Guingamp – Nantes 0:0 (kon.) | Lille – Dijon 1:0 (kon.) | Nice – Štrasburk 1:0 (kon.)
Lyon – Toulouse 5:1 (kon.) | Marseille – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
RC Štrasburk
Neděle 03.03.2019, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu sedmadvacátého kola francouzské Ligue 1. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Nice a Štrasburkem!
     
    RC Štrasburk Alsace

    Překvapivý finalista francouzského ligového poháru v posledních týdnech přišel o svou formu, díky které dlouho usiloval o pozice zaručující evropské poháry. Štrasburk v únoru prohrál 1:2 s Angers i St. Étienne a pak ztratil další dva body při bezbrankové remíza s Caen. Remízou skončil i poslední zápas Alsasanů. A bod to byl více než cenný, neboť svěřenci trenéra Laurey uhráli remízu 1:1 s druhým Lille. Díky mnoha zaváháním nejbližších konkurentů se Štrasburk udržel alespoň na osmém místě, z něhož ztrácí jediný bod na sedmé Montpelier. Naopak má jen tříbodový náskok na dvanácté Angers.
     
    OGC Nice

    Domácí tým je dnes pasován do role mírného favorita, i když je na tom tabulkově nepatrně hůře. Tým s druhou nejslabší ofenzivou v lize prohrál tři ze čtyř posledních ligových zápasů. Jasná prohra s dobře hrajícím Lille by se ještě dala omluvit. O to víc, když ji Nice napravilo cennou domácí výhrou 1:0 nad třetím Lyonem. Poslední dvě utkání ale musela v Nice vzbudit velký poprask. Svěřenci Patricka Vieiry totiž padli v Angers 0:3 a před týdnem nestačili 0:1 ani na Amiens, což je další tým ze spodní části tabulky. Tým s druhou nejslabší ofenzivou v celé lize se kvůli tomu propadl na desáté místo, nicméně v rozehraném sedmadvacátém kole ztrácí na sedmé Montpelier jediný bod.
     
    Vzájemné zápasy

    22.12.2018 Štrasburk – Nice 2:0
    28.04.2018 Štrasburk – Nice 1:1
    22.10.2017 Nice – Štrasburk 1:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Attal, Danilo, Cyprien, Lees-Melou, Pelmard – Saint-Maximin, Makengo.
    Náhradníci: Clementia – Burner, Diaby, Jallet, Sylvestre, Tameze, Walter.

    RC Štrasburk Alsace: Sels – Caci, L. Koné, S. Mitrović (C) – Lala, Sissoko, Prcić, Thomasson, Liénard – Da Costa, Mothiba.
    Náhradníci: Kamara – Ajorque, Fofana, Gonçalves, Grandsir, Ndour, Zohi.

    Rozhodčí: Wattellier – Grosbost, Berthomieu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v modrých, zatímco domácí v červenočerných dresech s bílými trenýrky.
     
    3
    Dimitri Liénard zahrál na jistotu a před adresátem centru odkopl míč na rohový kop.
     
    4
    Cyprien rozehrál na krátko. Míč se dostal do vápna až s menší prodlevou, ovšem hosté ho odklidili do bezpečí.
     
    5
    Poprvé o sobě dal vědět Allan Saint-Maximin, který si navedl míč na pravačku a z necelých pětadvaceti metrů vypálil kousek nad břevno.
     
    7
    Attal si parádně zpracoval přenesení hry na pravé křídlo, kde vybojoval pro domácí jedenáctku výhodu rohového kopu.
     
    8
    Wylan Cyprien tentokrát centroval rovnou do pokutového území. Odvrácený míč přistál u Leese-Meloua, který ho z dálky napálil hodně nepřesně.
     
    9
    Štrasburk se v ofenzivě zatím moc nepředstavil. Po odvráceném centru Liénarda však rozjel kolotoč přihrávek na polovině soupeře.
     
    10
    Jeden z hostů tvrdě narazil na hranici pokutového území. Faul se nepískal, nicméně ani brejk Nice neměl dlouhého trvání.
     
    11
    Jen těžko se domácím překonává zatažený blok. Ten se snaží trochu roztáhnout několikerým přenesením hry.
     
    12
    Saint-Maximin se přesunul z levé strany před vápno, odkud měl lepší úhel na střelu. Tou však vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    13
    Da Costa sklepl nákop na Thomassona, který ihned pálil z dvaceti metrů, ale trefil jen prvního protihráče.
     
    16
    Stále platí, že Nice má více ze hry. Jeho kombinační akce na útočné polovině jsou ale velmi neúčinné.
     
    18
    Hosté to zkouší mnohem přímočařeji. Průnik Mothiby však nevedl ani k zisku kýženého rohového kopu.
     
    20
    Nice právě vstřelilo branku!
    Hned první šance domácího týmu končí gólem! Allan Saint-Maximin se na levém křídle zbavil Laly a odcentroval na zadní tyč, kde to měl zakončující YOUCEF ATTAL velmi jednoduché, neboť Liénard při jeho bránění podklouzl.
    20. Youcef ATTAL - 1:0
     
    22
    Christophe Hérelle si nepočínal úplně jistě při likvidaci centru Laly. Míče se dotkl rukou, ovšem rozhodčí zůstali v klidu.
     
    23
    Attal fauloval Liénarda nedaleko od půlící čáry. Štrasburk rychle rozehrál, ale i tak musí komplikovaně útočit do plných.
     
    24
    Přenesení hry k pravé postranní čáře bylo pro Lalu nepřesné. Alsasané se sami připravili o míč, který vhodí zpět do hry Pelmard.
     
    25
    Nice si poradilo s nepříjemným napadáním. Po faulu na Danteho mělo větší klid na rozehrávku, nicméně Makengo na pravém křídle nic moc nevymyslel.
     
    26
    Pierre Lees-Melou si pořádně vyšlápl na Thomassona, který se jen ztěžka zvedal zpět na nohy. Hvizd ale nezazněl a hrát mohou domácí.
     
    28
    Danilo si ve vápně odmítl padajícího obránce a přihrál pod sebe na Makenga. Ten byl při zakončení úplně sám, ale Sels hostům pomohl úspěšným zákrokem.
     
    29
    A znovu v akci hostující gólman, který vyrazil střílený centr z kraje šestnáctky od Allana Saint-Maximina.
     
    30
    Držení míče: 61% – 39%.
     
    31
    Andy Pelmard byl faulován ve středu hřiště, odkud začíná další postupná kombinace domácího mužstva.
     
    32
    Dimitri Liénard překazil dlouhou diagonálu do křídelního prostoru. Místo zpracování balónu ho však odhlavičkoval do zámezí.
     
    34
    Hned několikrát se hostům podařilo zachytit míč. K pořádné rozehrávce se ale nedostali a hra se tak zasekla uprostřed hřiště.
     
    35
    Mitrović dlouhým pasem roztáhl hru doleva na Liénarda. Jeho přetažený centr se neujal, nicméně Alsasané se ještě drží na míči.
     
    36
    Velký boj na pravém kraji hrací plochy dopadl lépe pro Nice, které však ztratilo míč ihned po autovém vhazování Pelmarda.
     
    37
    A další z celé řady nepřesností. Svým spoluhráčům se zvednutou paží omlouvá Koné, po jehož pasu rozehrává zatím nezaměstnaný Benítez.
     
    38
    Youcef Attal natáhl krok a vyrazil do pokutového území, u kterého sice spadl na zem, ale bylo to bez jakéhokoliv přestupu hostující obrany.
     
    39
    Nuno Da Costa musel vyběhnout z vápna, do kterého vracel balón Liénard, nicméně před Benítezem bez problémů zakročil Malang Sarr.
     
    40
    Celé situaci předcházely prohrané souboje Attala, který chvíli zůstal sedět na hřišti. O nějaký vážnější problém se ale nejedná.
     
    41
    Caciho přízemní centr nezpůsobil v domácím vápně žádné větší problémy. Da Costa srazil míč do vzduchu, odkud si ho sebral Benítez.
     
    42
    Allan Saint-Maximin nabral rychlost a ještě stihl přihrát z koncové čáry, jenže žádný z jeho spoluhráčů se ke střele nedostal.
     
    43
    Další várka čar a kouzel od Saint-Maximina. Tentokrát si ale ukrojil až příliš velké sousto, při cestě na osu hřiště ho odzbrojil Kenny Lala.
     
    44
    Anthony Caci z druhé vlny podpořil hostující útok a z levé strany centroval bez přípravy. V pokutovém území ale zaúřadovala defenziva Nice.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Da Costa si dobře naběhl za obranu. O ofsajd se nejednalo a zleva tak mohl přihrávat do vápna na Thomassona, který proti dvěma obráncům neuspěl.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi nepříliš atraktivní první půle, kterou okořenila jediná situace z dvanácté minuty, kdy centr Saint-Maximina uklidil do branky Youcef Attal. Nice od té doby vede 1:0 a je na dobré cestě k tomu, aby se v tabulce posunulo před svého dnešního soupeře na sedmé místo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základní jedenáctkách.
     
    48
    Mitrović si musel pomoct důrazným zákrokem proti šikovnému Saint-Maximinovi. Míč mu sebral, nicméně následuje rohový kop.
     
    49
    Allan Saint-Maximin si naběhl na Attalův centr z pravého křídla. Koné s Cacim ho nepokryli zrovna učebnicově, ale hlavička šla jen nad horní tyč.
     
    51
    Dante prodal zkušenosti v dlouhém boji u rohového praporku. Vylámalo si na něm zuby hned několik hráčů Štrasburku, který nebude ani vhazovat.
     
    52
    Prcić přenesl hru doprava na Lalu, po jehož akci centroval Sissoko, jenže přetažený pas krotil Liénard až v nepalebné pozici.
     
    53
    A znovu nepřesná předfinální fáze od Alsasanů. Míč jim utekl do autu a zpět do pole ho vykopne argentinský gólman Walter Benítez.
     
    54
    Nice se v posledních minutách hodně zatáhlo. O svůj náskok se zatím bát nemusí, Thomassonovi střela zpoza vápna vůbec nesedla.
     
    55
    Rozehrávající Malang Sarr si dal míč daleko od nohy. Využít toho chtěl Da Costa, nicméně místo zisku balónu fauloval.
     
    56
    Sanjin Prcić zkusil štěstí odvážnou střelou z voleje. Beníteze opět nezaměstnal, neboť míč letěl několik metrů nad branku.
     
    57
    Domácí si začínají trochu koledovat. Liénarda zastavili až v pokutovém území, kde už to smrdělo nějakou tou šancí.
     
    58
    Na hřišti zůstává sedět domácí halvbek Andy Pelmard, který se po souboji s Lalou chytil za zadní stehenní sval na levé noze. Možná se bude muset střídat.
     
    59
    Attal zaútočil po pravé straně. Na hraně vápna si trochu zatančil nad balónem, který odcentroval jen do Selsovy náruče.
     
    60
    Držení míče: 56% – 44%.
     
    61
    Mothiba nedostal přesnou přihrávku a belgický gólman domácího mužstva bude znovu jen vykopávat. Pelmard se mezitím vrátil na hřiště a příchod Burnera se trochu odkládá.
     
    62
    Nuno Da Costa v těžké pozici sklepl vysoký míč pod sebe na Thomassonovi. Toho ale zradilo zpracování v plném běhu a balón mu utekl k Selsovi.
     
    63
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Andy Pelmard, přichází Patrick Burner.
     
    64
    Allan Saint-Maximin dostal přihrávku do špeku. Míč na postranní čáře zastavil jen pro dvojici dotěrných protihráčů.
     
    66
    Žádná fotbalová hitparáda to není ani po změně stran. Štrasburk se zlepšil, ale stále čeká na první pořádnou šanci.
     
    67
    Dante si musel dát velký pozor, aby nesrazil centr horní končetinou. Alsasané kopali roh, jenže Nice si poradilo s oběma centry do velkého vápna.
     
    68
    Nuno Da Costa ojediněle zaútočil do rozevřené obrany. Dante ho dobře vystínoval a střela z rohu vápna prosvištěla vedle bližší tyče.
     
    68
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Dimitri Liénard, přichází Ludovic Ajorque.
     
    69
    Allan Saint-Maximin na sebe navázal dva hráče a nádherně se dostal do pokutového území. Zprava ještě přihrával na Danila, jenž to měl na dlouhou nohu a z bezprostřední blízkosti přestřelil.
    69. Danilo (NIC)
     
    70
    První ostrý zákrok také pro Selse, který zlikvidoval Sissokovu střelu z delší vzdálenosti. Těžké to ale neměl, míč letěl doprostřed branky.
     
    71
    Da Costa se v souboji s Burnerem dotkl míče rukou. Rozhodčí to postřehli a útočné snažení Alsasanů přerušili.
     
    72
    Hosté nebrali ohled na ležícího protihráče. Lala vyrazil po otevřené pravé straně, centr mu ale vůbec nesedl a balón putoval do náruče Beníteze.
     
    74
    Cyprien byl zakřižován hostujícím obráncem, který si pomohl přihrávkou na brankáře Selse. Od něj začíná postupná akce Štrasburku.
     
    76
    Hodně ležérně se vracející Lebogang Mothiba zezadu strčil do Attala a daroval tím Nice přímý kop z pozice, odkud hrozí Selsovi bezprostřední nebezpečí.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Adrien Tameze.
     
    77
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Lebogang Mothiba, přichází Kévin Zohi.
     
    78
    Wylan Cyprien si vybral centr do balíku těl, ze kterého přiletěla hlavička Sarra. Sels každopádně nemusel nijak zasahovat.
     
    79
    Kenny Lala dnes rozhodně nepodává takový výkon, jaký je u něj zvykem. Nyní neobešel Burnera, který podle sudích fauloval. Z následné standardky resultuje rohový kop.
     
    80
    Stefan Mitrović využil trochu laxnějšího bránění a vyšrouboval se k hlavičce, kterou tlačil ze svého pohledu k pravé tyče. U té ale stál Burner a nebezpečný pokus zneškodnil za Beníteze.
     
    81
    Dante přehlavičkoval Ajorquea a odehrál míč přesně na Zohiho. Ten si rychle nachystal střelu, ale Benítezovu branku minul.
     
    83
    Štrasburk má po celou druhou půli výrazně více ze hry. Čas na vyrovnání se mu však rychle krátí, od konce zápasu nás dělí posledních deset minut.
     
    84
    Autor dosud jediné branky Youcef Attal chtěl vyvézt míč na polovinu soupeře. Narazil přitom do Caciho, kterému byl odpískán faul.
     
    84
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Nuno Da Costa, přichází Samuel Grandsir.
     
    85
    Největší šance Alsasanů! Sanjin Prcić si postavil balón k exekuci rohového kopu. Centr přetáhl na Zohiho, jehož technická střela jen těsně minula levý horní roh Benítezovy brány!
    85. Kévin Zohi (SSG)
     
    87
    V blízkosti střídaček vznikla poměrně velká šarvátka, ve které byl hodně aktivní Gransdir. Pravděpodobně se budou rozdávat karty.
     
    89
    Červené karty vyfasovali Samuel Grandsir a Danilo, kteří byli hlavním spouštěčem celé té nesportovní mely.
    89. Červená karty pro Danila a Grandsira
     
    90
    Nehraje se už poměrně dlouho. Během všech rozporů zůstal na trávníku ležet Allan Saint-Maximin, který bude muset být vystřídán.
     
    90+1
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Rémi Walter.
     
    90+2
    Mezitím se rozběhla už druhá minuta, kterých bude dohromady šest. Štrasburk pokračuje v dobývání obrany.
     
    90+3
    Není to žádný tlak, který by domácí fanoušci museli sledovat se zatajeným dechem. Defenziva Nice funguje po celý zápas bezchybně.
     
    90+4
    Attal natáhl krok a po pravé autové čáře uběhl s balónem na noze dobrých šedesát metrů. Vybojoval dokonce roh a s hosty už to nevypadá vůbec dobře.
     
    90+5
    Tohle se domácímu publiku líbí. Tradiční zdržovačky u rohového praporku nejsou schopní Alsasané přerušit. Čas na vyrovnání jim nemilosrdně utíká.
     
    90+6
    Přes dvě minuty trvalo, než hosté balón vybojovali. A mohou ještě zaútočit, neboť do konce nastavený zbývá minimálně půlminuta.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Nice a Štrasburkem nabídlo zejména defenzivní a taktickou bitvu, která dohromady přinesla jen tři střely na branku. Gólem skončila jediná z nich, když ve dvacáté minutě otevřel skóre domácí křídelník Attal. Štrasburk byl po změně stran mnohem aktivnější. Šanci si ale vytvořil jednu jedinou, když Zohi vystřelil těsně nad horní růžek Benítezovy branky. Nice tedy potvrdilo, že se mu na domácím hřišti daří, a posunulo se v tabulce už na sedmé místo. Alsasané naopak popáté v řadě nezvítězili a spadli na příčku devátou.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 4:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:56:45)

    Michal Břuchanský

    Branky: 20. Attal (Saint-Maximin)

    Karty:   89. Danilo (NIC) – 89. Grandsir (SSG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 4:14.
    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Attal, Danilo, Cyprien, Lees-Melou, Pelmard (63. Burner) – Saint-Maximin (90+1. Walter), Makengo (77. Tameze).
    Náhradníci: Clementia – Burner, Diaby, Jallet, Sylvestre, Tameze, Walter.

    RC Štrasburk: Sels – Caci, L. Koné, S. Mitrović (C) – Lala, Sissoko, Prcić, Thomasson, Liénard (68. Ajorque) – Da Costa (84. Grandsir), Mothiba (77. Zohi).
    Náhradníci: Kamara – Ajorque, Fofana, Gonçalves, Grandsir, Ndour, Zohi.

    Rozhodčí: Wattellier – Grosbost, Berthomieu
    thejrc.org