Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
Sobota 16.03.2019, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne vše, přeji dobrou noc a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (03:01:11)
     
    Československá stopa v zápase:

    Petr Mrázek (CAR) 17 zás., 89,5%.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) – 46 zás., 100%
    2. Adam McQuaid (CBJ) – 1+0
    3. Josh Anderson (CBJ) – 1+0.
     
    Bobrovskij 46 zásahy vynuloval Carolinu, velice důležitý zápas tak vyhrávají Blue Jackets!

    Dnešní utkání již mělo parametry play-off, vždyť právě o jeho dosažení oběma celkům jde. Jednoznačným hrdinou se stal Sergej Bobrovskij, který carolinské hráče doslova deptal, dvakrát mu ještě pomohla tyčka. Petr Mrázek na druhém konci hřiště čelil čtrnácti střelám hned v první části. Za zbylé dvě třetiny vypálili Blue Jackets pouze šeskrát, což je neskutečně málo. Jedno zakončení navíc přišlo až při hře bez gólmana, když pojistil domácí výhru Josh Anderson. Pro Canes pořádně smolná porážka, ale i takové k hokeji patří. Obě mužstva tak mají aktuálně stejně bodů, Hurricanes ale ještě disponují zápasem k dobru.
     
    Střely na branku – 20:46.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    V poslední akci zápasu se Teuvo Teräväinen snažil z pravé strany nabídnout touš na teč před branku, avšak nikoho nenašel a časomíra dobíhá do konce.
     
    59:36
    Justin Faulk zpoza vlastní klece nerozehrával zrovna přesně, kotouč mezi hokejkami projel až na zadní mantinel, icing už se ale pískat nebude.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 832 diváků.
     
    58:59
    Columbus je v plném počtu. Po nepřesné přihrávce v podání Grega McKegga se navíc může hned vydat kupředu.
     
    58:42
    Sergej Bobrovskij měl kotouč někde pod sebou. Režie už v aréně pustila hudbu, jenže puk se objevil, hra pokračovala a Bobrovskij k obrovské radosti publika s přehledem lapil také dělovku Warrena Foegeleho zleva.
     
    57:50
    Hosté by rádi vsítili alespoň čestný gól, dále hrají v přesilovce. Blue Jackets se ale hned dvakrát za sebou osvobodili.
    57:21 Josh ANDERSON - 3:0
     
    57:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už se však JOSH ANDERSON pojistky dočkal! Podél pravého hrazení si našel cestu až za útočnou modrou čáru, načež spolehlivě zakončil. Asistence: Seth Jones.
     
    56:58
    Sebastian Aho zastavil pokus Joshe Andersona o dalekonosnou střelu do prázdné brány, Carolina se rychle vrací do útočné třetiny.
     
    56:53
    David Savard (CBJ) smolně podrazil Williamse! Carolina tak bude mít na ledě dokonce o dva muže více. Hurricanes si pochopitelně vyžádali oddechový čas.
     
    56:43
    Hurricanes pomalu zesilují svůj tlak. Blue Jackets vyhodili pouze na zakázané uvolnění a Petr Mrázek míří na hráčskou lavici! Hosté budou hrát v šesti.
     
    55:57
    Břevno také na druhé straně! Horní tyč branky Columbusu se hlasitě ozvala proti nenápadnému pokusu Bretta Pesceho zápěstím od modré čáry. Domácí tým už podruhé zachránila konstrukce vlastní svatyně.
     
    55:28
    Alexander Wennberg uspěl v souboji u mantinelu. Poté si vyjel za branku, aby neúspěšně hledal své spoluhráče v oblasti mezi kruhy.
     
    54:42
    Ale pozor! Jako blesk z čistého nebe si do tandemu najel Matt Duchene, jehož krásnou střelu z pravého kruhu odrazilo až břevno Mrázkovy svatyně! Mohlo být hotovo.
     
    Střely na branku – 17:41.

    Ve třetí části zatím pouze 1:5.
     
    54:24
    Mohlo být sníženo! Jaccob Slavin se po pravém křídle krásně vydal až za branku, načež našel před Bobrovskim číhajícího Nina Niederreitera. Maskovaný muž pokus švýcarského útočníka z bezprostřední blízkosti nepustil za svá záda!
     
    53:56
    Hurricanes zatím ve třetí části vystřelili na branku pouze čtyřikrát. Může za to také velice defenzivní styl domácích, kteří znovu jednoduše vyhazují na icing.
     
    53:38
    Justin Williams si pohledně navedl kotouč po levé straně až do solidní střelecké pozice, hezky si ho srovnal na čepeli, ale mířil vedle.
     
    52:50
    Modré kabáty jsou kompletní. Markus Nutivaara dostal touš pryč z jejich defenzivní zóny, a ačkoliv se jeho spoluhráči nikam nedostali, mohou být spokojeni s ušetřeným časem.
     
    52:06
    Před Bobrobskim se ve skrumáží zorientoval Jordan Staal, jenž plácl do puku. Gólman Blue Jackets znovu prospěl.
     
    51:44
    Sebastian Aho to po vyhození v columbuském podání zkusil individuálně, poté, co se prokličkoval na levé kruh, ale minul prostor branky.
     
    51:19
    Justin Faulk přihrával na Aha poměrně nepřesně, Hurricanes se ale nadále drží v útočném pásmu, kde kombinují.
     
    50:47
    Columbus hned na úvod oslabení odesílá kotouč daleko do bezpečí, což tribuny oceňují spokojeným potleskem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:36
    Proti pravidlům se provinil David Savard (CBJ), který si v souboji s Brockem McGinnem pomohl přidržením protihráče. Dostanou se Canes na dostřel?
     
    49:59
    Carolina má ponechanou výhodu a drží se v útočném pásmu. Dělovka Bretta Pesceho z levé strany by k razanci potřebovala také lepší zacílení.
     
    49:19
    Kotouče jsou nahazovány ze strany na stranu. Momentálně se neděje prakticky nic zajímavého, co by stálo za zaznamenání.
     
    48:30
    Třetí část je pro diváka jednoznačně nejméně atraktivní, Carolina se těžko prokousává domácí defenzivou a Columbus výhradně brání. Nyní za cenu dalšího icingu.
     
    47:49
    Riley Nash se snažil protlačil přes Faulka, který jej zahnal až do rohu ledové plochy. Z obležení mantinely již žádná hrozba Canes nehrozila.
     
    47:38
    Zakázané uvolnění přichází také na straně Columbusu. Vhazovat se bude po levé ruce Sergeje Bobrovskiho.
     
    46:50
    Artěmij Panarin pořádně prohnal Hamiltona, jenž musel před Mrázkem přidat do kroku. Domácí posléze dobrým napadáním donutili Carolinu k vyhození na icing.
     
    46:20
    Haydn Fleury vypustil pořádnou jedovku z levé strany. Sergej Bobrovskij ji vyrazil mezi kruhy, kde se o dorážku marně snažil Jordan Martinook.
     
    Střely na branku – 17:36.
     
    45:56
    Sebastian Aho míchal s pukem na čepeli a kličkoval přes útočnou modrou čáru. Dříve už se však do pásma dostal jeden ze spoluhráčů, hra je tedy přerušena pro ofsajd a o slovo se hlásí komerční přestávka.
     
    45:19
    Justin Faulk vystřelil krátce po úspěšném vhazování od pravého hrazení, ani on ale domácí branku přesným pokusem neohrozil.
     
    44:41
    Brett Pesce nastřelil kotouč do ofenzivní zóny. O chvíli později se rozjel Sebastian Aho, jenž svoji střelu dobře schovával za obránce, ale klec netrefil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:50
    Dougie Hamilton vypíchl puk pronikajícímu Atkinsonovi. Hurricanes obracejí hru, domácí již působí mnohem lepším dojmem, než ve druhé části.
     
    43:11
    Zach Werenski přenechal za bránou kotouč Nashovi. Ten jej vrátil svému parťákovi na modrou lajnu, načež se kombinace utopila u mantinelu.
     
    42:23
    Kupředu se vydal také Columbus. Canes se osvobodili a později už je puk znovu jejich. Akce bude rozvinuta po dokončení střídání.
     
    41:32
    Justin Williams z pravé strany najížděl na Bobrovskiho. V obrovské šanci se rozhodl nestřílet a raději se vydal na objížďku branky, v zasunutí puku za čáru ale gólman ve spolupráci s beky zabránil!
     
    40:38
    Cam Atkinson obdržel přihrávku do jízdy. Z pravého kruhu vystřelil těsně nad ledem, puk ještě tečoval Brett Pesce, nicméně Petr Mrázek zasáhl betonem včas.
     
    40:12
    V samotném úvodu třetí části se hostům nevydařila rozehrávka, čeká se tedy na buly před Petrem Mrázkem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    Prostřední perioda patřila naprosto jednoznačně Carolině, vždyť ji na střely zcela ovládla poměrem 22:2! Taková převaha se v NHL vidí málokdy, ovšem hostům to doposud nestačilo ani na gól. Sergej Bobrovskij chytá naprosto skvěle a vypadá to, že dnes inkasovat zrovna nehodlá. Hurricanes tak v Columbusu stále prohrávají 0:2, a to kvůli dvěma brzkým trefám obránců, kteří se v aktuální sezóně prosadili dohromady pouze osmkrát.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Columbus 16:36 Carolina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    O snížení se snažil ještě Micheal Ferland, do jehož střely se obětavě vrhl David Savard. Blue Jackets vzápětí vyjíždějí vpřed, třetinu už zřejmě přečkají.
     
    38:46
    Sebastian Aho přihrával přes bránu, přičemž trefil Werenskiho. Od něj se kotouč odrazil přímo na bránu, kde se opět rychle zorientoval Sergej Bobrovskij.
     
    38:37
    Sebastian Aho nabil na modré čáře Pescemu, jehož dělovka bez přípravy až k brance přes modrou hráz neprolétla. Hosté nicméně zůstávají ve třetině.
     
    37:56
    Brandon Dubinsky nechal touš Oliveru Bjorkstrandovi. Ten mu ho chtěl po hrazení vrátit za bránu, Dubinsky už ale byl dobře krytý.
     
    37:16
    David Savard to mohl zkusit od modré čáry, místo toho ale pouze nahodil do rohu a Justin Faulk dobrým vypíchnutím puku ukončil akci.
     
    36:27
    Artěmij Panarin se vydal do rohu útočného pásma pro nahozený puk, Blue Jackets ale museli hned přejít zpátky do ofenzivy. Micheal Ferland střílel v rychlosti z levého křídla, Sergej Bobrovskij je znovu hrdinou okamžiku.
     
    35:34
    Andrej Svečnikov se blýskl povedenou individuální akcí. Protáhl se okolo Nutivaary, načež nahrnul touš do betonu domácího gólmana.
     
    Střely na branku – 16:33.
     
    35:22
    Touš se podíval až mezi diváky, hra je tedy přerušena. Hurricanes i přes neskutečně silnou převahu stále nedokázali smazat z manka ani kousíček.
     
    34:45
    Kolem domácí brány bylo znovu poměrně rušno, Sergej Bobrovskij ale všechny kotouče přitahuje jako magnet, jehož sílu se Carolině nedaří oslabit.
     
    33:54
    Justin Faulk se po vjezdu do ofenzivní třetiny snažil zakončit z pravého kruhu, trefil ale jenom nohu clonícího Scotta Harringtona. Následuje další icing Columbusu.
     
    33:16
    Znovu skvělý Bobrovskij! Micheal Ferland obdržel přihrávku přímo před jeho klec, z první ovšem beton maskovaného muže nepropálil!
     
    32:18
    Columbus zčistajasna pocuchal nervy hostujících příznivců. Do klidu je dostal skvělým obranným zákrokem Slavin, jenž zastavil přihrávku Werenskiho.
     
    Střely na branku – 15:28

    Ve druhé části již 1:14!
     
    31:57
    Dougie Hamilton vyslal již několikátý střelecký pokus. Pro brankáře to nebyla úplně snadná záležitost, pryž svištěla těsně nad ledem, nicméně Bobrovskij to znovu s přehledem zvládá.
     
    31:30
    Seth Jones nenechal Svečnikova vyjet dále od mantinelu. Po docela dlouhém souboji za brankou pokračuje nápor Carolinských.
     
    30:43
    Po trošku silnější pasáži domácího týmu oba celky střídají. Hned poté zamířila vpřed opět Carolina a následuje další icing Modrých kabátů.
     
    29:52
    Riley Nash byl u hrazení obrán Slavinem. Do brejku se rychle vydal Micheal Ferland, nic velkého ale nevymyslel.
     
    29:10
    Andrej Svečnikov po rychlém přechodu do útočného pásma nabízel střílenou přihrávku Staalovi, jehož teč končí na betonu Bobrovskiho.
     
    28:33
    Carolině není přáno. Brock McGinn si po velké chybě Columbusu v rohu kluziště najel do zcela ideální pozice mezi kruhy, dokonce překonal Bobrovskiho, jenže trefil tyč! Brankář Blue Jacekts ležel v brankovišti a dorážející Warren Foegele za něj nedokázal gumový nesmysl dostrkat ani na dva pokusy!
     
    27:39
    Haydn Fleury pěkně manévroval za domácí brankou. Nakonec se kolem ní rychle otočil a Sergej Bobrovskij musel řešit snahu o zasunutí k tyči.
     
    27:00
    Dougie Hamilton tak trošku nenápadně nahodil od modré čáry. Sergej Bobrovskij ale viděl kotouč až na poslední chvíli a trošku krkolomně jej vyrazil ramenem přímo před sebe. Po rychlé otočce dorážel bekhendem Lucas Wallmark, avšak Bobrovskij k velké radosti publika ani teď nepřipouští změnu skóre.
     
    26:49
    Carolina předvedla výborné napadání a soupeř pouze vyhazuje na další zakázané uvolnění! Územní převaha Canes roste.
     
    26:20
    Jordan Staal nevěděl komu přihrát. Rozhodl se tedy úplně opustit ofenzivní zónu, hosté zkusí rozvinout svůj nápor nanovo.
     
    Střely na branku – 14:20

    Ve druhé třetině je poměr 0:6, což vypovídá o skvělém nástupu Canes.
     
    25:38
    Brock McGinn vyhrál sprinterský souboj o volný puk a drze zkusil zaskočit Bobrovskiho z nulového úhlu. Akce pokračovala snahou Warrena Foegeleho o propálení obranného valu.
     
    25:26
    Modré kabáty se po návratu z kabin vůbec nemohou dostat do optimálního tempa. Teď z toho pramení vyhození na zakázané uvolnění.
     
    24:43
    Od modré čáry tvrdě pálil Dougie Hamilton. Brankář Columbusu vyráží jeho projektil hokejkou, domácí se posléze osvobozují.
     
    24:31
    Nino Niederreiter nabral rychlost a vystřelil zpoza beka na levém kruhu. Sergej Bobrovskij pokračuje v koncentrovaném výkonu.
     
    23:59
    Sebastian Aho se snažil trefit skákavý puk na branku. Ke smůle Canes nicméně našel jen holenní chránič domácího hráče.
     
    23:34
    Nick Foligno rozehrával o mantinel. Kotouč se dostal až na hráčskou lavici Columbusu, hra je tedy přerušena. Buly proběhne po pravé ruce Bobrovskiho.
     
    22:47
    Druhá perioda zatím ubíhá velice plynule. Více ze hry má Carolina. Brock McGinn ze záporného úhlu posílal touš nezištně před Bobrovskiho, puk ale projel mezi bruslemi spoluhráče.
     
    21:52
    Josh Anderson se dravě prodral až za Mrázkovu klec. Blue Jackets si přihrávali v ofenzivní zóně, bohužel pro ně bez střeleckého vyústění.
     
    21:19
    Cam Atkinson alespoň vytečoval kotouč z obranného pásma Columbusu. Ten je zatím trošku pod tlakem, hosté nastoupili z kabin s chutí.
     
    20:56
    Před Bobrovskim to trošku hořelo. Nino Niederreiter si stáhl puk a střílel zblízka z ostrého úhlu, ruský brankář znovu působil spolehlivě.
     
    20:20
    Jsme zpátky. Jordan Staal se vydal za branku a z otočky přihrával do kladného úhlu. Žádného ze spoluhráčů se mu ale nejít nepodařilo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:05.
     
    Úvodní dvacetiminutovka rozhodně nenudila, ani jeden celek se v důležitém utkání nebojí hrát ofenzivně. Radovali se ale pouze domácí! Adam McQuaid od modré čáry dobře schovanou střelou otevřel skóre, které zanedlouho navýšil od levého hrazení David Savard. Na každé straně byly k vidění další příležitosti, nicméně oba gólmani vytáhli několik velmi dobrých zákroků. K vidění bylo celkem 28 střel!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Columbus 14:14 Carolina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Canes pokračovali v pobytu před domácí brankou. Touš se dostal za kruhy, kde se do něj bez přípravy opřel Lucas Wallmark. Bobrovskij zapisuje další zákrok.
     
    19:20
    Teuvo Teräväinen z levé strany nabízel kotouč do brankoviště. K jeho smůle na to však nejlépe slyšel Sergej Bobrovskij, z akce tedy nic nebylo.
     
    18:51
    Za chvilku se rozeběhne poslední minuta třetiny. Carolina se žene do útoku, určitě by ještě ráda stihla korigovat.
     
    18:18
    David Savard se snažil chytře o zasní mantinel přihrát dojíždějícímu Duboisovi. Ten byl ke své smůle těsně strážen a nemohl nic provést.
     
    17:57
    Hurricanes už hrají v plném počtu, další vyhození se již kvalifikuje jako zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před Mrázkem.
     
    17:38
    Oliver Bjorkstrand si od modré lajny povyjel na vrcholek pravého kruhu. Před brankou operoval Nick Foligno, Mrázek si ale i přes jeho tělo střelu stihl najít.
     
    16:50
    Výlety domácích do ofenzivní zóny zatím žádnou velkou příležitost nepřinesly, Canes se dobře brání a znovu vyhazují.
     
    16:20
    Artěmij Panarin nahodil po hrazení do pásma. Mrázek pomohl spoluhráčům a také jeho zásluhou putuje kotouč rychle do bezpečných vod.
     
    15:58
    Blue Jackets otevřeli první přesilovku okamžitou střelou Duchenea po vhazování, Petr Mrázek si dále rozšiřuje statistiky.
     
    15:53
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Greg McKegg – 2 min., hákování).
     
    14:55
    Neskutečná situace! Josh Anderson inkasoval přihrávku mezi beky. V cestě mu už stál pouze Mrázek, jenž forhendový blafák dobře přečetl. Český gólman se nicméně dostal mimo klec a Adam McQuaid mířil do odkryté pokladnice. Trefil při tom ale jen nohu před bránou stojícího spoluhráče Matta Duchenea!
     
    14:10
    Pierre-Luc Dubois se po nedorazu v rozehrávce Caroliny objevil ve velké šanci mezi kruhy, Petr Mrázek si ovšem dobře povyjel a ránu dokázal vyrazit!
     
    Střely na branku – 9:9.
     
    13:33
    V těchto chvílích není o akci nouze. Domácí znovu zaváhali ve vlastním pásmu. Sebastian Aho měl čas na zpracování a střelu zpoza kruhů. Sergej Bobrovskij znovu kryje!
     
    13:01
    Skóre se vzápětí málem měnilo na druhé straně. Josh Anderson nabral na pravém křídle parádní rychlost, prohnal se přes Fleuryho až na brankoviště a snažil se bekhendem zakončit mezi nohy Mrázka. Ten svůj tým podržel!
     
    12:43
    Micheal Ferland mohl potrestat slabou rozehrávku Adama McQuaida zpoza brány. Touš zastavil na levém kruhu, ránu zápěstím ovšem Sergej Bobrovskij reflexivně vyrazil!
     
    11:58
    Sergej Bobrovskij nenechal napadajícího Jordana Staala probít se k puku. Nyní sledujeme poměrně mnoho nepřesností, Columbus touš rychle odevzdává zpátky.
     
    11:09
    Riley Nash trošku povodil Williamse za Mrázkovou klecí. Boone Jenner se pak snažil přihrát na levý kruh, leč obránce ho dobře přečetl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    Střely na branku – 8:7.
     
    10:41
    Hurricanes prožili zatím svoji nejlepší pasáž v zápase. Soupeře dostali pod solidní tlak! Trevor van Riemsdyk dvakrát střílel od modré, oba pokusy nicméně byly zblokovány. Hosté nakonec nahrnuli touš do brankoviště z levé strany, Sergej Bobrovskij působí spolehlivým dojmem.
     
    10:10
    Petr Mrázek si dobře vyjel z brankoviště a odpálil puk z hostující třetiny. Ve středu pole ho sbírá Zach Werenski, daleko se však nedostal.
     
    09:33
    Petr Mrázek znovu v akci. Nyní to na něj zkoušel z oblasti levého kruhu Ryan Dzingel, jehož svižnou střelu český brankář kontroluje.
     
    08:49
    Artěmij Panarin skvěle zakombinoval se spoluhráčem na malém prostoru. Poté centroval před Mrázka, který měl štěstí, že Pierre-Luc Dubois nebyl puštěn k zakončení.
     
    08:29
    Sebastian Aho předvedl pěkný průnik. Z levého kruhu ho zakončil střelou na Bobrovskiho, který nadvakrát posílá kotouč do bezpečí.
     
    07:47
    Jaccob Slavin nahazoval od modré čáry. Kotouč byl před brankou zblokován, ještě se po něm natahoval Sebastian Aho, nicméně už nic velkého nedokázal.
     
    Střely na branku – 7:6.
     
    07:08
    Lucas Wallmark dobře narušil domácí snahu u mantinelu. Canes tedy mohli přejít vpřed a Greg McKegg z levého křídla vystřelil zápěstím přímo do Bobrovskiho výstroje. Za dvoubrankového vedení Blue Jackets přichází první komerční přestávka.
     
    06:41
    Brett Pesce si vzal puk, přes střední pásmo se dostal až do útočného, načež ještě lehkým pokusem pozdravil Sergeje Bobrovskiho.
    05:54 David SAVARD - 2:0
     
    05:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obránci pálí ostrými, 2:0 pro Modré kabáty! Boone Jenner odvedl dobrou práci na vhazování po pravé ruce Petra Mrázka. Touš totiž čistě získal pro své barvy a zpracoval si jej DAVID SAVARD. Ten si ho chvilku podržel, načež trošku povyjel od levého hrazení a krásnou střelou zápěstím přímo do šibenice nedal českému gólmanovi šanci! Asistence: Boone Jenner.
     
    05:20
    Zach Werenski práskl do puku na modré lajně. Prudká střela se odrazila od těla jednoho z hráčů Caroliny do rohu kluziště.
     
    04:40
    Carolina působí v úvodu střetnutí poněkud zaskočeným dojmem. Petr Mrázek vytáhl zákrok z kategorie povinných, hostům se nedaří dostat přes střed hřiště.
     
    03:54
    Domácí jsou nadále při chuti. Sebastian Aho byl rád, že se k puku dostal alespoň natolik, aby ho mohl bez rozmýšlení vyhodit ven ze své třetiny.
    03:08 Adam MCQUAID - 1:0
     
    03:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sváteční střelec otevírá skóre! Blue Jackets se usadili v útočném pásmu. Z jeho hloubi poté dostal přihrávku na modrou čáru ADAM McQUAID, jehož rychlá střela zápěstím zapadla i díky dobře clonícímu spoluhráči zcela přesně pod břevno Mrázkovy klece! Asistence: Artěmij Panarin, Cam Atkinson.
     
    02:28
    Alexander Wennberg od pravého mantinelu nastřeloval po ledě před branku. K Mrázkovi si sjel Seth Jones, jemuž se povedlo kotouč tečovat, nicméně český brankář byl připraven.
     
    01:54
    Ryan Dzingel přihrál do rohu ofenzivní zóny, kde si puk vzal Josh Anderson. Ten se s ním vydal směrem na kruhy, načež bekhendem připravil Mrázkovi zahřívací zákrok.
     
    01:21
    Hosté uspěli na buly. Trevor van Riemsdyk zbytečně nevymýšlel a poslal touš od modré čáry na branku. Sergej Bobrovskij si ho našel včas.
     
    01:17
    Utkání je premiérově přerušeno, vhazovat se bude po levé ruce ruského brankáře.
     
    00:49
    Sebastian Aho vyvezl puk do střední zóny. Tam už neměl komu přihrát a rozhodl se tedy jednoduše nahodit za Bobrovskiho branku.
     
    00:18
    Jdeme na to! Carolina se hned po vyhraném vhazování vydala vpřed. Domácí jejich úvodní výpad přečkali a obracejí hru na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků již vstupují na ledovou plochu Nationwide Areny. Columbus oblékl tradiční modré dresy, Hurricanes se představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson (A), Dubois, Panarin – J. Anderson, Duchene, Dzingel – Jenner, Riley Nash, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Bjorkstrand.

    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Svečnikov – Martinook, Wallmark, Ferland – B. McGinn, McKegg, Foegele.

    Rozhodčí: Luxmore, Lee.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    CAROLINA HURRICANES

    Canes byli před sezónou tak trošku tipovacím oříškem. Ročník se pro ně navíc nevyvíjel zrovna nejlépe, ovšem na nový rok nabrali naprosto úžasnou formu, jež nemá v novodobé historii tohoto týmu obdoby! Carolina od 1. ledna odehrála přesně 32 zápasů a ze 23 odešla jako vítěz. Nad Columbusem si udržuje dvoubodový odstup, v případě porážky ji ale může hřát fakt, že má ještě utkání k dobru. Právě ona je tak v tlačenici o play-off ve vůbec nejvýhodnější pozici! Do skvostné formy se navíc rozchytal Petr Mrázek, který v posledním střetnutí na ledě Colorada dokonce ani jednou neinkasoval! Bude to tedy zajímavé i pro českého fanouška.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 4. v Metropolitní divizi (7. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 83
    Skóre: 208:191
    Úspěšnost přesilových her: 18,06% (21. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 82,13% (5. v lize)
    Poslední zápas: Colorado – Carolina 0:3
    Průměrná návštěvnost: 14 007.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Sebastian Aho (30+47)
    Nejlepší střelec: Sebastian Aho (30+47)
    Brankářská jednička: Petr Mrázek (90,80%)
    Československá stopa: Petr Mrázek.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Modré kabáty svádějí tuhý boj o postup do play-off, a to zřejmě za pomoci divoké karty. Na dnešního soupeře ztrácejí dva body, na zcela stejné úrovni jsou pak s Montrealem. Takové starosti nicméně v Columbusu zřejmě úplně nečekali. Pokles formy, jehož součástí bylo několik zbytečných proher na domácím ledě, ho ale srazil níže. Naposledy sice přestřílel Bruins 7:4, avšak před tím padl čtyřikrát ze šesti duelů. Životní sezónu zažívá Cam Atkinson, jenž vsítil už 38 branek, čímž si podstatně vylepšuje dosavadní maximum. Z Ottawy navíc přišel Matt Duchene, což je pro ofenzivu další značná vzpruha! Vezme to někdo z nich proti Canes na sebe?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 5. v Metropolitní divizi (8. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 81
    Skóre: 216:208
    Úspěšnost přesilových her: 15,87% (27. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 83,33% (3. v lize)
    Poslední zápas: Columbus – Boston 7:4
    Průměrná návštěvnost: 16 451.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Artěmij Panarin (25+49)
    Nejlepší střelec: Cam Atkinson (38+25)
    Brankářská jednička: Sergej Bobrovskij (90,62%)
    Československá stopa: Lukáš Sedlák.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci na sobotu na programu další zápasy. My se společně zaměříme na souboj dvou rivalů z Metropolitní divize, který bude extrémně důležitý, a možná se nakonec ukáže v závodu o play-off jako klíčový! Rozdají si to Columbus Blue Jackets a Carolina Hurricanes. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. McQuaid (Panarin, Atkinson), 6. D. Savard (Jenner), 58. J. Anderson (S. Jones)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson (A), Dubois, Panarin – J. Anderson, Duchene, Dzingel – Jenner, Riley Nash, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Bjorkstrand.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan, H. Fleury (C) – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen (A), J. Staal, Svečnikov – Martinook, Wallmark, Ferland – B. McGinn, McKegg, Foegele.

    Rozhodčí: Luxmore, Lee

    Diváci: 18 832
    thejrc.org