Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
Sobota 16.03.2019, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne vše, přeji dobrou noc a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (03:01:11)
     
    Československá stopa v zápase:

    Petr Mrázek (CAR) 17 zás., 89,5%.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) – 46 zás., 100%
    2. Adam McQuaid (CBJ) – 1+0
    3. Josh Anderson (CBJ) – 1+0.
     
    Bobrovskij 46 zásahy vynuloval Carolinu, velice důležitý zápas tak vyhrávají Blue Jackets!

    Dnešní utkání již mělo parametry play-off, vždyť právě o jeho dosažení oběma celkům jde. Jednoznačným hrdinou se stal Sergej Bobrovskij, který carolinské hráče doslova deptal, dvakrát mu ještě pomohla tyčka. Petr Mrázek na druhém konci hřiště čelil čtrnácti střelám hned v první části. Za zbylé dvě třetiny vypálili Blue Jackets pouze šeskrát, což je neskutečně málo. Jedno zakončení navíc přišlo až při hře bez gólmana, když pojistil domácí výhru Josh Anderson. Pro Canes pořádně smolná porážka, ale i takové k hokeji patří. Obě mužstva tak mají aktuálně stejně bodů, Hurricanes ale ještě disponují zápasem k dobru.
     
    Střely na branku – 20:46.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    V poslední akci zápasu se Teuvo Teräväinen snažil z pravé strany nabídnout touš na teč před branku, avšak nikoho nenašel a časomíra dobíhá do konce.
     
    59:36
    Justin Faulk zpoza vlastní klece nerozehrával zrovna přesně, kotouč mezi hokejkami projel až na zadní mantinel, icing už se ale pískat nebude.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 832 diváků.
     
    58:59
    Columbus je v plném počtu. Po nepřesné přihrávce v podání Grega McKegga se navíc může hned vydat kupředu.
     
    58:42
    Sergej Bobrovskij měl kotouč někde pod sebou. Režie už v aréně pustila hudbu, jenže puk se objevil, hra pokračovala a Bobrovskij k obrovské radosti publika s přehledem lapil také dělovku Warrena Foegeleho zleva.
     
    57:50
    Hosté by rádi vsítili alespoň čestný gól, dále hrají v přesilovce. Blue Jackets se ale hned dvakrát za sebou osvobodili.
    57:21 Josh ANDERSON - 3:0
     
    57:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už se však JOSH ANDERSON pojistky dočkal! Podél pravého hrazení si našel cestu až za útočnou modrou čáru, načež spolehlivě zakončil. Asistence: Seth Jones.
     
    56:58
    Sebastian Aho zastavil pokus Joshe Andersona o dalekonosnou střelu do prázdné brány, Carolina se rychle vrací do útočné třetiny.
     
    56:53
    David Savard (CBJ) smolně podrazil Williamse! Carolina tak bude mít na ledě dokonce o dva muže více. Hurricanes si pochopitelně vyžádali oddechový čas.
     
    56:43
    Hurricanes pomalu zesilují svůj tlak. Blue Jackets vyhodili pouze na zakázané uvolnění a Petr Mrázek míří na hráčskou lavici! Hosté budou hrát v šesti.
     
    55:57
    Břevno také na druhé straně! Horní tyč branky Columbusu se hlasitě ozvala proti nenápadnému pokusu Bretta Pesceho zápěstím od modré čáry. Domácí tým už podruhé zachránila konstrukce vlastní svatyně.
     
    55:28
    Alexander Wennberg uspěl v souboji u mantinelu. Poté si vyjel za branku, aby neúspěšně hledal své spoluhráče v oblasti mezi kruhy.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. McQuaid (Panarin, Atkinson), 6. D. Savard (Jenner), 58. J. Anderson (S. Jones)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson (A), Dubois, Panarin – J. Anderson, Duchene, Dzingel – Jenner, Riley Nash, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Bjorkstrand.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan, H. Fleury (C) – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen (A), J. Staal, Svečnikov – Martinook, Wallmark, Ferland – B. McGinn, McKegg, Foegele.

    Rozhodčí: Luxmore, Lee

    Diváci: 18 832
    thejrc.org