Jihlava – Havlíčkův Brod 4:3 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 1:3 (kon.) | Plzeň – Vsetín 3:2 (4:1 po s.n.)
Žďár n/S – Přerov 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Liberec 2:4 (kon.)
Třinec – Slavia 6:2 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 5:2 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Zlín – Salzburg 6:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 16.03.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • O udržení
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré dopoledne z chladné Jihlavy! Zhruba za 105 minut začne poslední zápas juniorů v letošní sezoně. V boji o udržení, kdy už je dlouho jasné, kdo se udrží a kdo ne, se utkají regionální rivalové. Jak Dukla, tak Havlíčkův Brod se budou určitě chtít rozloučit se sezonou vítězně. Havlíčkův Brod je jasným sestupujícím, Dukla se naopak udržela. Kdo získá poslední body v soutěži? To se dozvíme přesně od 12:00, příjemnou zábavu!
     
    BK HAVLÍČKŮV BROD
    ve skupině o udržení: 3. místo, 56 bodů, skóre 128:200, bilance 10-4-1-1-31
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    ve skupině o udržení: 1. místo, 75 bodů, skóre 141:172, bilance 14-4-0-3-26
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Chaloupek) – Rašín, Vála (A), Mareš (C), Smolko, Kratochvíl, Piskač – Vala, Juda (A), Chlubna – Brož, Krajíček, Kardoš – Doležal, Zadražil, Barák

    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Nedvěd) – Dvořák, Dudycha, Najman, Horák, Kerber, Škareda, Kudrna – Tecl, Cachnín, Holenda – Kulhánek, Vaňous, Petržilka – Pártl, Vacík, Fiala – Vyvial, Pokorný

    Rozhodčí: Čech – Nechvátal, Kotrba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly vyznělo lépe pro hostující tým, který tak zahajuje poslední utkání této sezony pro oba soupeře!
     
    00:18
    Chlubna aktivně napadal rozehrávku a přirazil na mantinel hostujícího Dvořáka. Ten se ale z toho vymanil a přesunul hru na druhou stranu.
     
    00:57
    Smolko dostal nahrávku na modrou a střílel, jeho pokus byl ale zastaven na vrcholku levého kruhu dvojicí obránců.
     
    01:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Brzké vedení Havlíčkova Brodu v zápase! Brod vyvinul o něco větší tlak v útočném pásmu, Horák od modré posunul puk na TOMÁŠE KULHÁNKA, který trochu překvapil Krejčího a úspěšně zasunul puk do sítě – 0:1! Asistence: Viktor Horák, Jakub Petržilka.
     
    02:23
    Výborný zákrok hostujícího Folvarského! Jednoduché přihrávky mezi Valou a Judou vzešly ve volného Judu před brankou, jenže Folvarský levým betonem zasáhl proti kotouči!
     
    03:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kudrna – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    03:41
    Dukla má první přesilovku, v ní se ale zatím nedaří udržet pásmo a vytvořit si větší sílu na hostující branku. Naopak Rebel podniká pěkné útočné výlety. Sice nemají šanci na úspěch, ale na šetření času je to dobré.
     
    04:14
    Chlubna nyní inkasoval v rohu kluziště tvrdou sekeru na ruku. Sudí Čech byl ale otočen k souboji zády a nic neviděl. Něco málo dostane z tribun, trestat se však nebude a hraje se dále.
     
    04:26
    Ofsajdové postavení Piskače na modré přerušuje útočné snažení Dukly.
     
    04:48
    Brodští opět vyhazují, tentokrát se to povedlo Horákovi. A prakticky hned záhy přišla další úleva. Tato přesilovka se domácím vůbec nedaří.
     
    05:24
    Petržilka se v souboji natlačil před Smolka a chtěl pokračovat dále, stabilita byla ale proti a poslala jej na zem. Využil toho Krajíček na rychlý postup vpřed, ale Folvarský chytil.
     
    06:25
    Vala na levé tyči zkusil Folvarského překvapit, ten se ale nedal a přerušil včas hru.
     
    06:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jaký si to uděláš, takový to máš! A MIROSLAV JUDA s Tomášem Chlubnou si to udělali parádně, odměnou je jim gól. Oba totiž jeli do přečíslení 2 na 1 a vypadalo to, že poslední slovo bude mít Chlubna, co se zakončení týče. Avšak Chlubna pustil puk ještě těsně před Folvarským na Judu, který zametl do prázdné – 1:1! Asistence: Tomáš Chlubna
     
    08:15
    Najman od domácí střídačky napálil jenom protější roh kluziště, čímž nevyřešil pro hosty vůbec nic. Jenže si nepomohli ani domácí, neboť vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    08:46
    Vaňous si z rohu vybruslil a zamířil na bližší tyč, trefil však jenom boční síť. Hosté pak ještě měli šanci v závaru před brankou, který byl ale vyřešen rychle, neboť se hra úplně otočila směrem k Folvarskému.
     
    10:01
    Vacík odstavil Piskače u mantinelu, zatímco hlavní sudí domlouvá Dvořákovi, aby si dal dres přes kalhoty. Jinak to jsou totiž dvě minuty...
     
    10:39
    Juda si popíchl puk před obránce, ale nedokázal si již kotouč dojet. Pěkný hit pak předvedl při návratu Smolko, když poslal na zem Petržilku.
     
    11:45
    Na ledě se začínají objevovat postupně různé části výstroje. Rukavice, hůl, nějaký chránič. Aby tam ještě nepřibyly zuby...
     
    12:20
    Dobrý zákrok předvedl Krejčí proti Kerberově rychlé střele z mezikruží. Pravý beton vyletěl včas a zachránil Duklu od nepříjemné situace.
     
    13:27
    Dvořák si už myslel, že může slavit gól! Propad domácí obrany totiž vzešel v přečíslení Rebelu 3 na 1, které Dvořák sám rozjel a i sám zakončil. V tutové šanci ale trefil pouze Krejčího lapačku!
     
    14:15
    Nehraje se rozhodně v klidu. Oba týmy hrají hodně bojovně, s množstvím tvrdých osobních soubojů. Navrch má nyní o něco Dukla, ale otáčí se to každou chvilkou.
     
    15:22
    Kratochvíl v brejku pustil za sebe na Zadražila, který na pravém kruhu měl hodně prostoru ke střele, z jízdy ale zamířil těsně nad břevno.
     
    16:12
    Cachnín se toho nebál a prošel přes celé kluziště zpoza branky až před tu domácí. Proti sobě měl ale pak už dva obránce, což bylo příliš a o puk přišel.
     
    17:24
    Kardoš obral o puk svého soupeře, jenže se následně dostal ze střeleckého úhlu a přebruslil až za branku. Rebel otočil hru a chvíli tlačil domácí do hluboké ofenzivy, ti jsou asi z nejhoršího venku.
     
    18:59
    Chlubna hledal před brankou najíždějícího Piskače, ten měl ale chvíli zpoždění, což neměl jeho strážce a z nadějné akce sešlo.
     
    19:43
    Třetina se dohrává převážně v útočném pásmu hostí, gól ale již určitě neuvidíme.
     
    19:59
    Viděli jsme ale krásný hit, který předvedl Barák za hostující brankou na Horáka zhruba současně se sirénou. Zejména Horák byl v odvetě akčnější, ale rozhodčí ho ihned uklidnil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám nabídla oboustranně poměrně hezký hokej, s množstvím osobních soubojů a je to trochu bitva o každý puk. Možná i trochu s podivem, že se vylučovalo pouze jednou. Obě branky padly v úvodní části zápasu, nejprve se ve druhé minutě prosadil hostující Tomáš Kulhánek, za Duklu po pěkné souhře odpověděl Miroslav Juda. Za 12 minut se vracíme, zůstaňte s námi!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Ihned po buly měla Dukla ohromnou šanci! Vala získal kotouč a přešel do útočného pásma. Kousek za modrou čárou vystřelil a orazítkoval levou tyč!
     
    20:40
    Po této akci se Brod přesunul před Krejčího, kde se snažil dělat nějaký nepořádek, ale to se mu nepovedlo. Naopak šla Jihlava dopředu, konkrétně Tomáš Chlubna, proti dvěma obráncům ale neměl šanci.
     
    22:13
    Mareš bude mít dvanáctiminutovou stopku. U mantinelu si vyšlápl na Vacíka, kterého trochu přizdil do mantinelu. Hlavní sudí ho vylučuje na 2+10 minut, klasifikace je vražení na hrazení.
     
    22:45
    Brod má k dispozici první přesilovku a domácí obrana se pořádně zapotila! U brankoviště se výborně vymotal Dvořák a dorážel puk přes Krejčího, co to šlo. Domácí gólman si ale puk před brankovou čárou podržel!
     
    23:34
    Chlubna vytáhl hru z obranného pásma Dukly dopředu a našetřil tak cenný čas pro domácí tým.
     
    24:15
    Dukla hraje v plném počtu, Mareš stráví ještě deset minut na trestné.
     
    24:55
    Kardoš protečoval puk tak šikovně, že se o zakázané uvolnění nejedná. Hosté toho ale naopak využili a Kerber od modré střílel, leč přímo na střed branky, kde byl připraven Krejčí.
     
    25:51
    Krejčího branku to již přestalo v souboji bavit, a proto opustila své stálé postavení. Po přerušení a deportace branky zpět do postavení se může hrát dále.
     
    26:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebel opět odskakuje do jednobrankového náskoku! Kulhánek u levého mantinelu zvládl souboj s obráncem Dukly a jemně píchl puk na najíždějícího JAKUBA PETRŽILKU. Ten překonal v rychlosti obránce, najel si přímo před Krejčího a mezi betony ho jednoduše prostřelil – 1:2! Asistence: Tomáš Kulhánek.
     
    27:21
    Doležal pustil puk na Piskače velice slabě a domácí se museli vracet zpět, proti pokusu Holendy se ale dobře vystavil Krejčí zákrokem. Následně se pak Piskač dostal do konfliktu s Dvořákem, oba hráči se ale rozešli smírem.
     
    27:57
    Doležal mohl napravit své zaváhání zpředchvíle, když na něj vyjel puk mezi kruhy. Jenže domácí #14 trestuhodně poslala puk vedle levé tyče!
     
    29:10
    Menší zmatky u hostující branky zachraňuje Folvarský přikrytím puku a přerušením hry.
     
    29:19
    Petržilka nabral ohromnou rychlost na levém křídle a dostal se až před posledního obránce, který na něm ještě navíc ztratil hůl. Petržilka pak zkoušel střílet do Krejčího protipohybu, jenže levý beton domácího gólmana byl proti!
     
    30:26
    Na Baráka směřovala přihrávka ve středním pásmu, Barák však jel střídat a vůbec o přihrávce nevěděl. Díky tomu se dostali hosté na chvíli před Krejčího, paradoxně jim to ale uškodilo a elitní útočná formace Dukly jela dopředu v raketovém tempu, ale bez šance.
     
    32:34
    Momentálně se hraje dost nepřesně z obou stran. Ubylo i osobních soubojů a hokej je to takový nijaký. Je to jako nealko pivo. Sice je to pivo, ale není v tom alkohol.
     
    33:31
    Smolko vytáhl hru zpět před Krejčího a rozehrává do šíře. Jeho parťák z obrany, Jiří Kratochvíl pak dlouhým pasem hledal kohokoliv před brankou, ale pohořel.
     
    34:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přes to všechno se ale Dukla dostává zase do hry druhým gólem! Kratochvíl využil chyby hostujících hráčů a přihrávkou poslal po pravém křídle dopředu JAKUBA KRAJÍČKA. Ten měl volné pole a sjel si před Folvarského, kterého překonal střelou nad beton – 2:2! Asistence: Jiří Kratochvíl.
     
    34:50
    Na hostující střídačce jeden tvrdší souboj rozdýchává Marek Tecl, Dudycha zase rozdýchává svoji střelu od modré, která mu nesedla a Krejčí si připisuje snadný zákrok.
     
    35:43
    Smolko mohl z ostrého úhlu vrátit puk před branku na najíždějícího Mareše, jenže se neinspiroval jediným gólem Dukly ve včerejším semifinále, volil tedy střelu na bližší tyč, kterou si ale Folvarský pohlídal.
     
    36:56
    Dudycha si pokryl puk před dojíždějícím obráncem a rozehrál dále. Jenže Rebel se dostal pouze do středního pásma, pak se musel opět bránit.
     
    37:33
    Cachnín musel hasit chybu seknutím Chlubny, který se už chystal k zakončení na Folvarského. Trestné střílení to není, sekání ano.
     
    38:08
    Tohle byla skvělá akce Vály, který mohl otočit vývoj utkání! Vytáhl si totiž Folvarského mimo brankoviště a okolo jeho betonu pustil puk za jeho záda. Dudycha ale heroicky skočil do brankoviště a puk z nebezpečí brankoviště odpravil!
     
    39:27
    Tato početní výhoda byla sehrána poměrně dobře na obě strany. Jenže gól to nepřineslo ani jednomu týmu a je jasné, že i po druhé třetině bude stav vyrovnaný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Opět byl Brod o krok napřed, opět Jihlava dotáhla. Kvalita hry už není taková, nicméně v 27. minutě vrátil Brodu vedení po individuální akci Jakub Petržilka. Jihlavě se povedlo srovnat stav utkání až v 35. minutě, kdy se ze samostatného nájezdu prosadil Jakub Krajíček. Třetí třetina tak slibuje napínavou podívanou, začne zhruba za 12 minut!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Zatímco se na tribunách začíná pomalu rozdělávat kabeláž na dnešní večerní televizní přenos a mládež Dukly se rozcvičuje, na ledě buly vyhrála Dukla a útočí.
     
    40:53
    Vaňous získal kotouč, popojel si více na pravý kruh a tvrdou střelou prozkoušel Krejčího. Ten ale nedopustil žádné překvapení.
     
    41:33
    Krásná bitka! Po odpískání se do sebe pustil v rámci férového souboje právě Vaňous s Kardošem, neboť se Kardošovi nelíbílo, jak hostující hráč dorážel na domácího gólmana. Nakonec byl v tomto ohledu úspěšnější hostující hráč!
     
    41:33
    Sudí Čech ale neměl pro jejich boxerský souboj pochopení a oběma udělil 5+20 minut za bitku. Za Duklu odsedí trest Kratochvíl, za Brod pak Pokorný. Hraje se 5 na 5.
     
    42:44
    Juda špatně nahrál za sebe a Fiala zkusil individuálně přejít přes obránce, jenže narazil a zase se musel vracet hned zpět.
     
    43:22
    Holenda s Teclem si vyměnili puk těsně před brankou, Tecl měl v úmyslu z úhlu dorážet, jenže Krejčí celou situaci přečetl bez komplikací.
     
    44:26
    Rašín po delší době obstaral nějakou střelu na Folvarského a donutil hostujícího gólmana zasáhnout proti kotouči.
     
    45:29
    Folvarský nyní nepředvedl nejjistější zákrok po střele Vály od modré, naštěstí pro hosty z toho nic zásadního nebylo a po úpravě výstroje se může v klidu pokračovat po levici hostujícího gólmana.
     
    46:34
    Barák si nepřišel na Holendu, který bleskově obrací hru. Ale teď se hraje hodně ve středním pásmu, ani jeden tým se nemůže dostat k pořádné střele či šanci.
     
    47:21
    Petržilka to vzal nyní na sebe, pálil z větší dálky, jeho polovysokou střelu ale Krejčí včas chytil a přerušil hru.
     
    47:48
    Juda dostal nyní parádní přihrávku od Chlubny do volného prostoru a byl proti Folvarskému sám, hostující gólman ale výtečně zasáhl holí a Juda ani díky tomu nezakončil!
     
    48:55
    Zakázané uvolnění Brodu se změnilo na vhazování ve středním pásmu, sudí Čech totiž odpískal chybu čárového.
     
    49:37
    Vála rozjel přečíslení 3 na 2 a dal možnost na zakončení Brožovi, který si z osy hřiště vyjel až na pravý kruh a vystřelil, Folvarský ale bez potíží ubránil.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tecl – 2 min., sekání).
     
    50:30
    Brod je po maximálně dvě minuty v oslabení a Jihlava se může využitím této přesilovky dostat do kýženého vedení.
     
    51:06
    Z rohu přišla nahrávka před kasu, kde ale nebyl nikdo z hráčů, a proto se musela celá kombinace rozjet znova. Než se ale rozjela, tak byl puk na druhé straně hřiště.
     
    51:50
    Kotouč mezi střídačkami znamená přerušenou hru.
     
    52:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je svým způsobem dost šťastný gól, ale také hodně překombinovaný! Na hostující straně Fiala obral o puk Mareše, jenže domácí získali puk zpět a jeli situaci 3 na 2. Brož nahrál na Chlubnu, přihrávka to ale nebyla moc slavná a domácí #10 si musela puk upravovat. Z celé situace tak vymizel prvek rychlosti, přesto Chlubna na druhé straně našel MATĚJE VÁLU, jehož střelu si Folvarský srazil do kasy betonem – 3:2! Asistence: Tomáš Chlubna, Vítězslav Brož.
     
    53:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pro Brod je situace špatná. Jihlava se totiž dostává do dvougólového náskoku a tento gól je na popis o hodně jednodušší. Piskač totiž dostal na modré puk a vystřelil, jeho pokus tečoval do protipohybu MIROSLAV JUDA a Folvarský nemohl již nic dělat – 4:2! Asistence: Daniel Piskač.
     
    54:36
    Na hostující straně to zkusil táhnout sám Pokorný, dokonce se na levém kruhu dostal i ke střele, jenže ta byla o hodně slabší než bývá zvykem. Krejčí jenom puk kontroloval.
     
    56:09
    Úmyslný ofsajd přerušuje závěrečnou snahu Brodu vrátit se do utkání. Hra se stěhuje až před Folvarského.
     
    56:37
    Petržilka to ale nebalí! Tentokrát se sám dostal před obránce a natlačil se ke Krejčímu, nedokázal ale v rychlosti zakončit.
     
    57:04
    V závěru přišel prostor opět na vyšší tresty. Chlubna se dostal do kontroverze s Najmanem. Po odpískání a relativnímu uklidnění situace si Najman ještě něco dovolil, ten je trestán 5+20 minutami, Chlubna má 2+2 minuty. Větší trest na straně Brodu odsedí Vyvial.
     
    58:06
    A další souboj, tentokrát schytal tvrdý hit Kerber a míří přímo do kabin. Asi bude ještě veselo v posledních minutách na ledě.
     
    58:23
    Bude se hrát až do konce zápasu 4 na 3. Dalším trestaným je Juda za sekání.
     
    58:40
    Mareš uplatnil své zkušenosti a po uvolnění nahrál na Válu vepředu, který ale měl hůl na druhé ruce, a proto nemohl puk zpracovat.
     
    59:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Pozor, to bude ještě drama! 11 sekund před koncem se totiž Rebel dostává na dostřel jedné branky! Využitá přesilovka 4 na 3 měla jasný vzorec. Smolko upadl ve středním pásmu, čehož využil Dudycha, předal kotouč na RICHARDA CACHNÍNA, který ještě dramatizuje celé utkání – 4:3! Asistence: Štěpán Dudycha.
     
    Konec zápasu.
     
    Více již toho Havlíčkův Brod ale nestihl. Zápas se rozhodl až ve třetí třetině, respektive díky dvěma slepeným gólům Dukly. V čase 52:31 se prosadil se štěstím Matěj Vála, v čase 53:23 pak Miroslav Juda. Závěr zápasu se poměrně vyhrotil, sami hráči to ale přešli při podání rukou s úsměvem. Brod ale ještě nebalil hokejovou výstroj, 11 sekund před koncem se během přesilovky 4 na 3 prosadil Richard Cachnín. Více se ale již nestalo, a tak bere z posledního zápasu sezony Dukla výhru 4:3!

    Dámy a pánové, z dnešního přenosu je to vše. Za nějaké čtyři hodiny se budu těšit napočtenou u onlajnu z druhého semifinále proti Kladnu! (14:05:34)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Juda (Chlubna), 35. Krajíček (Kratochvíl), 53. Vála (Chlubna, Brož), 54. Juda (Piskač) – 2. Kulhánek (Horák, Petržilka), 27. Petržilka (Kulhánek), 60. Cachnín (Dudycha)


    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Chaloupek) – Rašín, Vála (A), Mareš (C), Smolko, Kratochvíl, Piskač – Vala, Juda (A), Chlubna – Brož, Krajíček, Kardoš – Doležal, Zadražil, Barák
    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Nedvěd) – Dvořák, Dudycha, Najman, Horák, Kerber, Škareda, Kudrna – Tecl, Cachnín, Holenda – Kulhánek, Vaňous, Petržilka – Pártl, Vacík, Fiala – Vyvial, Pokorný

    Rozhodčí: Čech – Nechvátal, Kotrba
    ocianews.com