Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 1:4 (po nadst. prodl.) | Liberec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | HC Litvínov – Slavia 3:8 (0:2 po n.s.n.)
Zlín – Vítkovice 0:3 (po nadst. prodl.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (po nadst. prodl.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 4:3 (po nadst. prodl.)
Přerov – Vsetín 7:0 (0:1 po n.s.n.) | Technika Brno – Olomouc 6:2 (po nadst. prodl.) | Pardubice – Kometa Brno 5:6 (po nadst. prodl.)
Plzeň – Kladno 1:3 (3:1 po n.s.n.) | Havířov – Třinec 6:1 (po nadst. prodl.) | Sparta – K. Vary 0:1 (2:3 po s.n.)
Třemošná – Chomutov 2:5 (2:1 po n.s.n.) | Tábor – Žďár n/S 2:3 (po nadst. prodl.) | Kobra – PZ Kladno 3:2 (2:1 po n.s.n.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Mountfield HK
Sobota 09.03.2019, 12:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce se s vámi loučím a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (14:35:04)
     
    Mountfield v pěkném zápase poráží Tygry 4:3 po prodloužení!

    Ačkoliv domácí disponovali mírnou střeleckou převahou, více brankových příležitostí měli rozhodně Hradečtí. Ti hned čtyřikrát trefili tyčku, a jelikož Tygři našli odpověď na pozdní soupeřův gól, šlo se do prodloužení. V tom ukončil duel s kapkou štěstí Marha.
     
    Střely na branku – 39:35.
     
    Konec zápasu.
     
    62:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši vítězí! Adam Jirků poslal do úniku ŠIMONA MARHU, který musel zakončovat bekhendem, ovšem Franc si vybral trošku slabší chvilku a gumový nesmysl se mu přes beton převalil za čáru! Druhou asistenci si připisuje brankář Tichý. Asistence: Adam Jirků, Jakub Tichý.
     
    61:41
    Petr Gajda to udělal pěkně, obtočil se okolo protihráče na levém kruhu, poté však z otočky vystřelil pouze do středu branky.
     
    60:34
    Na druhé straně připravil v akci dvou proti jednomu Martin Böhm jasný gól Luku Vodlanovi, jenž si kotouč stáhl do bekhendu, avšak jeho střela v prázdné bráně neskončila! Tichý možná zasáhl držadlem hole.
     
    60:16
    Nastavený čas rozehráli lépe Hradečtí, uspěli totiž ve středovém kruhu. Matyáš Budina jej zároveň mohl ukončit, v úniku ale z levého křídla míjí!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dramatický závěr, při kterém padl gól na každé straně, o vítězi nerozhodl. Uvidíme, jestli se tak stane v prodloužení! To začne za několik desítek sekund.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Liberečtí kontrolují puk ve vlastním obranném pásmu, další postup vpřed už si ale připravují poměrně dlouho. Zdá se, že uvidíme prodloužení.
     
    59:00
    Pokus Jakuba Hladíka tečoval hostující hráč nohou nad branku. Po odrazu od zadního plexiskla vyráží Hradec kupředu.
     
    58:42
    Tak dlouho byl touš schovaný v souboji u mantinelu, až rozhodčím došla trpělivost. Bude se vhazovat ve střední třetině.
     
    58:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši vyrovnávají na 3:3! Kotouč se dostal k MARTINU BÖHMOVI. Před Tichým byl vskutku hustý provoz, Böhm se tedy rozhodl poslat puk na branku a Jakub Tichý ho našel až v době, když už byl v síti! Asistence: Jakub Hladík.
     
    57:59
    Lukáš Franc opouští branku, Liberec hraje v šesti! Soupeř vyhazuje na zakázané uvolnění, buly proběhne po levé ruce Jakuba Tichého.
     
    57:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Smolný gól pro Liberec a velká radost na straně hostů! Tygři nedokázali dostat puk ven ze svého pásma. Na modré čáře ho zastavil Šimon Táborský, který okamžitě našel před bránou zcela zapomenutého MATYÁŠE BUDINU. Ten si položil France a zavěsil! Hned vzápětí si domácí vyžádali oddechový čas. Asistence: Šimon Táborský.
     
    56:40
    Domácí jsou v plném počtu. Ubráněná oslabení je evidentně nabudila, dostávají se totiž do zajímavého tlaku v ofenzivní zóně.
     
    55:41
    Tygři nedokázali vyhodit puk v celkem jednoduché situaci ven z pásma, vše ale napravili, když zblokovali nebezpečnou střelu Pinkase z levého křídla.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Putz (Böhm, Vodlan), 30. Hujer (Rossmy), 59. Böhm (Hladík) – 8. Jerman (Jirků, Beneš), 34. Giesl (Beneš, Marha), 58. Budina (Táborský), 63. Marha (Jirků, Tichý)


    Bílí Tygři Liberec: Franc (Vopravil) – Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Rossmy, Gajda.
    Mountfield HK: Tichý (Lequin) – Táborský, Boukal (A), Havlíček (C), Řehák, Jerman, Pinkas – Giesl, Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek, Marha.

    Rozhodčí: Nepomucký – Bosák, Kettner.
    thejrc.org