavní sudí ale překvapivě nechává pokračovat ve hře.
     
    19
    To vše vedlo ke kombinaci na levé straně hrací plochy, kde měl cestičku vpřed zavřenou Kaba. Jeho manévr přinesl nebezpečný centr, po kterém pálil vedle Chafik.
     
    20
    Po kratší době si s míčem zahrál brankář Allain, kterému se ale nepovedl odkop od branky. Ten totiž skončil v hledišti, soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    21
    Hodně zajímavě to nyní zkoušel domácí Ikoné, jehož obstřel zdi nakonec přinesl střelu kousek vedle branky. Allain si nakonec na míč vůbec nesáhl.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Lille je ale aktivnější, avšak také hosté se snaží zakládat útoky.
     
    23
    Na následný rohový kop si naskočil velezkušený zadák Fonte, jehož hlavička ze záklonu směřovala přímo do rukavic Allaina, který si připsal rutinní zákrok.
     
    24
    Posléze si Lille vybojovalo další standardní situaci, tentokráte ze třiceti metrů. K rozehrávce se postavil Araújo, jehož rána mířila do protihráče ve zdi.
     
    28
    Sledovali jsme hodně nebezpečný rohový kop v podání domácích, přičemž se na zadní tyči zkoušel dostat k padajícímu míči Ikoné, jenž nakonec nedosáhl.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Wesley Saïd (Dijon FCO).
     
    30
    Lille si vyzkoušelo ještě jeden rohový kop, ten byl ale o poznání méně nebezpečný. Navíc je pískáno ve prospěch hostů, napadající hráč si pomohl faulem.
     
    31
    Hlavní sudí se ještě poradil s videorozhodčím, nezdála se mu totiž situace při faulu Saida. Nakonec pravdu celého zákroku odhalí video.
     
    32
    Tak nakonec se o červenou kartu jednat nebude, Said tak vyfasoval pouze žlutou. Bylo to ale hodně sporné rozhodnutí, klidně se totiž mohlo červenat.
     
    33
    Mezitím brankář Maignan rozehrával od své branky, avšak na jeho odkop nedokázal naskočit Leao. Míč tak proskákal až do opačného pokutového území.
     
    34
    Také Allain si po delší době vyzkoušel práci s míčem, přičemž rovněž odkopával na druhou stranu, kde souboj o kulatý nesmysl dokázal zvládnout Mendes.
     
    35
    Pépé nasadil jednomu z protihráčů jesličky, avšak na hranici pokutového území ho zastavil druhý z protihráčů. Jeho celek tak bude alespoň vhazovat.
     
    36
    Na opačné straně si na malém vápně naskakoval na rohový kop obránce Haddadí, který nakonec zamířil vysoko nad. Maignan tak nemusel zasahovat.
     
    37
    Tak nakonec se jednalo o rohový kop, po kterém vracel míč zpět před branku obránce Chabot. Obrana Dijonu zakročila na jedničku, rodí se protiútok
     
    38
    Nyní jeden z hostů musel zasahovat ve vlastním malém vápně, odkud odvracel zakončení Celika. Lille si posléze došlo pro další standardní situaci.
     
    39
    I tentokráte se k rozehrávce postavil Araújo, který kroutil míč do přehuštěného prostoru. Nakonec za sebe prodlužoval Tavares, bude z toho rohový kop.
     
    40
    Avšak ani ten nenabídl nic nebezpečného, naopak i tentokráte zasahoval pohotovým způsobem brankář Allain. Lille se ale hned dostalo zpět k míči.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    U středového kruhu fauloval domácí Xeka, který poslal na zelený pažit Mariého. Jednoznačný faul, Dijon rozehrál dalekonosným nákopem na Abeida.
     
    44
    Před malým momentem přišel další faul z domácí strany, provinil se obránce Gabriel. To vše znamená, že Dijon bude zahrávat další standardní situaci.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Allain si vyzkoušel další odkop od své branky, po kterém se protihráčům podařilo vybojovat autové vhazování z levé strany hřiště.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu bylo nebezpečnější Lille, které se dostalo k několika náznakům šancí, avšak ani jednou neskončil míč v síti. Dijon se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím celkem daří, směrem dopředu to ale není příliš ideální.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned úvodní akce Dijonu přinesla průnik do pokutového území, přičemž Abeid centroval ke vzdálenější tyči, kam ale přispěchal brankář Maignan.
     
    49
    Chafik ještě dokázal zakročit před postranní čárou, díky čemuž odpálil balón do bezpečnějšího prostoru. V souboji o míč byl ale úspěšnější Mendes.
     
    50
    Za volným míčem se řítil domácí Pépé, který ještě spolupracoval s naběhnuvším Mendesem, jehož další centr i tentokráte přistál pouze k protihráči.
     
    51
    Mendes se i tentokráte postavil k rozehrávce volného kopu, který se zkoušel zakroutit k zadní tyči. Míč přeletěl branku, Allain tak bude vykopávat.
     
    52
    Následně si své postavení nedokázal pohlídat Pépé, který se tak po kontaktu s míčem ocitl v ofsajdu, což správně signalizoval také pomezní sudí.
     
    53
    Hodně zkušeně si počínal zadák Yambéré, který pohlídal míč, jenž směřoval za brankovou čáru. To vše znamená, že Allain bude znovu vykopávat.
     
    53
    Je tu pokutový kop pro Lille! Pépé byl totiž v pokutovém území poslán na zem.
     
    54
    Nakonec to ale pokutový kop nebude! Sudí se totiž poradil s videorozhodčím, který při předchozí akci uviděl hodně těsný ofsajd Pépého.
     
    55
    Pokračovalo se rozehrávkou od domácí branky, o kterou se postaral domácí brankář Maignan, po jehož odkopu se spoluhráčům podařilo vybojovat aut.
     
    56
    Posléze se do pokutového území dokázal prodrat hodně aktivní Pépé, který se i v tomto případě nacházel v ofsajdu. Rozruch před brankou byl zbytečný.
     
    57
    Jako poslední se dotkl míče jeden z domácích hráčů, od kterého se odrazil za brankovou čáru. Po delší době si také Dijon vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    58
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jordan Marié, přichází Romain Amalfitano.
     
    59
    Ani tato rozehrávka se ale nezařadí mezi ty povedené, ve vzduchu totiž kraloval domácí zadík Gabriel. Odraženého míče se ale jako první chopil Said.
     
    60
    Co scházelo! Až příliš prostoru měl kolem sebe Ikoné, který se rozhodl vypálit zpoza pokutového území. Jeho rána prosvištěla kousek vedle tyče.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Lille je i nadále aktivnější, avšak výborně hrající obrana soupeře zatím odolává.
     
    62
    Navíc se k autovému vhazování z pravé strany dostal Chafik, který si na hranici šestnáctky vybral Saida, jenž ale neprošel přes blok protihráčů Lille.
     
    63
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Loïc Rémy.
     
    64
    Zhruba ze třiceti metrů od branky se rozhodl vypálit domácí Mendes, který trefil pouze pozorného protihráče do nohy. Lille bude ještě vhazovat zprava.
     
    65
    Situaci ještě dohrál napadající Araújo, který se dožadoval autového vhazování. Pomezní sudí nakonec ukázal praporkem na opačnou stranu, vhazovat bude Chafik.
     
    66
    Jenomže hosté se daleko s míčem nedostali, naopak jsme sledovali akci Lille. Araújo si navedl míč na levou nohu, načež střílenou nabídku odklízel Lautoa.
     
    67
    Míč skončil daleko v zámezí, na řadu tak přišel rohový kop. Mendes ho kroutil do malého vápna, kde nakonec nejvýše do vzduchu vystoupal Aguerd.
     
    68
    Defenzíva Dijonu si poradila i s následujícím centrem z kopačky Koného, tentokráte si obrannou povinnost splnil Aguerd, jenž odkopával do bezpečí.
     
    69
    Hodně ostře šel do hlavičkového souboje jeden z domácích, což zezadu pocítil Tavares. Jednoznačný faul, Dijon bude rozehrávat z útočné poloviny.
     
    71
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Najím Slití, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    72
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se domácí dostávají do vedení! Ikoné tak dlouho kouzlil s hracím předmětem, až ho nebezpečným způsobem posílal do malého vápna, kde do něj vložil kopačku hostující WESLEY LAUTOA, od které se míč odrazil za brankáře.
    72. Wesley LAUTOA - 1:0
     
    75
    V tuto chvíli to budou mít hosté hodně složité, budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale nezbývá zrovna dostatek času.
     
    76
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Nayef Aguerd, přichází Jules Keita.
     
    77
    Hodně čitelnou kolmicí to zkoušel hostující Chafik, do jehož dráhy letu míče vložil nohu Koné, který navíc založil protiakci. Ta ale přinesla pouze ofsajd.
     
    78
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Jonathan Bamba.
     
    79
    U postranní čáry si Chafik poradil s těžkou přihrávkou, po které musel ihned poslat míč ze své kopačky. Hladová skupinka domácích hráčů aktivně napadala.
     
    80
    Dijonu se ale nedaří usadit se u opačného pokutového území, chybí tomu nějaká logičtější myšlenka. Na druhé straně operuje s míčem aktivní Pépé.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, Lille i nadále vede o jednu branku. Před malým momentem vytasil důležitý zákrok obránce Fonte.
     
    82
    O další útočný výpad se staral Abeid, kterému ale uskočil míč daleko od kopačky, což hrálo do karet soupeři. Lille se ale nedostalo ze své poloviny.
     
    83
    Naopak u postranní čáry vybojoval autové vhazování Haddadí, po jehož rozehrávce se k zakončení dostal Keita, který zakončoval vysoko nad branku.
     
    84
    I posléze se hrací předmět ocitl za postranní čárou, tentokráte se ale o autové vhazování postaral Celik, kterému se ale nepodařilo najít Rémyho.
     
    85
    Domácí hráči spíše dohrávají tento zápas, jejich kombinace probíhají výhradně na jejich polovině, což dokumentovala zpětná přihrávka od Gabriela.
     
    85
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Rui Fonte.
     
    88
    Na útočnou polovinu se vydal hostující Haddadí, který zkoušel odcentrovat z velké vzdálenosti, avšak v pokutovém území kraloval střídající Fonte.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lille drží hubené vedení. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Fonte to nyní udělal hodně zkušeně, neboť za sebe nepustil dotírajícího protihráče. Míč se doklouzal do zámezí, bude se odkopávat od branky Lille.
     
    90+2
    Maignan si dal s provedením odkopu celkem dost načas, nakonec mu to u sudího ale prošlo. Na druhé straně se Rémymu podařilo prodloužit míč za sebe.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přineslo pouze jednu branku, o kterou se postaral domácí celek, jenž tak vyhrál těsně 1-0. Lille mělo i ve druhém poločase více ze hry, hosté si ale při inkasované brance vybrali smolný moment, vlastní branku si totiž vsítil Lauota. Ke konci utkání se ještě Dijon nadechoval k závěrečnému náporu, který ale nic nebezpečného nenabídl. Lille tak potvrdilo roli favorita tohoto zápasu, čímž si upevnilo druhou pozici Ligue 1.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:14. (16:51:27)

    David Suchý

    Branky: 72. Lautoa (vla.)

    Karty:   29. Saïd (DIJ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:14.
    Lille OSC: Maignan – Celik, Gabriel, J. Fonte (C), Y. Koné – Xeka, Mendes – Pépé (85. R. Fonte), Araújo, Ikoné (78. Bamba) – Leao (63. Rémy).
    Náhradníci: Koffi – Bamba, R. Fonte, Dabila, Maia, Rémy, Reinildo.

    Dijon FCO: Allain – Chafik, Yambéré, Aguerd (76. Keita), Haddadí – Marié (58. Amalfitano), Slití (71. Kwon Čang-hoon), Abeid – Saïd, Tavares (C), Kaba.
    Náhradníci: Rúnarsson – Amalfitano, Balmont, Kwon Čang-hoon, Lautoa, Sammaritano, Keita.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Boutry
    thejrc.org