CSKA Moskva – Dynamo Moskva 4:1 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:1 (2:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:0
Dynamo Moskva
Středa 13.03.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva, Rusko • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto pohledem na údaj o počtu diváků a statistiky se s vámi dnes loučím. Sportovní nadšenci si rozhodně nenechají ujít fotbalový šlágr Ligy mistrů mezi Bayernem a Liverpoolem, který začne v Mnichově zhruba za hodinu. Děkuji všem čtenářům za pozornost a budu se někdy příště zase těšit napočtenou u Kontinentální hokejové ligy! (19:59:15)
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 230 diváků.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    DYNAMO MOSKVA
    Michal Čajkovský (SVK), obránce

    bilance 1+0, 3 střely na branku, 1 hit, čas na ledě 16:39
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely na branku: 32 (8) – 15 (3)
    Vyloučení: 1 – 4
    Využití: 1 – 0, v oslabení 0 – 0
    Vhazování: 29 (4) – 22 (6)
    Zblokované střely: 10 (6) – 11 (6)

    Stav série: 1 – 0
     
    První semifinálové utkání v čistě moskevské sérii je za námi. Výhra CSKA se dá označit jako zasloužená, neboť po dvě třetiny a část té druhé domácí tým kraloval. CSKA totiž vedlo od čtvrté minuty, když korunoval aktivní vstup do zápasu střelou do odkryté branky po Robinsonově nahrávce Kirill Kaprizov. Domácí i následně kralovali, Dynamu totiž povolili pouhé čtyři střely za první třetinu, z nichž pořádně ani jedna neohrozila Sorokina v brance armádníků. Navíc přišla individuální chyba Hietanena po šanci a na dvoubrankový rozdíl navýšil střelec Michail Grigorenko. Druhá třetina ale byla poněkud o něčem jiném. Pryč byla jednostranná hra, Dynamo se rázem dostalo do hry po 76 sekundách, když prostřelil vše od modré Michal Čajkovský! Hosté přepli rázem do jiného módu a měli zajímavé šance na srovnání. V polovině třetiny se ale zbytečně nechal vyloučit Indrašis a CSKA překlopilo zápas na svoji stranu úplně. První tutovou šanci v přesilovce ještě hosté ustáli, druhou ale ne a premiérový gól v play-off zapsal Linden Vey. Třetí třetinu rozčísl gól v čase 41:42, který zařídil Nikita Nestěrov a jehož platnost ještě potvrdilo video. Zápas se od té doby prakticky jenom dohrával, Dynamo se na nic nezmohlo a první výhru v sérii poměrem 4:1 tedy připisuje CSKA!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Protečovaný kotouč míří ven z útočného pásma Dynama a hosté se ani nesnaží o poslední útok.
     
    58:50
    Kagarlickij zamotal hlavy domácí obraně svojí šikovnou střelou schovanou za obráncem, jenže tady stálo při „červené Moskvě“ trochu štěstí a dalšího gólu v utkání se asi již nedočkáme.
     
    58:03
    Před branku nahrával Andronov na teč přímo do branky, Kalinin ale ze vzduchu puk do brankové boudičky neusměrnil. CSKA nicméně dohrává zápas v suverénním stylu.
     
    57:35
    Přesilovka domácího týmu je pryč, ale o zápase je rozhodnuto. Pásmo zařídil domácím nyní nahozením Světlakov, Bočarov si na nahrávku nevěřil.
     
    56:30
    Čajkovský u mantinelu výbornou prací vyhnal CSKA z pásma a Hietanen se toho vůbec nebál. Ale to samé platí na druhé straně i o Scottovi. Domácí #41 si vyjela na pravý kruh a švihem trefila delší tyčku!
     
    55:50
    Kagarlickij si najel mezi Nestěrova a Slepyševa, čímž udělal zejména Nestěrovi problémy. Slepyšev ale svému parťákovi z obrany pomohl a nepřipustil ani střelu.
     
    55:35
    Zřejmě poslední kapička naděje pro Dynamo je pryč. Mironov se ve vlastním obranném pásmu dopustil dalšího přestupku, tentokrát poslal na zem Kalinina a dostává dvě minuty za držení.
     
    53:30
    Vypadá to na klidný závěr utkání. Domácí nepřipouští žádný velký tlak od hostí. Těžko však říci, co se stalo s Alexandrem Jerjomenkem. Ten byl vystřídán brankářskou dvojkou, Ivanem Bočarovem.
     
    52:35
    Šipačov zvládl přejít do útočného pásma bez nutnosti toho, aby čárový pískal ofsajd, nicméně následná nahrávka podél modré byla velmi špatně provedená a CSKA přechází do útoku, jenže tam už se ofsajd píská. Komerční přestávka.
     
    51:57
    Mozer na levém křídle nabral rychlost a z vrcholku levého kruhu vypálil tvrdě do prostorů mezi betony, Sorokin si ale situaci pohlídal.
     
    51:00
    Čajkovský mohl přidat druhý gól v zápase, když využil clony před Sorokinem, jenže puk mu právě zblokoval jeden spoluhráč v cloně, Miks Indrašis.
     
    50:11
    Nestěrov drží puk za vlastní kasou a nikam nespěchá, vyčkává, jak moc se budou v napadání snažit hosté. Ti ale měli Nestěrova trošku na párku, a tak musí domácí tým útočit.
     
    49:29
    Andronov se dostal ke kotouči v útočném pásmu a z mezikruží se chystal střílet, Pepeljajev ale v poslední chvíli puk zblokoval, poslal jej do ochranné sítě a máme tu komerční přestávku.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Kaprizov (M. Robinson, Blažijevskij), 19. Grigorenko, 30. Vey (Okulov, Nestěrov), 42. Nestěrov (Okulov, Šalunov) – 22. Čajkovský (Zackrisson, Indrašis)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov, Marčenko – Vey, Kaprizov, Grigorenko – Andronov (C), Scott (A), Kalinin – Al. Popov, Šalunov, Okulov – Tělegin, Slepyšev, Světlakov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (54. Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Čajkovský, Koivisto, Mironov, J. Zajcev, Pepeljajev – Tarasov, Šipačov (A), Kagarlickij – Indrašis, Brjukvin, Zackrisson – Mozer, I. Makarov, Mojsejev – Jefremov, Muranov, Igumnov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo (všichni RUS)

    Diváci: 10 230
    CSKA Moskva 4 1 Dynamo Moskva
    #1 Středa 13.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 4:1
    #2 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 0:1 po prodl.
    #3 Neděle 17.03.2019 • 15:00
    Dynamo Moskva - CSKA Moskva 0:4
    #4 Úterý 19.03.2019 • 17:30
    Dynamo Moskva - CSKA Moskva 1:2
    #5 Čtvrtek 21.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:2
    thejrc.org