Guingamp – Nantes 0:0 (kon.) | Lille – Dijon 1:0 (kon.) | Nice – Štrasburk 1:0 (kon.)
Lyon – Toulouse 5:1 (kon.) | Marseille – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:0 (2:0)
AS Saint-Étienne
Neděle 03.03.2019, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligue 1 mezi Olympiquem Marseille a AS Saint-Étienne. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    AS Saint-Étienne

    Dnešní hostující celek zatím prožívá povedenou sezónu a v jejím závěru bude bojovat o účast v Lize mistrů. Saint-Etienne totiž odehrálo dvacet šest zápasů, ve kterých vybojovalo čtyřicet tři bodů a patří mu čtvrtá pozice o tři body za třetím Lyonem. V posledním kole dokázalo ubojovat výhru 1:0 na půdě Dijonu.
     
    Olympique Marseille

    Domácí celek je na tom o něco hůře. Slavný klub totiž v šestadvaceti zápasech vybojoval jen čtyřicet jedna bodů a v tuto chvíli mu patří pátá pozice ligové tabulky. Na svého dnešní soupeře ztrácí dva body a v případě prohry by se Marseille vzdálily pohárové příčky. V posledních čtyřech zápasech však Olympique nenašel přemožitele. Naposledy remizoval na půdě Rennes.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině ledna. Saint-Étienne doma vyhrálo 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Kamara, Ćaleta-Car, Sakaj – Thauvin, Maxime López, M. Sanson, Ocampos – Germain, Balotelli.
    Náhradníci: Pelé – Radonjić, Payet, Strootman, Rami, Gustavo, N'Jie.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Perrin, Subotić, Kolodziejczak – Debuchy, Aït Bennasser, M'Vila, Polomat – Hamouma, Cabella, Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Berić, Panos, Vada, Nordin, Saliba, Diony.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (vš. FRA).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Marseille bude hrát v bílém, zatímco hosté obléknou zelené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Saint-Étienne se ihned vydalo do útoku, jenže nákop na levé křídlo si pohlídal obránce Sarr.
     
    2
    Mario Balotelli přečetl nepřesnou rozehrávku hostujícího celku, získal odražený míč a potáhl jej na polovinu soupeře. Domácí celek však nadějně vyhlížející akci zbrzdil.
     
    3
    Pierre-Yves Polomat si náběhem řekl o přihrávku na levou stranu hrací plochy. Rychlonohý fotbalista však nedostihl balón na hrací ploše. Vhazovat bude Marseille.
     
    4
    Bouna Sarr dostal přihrávku na pravou stranu, posunul si míč vpřed, ale Timothée Kolodziejczak jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    5
    Florian Thauvin se ujal rozehrávky následného přímého kopu. Jeho centr přiletěl na přední tyč, kde se snažil zakončit Kamara, ale obránci byli důrazní.
     
    6
    Na světě je první žlutá karta! Za faul při návratu na vlastní polovinu ji dostává Hiroki Sakaj.
     
    7
    Mario Balotelli zahodil obrovskou šanci domácího celku! Italský bouřlivák byl zcela sám na značce pokutového kopu, ale trefil prostředek branky!
    7. Balotelli v obrovské šanci
     
    8
    Júsuf Aït Bennasser poslal zajímavou přihrávku na hranici pokutového území, jenže stopeři Marseille stačili včas vystoupit a odehráli balón do bezpečí.
     
    9
    Hostující brankář Stéphane Ruffier se musel zapojit do rozehrávky Saint-Étienne. Brankář francouzského celku nakopl míč na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v zeleném.
     
    10
    Pierre-Yves Polomat si sprintem po levém křídle řekl o další prudkou přihrávku, jenže Neven Subotić se tentokrát rozhodl pro postupnou kombinaci.
     
    11
    Mathieu Debuchy sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy. Jeden ze zadáků Marseille balón stačil přizvednou do zámezí.
     
    12
    Marseille zahrávalo rohový kop. Thauvin tentokrát vymyslel nadýchaný centr na přední tyč, jenže nikdo v bílém se k hlavičce nedostal.
     
    13
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Na druhý pokus už to domácímu celku vyšlo! Na povedený centr od rohového praporku si naskočil MARIO BALOTELLI a akrobatickým zakončením poslal míč do sítě! Svou branku poté oslavil tím, že si na mobilní telefon pořídil selfie!
    13. Mario BALOTELLI - 1:0
     
    15
    Hostující zadáci nyní kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se otupit rostoucí tlak domácího mužstva. Marseille však v úvodu hraje skvěle.
     
    16
    Mohlo být vyrovnáno! Vahbí Chazrí prošel s míčem u nohy do pokutového území a poslal střílený centr na malé vápno. Po míči se natahoval Pierre-Yves Polomat, ale Sarr na poslední chvíli odehrál míč na roh!
     
    17
    Valère Germain dostal přihrávku do nohy na polovinu hostujícího mužstva. Domácí útočník se zkoušel prosmýknout kolem Perrina, ale ten jej uhlídal.
     
    18
    Morgan Sanson si navedl míč až na hranici pokutového území, odkud zakončil levou nohou, jenže jeho pokus mířil jen do rukavic pozorného brankáře.
     
    19
    Domácí fotbalisté nyní uklidňují hru postupnou kombinací na polovině hrací plochy. Nikdo v zeleném dresu Saint-Étienne rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    20
    Pokutový kop pro domácí Marseille! Mathieu Debuchy zahrál v pokutovém území rukou a sudí neváhal!
    20. Debuchyho ruka v pokutovém území
     
    20
    Žlutou kartu dostává Mathieu Debuchy (AS Saint-Étienne).
     
    21
    Marseille právě vstřelilo branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil FLORIAN THAUVIN, který s přehledem zakončil do protipohybu brankáře a navýšil domácí vedení!
    21. Florian THAUVIN - 2:0
     
    23
    Hosté jsou dosavadním průběhem dnešního souboje docela zaskočení. Stopeři Saint-Étienne nyní kombinují na polovině hřiště a snaží se uklidnit hru.
     
    24
    Hosté nyní zahrávali rohový kop. Vahbí Chazrí si troufl na netradiční variantu. Hostující záložník kroutil míč přímo do sítě, ale Mandanda si jeho centr pohlídal.
     
    25
    Florian Thauvin si v pokutovém území naběhl na povedenou přihrávku z levé strany, měl před sebou pouze brankáře, ale technickou střelou minul branku!
     
    26
    Bouna Sarr fauloval šlapákem na polovině hrací plochy a vysloužil si žlutou kartu.
     
    27
    Stopeři Saint-Étienne opět uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Marseille soupeřovu rozehrávku neatakuje.
     
    28
    Vahbí Chazrí vyslal prudkou přihrávku za obranu Marseille, jenže nikdo v zeleném dresu jeho úmysl nepochopil. Domácí obrana měla snadnou práci.
     
    29
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku po hlavičkovém souboji na polovině Marseille. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního střetnutí a zatím sledujeme jednoznačnou záležitost. Domácí Marseille je mnohem aktivnější a zaslouženě vede.
     
    31
    Florian Thauvin dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně Timothée Kolodziejczak se k němu stačil stáhnout a nenechal domácího hráče odcentrovat.
     
    32
    Stéphane Ruffier rozehrál na vlastní polovině. Brankář hostujícího celku poslal přihrávku na levou stranu, ale hosté se zatím nemohou dostat do útoku.
     
    33
    Yann M'Vila dostal prostor ve středu hrací plochy, prošel s míčem na hranici velkého vápna, odkud zkoušel zakončovat, ale trefil jen obránce.
     
    34
    Pierre-Yves Polomat dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na odcentrování do velkého vápna. Obrana Marseille zatím nemá moc práce.
     
    35
    Loïc Perrin dostal přihrávku na pravou stranu, jenže měl velké problémy se zpracováním a míč mu utekl daleko od nohy.
     
    36
    Hosté teď hrají delší dobu s míčem na kopačkách, což se vůbec nelíbí domácím fanouškům. Z tribun se pomalu začíná ozývat pískot.
     
    37
    Rémy Cabella táhl útok hostujícího celku po levé straně. Sám pak však celou akci Saint-Étienne zbrzdil a už nedokázal překvapit domácí defenzivu.
     
    38
    Mathieu Debuchy odcentroval z pravé strany do pokutového území. Na jeho pobídku si brousil zuby Vahbí Chazrí, který ale v tísni nestačil zakončit.
     
    39
    Pierre-Yves Polomat diriguje rozehrávku hostujícího celku na polovině hrací plochy. Nikdo v dresu Marseille soupeřovu akci neatakuje.
     
    40
    Morgan Sanson si na levé straně hřiště skvěle pokryl míč tělem a nepustil k němu soupeře. Domácí záložník zatím podává dobrý výkon.
     
    41
    Pierre-Yves Polomat dostal krásnou přihrávku na levou stranu, prošel s míčem na hranici velkého vápna, jenže jeho centr odvrátila obrana do bezpečí.
     
    42
    Vahbí Chazrí vyslal nadýchaný centr na malé vápno, jenže Lucas Ocampos se skvěle vrátil a raději přizvedl balón na rohový kop.
     
    43
    Steve Mandanda odkopával míč od branky Marseille. Domácí brankář jej nakopl na pravou stranu, kde se nedovolené zákroku dopustil Yann M'Vila.
     
    44
    Valère Germain skvěle napadal rozehrávku hostujících stoperů. Francouzský fotbalista se opřel do odraženého míče, jenže v pádu netrefil branku.
     
    45
    Vahbí Chazrí se ještě v závěru prvního poločasu pokusil zaútočit po levé straně, jenže Lucas Ocampos jeho úmysl přečetl a vybojoval míč pro Marseille.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku! Marseille vlétlo do utkání opravdu skvěle. První šanci sice Balotelli zahodil, ale ve 13. minutě po rohovém kopu otevřel skóre! Domácí však nadále pokračovali v aktivitě. Debuchy zahrál rukou v pokutovém území a druhou branku domácích přidal z penalty Florian Thauvin. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïc Perrin, přichází Robert Berić.
     
    47
    Lucas Ocampos dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, prošel do pokutového území, jenže nedokázal obejít dobře postaveného Subotiče.
     
    48
    Tak pozor! Rozhodčí ještě zkoumá předchozí souboj na videu!
     
    49
    Nakonec se jednalo o čistý zákrok a penalta se nepíská. Akcie Saint-Étienne se tak stále ještě drží mírně nad vodou.
     
    50
    Neven Subotić poslal vysoký nákop na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu nedokázal včas uvolnit. Marseille dnes brání s přehledem.
     
    51
    Sarr táhl akci domácího celku po pravé straně. Na polovině hřiště se před něj stačil natlačil obránce, který Sarra nenechal rozehrát.
     
    52
    Bouna Sarr znovu sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu, jenže hostující Júsuf Aït Bennasser se mu položil pod nohy a včasným skluzem odehrál míč do autu.
     
    53
    Maxime López zahrával přímý kop Marseille v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný Neven Subotić.
     
    54
    Mario Balotelli dostal krásnou přihrávku proti noze a pohotově se pokusil o technickou střelu. Jeho pokus však nabral opačnou rotaci a prolétl kolem branky hostů.
     
    55
    Valère Germain byl hodně důrazný při napadání rozehrávky soupeře. Domácí fotbalista poslal k zemi Polomata, ale trefil při tom balón.
     
    56
    Hiroki Sakaj podpořil útok domácího celku průnikem po levé straně hrací plochy. Japonský obránce hledal Balotelliho, ale ten byl dobře bráněn.
     
    57
    Lucas Ocampos se po levém křídle prosmýkl až na hranici pokutového území, odkud vyslal zajímavou střelu levačkou, ale hostující brankář si připsal snadný zákrok.
     
    58
    Mandanda nakopl míč na polovinu hrací plochy. V hlavičkovém souboji sice uspěl Lucas Ocampos, ale Mario Balotelli se k odraženému míči nedostal.
     
    59
    Duje Ćaleta-Car se v blízkosti vlastní šestnáctky dopustil nedovoleného zákroku, když poslal k zemi Rémyho Cabellu.
     
    60
    Saint-Étienne zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Vahbí Chazrí, jehož centr přiletěl na přední tyč, jenže sudí viděl útočný faul.
     
    61
    Pierre-Yves Polomat uspěl v přetlačované na polovině hrací plochy a dokázal odehrát míč do zámezí. Hráči hostujícího celku se po změně stran snaží útočit.
     
    62
    Steve Mandanda se znovu musel zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Tentokrát musel rozehrávat pod tlakem, ale těžkou situaci zvládl.
     
    63
    Júsuf Aït Bennasser dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže poté dostal Cabellu pod tlak a míč tak skončil u obránců Marseille.
     
    64
    Robert Berić si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany hrací plochy, jenže jeho hlavička skončila v rukavicích pozorného Mandandy.
     
    65
    Mario Balotelli si na polovině soupeře skvěle pokryl míč tělem. Italský útočník byl faulován a nyní se drží za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    66
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Luiz Gustavo.
     
    67
    Duje Ćaleta-Car se v pokutovém území natahoval po dlouhém míči z autového vhazování, jenže zády k brance nedokázal svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče.
     
    68
    Mathieu Debuchy snad poprvé ve druhém poločase rozkmital své rychlé nohy po pravé straně, jenže Duje Ćaleta-Car se mu položil pod nohy a srazil centr na roh.
     
    69
    Luiz Gustavo na polovině hrací plochy dostal soupeře pod tlak, vybojoval míč pro Marseille a ještě se nechal faulovat. Domácí s přehledem kontrolují vývoj zápasu.
     
    70
    Timothée Kolodziejczak si na postranní čáry skvěle zpracoval míč, jenže ihned k němu přistoupili dva fotbalisté v dresu Marseille, kteří jej obrali o míč.
     
    71
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Loïs Diony.
     
    72
    Florian Thauvin dostal přihrávku na hranici pokutového území, ihned vrátil balón Sarrovi a ten byl faulován. Marseille bude zahrávat přímý kop.
     
    73
    Exekuce přímého kopu se ujal právě Thauvin, který zkoušel zakroutit míč pod břevno hostující branky. Gólman Stéphane Ruffier pravačkou přizvedl míč nad břevno.
     
    75
    Mandanda si bez problémů pohlídal nepřesnou rozehrávku soupeře a nechal míč proletěl do zámezí. Marseille může znovu kombinovat.
     
    76
    Střídající Diony se uvolnil na pravé straně a pokusil se odcentrovat. Mandanda však vystartoval na malé vápno a před Beričem vyboxoval míč do bezpečí.
     
    77
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Valentin Vada.
     
    78
    Právě Berič si nyní naběhl na prudký centr z pravé strany, ale hlavou míč pouze přizvedl do rukavic připraveného brankáře Marseille.
     
    79
    Morgan Sanson si dal pozor na vysoký centr z levé strany a bez problémů zahrál hlavou malou domů. Marseille zcela kontroluje dění na trávníku.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Clinton N'Jie.
     
    81
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Maxime López, který našel Thauvina, jehož centr srazila obrana soupeře do bezpečí.
     
    82
    Hra je přerušena! Rémy Cabella zůstává po ostrém střetu ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    83
    Florian Thauvin prošel s míčem až na hranici pokutového území a snažil se dostat do úniku Sansona. Druhý jmenovaný na přihrávku nedosáhl.
     
    84
    Thauvin tentokrát prošel s míčem až do šestnáctky a krásným obloučkem vybídl ke skórování Sansona! Ten v pádu nezamířil mezi tři tyče!
     
    85
    Rémy Cabella pro změnu vymyslel dlouhou přihrávku na pravou stranu, jenže Berič se nedostal do zakončení a ještě fauloval.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Vahbí Chazrí (AS Saint-Étienne).
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Kevin Strootman.
     
    88
    Hosté se v posledních minutách snaží vrhnout všechny síly do útoku. Nikdo v zeleném dresu však zatím nenašel recept na důraznou obranu Marseille.
     
    89
    Domácí fanoušci si závěr dnešního utkání doslova užívají. Marseille dnes předvedlo fantastický výkon a nepustilo soupeře takřka k ničemu.
     
    90
    Bouna Sarr dostal přihrávku do běhu na pravou stranu hřiště, našel Luize Gustava, který si míč krásně pokryl tělem a ještě byl faulován.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Timothée Kolodziejczak na vlastní polovině vybojoval pouze vhazování. Na hráčích hostujícího celku už je vidět pořádná frustrace.
     
    90+3
    Bouna Sarr zůstává ležet na vlastní polovině a drží se za levou nohu. Podle všeho však bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    90+4
    Mandanda se ještě jednou zapojil do rozehrávky svého celku. Domácí brankář vyslal vysoký nákop na pravou stranu, ale míč vybojovali hosté.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Marseille zvládlo dnešní důležité utkání a poráží Saint-Étienne 2:0! Marseille vlétlo do utkání opravdu skvěle. První šanci sice Balotelli zahodil, ale ve 13. minutě po rohovém kopu otevřel skóre! Domácí však nadále pokračovali v aktivitě. Debuchy zahrál rukou v pokutovém území a druhou branku domácích přidal z penalty Florian Thauvin. Po změně stran mohli domácí kopat další penaltu, ale sudí podle videa pokutový kop nenařídil. Pět minut před koncem ještě mohl navýšit vedení Sanson, ale v dobré pozici minul.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:22.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:00:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 13. Balotelli (Thauvin), 21. Thauvin (pen.)

    Karty:   6. Sakaj (OMA), 26. B. Sarr (OMA) – 20. Debuchy (SET), 86. Chazrí (SET)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:22.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Kamara, Ćaleta-Car, Sakaj – Thauvin, Maxime López, M. Sanson (87. Strootman), Ocampos – Germain (66. Gustavo), Balotelli (80. N'Jie).
    Náhradníci: Pelé – Radonjić, Payet, Strootman, Rami, Gustavo, N'Jie.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Perrin (46. Berić), Subotić, Kolodziejczak – Debuchy (77. Vada), Aït Bennasser, M'Vila, Polomat – Hamouma (71. Diony), Cabella, Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Berić, Panos, Vada, Nordin, Saliba, Diony.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (vš. FRA)
    thejrc.org