Florida – Detroit 6:1 (kon.) | Washington – Winnipeg 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 4:2 (kon.)
Calgary – Vegas 6:3 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 2:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Winnipeg Jets
Pondělí 11.03.2019, 00:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z NHL mezi Washingtonem Capitals a Winnipeg Jest. Duel startuje o půlnoci.
     
    Winnipeg Jets

    Kanadský celek zatím podává skvělé výkony. Po šedesáti sedmi odehraných zápasech má na svém kontě osmdesát čtyři bodů a patří mu třetí pozice Západní konference. Winnipeg navíc skvěle útočí. Dosud vsítil už 232 branek! V minulém utkání si s chutí zastřílel na ledě Caroliny, kde zvítězil vysoko 8:1. Nejproduktivnějším hráčem je Blake Wheeler, který má na kontě osmdesát tři kanadských bodů.
     
    Washington Capitals

    Také obhájci Stanley Cupu jsou na tom velmi dobře. Washington dosud sehrál šedesát osm zápasů, ve kterých vybojoval osmdesát sedm bodů a patří mu čtvrtá pozice Východní konference. Na osmý Columbus má navíc osmibodový náskok a pravděpodobně se Ovečkinova parta podívá do play-off i letos. Naposledy na svém ledě porazil 3:0 New Jersey. Nejproduktivnějším hráčem je tahoun Alexandr Ovečkin, který má na kontě sedmdesát sedm bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu utkali v listopadu. Winnipeg doma vyhrál 3:1. Branku Capitals vstřelil Jakub Vrána.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Češi a Slováci

    V dresu Capitals působí obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Jensen, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, J. Vrána – Connolly, Eller, Hagelin – Boyd, Dowd, Burakovsky.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Beaulieu, T. Myers, D. Kulikov, Niku, Chiarot – Wheeler, Scheifele, Laine – Ehlers, K. Hayes, Connor – Little, Lowry, B. Tanev – Roslovic, Copp, Perreault..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Washington bude hrát v červeném, zatímco Winnipeg přijel do americké metropole v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Washington se ihned vydal do útočného pásma, ale Ovečkin svou první střelou minul branku.
     
    00:38
    Dmitrij Orlov napadal rozehrávku soupeře na modré čáře. Ruský obránce v barvách Washingtonu poté nahodil puk do rohu pásma, kde byl jen pozorný hráč Jets.
     
    01:12
    Tom Wilson vlétl na ledovou plochu a okamžitě napadal rozehrávku Winnipegu v jeho obranném pásmu. Wilson však kotouč nezískal.
     
    01:31
    Poprvé v utkání se přerušuje hra. Alexandr Ovečkin projel s pukem do útočného pásma, jenže jeho střelecký pokus srazila obrana do ochranné sítě.
     
    02:03
    Washingtonu se tentokrát vůbec nepovedla rozehrávka. Přihrávka na pravou stranu byla příliš dlouhá a skončila u obránců v bílém.
     
    02:25
    Nikolaj Ehlers získal pro hosty kotouč ve středním pásmu, okamžitě se s ním vydal do pásma útočného, jenže akci Jets zastavuje postavení mimo hru.
     
    03:10
    Jacob Trouba dostal krásnou přihrávku na modrou čáru, skvěle si kotouč zpracoval, jenže jeho nahození prolétlo kolem zadní tyče.
     
    03:28
    André Burakovsky dojel dlouhou přihrávku do útočného pásma, udržel dotírajícího soupeře na svých zádech, ale už nedokázal přihrát.
     
    04:10
    Mark Scheifele nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného. Domácí obránce Matt Niskanen byl však skvěle postaven a odehrál kotouč do bezpečí.
     
    04:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Washington se usadil v útočném pásmu. Po krásné kombinaci se kotouč dostal na modrou čáru a NICKLAS BÄCKSTRÖM o břevno rozvlnil síť! Asistence: John Carlson, Michal Kempný.
    04:35 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:0
     
    05:10
    Nikolaj Ehlers projel ve velké rychlosti do útočného pásma, jenže zapomněl kotouč za sebou na modré čáře a připravil Jets o dobrou možnost.
     
    05:28
    Jakub Vrána se vrátil do obranného pásma, kde svedl souboj s důrazným Wheelerem. Největší hvězda Winnipegu proti českému hráči neuspěla.
     
    06:10
    Bryan Little projel po pravém křídle do útočného pásma, ale radost mu pokazil odpískaný ofsajd. Příliš netrpělivý byl tentokrát Nikolaj Ehlers.
     
    06:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Washingtonu vedení nevydrželo zrovna dlouho! MATHIEU PERREAULT dostal puk zpoza branky do nebezpečné prostoru, spoluhráč mu jej vrátil před odkrytou klec a Perreault už měl snadnou práci! Asistence: Jack Roslovic, Andrew Copp.
    06:23 Mathieu PERREAULT - 1:1
     
    07:12
    Brooks Orpik dojel nepřesné nahození hostujícího celku do útočného pásma. Obránce Capitals si kotouč zpracoval a uklidnil hru.
     
    07:39
    André Burakovsky projel do útočného pásma, kde si kotouč přehodil na forhend, jenže jeho zakončení zápěstím postrádalo potřebnou přesnost.
     
    08:10
    Nikolaj Ehlers se na modré čáře efektně zbavil Carlsona, zakončil zápěstím, jenže domácí brankář proti jeho ráně předvedl dobrý zákrok.
     
    08:32
    Další útočnou akci Winnipegu zastavuje postavení mimo hru. Hosté však po vstřelení své úvodní branky pořádně zvýšili aktivitu.
     
    09:10
    Michal Kempný vybojoval kotouč v rohu obranného pásma a bez váhání jej raději vyhodil ven za modrou čáru. Washington teď není v herní pohodě.
     
    09:38
    Kempný si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, bekhendovou přihrávkou rozjel do útočného pásma Jakuba Vránu, ale toho ubránil Trouba.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:05
    Mark Scheifele dostal přihrávku na modrou čáru a pohotově zakončil příklepem. Jeho dělovka jen zaduněla o mantinel za brankou Capitals.
     
    10:28
    Brooks Orpik se musel stáhnout do obranného pásma, kde si vzal odražený kotouč a rozjel Hagelina. Švédský útočník o puk ale rychle přišel.
     
    11:05
    Lars Eller skvěle napadal rozehrávku Winnipegu v jeho obranném pásmu. Obránci v bílém sice museli hrát pod tlakem, ale těžkou situaci zvládli.
     
    11:29
    Michal Kempný projel do útočného pásma a zpoza branky našel Orlova. Ruský obránce pohotově střílel, ale hned první hráč v bílém jeho pokus srazil do bezpečí.
     
    12:06
    Tom Wilson dostal přihrávku do fantastické pozice v útočném pásmu, přehodil si puk na forhend a střílel na zadní tyč. Hellebuyck jeho ránu vykopl!
     
    12:38
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ani jeden z týmů se v posledních minutách nemůže dostat do tlaku. Na ledové ploše dominují obě obrany.
     
    13:10
    Orpik poslal prudkou přihrávku na modrou čáru, kam si nabruslil T. J. Oshie, jenže toho zradilo zpracování. Rychlonohý hráč nechal puk za sebou.
     
    13:35
    Nicklas Bäckström se před brankou natahoval po střílené přihrávce od mantinelu. Kolem autora úvodní branky číhali hned tři obránci, kteří jej nenechali zakončit.
     
    14:05
    Lars Eller vybojoval kotouč v útočném pásmu, dokázal si obhodit svého soupeře, jenže zakončení zápěstím se mu vůbec nepovedlo.
     
    14:28
    Bude se poprvé vylučovat. Dvě minuty za podrážení dostává Brett Connolly.
     
    14:54
    Domácí budou hrát ve třech! Střídačka Capitals totiž dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    15:10
    Domácí vybojovali kotouč v obranném pásmu a Matt Niskanen jej bez váhání odrazem o mantinel vyhodil za modrou čáru.
     
    15:34
    Trouba zakončil od modré čáry. Domácí brankář měl sice dobře zakrytý výhled, ale na poslední chvíli dokázal kotouč vykopnout betonem.
     
    16:28
    Connolly už je zpátky na ledové ploše. Washington tak přežil dlouhé oslabení ve třech. Nyní pokračuje už jen klasická přesilovka Winnipegu 5 na 4.
     
    16:54
    Domácí v plném počtu.
     
    17:10
    Domácí celek přestál dlouhou přesilovku Winnipegu 5 na 3. Příznivci Washingtonu teď vycítili šanci a ženou své oblíbence vpřed hlasitým skandováním.
     
    17:38
    Alexandr Ovečkin bojoval o kotouč za brankou Winnipegu, jenže důrazný obránce jej od kotouče dokázal odstavit. Ruská hvězda si na svůj moment musí počkat.
     
    18:06
    Michal Kempný napřáhl od modré čáry, nicméně jeho dělovka příklepem postrádala potřebnou přesnost a kotouč jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    18:30
    Winnipeg se z rostoucího tlaku Capitals vymanil jen za cenu vyhození kotouč přes všechny čáry. Vhazovat se bude před branku Jets.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:29
    Blake Wheeler nabral rychlost ve středním pásmu, dokázal se prosmýknout kolem svého strážce, nicméně z ostrého úhlu už netrefil branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou! Domácí Washington vstoupil do zápasu skvěle a po pěti minutách se dokázal prosadit Nicklas Bäckström! Vedení však obhájcům Stanley Cupu nevydrželo moc dlouho. O dvě minuty později totiž dokázal vyrovnat Mathieu Perreault! Kanadský celek pak hrál dlouhou přesilovku 5 na 3, ale branku z ní nevytěžil. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 5 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 1:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Winnipeg se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levé křídlo byla příliš prudká.
     
    20:28
    Jakub Vrána napadal rozehrávku soupeře v rohu útočného pásma. Český útočník dostal pod tlak Troubu, ale ten zadovkou odehrál puk do bezpečí.
     
    21:06
    Washingtonu nevyšel pokus o další rychlou rozehrávku. Přihrávka na pravé křídlo putovala do prostoru, kde nebyl vůbec nikdo. Zakázané uvolnění.
     
    21:25
    Domácí brankář si povyjel proti dělovce od modré čáry a levým betonem vykopl kotouč do rohu kluziště. Winnipeg vstoupil do druhé části o něco lépe.
     
    22:10
    Dmitrij Kulikov dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově zakončil příklepem, ale Pheonix Copley jeho ránu ukryl do lapačky.
     
    22:35
    Eller střílel od modré čáry. Domácí útočník zakončil forhendem, ale jeho pokus před brankou Winnipegu stačil zablokovat obránce v bílém dresu.
     
    23:12
    Kyle Connor napadal rozehrávku Capitals na modré čáře. Hostující útočník dostal pod tlak Niskanena, ale ten si věděl rady.
     
    23:41
    Jacob Trouba poslal krásnou přihrávku do středního pásma, kde si na kotouč nabruslil Jack Roslovic, ale jeden ze spoluhráčů mu přejel do ofsajdu.
     
    24:02
    Michal Kempný poslal příliš prudkou přihrávku na levé křídlo, kde nebyl nikdo v dresu domácích Capitals. Zakázané uvolnění. Vhazuje se před Copleym.
     
    24:28
    Právě Michal Kempný se pro změnu zapojil do útočení domácího mužstva. Český obránce střílel od modré čáry, jenže si neseřídil svý mířidla.
     
    25:06
    Brooks Orpik vybojoval odražený kotouč v útočném pásmu, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu nedokázal uvolnit do volného prostoru.
     
    25:29
    Trouba zakončil od modré čáry. Obránce Winnipegu vyslal takové prudké nahození před branku Capitals, ale nikdo v bílém puk netečoval.
     
    26:05
    Brett Connolly dostal přihrávku na levou stranu, jenže měl velký problém se zpracováním kotouče, který mu utekl daleko od hokejky.
     
    26:18
    Winnipeg si zahraje další přesilovku. Carl Hagelin dostává dvě minuty za držení.
     
    27:05
    Domácí hokejisté vybojovali puk v obranném pásmu a Carlson jej bez váhání vyhodil za branku Winnipegu. Kanadský celek musí začít nanovo.
     
    27:28
    Nic Dowd vybojoval puk u mantinelu v obranném pásmu a bekhendem vyhodil puk za modrou čáru. Oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    28:00
    Do třetice všeho dobrého se hráčům Washingtonu Capitals podařilo vyhodit puk ven z obranného pásma. Kanadskému celku se tato přesilovka nepovedla.
     
    28:18
    Domácí v plném počtu.
     
    29:33
    První přesilovku si zahraje Washington. Dvě minuty za podrážení dostává Jack Roslovic.
     
    29:45
    Také hosté uspěli na vhazování v obranném pásmu a bez váhání vyhodili kotouč ven za modrou čáru.
     
    30:06
    Znovu se hokejistům Winnipegu podařilo vybojovat odražený kotouč. Hosté si nechtěli přidělávat problémy a puk vyhodili za modrou čáru.
     
    30:32
    Alexandr Ovečkin tentokrát zkusil individuální průnik, jenže hned za modrou čárou o kotouč přišel a nabídl jej zadákům Winnipegu.
     
    31:06
    Jakub Vrána pokazil prudkou přihrávku na osamoceného Ovečkina. Jeden z hráčů Winnipegu dokázal puk vypíchnout špičkou čepele do bezpečí.
     
    31:33
    Hosté v plném počtu.
     
    32:10
    Ve druhé třetině zatím sledujeme hodně svižný hokej. Scheifele střílel z levé strany útočného pásma, ale Pheonix Copley si připsal snadný zákrok.
     
    32:24
    Bude se opět vylučovat! Carl Hagelin dostává dvě minuty za krosček.
     
    33:10
    Blake Wheeler dostal prudkou přihrávku do rohu útočného pásma, odkud ještě přihrál mezi kruhy, jenže Mark Scheifele netrefil branku.
     
    33:25
    Domácí hokejisté nyní vybojovali odražený kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za branku Winnipegu.
     
    34:00
    Kanadský celek se ani během této přesilovky nemůže usadit v útočném pásmu. Naopak obranné kvarteto Capitals se skvěle pohybuje a znepříjeňuje soupeři kombinaci.
     
    34:24
    Domácí v plném počtu.
     
    34:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se vrací zpátky do vedení! CARL HAGELIN naskočil na ledovou plochu z trestné lavice, dostal přihrávku do úniku a našel mezírku mezi betony brankáře Winnipegu! Asistence: Nic Dowd.
    34:32 Carl HAGELIN - 2:1
     
    35:12
    Oshie projel středem ledové plochy do útočného pásma, kde ještě našel Ovečkina, jenže druhý jmenovaný se nedostal ke střele.
     
    35:38
    Wheeler přihrál zpoza branky mezi kruhy, nicméně domácí zadáci skvěle zabezpečili prostor před svou brankou a odehráli kotouč do bezpečí.
     
    36:10
    Brett Connolly dostal přihrávku před branku, nádherně se s kotoučem dokázal otočit, ale Connor Hellebuyck předvedl povedený zákrok.
     
    36:35
    Adam Lowry vyslal prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu Winnipegu. Zadáci Washingtonu mohou uklidnit hru.
     
    37:06
    Alexandr Ovečkin se před brankou Winnipegu pokoušel tečovat prudké nahození od mantinelu. Ruský hokejista však na prudkou pobídku nedosáhl.
     
    37:26
    Po souboji na modré čáře se kotouč odrazil na střídačku Winnipegu. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    38:06
    Dmitrij Kulikov ještě udržel pro hostující celek útočné pásmo. Obránce v bílém dresu puk nahodil za branku Capitals, ale Winnipeg o kotouč prošel.
     
    38:26
    Kevin Hayes spěchal do útočného pásma za vlastním nahozením. Rychlý hokejista hostujícího celku se nepotkal s podporou spoluhráčů.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:25
    Brooks Orpik si v rohu obranného pásma poradil s dotírajícím Littlem. Alexandr Ovečkin se poté unáhlil s rozehrávkou a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Po prostřední dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté domácího Washingtonu. Winnipeg totiž ani ve druhé třetině nezužitkoval svou přesilovou hru. Hned po jejím skončení se do úniku dostal Carl Hagelin, který poslal Capitals do vedení. Závěrečná třetina tak slibuje zajímavou podívanou.
     
    Střely na branku: 9 – 23
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Washington uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí se ihned vydali do útočného pásma.
     
    40:18
    Capitals si zahrají přesilovku. Laine dostává dvě minuty za hákování.
     
    41:10
    Ovečkin poslal prudkou přihrávku do rohu útočného pásma. Capitals se usadili v útočném pásmu, ale zatím tomu chybí zakončení.
     
    41:27
    Carlson chtěl přihrát Ovečkinovi, jenže slabou přihrávkou odevzdal kotouč hráčům Winnipegu, kteří jej bez váhání vyhodili přes všechny čáry.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:00
    Washington se nyní nemůže usadit v útočném pásmu. Wilson totiž zpackal přihrávku na modrou čáru a daroval kotouč zadákům Jets.
     
    42:18
    Hosté v plném počtu.
     
    43:10
    Dmitrij Orlov uspěl v přetlačované ve středním pásmu a poslal soupeře na mantinel. Hráči Capitals zatím zvládají třetí třetinu s přehledem.
     
    43:36
    Dmitrij Kulikov nahodil puk z pravé strany před branku, kam si nabruslil Sami Niku, jenže ten špičkou své hokejky neusměnil puk do sítě.
     
    44:10
    Jakub Vrána dostal přihrávku do rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy, kde byl Oshie, jenže ten bez přípravy netrefil branku Jets.
     
    44:22
    Pheonix Copley si připsal další povedený zákrok. Domácí brankář si dal pozor na dělovku do modré čáry a ukryl kotouč do své lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    45:08
    Adam Lowry se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma, jenže Matt Niskanen proti němu vystoupil a odehrál kotouč za modrou čáru.
     
    45:26
    André Burakovsky dostal přihrávku na modrou čáru, jenže jeho slabé nahození nedokázal tečovat nikdo v červeném dresu Capitals.
     
    46:03
    Carlson střílel od modré čáry. Obránce Washingtonu mířil do dolního rohu, jenže Hellebuyck si s jeho pokusem hravě poradil a vykopl puk bekhendem.
     
    46:29
    Tanev projel do útočného pásma, jenže obránci Capitals jej vytlačili až do rohu kluziště, odkud už branku Washingtonu nemohl ohrozit.
     
    47:10
    Alexandr Ovečkin se po dlouhé době dostal do zakončení, ale domácí hvězdě se střela znovu moc nepovedla. Puk prolétl kolem levé tyče.
     
    47:26
    Tentokrát už to od ruského hráče bylo o něco lepší. Ovečkin pálil z mezikruží, nicméně s jeho pokusem neměl brankář Hellebuyck problémy.
     
    48:05
    Jakub Vrána dostal pěknou přihrávku do jízdy na modrou čáru, zbavil se soupeře rychlou kličkou, ale z ostrého úhlu už nedokázal zakončit.
     
    48:20
    Další útočnou akci Winnipegu zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Mark Scheifele. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    49:05
    Kuzněcov si troufl na individuální průnik středem ledové plochy, ale obránce v bílém dresu mu vystavil tvrdou stopku už na modré čáře.
     
    49:28
    Trouba dostal pobídku na levou stranu, prosmýkl se s pukem na hokejce do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu nezamířil mezi tři tyče.
     
    49:43
    Adam Lowry sice dopravil kotouč do sítě, ale podle všeho předtím nedovoleným způsobem atakoval brankáře Copleyho. Sudí vše zkoumají u videa!
     
    49:43
    Je to tak! Branka Jets skutečně neplatí!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Alexandr Ovečkin napadal Kulikova na modré čáře. Hostující obránce se svého krajana dokázal zbavit rychlou kličkou a rozjel útočnou akci Winnipegu.
     
    50:36
    Oshie projel s pukem na hokejce do útočného pásma, krásně naznačil zakončení, ale jeho ránu zápěstím dokázal obránce v bílém srazit mimo tři tyče.
     
    51:10
    Hostům se nyní nedaří v přechodu do útočného pásma. Další příliš dlouhou přihrávku dojel jen jeden z obránců Washingtonu.
     
    51:32
    André Burakovsky napadal rozehrávku Winnipegu v jeho obranném pásmu. Aktivní útočník Capitals kotouč sice nezískal, ale zbrzdil akci soupeře.
     
    52:06
    Hagelin dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, zadovkou poslal kotouč do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    52:32
    Kevin Hayes napřáhl od modré čáry ke střele zápěstím. Před brankou Capitals jeho ránu tečoval Blake Wheeler, ale Copley předvedl jistý zákrok.
     
    53:10
    Jakub Vrána dojel skákavou přihrávku do středního pásma, otočil se s pukem kolem soupeře, ale nikdo v červeném dresu mu nepřijel pomoci.
     
    53:30
    Dmitrij Kulikov dostal přihrávku na modrou čáru, srovnal si puk na forhend, ale jeho pokus zápěstím skončil na holeni prvního obránce.
     
    54:06
    Dmitrij Orlov vybojoval puk v rohu obranného pásma. Ruský obránce jej zadovkou dokázal odehrát na modrou čáru, kde mu vypomohl Nicklas Bäckström.
     
    54:32
    Ovečkin napadal rozehrávku Winnipegu v jeho obranném pásmu. Ruská hvězda se teď obětovala pro tým a zmařila kombinaci Jets.
     
    55:00
    Pheonix Copley se dostal k odraženému puku a betonem jej vykopl mimo branku Washingtonu. Winnipegu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    55:28
    André Burakovsky chtěl překvapit hostujícího brankáře střelou z ostrého úhlu. Brankář Connor Hellebuyck si však pokryl mezírku u přední tyčky.
     
    56:06
    Carlson zkoušel urychlit přechod Capitals do útočného pásma, jenže jeho přihrávka na levé křídlo byla dlouhá a skončila u obránců Winnipegu.
     
    56:28
    Jakub Vrána dojel dlouhou přihrávku do útočného pásma, ale nikdo v červeném dresu mu nepřijel pomoci. Obrana Winnipegu tak rychle získala puk zpět.
     
    57:10
    Matt Niskanen se v obranném pásmu dostal k nepřesné přihrávce a vyhozením po mantinelu pomohl svým spoluhráčům osvobodit se z tlaku.
     
    57:25
    Hosté dostávají dobrou příležitost! Dmitrij Orlov totiž vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:20
    Hellebuyck už je na střídačce! Winnipeg zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledové ploše!
     
    59:06
    Nicklas Bäckström vybojoval kotouč v obranném pásmu a se štěstím jej propasíroval za modrou čáru. Winnipeg však stále žije.
     
    59:25
    Domácí v plném počtu.
     
    59:39
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ve středním pásmu se k volnému kotouči dostal LARS ELLER a pohotově jej poslal do prázdné branky! Asistence: Tom Wilson, Dmitrij Orlov.
    59:39 Lars ELLER - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Washington Capitals na svém ledě poráží Winnipeg Jets 3:1 a připisuje si šestou výhru v řadě! Ve třetí části se hosté sice tlačili do útoku, ale obraně Capitals se dlouho dařilo jejich útoky bořit. Až v samotném závěru hrál kanadský celek přesilovku, kterou navíc podpořil odvoláním brankáře. I tuto těžkou situaci však dokázali obhájci Stanley Cupu přestát a Lars Eller stvrdil výhru Capitals střelou do prázdné branky.
     
    Střely na branku: 18 – 34
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Phoenix Copley (WSH) 33 zákroků, 1 gól, 97%
    2. Carl Hagelin (WSH) 1+0
    3. Nicklas Bäckström (WSH) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:04
    Michal Kempný (WSH) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:19
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 506 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (02:47:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 5. Bäckström (Carlson, Kempný), 35. Hagelin (Dowd), 60. Eller (T. Wilson, Orlov) – 7. Perreault (Roslovic, Copp)


    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Jensen, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, J. Vrána – Connolly, Eller, Hagelin – Boyd, Dowd, Burakovsky.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Beaulieu, T. Myers, D. Kulikov, Niku, Chiarot – Wheeler, Scheifele, Laine – Ehlers, K. Hayes, Connor – Little, Lowry, B. Tanev – Roslovic, Copp, Perreault.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Nagy, Alphonso

    Diváci: 18 506
    thejrc.org