Jihlava – Havlíčkův Brod 4:3 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 1:3 (kon.) | Plzeň – Vsetín 3:2 (4:1 po s.n.)
Žďár n/S – Přerov 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Liberec 2:4 (kon.)
Třinec – Slavia 6:2 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 5:2 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Zlín – Salzburg 6:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 16.03.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • O udržení
Partner:
     
    59:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Pozor, to bude ještě drama! 11 sekund před koncem se totiž Rebel dostává na dostřel jedné branky! Využitá přesilovka 4 na 3 měla jasný vzorec. Smolko upadl ve středním pásmu, čehož využil Dudycha, předal kotouč na RICHARDA CACHNÍNA, který ještě dramatizuje celé utkání – 4:3! Asistence: Štěpán Dudycha.
     
    58:23
    Bude se hrát až do konce zápasu 4 na 3. Dalším trestaným je Juda za sekání.
     
    57:04
    V závěru přišel prostor opět na vyšší tresty. Chlubna se dostal do kontroverze s Najmanem. Po odpískání a relativnímu uklidnění situace si Najman ještě něco dovolil, ten je trestán 5+20 minutami, Chlubna má 2+2 minuty. Větší trest na straně Brodu odsedí Vyvial.
     
    53:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pro Brod je situace špatná. Jihlava se totiž dostává do dvougólového náskoku a tento gól je na popis o hodně jednodušší. Piskač totiž dostal na modré puk a vystřelil, jeho pokus tečoval do protipohybu MIROSLAV JUDA a Folvarský nemohl již nic dělat – 4:2! Asistence: Daniel Piskač.
     
    52:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je svým způsobem dost šťastný gól, ale také hodně překombinovaný! Na hostující straně Fiala obral o puk Mareše, jenže domácí získali puk zpět a jeli situaci 3 na 2. Brož nahrál na Chlubnu, přihrávka to ale nebyla moc slavná a domácí #10 si musela puk upravovat. Z celé situace tak vymizel prvek rychlosti, přesto Chlubna na druhé straně našel MATĚJE VÁLU, jehož střelu si Folvarský srazil do kasy betonem – 3:2! Asistence: Tomáš Chlubna, Vítězslav Brož.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tecl – 2 min., sekání).
     
    47:48
    Juda dostal nyní parádní přihrávku od Chlubny do volného prostoru a byl proti Folvarskému sám, hostující gólman ale výtečně zasáhl holí a Juda ani díky tomu nezakončil!
     
    41:33
    Sudí Čech ale neměl pro jejich boxerský souboj pochopení a oběma udělil 5+20 minut za bitku. Za Duklu odsedí trest Kratochvíl, za Brod pak Pokorný. Hraje se 5 na 5.
     
    41:33
    Krásná bitka! Po odpískání se do sebe pustil v rámci férového souboje právě Vaňous s Kardošem, neboť se Kardošovi nelíbílo, jak hostující hráč dorážel na domácího gólmana. Nakonec byl v tomto ohledu úspěšnější hostující hráč!
     
    38:08
    Tohle byla skvělá akce Vály, který mohl otočit vývoj utkání! Vytáhl si totiž Folvarského mimo brankoviště a okolo jeho betonu pustil puk za jeho záda. Dudycha ale heroicky skočil do brankoviště a puk z nebezpečí brankoviště odpravil!
     
    37:33
    Cachnín musel hasit chybu seknutím Chlubny, který se už chystal k zakončení na Folvarského. Trestné střílení to není, sekání ano.
     
    34:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přes to všechno se ale Dukla dostává zase do hry druhým gólem! Kratochvíl využil chyby hostujících hráčů a přihrávkou poslal po pravém křídle dopředu JAKUBA KRAJÍČKA. Ten měl volné pole a sjel si před Folvarského, kterého překonal střelou nad beton – 2:2! Asistence: Jiří Kratochvíl.
     
    29:19
    Petržilka nabral ohromnou rychlost na levém křídle a dostal se až před posledního obránce, který na něm ještě navíc ztratil hůl. Petržilka pak zkoušel střílet do Krejčího protipohybu, jenže levý beton domácího gólmana byl proti!
     
    27:57
    Doležal mohl napravit své zaváhání zpředchvíle, když na něj vyjel puk mezi kruhy. Jenže domácí #14 trestuhodně poslala puk vedle levé tyče!
     
    26:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebel opět odskakuje do jednobrankového náskoku! Kulhánek u levého mantinelu zvládl souboj s obráncem Dukly a jemně píchl puk na najíždějícího JAKUBA PETRŽILKU. Ten překonal v rychlosti obránce, najel si přímo před Krejčího a mezi betony ho jednoduše prostřelil – 1:2! Asistence: Tomáš Kulhánek.
     
    22:45
    Brod má k dispozici první přesilovku a domácí obrana se pořádně zapotila! U brankoviště se výborně vymotal Dvořák a dorážel puk přes Krejčího, co to šlo. Domácí gólman si ale puk před brankovou čárou podržel!
     
    22:13
    Mareš bude mít dvanáctiminutovou stopku. U mantinelu si vyšlápl na Vacíka, kterého trochu přizdil do mantinelu. Hlavní sudí ho vylučuje na 2+10 minut, klasifikace je vražení na hrazení.
     
    20:06
    Ihned po buly měla Dukla ohromnou šanci! Vala získal kotouč a přešel do útočného pásma. Kousek za modrou čárou vystřelil a orazítkoval levou tyč!
     
    13:27
    Dvořák si už myslel, že může slavit gól! Propad domácí obrany totiž vzešel v přečíslení Rebelu 3 na 1, které Dvořák sám rozjel a i sám zakončil. V tutové šanci ale trefil pouze Krejčího lapačku!
     
    06:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jaký si to uděláš, takový to máš! A MIROSLAV JUDA s Tomášem Chlubnou si to udělali parádně, odměnou je jim gól. Oba totiž jeli do přečíslení 2 na 1 a vypadalo to, že poslední slovo bude mít Chlubna, co se zakončení týče. Avšak Chlubna pustil puk ještě těsně před Folvarským na Judu, který zametl do prázdné – 1:1! Asistence: Tomáš Chlubna
     
    03:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kudrna – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    02:23
    Výborný zákrok hostujícího Folvarského! Jednoduché přihrávky mezi Valou a Judou vzešly ve volného Judu před brankou, jenže Folvarský levým betonem zasáhl proti kotouči!
     
    01:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Brzké vedení Havlíčkova Brodu v zápase! Brod vyvinul o něco větší tlak v útočném pásmu, Horák od modré posunul puk na TOMÁŠE KULHÁNKA, který trochu překvapil Krejčího a úspěšně zasunul puk do sítě – 0:1! Asistence: Viktor Horák, Jakub Petržilka.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Juda (Chlubna), 35. Krajíček (Kratochvíl), 53. Vála (Chlubna, Brož), 54. Juda (Piskač) – 2. Kulhánek (Horák, Petržilka), 27. Petržilka (Kulhánek), 60. Cachnín (Dudycha)


    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Chaloupek) – Rašín, Vála (A), Mareš (C), Smolko, Kratochvíl, Piskač – Vala, Juda (A), Chlubna – Brož, Krajíček, Kardoš – Doležal, Zadražil, Barák
    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Nedvěd) – Dvořák, Dudycha, Najman, Horák, Kerber, Škareda, Kudrna – Tecl, Cachnín, Holenda – Kulhánek, Vaňous, Petržilka – Pártl, Vacík, Fiala – Vyvial, Pokorný

    Rozhodčí: Čech – Nechvátal, Kotrba
    thejrc.org