Turín – Chievo 3:0 (kon.) | Janov – Frosinone 0:0 (kon.) | Spal – Sampdoria 1:2 (kon.)
Udinese – Bologna 2:1 (kon.) | Atalanta BC – Fiorentina 3:1 (kon.) | Neapol – Juventus 1:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
3:1 (2:1)
ACF Fiorentina
Neděle 03.03.2019, 18:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Atalanta Bergamasca Calcio a ACF Fiorentina.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Fotbalisté Atalanty okupují sympatickou sedmou pozici, přičemž na pohárové příčky ztrácejí pouze lepší skóre. Bergamo se ale v posledních týdnech nenachází v úplně oslnivé formě, nejprve totiž na domácím stadionu nestačilo na milánský AC, kterému podlehlo poměrem 1:3. Další porážka se zrodila v minulém kole, tentokráte si na Atalantu dokázal vyšlápnout Turín, jenž na domácím stadionu zvítězil výsledkem 2:0. Atalantě se na domácím stadionu zrovna dvakrát nedaří, dohromady zde odehrála dvanáct zápasů, přičemž vyhrála pouze v pěti případech. Posledních pět domácích zápasů přineslo pouze dvě vítězství.
     
    ACF Fiorentina

    Na opačné straně stojí podobně hrající Fiorentina, které pro změnu patří devátá pozice, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí pouze dva body. Fialky drží pětizápasovou sérii bez porážky, avšak hned tři zápasy skončily nerozhodným výsledkem. Poslední remíza se urodila v minulém kole, Fiorentina sice proti Interu prohrával už 1:3, avšak v šesté minutě nastaveného času srovnala na konečných 3:3. Fiorentina se tak může opřít o velmi dobrou formu z posledních zápasů, avšak na venkovních stadionech předvádí průměrné výkony. Fialky totiž okupují desátou pozici v rámci venkovní tabulky, avšak pět posledních zápasů neucítily hořkost porážky.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Djimsiti, A. Masiello, Mancini – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Iličić, A. Gómez – D. Zapata.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Pessina, Palomino, Reca, Hateboer, Barrow, Kulusevski, Ibañez, Pašalić.

    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Ceccherini – Laurini, Veretout, E. Fernandes, Biraghi – Chiesa, Simeone – Muriel.
    Náhradníci: Terracciano, Brancolini – Bryan Dabo, Hancko, Pjaca, Graiciar, Benassi, Nörgaard, Hugo, Mirallas, Gerson.

    Rozhodčí: Guida – Galetto, Fiorito.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    2
    Ihned v úvodu se k míči dostal hostující Chiesa, který byl nekompromisním způsobem poslán k zemi. Provinil se Masiello, Fiorentina bude zahrávat volný kop.
     
    3
    K autovému vhazování se dostal obránce Mancini, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Freulera, jenž mu ale nedokázal vrátit přesně na nohu.
     
    3
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Zpětnou přihrávku v podání de Roona dokázal vystihnout napadající LUIS MURIEL, který si potáhl míč do pokutového území, odkud nekompromisně zamířil ke vzdálenější tyči, což bylo na Golliniho příliš.
    3. Luis MURIEL - 0:1
     
    4
    V tuto chvíli to bude pro domácí celek hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    5
    Vůbec poprvé si s míčem zahrál brankář Lafont, který se rozhodl odkopnout míč na druhou polovinu, kde ale nečíhal žádný z hráčů v zeleném kompletu.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Federico Ceccherini (ACF Fiorentina).
     
    7
    Castagne tak dlouho váhal s provedením autu, až se mu nabídl Iličić, jenž se po krátkém driblinku rozhodl přenést hru k levé autové čáře, kde číhal Gosens.
     
    8
    K rozehrávce standardní situace se postavil de Roon, který možná trochu zbytečně rozehrával po zemi, což zatím nepřináší nic nebezpečného.
     
    9
    Následně se ještě k centrované nabídce z pravé strany dostal Gómez, který ale našel pouze kopačku prvního z protihráčů. Atalanta i přesto zůstává u míče.
     
    10
    Iličićovi se podařilo přejít kolem protihráče, avšak poté mu nevyšla další přihrávka na Zapatu. Dobře zasahoval Pezzella, jenž odvracel do bezpečí.
     
    11
    Jenomže krátce poté se v ofsajdovém postavení zjevil kanonýr Zapata, kterého prostřednictvím centru pokoušel oslovit Castagne. Ofsajd to byl zcela zřetelný.
     
    12
    Byl to právě Zapata, kdo se vydával kupředu po pravém křídle. Po krátké práci s míčem přiletěl centr, který do intimních míst schytal hostující Pezzella.
     
    13
    Už se opět pokračuje ve hře, Iličić se ale snadným způsobem nechal obrat o míč. To přineslo protiútok soupeře, přičemž Chiesa trefil nohu brankáře Bergama Calcio.
     
    14
    Na řadu tak přišel rohový kop, na který se snažil vyhoupnout obránce Milenković. Nakonec se jednalo o prodloužení míče na kopačku protihráče.
     
    15
    Také domácí hráči si vyzkoušeli rohový kop, který ale nebyl vůbec nebezpečný. Záhy musel z branky brankář Gollini, který hlavičkou odklízel míč do zámezí.
     
    16
    U středového kruhu se nejlépe zorientoval Gómez, kterému se ale poté nepovedlo najít kolegu Iličiće. Naopak se k míči dostal brankář Fiorentiny Lafont.
     
    17
    Následně se Atalanta celkem pohodlným způsobem dostala na polovinu soupeře, kde si obrannou povinnost splnil Milenković. Budeme sledovat další aut.
     
    18
    Z levé strany hrací plochy vhazoval míč zpět na hrací plochu domácí Mancini. Po krátké kombinaci se k centru dostal druhý jmenovaný, který nenašel Iličiće.
     
    19
    Iličić to zkusil zbytečnou kličkou kolem Chiesy, který se sice dostal k míči, avšak ten mu utekl ven z hrací plochy. Castagne se tak ujme dalšího autu.
     
    20
    Hodně pohotovým způsobem to zkoušel domácí kapitán Gómez, jehož ránu pravou nohou dokázal Lafont zneškodnit. Následovat bude rohový kop.
     
    21
    Ten směřoval na přední tyč, kde zasahoval protihráč. Odraženého balónu se opět chopil Gómez, s jehož dalším zakončením si Lafont dokázal poradit.
     
    22
    Nekompromisním způsobem nyní jednal hotující Veretout, který trefil padající míč ze vzduchu. Výsledkem je odklizení na opačnou polovinu hřiště.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, Fiorentina i nadále drží hubený náskok. Domácí jsou ale výrazně aktivnější, avšak k překonání Lafonta stále nedošlo.
     
    24
    Zapata si zkoušel hrudí zpracovat neposedný míč, avšak právě od něj šel balón za postranní čáru. Fiorentině se tak podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    25
    Zapata se kostrbatým způsobem protlačil až k hranici malého vápna, odkud se mu podařilo vystřelit. Lafont vykopl míč nohou, následovat bude rohový kop.
     
    26
    K oné rozehrávce se i tentokráte postaral aktivní Gómez. Jeho nadýchaný bochánek měl slušnou výšku, avšak na hranici vápna na něj naskakoval Pezzella.
     
    28
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka! Atalanta se rozhodla rozehrát standardní situaci narychlo, míče se chopil JOSIP ILIČIĆ, který tak dlouho kouzlil s míčem, až nakonec vypálil na bránu. DO dráhy letu balónu ještě vložil nohu protihráč, od které se míč odrazil za bezmocného Lafonta.
    28. Josip ILIČIĆ - 1:1
     
    31
    Po levém křídle si to namířil hostující Biraghi, který si ale předkopl balón daleko od kopačky. Následovalo odkopnutí do zámezí v podání Manciniho.
     
    32
    Na druhé straně se Zapata probíjel přes přesilu protihráčů, avšak nakonec si pomohl útočným faulem. Pomezní sudí měl celou situaci pod kontrolou.
     
    33
    Masiellovi se ještě podařilo zachytit míč před brankovou čáru, načež ho odkopával do bezpečí. Krátce poté se ale hraním rukou prezentoval Simeone.
     
    34
    Milenković si nebral žádné servítky, míč totiž nekompromisně odkopl vysoko do hlediště. Gosens se postaral o aut, Fiorentina se opět musí bránit.
     
    34
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    A najednou tu máme vedoucí branku Bergama! Fantastickým způsobem to nyní udělal domácí kapitán ALEJANDRO GÓMEZ, který ze své poloviny dokráčel až k hranici opačného pokutového území, odkud přízemní dělovkou propálil brankáře Lafonta, který si na míč vůbec nesáhl.
    34. Alejandro GÓMEZ - 2:1
     
    35
    Ihned po rozehrávce si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Masiello, který nohama poslal k zemi Cheisu. Výsledkem je žlutý kartónek.
     
    36
    Domácí hráči reklamovali ofsajdové postavení, které uviděl také pomezní rozhodčí. Za obranou se totiž zapomněl Veretout, který se navíc zapojil do akce.
     
    37
    Najednou se Fiorentina dostává do hodně nepříjemné pozice, po rychlé brance bude muset poprvé v utkání dotahovat. Má na to ještě dostatek času.
     
    38
    Zapatovi se ani v tomto případě nepodařilo obalamutit protihráče, který si v souboji počínal čistě. Následně si ale domácí zajistili další autové vhazování.
     
    39
    Castagne si přehodil míč na silnější nohu a poté centroval ke vzdálenější konstrukci. Gosens byl v souboji příliš pozdě, avšak před vápnem fauloval Muriel.
     
    40
    U míče se sešla dvojice domácích hráčů, přičemž to nakonec na sebe vzal kapitán Gómez. Jeho obstřel nebyl špatný, avšak úplně minul branku soupeře.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Remo Freuler (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    43
    Zapata si sbíhal k brankové čáře, kde ho neúnavně napadal vracející se Chiesa, který se jako poslední dotkl míče. Následovat bude rohový kop.
     
    44
    Lafont byl donucen k zákroku. Na malém vápně se totiž k hlavičce dostal jeden z obránců, jehož zakončení k přední tyči dokázal hostující brankář vyrazit.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Za zdánlivě ztraceným míčem se pokoušel dostat domácí Zapata, který pouze povalil Milenkoviće na trávník. Lafont tak bude opět vykopávat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Hned v úvodu se do vedení dostala Fiorentina, který využila chybné rozehrávky soupeře. Postupem času ale začala mít herně navrch Atalanta, která si vytvořila velkou územní převahu. Domácí hráči se dostali k vyrovnávací brance, na kterou navazovala také vedoucí trefa, o kterou se postaral kapitán Gómez. Fialky jsou směrem dopředu bezradné, na vyrovnání mají ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal domácí brankář Gollini, který se na druhé straně hrací plochy snažil najít Zapatu, což se mu ale nepodařilo.
     
    49
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Masiello, přichází José Luis Palomino.
     
    50
    Posléze u středového kruhu dobře zapracoval Freuler, který si poradil s přesilou protihráčů. Následně se mu ještě povedlo roztáhnout hru na pravou stranu.
     
    51
    Gómez spěchal s míčem k opačné šestnáctce, kde se mu podařilo najít Zapatu. Druhý jmenovaný se po rychlé otočce dostal ke střele, která směřovala nad.
     
    52
    Lafont si pořádně zahrával s rozehrávkou, neboť si troufl na manévr kolem napadajícího Zapaty, který mu ale vyšel. Fiorentina je ale stále na vlastní půlce.
     
    53
    Posléze se ale do pokutového území soupeře dokázal dostat Muriel, který ještě přihrával pod sebe. To ale přečetl Djimsiti, jenž se stará o vyvezení míče.
     
    54
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Fernandes, který zaškobrtl o dolní nohu soupeře. Bergamo se rozhodlo rozehrát nakrákto na de Roona.
     
    55
    Zapata si tentokráte dokázal zpracovat neposedný míč, po kterém přihrával do bezpečnějšího prostoru. Atalanta v tuto chvíli kombinuje na polovině soupeře.
     
    56
    Palomino se drzým způsobem dostal až mezi obránce soupeře, avšak předávka míče nebyla ideální. Simeonemu se podařilo vybojovat další aut.
     
    57
    Gollini posílal svůj odkop pouze k půlící čáře, kde se Freulerovi nepodařilo ustát souboj, což ale nemuselo vadit. Palomino totiž zapracoval na jedničku.
     
    58
    Kousek za pokutovým územím skončil na zemi Iličić, který si tak došel pro nedovolený zákrok. Atalanta bude mít možnost navýšit vedení, přímý kop.
     
    59
    Nakonec to na sebe vzal sám faulovaný, tedy Iličić. Jeho rána směřovala přesně pod horní konstrukci, kam se ale stačil natáhnout brankář Lafont. Po následném rohu hlavičkoval vedle branky Djimsiti.
     
    59
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí navyšují vedení o další branku! Nejprve Gómez centroval napříč šestnáctkou, avšak Zapata nedosáhl na prudkou nabídku. Posléze se na zadní tyč snášel nadýchaný bochánek, na který si naskakoval ROBIN GOSENS, jenž uklidil míč za záda Lafonta.
    59. Robin GOSENS - 3:1
     
    60
    V tuto chvíli to bude pro hostující mužstvo hodně složité, prohrává už o dvě branky. I tak zbývá do konce zápasu stále celkem dostatek času.
     
    61
    Hodně nevybíravým zákrokem si před malým momentem pomohl hostující Fernandes, který poslal k zemi Freulera. Atalanta se rozhodla pro přízemní rozehrávku.
     
    62
    Aby toho nebylo málo, tak to s agresivitou přehnal obránce Milenković, který místo míče trefil nohu Zapaty. K rozehrávce volného kopu se staví Iličić.
     
    63
    Vzdušná nabídka měla ideální výšku, navíc se na ní dokázal vyšplhat jeden z obránců, který ale prodlužoval vysoko nad břevno. Lafont nemusel zasahovat.
     
    64
    Navíc se na opačné straně nepodařilo Simeonemu udržet míč na hrací ploše, balón tak zaplul za brankovou čáru. Také Gollini si vyzkouší rozehrávku.
     
    65
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Vincent Laurini, přichází Bryan Dabo.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Germán Pezzella, přichází Vitor Hugo.
     
    66
    Ceccherini si poradil s neúnavným Zapatou, přičemž prvně jmenovaný ještě dokázal zastavit míč přesně na lajně, což vedlo k odkopu do bezpečnějšího prostoru.
     
    67
    Teprve druhý rohový kop pro Fiorentinu. Po něm si míč na pravou nohu naváděl Chiesa, jehož pohotová rána doplachtila na horní konstrukci branky.
     
    68
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Fiorentina i nadále marně dobývá obranu soupeře, domácí defenzíva dnes působí velice zodpovědně.
     
    69
    Nyní se obrana Fiorentiny trochu otevřela, což ale Zapata nedokázal využít. Naopak nepřesně přihrával, což přinese autové vhazování pro hráče soupeře.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    72
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Mario Pašalić.
     
    74
    Na pravé křídlo si pokoušel naběhnout domácí Castagne, avšak přihrávku za sebe nepustil pozorný Ceccherini, kterému se ale nepodařilo vysunout míč.
     
    75
    Sám na branku uháněl domácí kapitán Gómez, který zkoušel zakončit ke vzdálenější tyči, avšak brankář Lafont dokázal zasáhnout konečky prstů.
    75. Lafont dokázal vychytat Gómeze.
     
    76
    Muriel si zkoušel obhodit jednoho z protihráčů, což mu ale hrubě nevyšlo. Jednalo se o hodně naivní řešení, po kterém se k míči dostala Atalanta Bergamo.
     
    77
    Vzápětí si hodil míč na levou nohu hostující Biraghi, jehož pokus o centr mu zablokoval Castagne. Fiorentina si po delší době vybojovala autové vhazování.
     
    78
    Gollini si dával s odkopem od své branky celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Po hlavičkovém souboji ale zůstal na zemi ležet Ceccherini.
     
    79
    U pokutového území na poslední chvíli zasahoval hostující Milenković, který tak za sebe nepustil přihrávku na Freulera. Hosté to zkouší středem hřiště.
     
    80
    Vzápětí skončil na trávníku hostující Ceccherini, který svedl souboj s Iličićem, přičemž prvně jmenovaný hráč zasáhl střelce vyrovnávací branky do obličeje.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Bergamo stále drží nadějné dvoubrankové vedení. Domácí jsou navíc i nadále výrazně aktivnější.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Jordan Veretout (ACF Fiorentina).
     
    82
    Další nádherná akce domácích neskončila čtvrtou brankou! Iličić totiž za obranou našel naběhnuvšího Freulera, který ale zamířil kousek vedle branky.
     
    83
    Na druhé straně se jako poslední dotkl míč právě Freuler, od kterého se hrací předmět odrazil za postranní lajnu. Fialky tak budou moci vhazovat.
     
    84
    Dabo se rozhodl roztáhnout hru na levou stranu, kde operoval obránce Biraghi. Z jeho kopačky přiletělo přenesení hry, které dokázal zastavit Gosens.
     
    85
    Odražený míč se sice dostal na nohu Simeoneho, ten byl ale na hranici pokutového území čistě zastaven. Na druhou stranu peláší trojice protihráčů.
     
    85
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Federico Ceccherini, přichází Marko Pjaca.
     
    86
    Tak ještě jedna žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval domácí Palomino, který se choval nesportovně. I tak budou mít hosté k dispozici standardku.
     
    87
    Tu si vzal na starost Pjaca, který posílal do šestnáctky hodně nebezpečný centr, který ale nepřinesl žádné zakončení. Ani následný cente se neujal.
     
    88
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Hans Hateboer.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Dabo nedokázal pod sebe přihrát na Chiesu, což přineslo protiútok pro domácí. Gosens se v šestnáctce pokoušel najít Iličiće, který se hnul opačným směrem.
     
    90+2
    Pochvalu si zaslouží vracející se obránce Palomino, který v roli posledního obránce zachytil unikajícího Chiesu. Fialky budou zahrávat rohový kop zprava.
     
    90+3
    Vedle branky hlavičkoval hostující Dabo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atalanty, která svého soupeře porazila poměrem 3:1. I ve druhém poločase mělo Bergamo více ze hry, domácí hráči byli směrem dopředu nebezpečnější, spoustu dalších šancí ještě zneškodnil brankář Lafont. Atalanta se nakonec dostala k uklidňující třetí brance, o kterou se postaral záložník Gosens. Koncovka utkání nám nabídla o něco zlepšenou hru Fiorentiny, která ale většinu času narážela na obranu soupeře, jenž si v tomto utkání vedla velice dobře.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:16. (19:54:10)

    David Suchý

    Branky: 28. Iličić (Freuler), 34. A. Gómez, 59. Gosens – 3. Muriel

    Karty:   35. A. Masiello (ABC), 42. Freuler (ABC), 69. de Roon (ABC), 86. Palomino (ABC) – 6. Ceccherini (FIO), 81. Veretout (FIO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:16.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Djimsiti, A. Masiello (49. Palomino), Mancini – Castagne, de Roon, Freuler (88. Hateboer), Gosens – Iličić, A. Gómez – D. Zapata (72. Pašalić).
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Pessina, Palomino, Reca, Hateboer, Barrow, Kulusevski, Ibañez, Pašalić.

    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella (65. Hugo), Ceccherini (85. Pjaca) – Laurini (65. Bryan Dabo), Veretout, E. Fernandes, Biraghi – Chiesa, Simeone – Muriel.
    Náhradníci: Terracciano, Brancolini – Bryan Dabo, Hancko, Pjaca, Graiciar, Benassi, Nörgaard, Hugo, Mirallas, Gerson.

    Rozhodčí: Guida – Galetto, Fiorito
    thejrc.org