Barys – Omsk 4:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 2:0 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:0 (1:0, 1:0, 0:0) Stav série: 1:1
Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.03.2019, 13:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné odpoledne! Včerejší program bojů o Gagarinův pohár byl věnován týmům ze Západní konference, dnes se opět zaměříme zase na východní bitvy. Do akce půjde mimo Astany a Omsku také Jekatěrinburg, který bude chtít Ufě vrátit čtvrteční porážku.
     
    PRVNÍ ZÁPAS: JEK – UFA 0:1

    Máte rádi hokej plný branek? Že ano? Tak to by se vám první duel série moc nelíbil. Za šedesát minut hry totiž padl jen jeden jediný gól – v úvodu druhé třetiny se během dvojnásobné početní výhody prosadil tečí z mezikruží Joonas Kemppainen. To byl první a také poslední kotouč, který za sebe Jakub Kovář ve čtvrtek pustil, jenže jeho finský protějšek na druhém konci ledové plochy pochytal všech 34 střel Avtomobilistu, a Salavat se tak mohl po závěrečné siréně radovat z vítězství. Jistě doufá, že to nebylo naposledy.

    Čtvrtek, 14. 3.: Jekatěrinburg – Ufa 0:1
    Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 23. Kemppainen (Larsen, Omark).
    Střely na branku: 34 – 23.
    Zblokované střely: 5 – 15.
    Vhazování: 27 – 25.
    Trestné minuty: 20 – 10.
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/4.
    --------------------------------------------------------------------
    Jekatěrinburg: Kovář – Višněvskij, Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Mamkin, Bodrov – Dawes, Sexton, Litovčenko – Golyšev, Paré, Garejev – Krikunov, Kučerjavenko, Kazionov – Torčeňuk, Česalin, Obidin – Rassejkin.
    --------------------------------------------------------------------
    Ufa: Metsola – Panin, Larsen, Arzamascev, Sergejev, Semenov, Garejev – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Rybin, Tkačov, Burmistrov – Kugryšev, Žarkov, Kadějkin – Majorov, Solodukin, Chochrjakov.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin.
    Počet diváků: 5 545 (vyprodáno).
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, A. Garejev – Bělousov, Kučerjavenko, Obidin – Česalin, Gračjov, Litovčenko – Rassejkin.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, Ar. Sergejev, A. Semjonov, S. Garejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Rybin, Tkačov, Burmistrov – Kugryšev, V. Žarkov, Kadějkin – M. Majorov, Soloduchin, Chochrjakov – Skorikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Bersenjov, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne u sledování dnešního duelu, který začne za pouhých pár minut. Uspěje Ufa i podruhé, nebo se budou radovat domácí?
     
    Hosté už jsou na ledě, domácí se k nim nyní připojují. Uvidíme dnes znovu česko-finský brankářský souboj, nebo se ofenzívy obou celků proberou?
     
    Ruská hymna dohrála, jdeme na věc! Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, na úvodním buly se proti sobě postaví Da Costa a Kemppainen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Ufa do utkání vstoupila aktivně, po vyhraném vhazování okamžitě vyrazila před Kováře. Domácí gólman zatím nemusel zasahovat, jeho obrana odvádí dobrou práci.
     
    00:58
    O první střelu utkání se postaral Dmitrij Kugryšev, jehož zakončení z prostoru pro vhazování připravený Kovář lapil do rukavice. Poprvé se přerušuje.
     
    01:38
    Na druhém konci ledové plochy to od modré zkusil Obidin, jehož rána ale Metsolovu klec minula o pár centimetrů. Avtomobilist se snaží udržet vepředu.
     
    02:28
    Domácí se po slabším vstupu do utkání oklepali a začínají mít nad soupeřem mírnou převahu. Kvůli pevné obraně Ufy se ale nedostávají do zakončení.
     
    03:34
    Rychlá akce Salavatu k úvodní trefě utkání nevedla, Kovář zakončení z bezprostřední blízkosti klece vykryl betonem. Nyní jdou dopředu zase domácí.
     
    04:19
    Zaplněné ochozy jsou ve varu, v Jekatěrinburgu panuje fenomenální atmosféra. Na kotouči je Ufa, Jelizarovova střela z modré šla mimo branku.
     
    05:48
    Chochrjakov se po pravém křídle dostal až přímo před brankoviště, odkud zasáhl jen rukavici hbitého domácího gólmana. Kovář má na kontě další zákrok.
     
    06:16
    Avtomobilist rychle zneškodnil útočnou akci soupeře a po dokončení střídaní vyrazil dopředu, výpad ale skončil předčasně. Sudí ho totiž nachytal v ofsajdu.
     
    06:55
    Alexej Semjonov si vzal pryž na svou hůl, zajel za vlastní branku a nyní čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. Uvidíme, co pak hostující celek vymyslí.
     
    07:26
    Uvidíme přesilovku, zahraje si jí Avtomobilist. Na trestnou lavici usedl Maxim Rybin (UFA), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    08:10
    Na konci krátké kombinace stál Nigel Dawes, který rychlou střelou z kruhu minul hostující svatyni. Domácí jsou stále usazeni před brankou a kují pikle.
     
    09:24
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jekatěrinburg se dvě sekundy před koncem početní výhody prosazuje, Metsola poprvé v sérii inkasuje! Hostující obrana si nepohlídala GEORGIJE BĚLOUSOVA, který se nasunul přímo před brankoviště a doklepl za finského gólmana odraženou střelu Kučerjavenka od mantinelu! Asistence: Alexandr Kučerjavenko, Vjačeslav Litovčenko.
    09:24 Georgij BĚLOUSOV - 1:0
     
    10:39
    Avtomobilist má momentálně na ledě jasnou převahu, hosty inkasovaný gól evidentně dost srazil na lopatky. Uvidíme, jestli toho domácí využijí.
     
    11:34
    Višněvskij zastavil kotouč u vlastní klece a přenechal jej Mamkinovi, který vyráží před Metsolu. Finský gólman musí po chvilce klidu opět zpozornět.
     
    12:16
    Po delší době musel teď zasahovat zase Kovář, který Kugryševovo zakončení z prostoru pro buly vykryl bez sebemenších obtíží. Domácí tak stále vedou.
     
    12:50
    Po přerušení teď byla před Metsolovou klecí k vidění první strkanice, která se ovšem obešla bez vyloučení. Momentálně probíhá komerční přestávka.
     
    13:36
    Golyšev vyhrál souboj u mantinelu, takřka okamžitě se na něj ale nalepil další protihráč a snažil se jej odzbrojit. Ufa pečlivě brání a nepouští soupeře do šancí.
     
    14:40
    Prim na ledě hrají hlavně obrany, sledujeme velký boj s minimem větších šancí. Ani jeden z gólmanů si teď nemůže stěžovat na přebytek práce.
     
    15:44
    Hraje se hlavně při mantinelu, kotouč mění majitele poměrně často. Vyprodaná jekatěrinburgská hala nesleduje úplně atraktivní pasáž hry.
     
    16:24
    Současné vyloučení, za sekání jsou ve stejném čase vykázáni Anatolij Golyšev (JEK) a Grigorij Panin (UFA). Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    17:22
    Kovář Kurgyševově střele do cesty nastavil lapačku. Po přerušení se chvilku postrkávali Kemppainen a Sexton, nic z toho ovšem nakonec nebylo.
     
    18:15
    Míříme do finiše, první přestávka přijde za minutu a půl. Pod dosud poslední střelecký pokus se podepsal Višněvskij, kotouč následně skončil v ochranné síti.
     
    18:50
    Produktivní vousáč Nigel Dawes se ozval z levého kruhu, Juha Metsola z rukávu vytáhl těžký zákrok a nebezpečný projektil zastavil včas.
     
    19:01
    Arťom Garejev (JEK) je vyloučen za hákování, hosté mají šanci domácí do šaten vyprovodit srovnávacím gólem – zahrají si přesilovku.
     
    19:18
    Jekatěrinburg okamžitě po vyhraném vhazování vyhodil, Ufa se nyní propracovala zpět do pásma a rozjíždí kombinaci. Kovář je ve střehu.
     
    19:59
    Francis Paré se pár sekund před koncem u modré čáry dostal k pryži a bez váhání vyjel ven z pásma, vystřelit ale už nedokázal. První třetina je u konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 17 – 9
    Zblokované střely: 1 – 4
    Vhazování: 10 – 9
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/0*

    *přesilovka Ufy bude po pauze pokračovat
     
    Prvních dvacet minut nám příliš pohlednou podívanou nenabídlo, něco tomu chybělo. Zatím v Uralec Areně padla jen jedna branka, kterou v polovině úvodního dějství vsítil Georgij Bělousov. Domácí tak sice vedou, se svým výkonem ale nemohou být úplně spokojení. Ani Ufa nehrála úplně nejlépe. Uvidíme, co obě mužstva předvedou v následující periodě.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Hosté se zvládli usadit před Kovářem, zatím na jeho klec ale nevyslali ani jedinou střelu. Zatím to vypadá, že domácí tohle oslabení už ubrání.
     
    20:43
    Tak pozor, oslabení Avtomobilistu se trochu protáhne. Alexej Vasilevskij (JEK) vyhodil kotouč mimo hrací plochu, a dostává tak dvouminutový trest.
     
    21:55
    Burmistrov zakončil z kruhu, Kovář kotouč zastavil ramenem. Salavat v přesilovce dost nepříjemně tlačí, domácí ale zatím náporu zvládají čelit.
     
    22:49
    Vasilevskij se připojil ke svým spoluhráčům, oba týmy jsou nyní v plném počtu. Po krátké pauze se bude vhazovat u hostující modré čáry.
     
    23:16
    Dawes se i přes neodbytného bránícího protihráče dostal do zakončení, jeho rána ale nebyla úplně přesná, a Metsola tak nakonec nemusel zasahovat.
     
    23:59
    Kovář se po zneškodnění Kadějkinovy rány rozhodl raději pryž podržet. Hraje se nahoru dolu, ani jeden tým teď nezvládá pořádně zatlačit na soupeře.
     
    24:41
    Višněvskij chtěl rozehrát kotouč dopředu, jeho nabídka ovšem nenašla ani jednu domácí hůl a kotouč dojel až na zakázané uvolnění. Buly před Kovářem.
     
    25:47
    V hostující třetině se u mantinelu bojuje o kotouč, Arťom Sergejev se snaží odzbrojit jednoho z protihráčů. Vůbec se mu to ale zatím nedaří.
     
    26:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí využívají signalizovanou výhodu a odskakují do dvoubrankového trháku! Semjonov u modré čáry podrazil Golyševa, který se ale rychle vzpamatoval, udržel kotouč na své holi a vyjel na kruh, odkud vypálil. Projektil za Metsolova záda protečoval STÉPHANE DA COSTA, který byl ve správný čas na správném místě – 2:0! Asistence: Anatolij Golyšev.
    26:44 Stéphane Da Costa - 2:0
     
    27:55
    Hosté se poprvé po inkasované trefě nastěhovali před Kováře, domácí je ale nepouští pryč od mantinelů. Český gólman tak má minimum práce.
     
    28:09
    Kovář skočil po puku a přerušil hru, po následné strkanici míří za hrubost na trestnou Alexander Kučerjavenko (JEK) a Teemu Hartikainen (UFA).
     
    29:05
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím prospívá spíše hostům, kteří jsou na kotouči častěji než soupeř. Domácí je ale drží za modrou čárou.
     
    30:24
    Do ideální pozice se dostal Philip Larsen, jehož rána z mezikruží se od připraveného Kováře odrazila za branku. Domácí gólman tak stále drží čisté konto.
     
    31:31
    Už dlouho hrajeme bez přerušení. Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, více ze hry mají momentálně domácí. Metsola má práce dost.
     
    32:56
    Gurkin omylem nabídl kotouč Paninovi, kterého na štěstí pro Kováře zvládl duchapřítomný domácí obránce včas odzbrojit. Tohle mohlo být nebezpečné.
     
    33:48
    Kučerjavenko hravě proklouzl hostující obranou a projel do pásma, kde byl ale jedním z protihráčů zastaven ještě předtím, než by stihl zakončit.
     
    33:58
    Jevgenij Česalin jel sám na Metsolu, jeho zakončení ale bylo ze slabšího soudku a finský gólman si s ním hravě poradil!
     
    34:36
    Paže sudího opět vyletěla vzhůru, uvidíme další přesilovku. Na lavici hanby tentokrát putuje Vladimir Žarkov, který je potrestán za nedovolené bránění.
     
    35:58
    Jekatěrinburgská kombinace nemá konce, domácí se ke střele na branku stále nemají. Jedna přihrávka střídá další, Metsola musí být ve střehu.
     
    36:53
    Nikita Trjamkin vyslal na Metsolu pozemní střelu od modré, gólman Ufy následně předvedl rutinní zákrok. Avtomobilist má momentálně mírnou převahu.
     
    37:50
    Konec druhé třetiny se blíží, zbývá odehrát jen něco málo přes dvě minuty. Aktuálně se hraje hlavně ve středním pásmu, prim hrají stále domácí.
     
    38:59
    Ohlášeno posledních šedesát sekund, oba celky už by evidentně potřebovaly přestávku. Sledujeme dost nemastnou neslanou podívanou.
     
    39:31
    Metsola před dravým Kučerjavenkem raději schoval kotouč pod rukavici, po krátké přestávce tak uvidíme vhazování po pravé straně ufské branky.
     
    39:50
    Česalin zůstal po ostrém souboji za brankou ležet na ledě, Panin jej udeřil loktem do krku. Tohle nevypadá vůbec dobře, snad bude domácí forvard v pořádku...
     
    39:50
    Grigorij Panin (UFA) jde do sprch, za faul na Česalina dostává pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Jevgenij Gračov (JEK) je ve stejném čase vykázán na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 28 – 16
    Zblokované střely: 4 – 10
    Vhazování: 19 – 18
    Trestné minuty: 10 – 33
    Využití přesilovek: 1/2* – 0/1

    *domácí budou mít po pauze další přesilovku
     
    Po dvou třetinách má blíže k vítězství domácí Avtomobilist, jehož náskok v prostřední periodě rozšířil Stéphane Da Costa. Ztráta hostujícího celku je sice jen dvougólová, jelikož se mu ale dnes nedaří vymyslet nic moc kloudného, myslím, že o vítězi je už skoro rozhodnuto. Ale možná se pletu, za dvacet minut se může stát cokoliv. Obzvlášť v hokeji.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Salavat rychle zastavil první domácí tažení dopředu a nyní se sám snaží usadit před Kovářovou klecí. Český gólman zatím nemusel zasahovat.
     
    41:23
    Stále čekáme na první střelu třetí třetiny, hraje se hlavně na polovině Jekatěrinburgu. Hra čtyři a čtyři za chvilku skončí a bude následovat domácí přesilovka.
     
    42:00
    Chochrjakov rozvlnil ochrannou síť nad domácí klecí, hra je na chvilku přerušuna. Po pauze uvidíme vhazování před klecí Jakuba Kováře.
     
    42:38
    Jeden z domácích hledal volného Sextona, který ale nabídku nezvládl zachytit. Velká škoda pro Avtomobilist, Sexton byl na kruhu úplně volný.
     
    43:32
    Česalin pronesl kotouč dopředu, domácí se opět rozestavují kolem Metsoly. Uvidíme, jestli se Ufě povede rychle vysvobodit i tentokrát.
     
    44:24
    Gurkin našel Sextona, který z prostoru pro vhazování zamířil přesně do betonu maskovaného Fina v hostující klecí. Oba celky hrají v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 545 diváků, je vyprodáno.
     
    45:47
    Domácí se znovu prodrali za modrou čáru, jeden z protihráčů se však rychle dostal na kotouč a vyhodil jej ven z pásma – icing Ufy. Vhazování před Metsolou.
     
    46:35
    U mantinelu před Metsolou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, na čí holi pryž chumel těl opustí.
     
    47:24
    Nebezpečný závar před brankou k třetí domácí trefě nevedl, následný protiútok skončil skvělým zákrokem Jakuba Kováře. Sledujeme rychlou, vyrovnanou bitvu.
     
    48:49
    Ufa se začíná probírat, po pasivním vstupu do třetiny začíná znovu vystrkovat drápky. Kovář musel střelu z bezprostřední blízkosti klece krotit betonem.
     
    49:52
    Už téměř čtyři minuty se nepřerušovalo, rozhodčí nechávají hře volný průběh. Salavat začíná mít na ledě čím dál tím větší převahu.
     
    50:49
    Obidin se u střídaček poštěkával s Tkačovem, do slovní přestřelky se následně zapojili ještě Sergejev a Kučerjavenko. Atmosféra houstne.
     
    50:49
    Vladimir Tkačov (UFA) a Andrej Obidin (JEK) nakonec dostávají menší tresty za hrubost, přiznám se ovšem, že nevím za co. K fyzickému kontaktu snad nedošlo...
     
    51:49
    Višněvskij odzbrojil protihráče a zavezl kotouč za vlastní klec ve snaze trochu uklidnit hru. Ufa už nemá co ztratit a dává vše do útoku, začíná přitápět pod kotlem.
     
    52:58
    Burmistrov vyhrál souboj s Trjamkinem, velmi rychle ale poté o pryž zase přišel, a hosté se tak přeci jen musí aspoň na chvilku stáhnout z útočného pásma.
     
    53:55
    Hraje se nahoru dolu, ani jeden celek si teď nedokáže vytvořit souvislý tlak. Výpad domácích střídá protiútok soupeře a naopak, ani jeden tým nemá více ze hry.
     
    54:58
    Burmistrov manévruje v útočném pásmu, snaží se ze sebe setřást dotěrného protihráče. Do konce zbývá už jen něco málo přes pět minut.
     
    55:58
    Bodrov udržel kotouč v útočném pásmu, Jekatěrinburg je usazen před Metsolou. Uvidíme, jestli se mu povede výhru pojistit dalším gólem.
     
    56:58
    Utkání se už více méně dohrává, oba celky jsou s výsledkem zdánlivě smířeny. Ani jeden tým už nehraje na sto procent, série se po dnešku vyrovná.
     
    57:59
    Juha Metsola opouští své brankoviště, hosté už nemají co ztratit a zkusí štěstí při hře v šesti! Salavat je nastěhovaný před Kovářem.
     
    58:42
    Ufa se vrací do útočného pásma, pětice hráčů Avtomobilistu se po nepovedeném výletu do útočného pásma stahuje zpět ke Kovářovi.
     
    59:13
    Francis Paré mohl definitivně rozhodnout, ze středního pásma ale minul opouštěnou klec Salavatu! Chyběly jen centimetry!
     
    59:38
    Metsola už potřetí zmizel na střídačku, velmi rychle se ale bude muset zase vrátit. Kemppainen totiž vyhodil puk ven z kluziště, buly proběhne ve středovém kruhu.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 41 – 25
    Zblokované střely: 8 – 14
    Vhazování: 23 – 25
    Trestné minuty: 12 – 35
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/2
     
    Československá stopa
    Jakub KOVÁŘ (JEK) – 25 zákroků, 100% úspěšnost
     
    Dohráno! Avtomobilist dnes napravil své čtvrteční zaváhání a po vítězství 2:0 vyrovnává stav čtvrtfinálové série s Ufou. Nesledovali jsme úplně atraktivní podívanou, hra obou celků dnes místy pokulhávala, nicméně domácí byli po většinu utkání lepším celkem, a jejich úspěch je tak zasloužený.
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek soboty. Na početnou příště! (15:33:25)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Bělousov (Kučerjavenko, Litovčenko), 27. S. Da Costa (Golyšev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, S. Da Costa – Sexton, Paré, A. Garejev – Bělousov, Kučerjavenko, Obidin – Česalin, Gračjov, Litovčenko – Rassejkin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, Ar. Sergejev, A. Semjonov, S. Garejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Rybin, Tkačov, Burmistrov – Kugryšev, V. Žarkov, Kadějkin – M. Majorov, Soloduchin, Chochrjakov – Skorikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Sidorenko – Bersenjov, Judin.

    Diváci: 5 545 (vyprodáno)
    Jekatěrinburg 1 4 Ufa
    #1 Čtvrtek 14.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 0:1
    #2 Sobota 16.03.2019 • 13:00
    Jekatěrinburg - Ufa 2:0
    #3 Pondělí 18.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 2:1 po prodl.
    #4 Středa 20.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekatěrinburg 4:2
    #5 Pátek 22.03.2019 • 15:00
    Jekatěrinburg - Ufa 1:4
    thejrc.org