Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
St. Louis Blues
Sobota 16.03.2019, 18:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Na programu je opět zámořská NHL a s ní další zápasy a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Pittsburgh Penguins a St. Louis Blues.
     
    Pittsburgh Penguins

    Hokejisté dnes domácího Pittsburghu Penguins mají základní část, která se pomalu, ale jistě začíná naplňovat, velmi dobře rozehranou. V tabulce v Západní konferenci se drží na šesté příčce a také na pozici, která zaručuje vyřazovací boje, ve kterých Tučňáci rozhodně chybět nechtějí. Na své konto dosud zapsali devětatřicet výher a dvaatřicet proher. Naposledy se jim dařilo na ledě Buffala, kde zvítězili 5:0 z jejich pohledu a byla to jejich třetí výhra v řadě. A na tu by dnes v domácím prostředí rádi navázali. Pittsburghu budou ještě zřejmě chybět zranění hráči Letang, Määttä, Ruhwedel a Rust. Patrně nenastoupí ani Aston-Reese.

    Nejproduktivnější hráči

    Sidney Crosby – 92 bodů (33+59)
    Phil Kessel – 72 bodů (24+48)
    Jevgenij Malkin – 71 bodů (21+50)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    St. Louis Blues

    Podobně jako domácí tým jsou na tom také hosté ze St. Louis Blues. V Západní konferenci se Bluesmani nacházejí na sedmé pozici a také oni jsou tak na prahu vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají hokejisté St. Louis devětasedmdesát bodů za šestatřicet výher a čtyřiatřicetkrát odešli z ledu jako poražený tým. V posledních třech odehraných utkáních se ale hostům nedařilo. Připsali si tři prohry za sebou, v San Jose získali alespoň jeden bod. A v dnešním duelu proti Tučňákům z Pittsburghu by tuto nepříznivou sérii rádi zastavili. Ovšem, rozhodně je nečeká nic lehkého. Po výhře prahnou i domácí a čeká nás tak zajímavá hokejová bitva. Také hosté mají marodku, hrát by neměli Blais, Edmundson, Gunnarsson, Perron a ani Tarasenko.

    Nejproduktivnější hráči

    Ryan O'Reilly – 67 bodů (26+41)
    Vladimir Tarasenko – 58 bodů (28+30)
    Brayden Schenn – 44 bodů (13+31)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly jednou, bylo to v prosinci loňského roku a dominovali hráči Pittsburghu Penguins, kteří na ledě St. Louis zvítězili vysoko 6:1. Hosté tak mají svému soupeři určitě co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT)

    Jakub Jeřábek (STL)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Blueger – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blandisi.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Dunn, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Del Zotto – Perron, R. O'Reilly, B. Schenn – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Schwartz (A) – Sanford, Barbašev, MacEachern.

    Rozhodčí: Hebert, Meier – Brisebois, Gibbons.
     
    K utkání už je vše připraveno a za malý okamžik budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí jsou u kotouče a okamžitě mají namířeno do útočného pásma. Mohou tak poprvé zahrozit před brankou hostujícího celku.
     
    00:29
    Ovšem hosté získali puk a otočili hru na opačnou stranu. Jejich rozlet však zastavil ofsajd. Hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    00:58
    Parayko střílel od modré čáry, jeho pokus dokázala pokrýt obrana Pittsburghu a domácí hráči tak mohou znovu zamířit do teritoria St. Louis Blues.
     
    01:14
    Bluesmani však opět obrali soupeře o kotouč a vrátili se bleskově před branku Murrayho. Na něho mířila další střela, tu však tečoval jeden z beků domácích do bezpečí, a sice do rohu kluziště.
     
    01:59
    Patric Hörnqvist málem za brankou hostů získal kotouč, poté by s ním mohl zamířit před Binningtona. Ale nestalo se tak a znovu tak jdou do akce hráči St. Louis.
     
    02:50
    Vhazovalo se po levé ruce Murrayho, hosté pak buly vyhráli a hned na brankáře Penguins vyslali nepříjemnou střelu, kterou ale Murray znovu vyráží svou holí mimo ohrožení jeho branky.
     
    03:31
    Thomas jel se spoluhráčem dva na jednoho. Ovšem Robert Thomas svou přihrávku na pravou stranu nezvládl a najíždějící spoluhráč tak nemohl ve slibné akci zakončit.
     
    04:27
    Jake Guentzel střílel z levého kruhu, puk prosvištěl kolem levé tyče Binningtonovy branky a do rychlé akce jdou hosté.
     
    04:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho vedoucí branka. Hosté tak otevírají účet dnešního utkání. Schwartz posunul puk na pravý kruh pro OSKARA SUNDQVISTA, který svou nepříjemnou střelou poslal kotouč za Murrayho záda, když mu touš prošel mezi jeho betony – 0:1. Asistence: Jaden Schwartz a Colton Parayko.
    04:56 Oskar SUNDQVIST - 0:1
     
    05:37
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., sekání).
     
    05:46
    Domácí tak mají v přesilové hře šanci srovnat nepříznivý stav. V útočném pásmu hned vyslal střelu Sidney Crosby, ale proti němu zakročil Binnington.
     
    06:45
    Hosté se nyní dokázali osvobodit a poslali puk až před domácí klec. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    07:28
    Jordan Binnington byl opět pod palbou střel, ale dalšími zákroky dokázal svůj tým podržet. Následně pak se hosté opět osvobozují a vyhazují puk před Murrayho.
     
    07:37
    Hosté se ubránili a jsou už v plném počtu.
     
    07:43
    Po dalším zákroku brankáře St. Louis je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce. To ale až po komerční přestávce, která právě následuje.
     
    07:52
    Po levém křídle unikal do útočného pásma Patrick Maroon, ale následně pak se k přihrávce na opačnou stranu nedostal. Akce hostů tak velmi rychle končí.
     
    08:08
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Tyler Bozak – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:08
    Další faul hostů a domácí mají znovu možnost v přesilové hře smazat své jednobrankové manko.
     
    08:21
    Velká skrumáž před hostující klecí, nikdo z domácích však nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. Navíc na ledě leží Jevgenij Malkin, zřejmě po nějakém střetu s protihráčem. Už za pomoci lékaře odjíždí po svých na střídačku.
     
    08:28
    A hala nyní bouřila, na kostce diváci viděli opakovaný záběr a domnívají se, že šlo o tvrdý zákrok Bortuzza. Nicméně sudí nevylučují a pokračuje klasická přesilová hra domácích.
     
    09:20
    Další závar před brankou St. Louis. Tučňáci se snažili o srovnání stavu, ale další jejich střelu pokryl pohotově Jordan Binnington. Hra je následně pak přerušena.
     
    09:43
    Hosté získali puk v obranném pásmu a okamžitě ho vyhazují až před branku soupeře. Znovu tak šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    10:08
    St. Louis ubránilo druhou přesilovou hru a už je v plném počtu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:26
    Jsme za polovinou první části hry a stále hosté mají jednobrankový náskok. Nyní se do útočného pásma natlačili Tučňáci, jejich snaha před Binningtonem ale byla znovu marná.
     
    10:58
    Nyní si velmi důležitý zákrok připsal Matt Murray, po dělovce z levé strany zaduněly jeho betony a brankář Pittsburghu pak ukryl kotouč u sebe. Hra je přerušena.
     
    10:58
    Následuje další komerční přestávka.
     
    11:02
    A další Murrayho zákrok. Střela od modré čáry putovala až před jeho branku, puk mířil k brankové čáře a Murray ho špičkou brusle vykopl do bezpečí!
     
    11:47
    Hosté jsou nyní jako utržení ze řetězu a znovu se rychle dostali do útočného pásma. Snaží se své vedení pojistit, ale obrana Pittsburghu jim v tom zabránila a pomohla tak svému brankáři.
     
    12:42
    Už jsou u kotouče opět černožlutí a míří před Binningtona. Ten tak musí být na pozoru, domácí totiž rozhodně zkusí jeho branku ohrozit.
     
    13:09
    A tak se také stalo. Z pravé strany vyslal nepříjemnou střelu Teddy Blueger a Binnington musel jít do zákroku. Po něm hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    13:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hned poté se k puku dostali hosté a zamířili do útočného pásma. Tam Ryan O'Reilly poslal puk do mezikruží, kde byl připraven VINCE DUNN a odtud pak prostřelil Matta Murrayho – 0:2. Asistence: Ryan O'Reilly a David Perron.
    13:34 Vince DUNN - 0:2
     
    14:57
    Domácí tak musejí dohánět už dvoubrankové manko a hned po vhazování ve středním pásmu šli do útoku, kde však branku soupeře neohrozili.
     
    15:27
    Místo toho na druhé straně střílel znovu Vince Dunn, tentokráte však Murraho nepřekonal. Nicméně hosté stále obléhají jeho branku.
     
    16:08
    Dalším hostujícím hráčem, který vyslal střelu na domácí branku, byl Bozak, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    16:53
    Zachary Sanford se zjevil v prostoru mezi kruhy, ale přihrávku nedostal. Domácí se pak dostali ke kotouči a vyvážejí ho do útočného pásma. Pokusí se o kontaktní branku.
     
    17:40
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    18:00
    Další neúspěšný útok Pittsburghu a hosté mířili do rychlého protiútoku. Ovšem obrana Penguins dostala puk na svou stranu a hned otáčí hru.
     
    18:32
    Kessel našel přihrávkou na levé straně Jevgenije Malkina, který z první Binningtona nepřekonal. Domácí však stále pokračují v obléhání jeho branky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Puk je ve středním pásmu, kde o něj bojují oba celky. Posléze se to povedlo hostům a ti už jsou zase natlačení před Murrayho brankou, už to ale asi nestihnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní měli domácí několik výrazných šancí, ty však nepřetavili v branku. Hosté se dostali do vedení zásluhou Oscara Sundqvista, jenž tak otevřel skóre zápasu. Domácí se snažili o vyrovnání, to ale nepřišlo a na druhé straně pak ve čtrnácté minutě navýšil náskok hostů Vince Dunn, který stanovil konečný stav prvního dějství. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 19:05.
     
    Střely na branku: 13 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hosté hned v úvodu druhé třetiny vyslali další střelu na branku Pittsburghu a Murray musel hru přerušit. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    20:38
    Hned na to se do útoku vydali Tučňáci, kteří poté operovali před Binningtonovou brankou, ale znovu to bylo neúspěšné.
     
    20:58
    Sidney Crosby dostal na pravou stranu nabito od Jevgenije Malkina, ale jeho táhlá střela končí pouze vedle Binningtonovy klece.
     
    21:21
    Pořádnou ránu vyslal Phil Kessel z prostoru mezi kruhy a opět se zaskvěl Jordan Binnington, jenž jeho dělovku zastavil betonem a následně znovu přerušil hru.
     
    21:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hned na to se do akce vydali opět hosté a ti z toho dávají už třetí branku v utkání. Výborně to udělal Tomas, který objel branku soupeře a zakončil, hůl poté nastavil PATRICK MAROON a usměrnil puk do sítě – 0:3. Asistence: Robert Thomas a Tyler Bozak.
    21:31 Patrick MAROON - 0:3
     
    22:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No a o chvilku později si podobně počínal také Maroon, ten také objel domácí branku a zpoza ní poté našel v prostoru mezi kruhy volného JAYE BOUWMEESTERA, který se před Murraym nemýlil a vyhnal ho tak z branky – 0:4. Asistence: Patrick Maroon a Zach Sanford.
    22:41 Jay BOUWMEESTER - 0:4
     
    22:41
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Casey DeSmith.
     
    23:48
    To je pro domácí pořádná rána, rázem prohrávají už rozdílem čtyř branek a takový náskok se jim bude jen těžko dohánět. Ale rozhodně se o to pokusí.
     
    24:41
    Parayko přišel o kotouč a do akce se vydali domácí hráči, jenže Crosby před Binningtonem svou střelu poslal jen mimo tři tyče.
     
    25:23
    Malkin posílal puk na spoluhráče, jenže ten zachytil jeden z hostů a okamžitě otočil hru na opačnou stranu. Před DeSmithem tak operují opět hráči St. Louis.
     
    26:02
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    26:04
    Hosté opět aktivně napadli před brankou Pittsburghu, z pravé strany střílel Mackenzie MacEachern, ale DeSmith jeho pokus srazil holí do bezpečí.
     
    26:48
    No a znovu se zaskvěl Casey DeSmith, jehož ohrozil další hostující hráč a svým zákrokem tým podržel. Domácí se okamžitě přesouvají před branku hostů.
     
    27:21
    Tučňáci nyní zahrozili před brankou hostů, ale jejich počínání bylo nepřesné a hosté tak dostali puk znovu daleko od své branky.
     
    27:38
    Do akce musel hned jít znovu Casey DeSmith, jenž lapil další střelu soupeře. Není se zaskvěl proti Davidu Perronovi, který lehkou tečí posílal puk k jeho brance.
     
    27:54
    Parayko poslal puk Bouwmeesterovi, jeho následná střela ale skončila pouze na obraně domácího celku. Tučňáci tak otáčejí hru a směřují před hostující klec.
     
    28:32
    Ovšem hosté napadali rozehrávku už ve středním pásmu a dostali se do další akce. Hned na to pak domácí puk vypíchli a do samostatného úniku se hnal Sidney Crosby, který poté střelou ohrozil Binningtona, který pohotově zakročil svojí lapačkou!
     
    29:35
    Hosté ze St. Louis tak stále drží čtyřbrankový náskok a také jejich brankář své čisté konto.
     
    29:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní už to ale neplatí a také hostující brankář bude bez nuly na svém kontě. Postaral se o to český útočník DOMINIK SIMON, jenž ve zmatku před brankou St. Louis našel puk a z pravého kruhu ho pak poslal za záda hostujícího brankáře – 1:4. Bez asistence.
    29:53 Dominik SIMON - 1:4
     
    31:43
    Domácí tato branka nakopla a hned se dostali zase před hostující klec. Poté střílel Jevgenij Malkin, kotouč za Binningtonova záda však neposlal.
     
    32:35
    Hosté čelili dalšímu tlaku ze strany Pittsburghu a Binnington musel opět zasahovat.
     
    33:02
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:11
    Od modré čáry střílel Brian Dumoulin, jeho pokus ale srazila obrana St. Louis za branku. Hned na to jdou pak hosté do další útočné akce.
     
    34:11
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    34:11
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Vince Dunn – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:14
    Domácí rozehrávají svou přesilovou hru a usadili se v pásmu hostů. Kessel střílel z levého kruhu a jeho pokus pak zamířil mimo tři tyče.
     
    34:51
    Bluesmani získali puk v obranném pásmu a poslali ho až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    35:14
    A další vyhození puku před Caseye DeSmithe a domácí musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    35:52
    Tučňáci měli před Binningtonem další velký tlak, hosté ho ale ustáli. Nepovedlo se jim puk vyhodit do bezpečí, a tak čelí dalším střelám domácích.
     
    36:11
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    36:51
    Dominik Simon se proháčkoval mezi dvěma obránci hostů, ale před Binningtonem se do zakončení nakonec nedostal. Hosté poté vyvážejí kotouč mimo.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., sekání).
     
    37:22
    St. Louis si zahraje vůbec první přesilovou hru v utkání, když je vyloučen za sekání Dominik Simon.
     
    37:53
    Po střele Pietrangela získali puk domácí hráči a hned ho vyhodili až před branku hostů. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    38:37
    A znovu se Tučňáci dostali na kotouč, který záhy letí před branku Binningtona. Hosté tak svou akci zakládají od svého brankáře.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Pittsburgh je už v plném počtu.
     
    39:55
    Domácí se ještě natlačili před brankou soupeře, už ale nestihli zakončit. Také prostřední část se blíží ke svému úplnému konci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. Hosté se v ní dalšími dvěma góly dostali do čtyřbrankového náskoku. Ovšem domácí dokázali snížit a připravili Binningtona o jeho čisté konto. Postaral se o to český útočník Dominik Simon, jenž je tak zatím jediným střelcem Tučňáků. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně ve 20:00.
     
    Střely na branku: 23 – 20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:34
    Tučňáci se natlačili před branku hostů, ale jejich snaha o korekci skóre hned na začátku třetího dějství, byla marná.
     
    41:01
    Na druhé straně chtěl tečovat střelu Schwartze Sundqvist, ale neuspěl.
     
    41:28
    A na druhé straně jel do samostatného úniku Phil Kessel, jeho střela ale končí pouze na zadním mantinelu. Domácí tak měli velkou šanci, která končí dalším neúspěchem!
     
    42:20
    Další velmi dobrý zákrok Binningtona, který se zaskvěl proti další domácí střele, kterou vyslal Sidney Crosby.
     
    44:06
    Dominik Simon se hnal před branku soupeře, ale svůj pokus poslal jen vedle branky Binningtona.
     
    44:30
    Robert Thomas si připravoval puk ke střele na pravém kruhu, ale dobře mu clonil obránce domácích, který ho nakonec nepustil do žádného zakončení.
     
    45:20
    Další snaha domácích, ti se opět dostali ke střele, z levé strany pálil Wilson, ale brankář hostů opět ukázal svůj um a velkou šanci Tučňáků zneškodnil.
     
    45:55
    Hosté opět podrželi puk co nejdále od své branky a pokusili se zaútočit. Ovšem znovu byla proti obrana Pittsburghu, která puk poslala do bezpečí.
     
    47:08
    Thomas našel přihrávkou na modré čáře Bouwmeestera, ten napřáhl k tvrdé ráně a jeho pokus končí jen těsně vedle tyče hostujícího brankáře.
     
    47:38
    Joseph Blandisi střílel z levé strany a nebyl to vůbec špatný pokus. Ovšem Binnington dokázal vytáhnout další pohotový zákrok a jeho střelu zneškodnil. Hra je přerušena.
     
    47:38
    A následuje další komerční přestávka.
     
    48:01
    Dominik Simon se dostal do blízkosti hostující branky, jeho následná střela však skončila na pozorné obraně St. Louis.
     
    48:47
    Po nepřesné střele hostů spěchali směrem k jejich brance domácí hráči, ale také oni si moc dobře nepočínali. Zatím se tak neúspěšně snaží o další korekci skóre.
     
    50:09
    Následuje další komerční přestávka.
     
    50:09
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Ivan Barbašev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:25
    Crosby si na pravé straně hledal prostor ke střele, ale znovu byl nachytán obranou soupeře. Hosté se zatím dobře brání ve svém oslabení.
     
    50:48
    A nyní už na Binningtona šla nebezpečná střela, kterou však brankář hostů dokázal dostat pod kontrolu a následně pak raději přerušil hru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:00
    Hosté se osvobozují a posílají puk až před branku domácího celku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    51:15
    Crosby těsně u levé tyče Binningtona zakončoval, puk šel jen k zadnímu mantinelu. A hosté se pak dokázali opět osvobodit.
     
    52:09
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    52:16
    Po dalším zákroku hostujícího brankáře je hra přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    53:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Phil Kessel – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:44
    Ryan O'Reilly se pokusil překonat domácího brankáře, který však vytasil další zákrok a svůj tým podržel. Následně pak nechal hru zastavit.
     
    53:57
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají svou přesilovou hru a jdou zpět do čtyřbrankového náskoku. Parayko našel přihrávkou na levém kruhu volného VINCEHO DUNNA, který poté prostřelil DeSmithe. Dává tak svou druhou branku v utkání – 1:5. Asistence: Colton Parayko a Robert Thomas.
    53:57 Vince DUNN - 1:5
     
    54:57
    Následuje další komerční přestávka.
     
    55:30
    Znovu si hosté před brankou domácích vytvořili tlak, ale ten do zdárného konce nedotáhli. Mrzet je to však nemusí, neboť i tak mají dostatečný náskok.
     
    56:17
    Za brankou hostů svedli souboj o kotouč oba soupeři, nakonec ho do své moci získali domácí a zatlačili hosty před jejich brankou. Následně pak si zákrok připsal Binnington.
     
    57:24
    Hosté ještě zkoušeli své štěstí před domácí klecí, DeSmith však dokázal včas zasáhnout a poslal puk svým spoluhráčům. Ti ještě míří do akce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Od vlastní branky ještě zakládají akci hráči Pittsburghu, hosté však dobře pokrývají už prostor ve středním pásmu.
     
    59:49
    Barbašev zachytil pokus domácích a dostal kotouč do středního pásma. Hosté tak mají puk pod kontrolou a rozhodně se už nikam hnát nebudou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ještě ve třetí třetině přidali jednu branku z přesilové hry a stanovili tak konečný stav zápasu. Berou tak dva body důležité v boji o play-off. Domácí naopak odejdou s prázdnou. Ač se snažili, na srovnání stavu skóre to nestačilo.
     
    Střely na branku: 41 – 26
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 641 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:44
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jordan Binnington (STL) 40 zák., 1 gól, 97,6%
    2. Vince Dunn (STL) 2+0
    3. Patrick Maroon (STL) 1+1
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:47:35)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 30. Simon – 5. Sundqvist (Schwartz, Parayko), 14. Dunn (R. O'Reilly, Perron), 22. Maroon (Thomas, Bozak), 23. Bouwmeester (Maroon, Sanford), 54. Dunn (Parayko, Thomas)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (23. DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Blueger – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blandisi.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Dunn, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Del Zotto – Perron, R. O'Reilly, B. Schenn – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Schwartz (A) – Sanford, Barbašev, MacEachern.

    Rozhodčí: Hebert, Meier – Brisebois, Gibbons

    Diváci: 18 641
    bahis siteleri