Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (1:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:1
Rytíři Kladno
Sobota 16.03.2019, 18:20 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 025 diváků. (21:27:08)
     
    V Jihlavě je dnes rozhodnuto a je jasné, že se série do Jihlavy ještě jednou určitě vrátí! Sledovali jsme po celých 60 napínavý a dramatický hokej, který mohutně podpořili svým výkonem fanoušci. Zápas se zlomil ve třetí třetině, když se v 52. minutě zkušeně prosadil Josef Skořepa. Nejdůležitějším momentem celého utkání byla dlouhá přesilovka Kladna 1:55 5 na 3, jenže Jihlava jí fantasticky odbránila, navíc jí v těžkém momentu podržel i Honzík. V samotném závěru byla hra hodně kouskovaná vyloučeními, poslední minutu a půl navíc hrála Dukla v oslabení 4 na 6. Veškeré momenty ale zvládla a může se tak radovat z cenné výhry před televizními kamerami poměrem 3:1!

    Z mé strany je to dnes vše. Bylo mi ctí vás dnešním utkáním provázet. Tímto zápasem předávám žezlo do Kladna, kde vás kolegové taktéž provedou textově dvojzápasem. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    V Jihlavě je už teď jasno. Zeman vyvážel puk do prázdné, přitom ho fauloval Vampola a jeho vyloučení je úplný závěr dnešního utkání.
     
    59:27
    Holý mohl dát čtvrtý gól, jeho bekhendové nahození ale nemělo takový účinek.
     
    59:21
    Nejaktivnější v celé strkanici, Kajínek s Redlichem dostávají dvě minuty za hrubost a bude se hrát 5 na 4 po dobu šesti sekund, pak se vrátí do hry Pohl.
     
    59:21
    Hosté závěr zápasu tolik nezvládají. Další jejich ofsajd a hra se přesunula do rohu kluziště, kde se postrkávali zejména Kajínek s Redlichem. Tohle je ale závěr, jak má být!
     
    59:14
    Říha v zápase asi dnes skončil, jede na střídačku s bolestivým výrazem. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:14
    46 sekund do konce utkání. Kladno se dopustilo ofsajdu, zatímco na hrací ploše zůstal ležet Jiří Říha, kterého asi chytly křeče. Říha dneska jel opravdu na krev...
     
    58:33
    Čachotský vyhodil rukavicí puk z pásma a Suchánek mohl potvrdit výhru, jenže na modré nesmyslně hrál kotouč rukou. Přitom by asi do branky došel...
     
    58:27
    Jihlava si cestu za výhrou komplikuje zbytečně! Pohl nyní zasáhl holí Vampolu. Jestli to hostující #21 přifilmovala, nebo ne, to se asi nikdy nedozvíme. Každopádně posledních 93 sekund bude hrát Jihlava v oslabení 4 na 6!
     
    57:41
    Harkabus dnes bude slavit 25. narozeniny, ale také může nyní slavit úspěšný blok střely od Vampoly. Hra se pak dostala do rohu, kde ale sudí ztratil dohled na hrou, a proto přerušil.
     
    57:08
    A tak to opravdu je, Kladno hraje bez gólmana!
     
    57:06
    Další zakázané uvolnění od Dukly. Ta už si vzít time nemůže, čerpá ho však nyní trenér Kladna! Dá se očekávat pokus o hru bez gólmana.
     
    56:33
    Jihlava přečkala to nejhorší a je zase o dost blíže důležité výhře v sérii. Nyní se Kladno dopustilo ofsajdu a na Rytířích se projevuje určitý druh psychického zlomení. Rozhodně ale není nic zabaleno.
     
    55:44
    Tohle byla extrémně těžká chvilka pro Jihlavu! Poldovka totiž zavřela bránící trojici prakticky v brankovišti a měla celkem pět pokusů, jak dopravit puk do sítě! Ve třech z nich ale z bezprostřední blízkosti zasáhl Honzík a ve zbylých dvou si poradila domácí obrana. Stadion burácí, protože tohle mělo dopadnout pro Kladno gólem...
     
    54:11
    Další střelu od modré Honzík vyrazil betonem a Holý dojel opět puk, opět vyhodil a Kladno neví, co dál.
     
    53:47
    Čachotský získal po střele Kladna puk a vyvezl ho do středního pásma. Tohle diváci hodně oceňují. O pár chvil později se ale nic nemění, Kladno bude zase před Honzíkem.
     
    53:29
    Tohle je pro Jihlavu těžká, těžká situace! Kajínek totiž ihned po buly vysekl Vampolovi z ruky hůl a dostává dvě minuty. Kladno pak 1:55 5 na 3!
     
    53:24
    Kladno posílá do přesilovky to nejlepší, co asi může na střídačce mít. Opravdu je to asi klíčový moment celého zápasu.
     
    53:24
    Šest a půl minuty před koncem zřejmě klíčový moment pro Kladno. To dostává přesilovou hru po faulu Jana Pohla na Jágra u domácí branky. Klasifikace je jasná: dvě minuty, krosček. Početní výhoda se rozehraje až po pauze.
     
    53:01
    Přesně šest minut a 59 sekund před koncem se odpískal Dukle icing, který přinesl do Jihlavy zase nervozitu! Říhova střela byla velice nepříjemná, navíc skákavá a Honzík měl co dělat, aby puk udržel ve výstroji!
     
    51:58
    Dostálek zabojoval na modré s Keharem a získal pro Duklu kotouč. Čachotský pak potáhl puk do útoku a vracel ho Dostálkovi na osu hřiště, jenže ten tam jaksi nebyl.
     
    51:34
    Současné střely na branku: 25 – 28 (4 – 2)
     
    51:34
    Stále ale ještě není vůbec hotovo. Kladno bude zřejmě v posledních momentech zápasu bojovat. Nyní byl odpískán ofsajd a začíná komerční přestávka.
    51:09 Josef SKOŘEPA - 3:1
     
    51:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle Jihlava potřebovala jako sůl! Už se to začalo pomalu chystat do vypjaté a bojovné koncovky. Jenže vše změnil jeden rychlý kontr Dukly. Jiránek potáhl puk až do útočného pásma a jenom jednoduše přiťukl pro JOSEFA SKOŘEPU, který vybral pokus zakončit mezi Cikánkovy betony a vybral ho úspěšně – 3:1! Asistence: Tomáš Jiránek.
     
    50:20
    Hrníčko vyklekl střelu Říhy, ještě navíc takovým způsobem, že se Kladno dostalo ven z útočného pásma. Rychle tam však zase zaplulo a okolo Honzíka se smyčka hodně utahovala, veškeré pokusy ale obrana odbránila.
     
    49:04
    Bezúch obral Jágra o kotouč a vydal se vpřed, celá akce měla ale spíše smysl na ušetření cenného času. Jihlava se díky tomu dostala do útočného pásma, zde ale moc dlouho nevydržela.
     
    47:55
    Anděl po střele Skořepy z úhlu mohl zapsat druhý gól, jenže bekhendovou dorážku z osy hřiště poslal těsně vedle levé tyčky!
     
    47:08
    Cikánek byl trochu odvážnější s rozehrávkou a povedlo se mu ubránit držení puku před nepříjemným Andělem. Nicméně se teď hraje na dvě strany takový hokej o ničem.
     
    46:44
    Bude to ještě hodně těžká šichta pro Jihlavu. Ta rozhodně není lepším týmem, nicméně bojovnost jí stále drží ve hře. Nyní pomůže domácím icing Kladna, který zaručuje aspoň nějaký pobyt před Cikánkem.
     
    45:56
    Oba týmy jsou v plném počtu. Vhazovalo se v útočném pásmu Kladna a po buly ostře pálil Lakos, Honzík nastavil lapačku a s klidem chytil.
     
    45:00
    Jihlava má tedy další přesilovou hru, ale opět se jí nedaří jakkoliv vytvořit větší tlak na hostující čtyřku. Navíc vyjel dopředu Říha a střelou z mezikruží pořádně vyděsil fanoušky na stadionu.
     
    43:40
    Zikmund se nyní vůbec nepáral s Hlinkou, kterého natvrdo poslal proti hrazení krosčekem na záda. Poté vznikla ještě potyčka, kde se angažoval i Jaromír Jágr, avšak všichni hráči relativně drželi nervy na uzdě.

    A jak to celé dopadlo? Zatímco Zikmund na trestné s radostí přijímá urážky domácího publika, tresty se rozdělily takto: Zikmund dostává za vražení na hrazení 2+10, menší trest odsedí Jelínek. Plekanec dostává dvě minuty navrch za potyčku s Holým, který dostává taktéž dvě minuty. Dukla má přesilovku 5 na 4.
     
    42:28
    Matějíček při tvrdém a signalizovaném nápřahu netrefil puk, ale zlomil hokejku. Slovy Horsta Fuchse: to se, Pepi, vyplatí! Paradoxně to možná domácím pomohlo, neboť si udrželi útočné pásmo.
     
    41:55
    Kladno v plném počtu hráčů a může zahájit mohutnou ofenzivu v honbě za srovnáním skóre.
     
    41:21
    Další oslabení asi Kladno přečká bez problémů. Dukle se moc nedaří vícekrát ohrozit branku. Když už se ale Holý dostal ke střele z první, trefil tím Říhu někam na krk, který to rozdýchává poměrně dlouho.
     
    40:50
    Harkabus dostal přesnou přihrávku mezi kruhy a z první pálil na Cikánka, puk šel ale nad břevno a díky odrazu o mantinel také Jihlavským z pásma.
     
    40:07
    Kladno vyhrálo úvodní buly a vyhazuje kotouč poměrně s klidem. To samé se opakovalo i o pár sekund později a můžeme pokračovat dále.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi a tohle byla asi ta nejlepší, kterou jsme mohli v této sezoně zde na jihlavském zimáku vidět. Dukla využila přesilovou hru v 26. minutě zásluhou Martina Matějíčka, který to od modré jednoduše prostřelil. Následující momenty nabídly výtečnou hru, oboustranně na krev, o čemž se opravdu přesvědčil David Honzík ve 33. minutě, kdy po zásahu bruslí do helmy musel jet střídat. Místo něj nastoupil Niklas Lundström, který ale dostal hned při hře 4 na 4 gól od Tomáše Plekance. Statistiky to tedy tomuto sympaťákovi ze Švédska nevylepší... Honzík se ale po inkasovaném gólu jako správný bojovník vrátil na led a zabránil několika dobrým pokusům Kladna, které tuto třetinu jasně vládlo. Zda bude hrát prim i v té třetí, to se dozvíme za 13 minut!

    Střely na branku: 21 – 26 (5 – 15)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Vampola rychlostně nestačil na Dostálka, kterého si přidržel a dostává tak dvě minuty.
     
    39:37
    Anděl bojoval s o hlavu vyšším Lakosem úspěšně, kličkou na vnější stranu si umotal právě hostujícího obránce. Jenže neměl komu nahrávat, a proto celá snaha přišla vniveč.
     
    38:52
    Čárový sudí se toho prostě nebojí. Vletět mezi dva hráče v plné rychlosti, to chce odvahu. Nakonec se to ale nějakým způsobem mezi Pekrem a Zikmundem povedlo urovnat.
     
    37:55
    Zeman vyvezl ve spolupráci s Bezúchem kotouč do útočného pásma, kde se domácí chvíli zdrželi a hned jim to lépe chutnalo. Leč bez úspěchu, po chvíli hry v útoku zase vyhodila Jihlava na icing.
     
    37:13
    Dukla je momentálně horší tým, o tom není sporu. Rytíři se dostali do formy v tomto zápase a ostřelují Honzíka. Jenže ten odolává.
     
    36:58
    Říha mohl opět přidat v Jihlavě přesný zásah! Tentokrát střílel od mantinelu na branku a v nepřehledné situaci vyrazil Honzík ramenem, ale přímo do tyče, od které se to odrazilo do ochranné sítě!
     
    36:22
    Dukla hraje v plném počtu a je z nejhoršího venku. Stále je však pod ohromným tlakem kladenské pětice.
     
    35:53
    Vampola vyslal na Honzíka nepříjemnou střelu schovanou za obráncem. Honzík si ale puk našel velice dobře a shrábl ho do lapačky.
     
    34:58
    Kladno kombinovalo a pustilo kotouč na Nashe, jehož bombu od modré zblokoval první obránce, tedy Zeman a zkušeně vyvezl kotouč ven až do protějšího rohu.
     
    34:32
    Pro Duklu se dobře rozehraný zápas začíná hodně komplikovat. Suchánek si při návratu vyšlápl na Zikmunda tvrdým hitem, který sudí Wagner označil jako nedovolené bránění.
     
    32:59
    Parádní práce mediků a odvaha Honzíka! Během dvou minut totiž v šatně Honzíka sešili a Honzík se za totálního fanatismu fanoušků vrací na led!
    32:59 Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    32:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se vrací do hry! Během hry 4 na 4 se prosadil TOMÁŠ PLEKANEC. Redlich mu nabil po vyhraném souboji zpoza branky a Plekanec sám mezi kruhy z první usměrnil kotouč přímo do branky, Lundström má tedy pěkné přivítání... – 2:1! Asistence: Tomáš Redlich.
     
    32:24
    A pro Lundströma je to nyní těžká situace. Ten jde za tohoto nepříjemného stavu do branky místo Honzíka...
     
    32:24
    Domácí hráči pak samozřejmě vyšli proti Jágrovi, zejména Holý se toho vůbec nebál. Ke cti Jágra ale patří, že sám ihned zjišťoval Honzíkův stav a volal jako první pomoc.

    A jak to je s tresty? Trestanými jsou pouze dva hráči. Shodně Melka s Holým, kteří se tak trošku chytli pod krkem. Dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    32:22
    Hodně nepříjemný moment pro domácí tým! Po Plekancově střele dohrával Jágr důrazně souboj a bruslí zasáhl do helmy Honzíka, ze kterého se valí hektolitry krve! Honzík přišel totiž k úhoně v rámci toho zásahu bruslí...
     
    31:50
    Domácí jsou pod totálním tlakem kladenské pětky. Jakoby přestali hrát, začali spíše bránit vedení 2:0 a trenér Vlk si bere na jistotu oddechový čas!
     
    31:50
    Zikmund si našel tečovaný puk a poslal jej zblízka vedle pravé tyče! Smyčka okolo Dukly se začíná povážlivě stahovat...
     
    30:49
    Poldi je momentálně lepší celek utkání. Vytváří si mnohem větší tlak na branku a bojuje ve všech aspektech. Nyní mohlo dokonce snížit, když Machač šel sám na branku, Holý ho ale výborně dojel a znemožnil pořádné zakončení.
     
    30:10
    Pekr utrhl souboj s Plekancem a podél pravého mantinelu si najel do útočného pásma. Zde hledal mezi kruhy volného Lukáše Anděla a našel ho, avšak Anděl nebyl úplně připraven na tento druh nahrávky.
     
    29:11
    Přesně o tom mluvil jak trenér Zeman, tak i Matěj Pekr za domácí stranu. Chyběl tomu v pátek důraz. Dnes tomu dávají jihlavští hráči bojovnost, sráží se a dojíždí poctivě každý souboj. Nese to své ovoce, i za cenu drobných strkanic, jakou teď předvedl Pohl s Jelínkem.
     
    28:45
    Čachotský dojel v útočném pásmu vyhozený puk a ze vzduchu si ho pokoušel zpracovat. Zároveň se ale domácí modla dostala do konfliktu s Nashem po signalizaci ofsajdu. Pár slov si prohodili navzájem a jeli dále hrát.
     
    27:51
    Je to boj o každý puk, každý metr ledu. Poldi se nyní motalo okolo branky Honzíka, který s vypětím všech sil držel puk před brankovou čárou!
     
    27:27
    Komerční přestávka ve druhé třetině přináší na stadion zase ty decibely navíc. Zatímco kolegové z České televize se naproti nám občerstvují, zejména bohatou konzumací vody, my se snažíme rozdýchávat vůni pyrotechniky.
     
    27:16
    Domácí obrana ustála nepříjemný moment, kdy se Andělovi nezadařilo vyhodit kotouč, což se hodilo pro Lakose. Ten se opět prezentoval tvrdou střelou, která skončila na Honzíkově hrudi.
     
    26:17
    Pohl nyní naložil Zikmunda za vlastní brankou na mantinel velice pěkným způsobem. Kdyby byl Pohl kuchař, mohl by si založit snad pochoutku Naložený Zikmund. Ale zpět ke hře. Poldi se po inkasovaném gólu pustilo do útočného tažení, které ale domácí hráči spolehlivě pokryli.
    25:24 Martin MATĚJÍČEK - 2:0
     
    25:24
    Dukla právě vstřelila branku!
    Využitá přesilová hra a Dukla jde do luxusního náskoku dvou branek! V domácím kotli se odpaluje pyrotechnika, což je prostě jev nechtěný, zvláště v kontextu poslední doby. Sudí Dědek už hodil zvídavé očko na tribunu a má jasno, co si zapíše do zápisu. Ale teď k popisu gólu. Čachotský ze své pozice na levém kruhu jednoduše posunul puk pro MARTINA MATĚJÍČKA na modrou čáru. Matějíček si sjel na střed a čistým průstřelem poslal domácí do většího náskoku – 2:0! Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    24:52
    Kladno opět vyhazuje, ještě navíc ve středním pásmu. Třetí přesilovka v dnešním utkání se Dukle zkrátka moc nedaří. Tentokrát ale dostane pásmo zdarma, neboť hostující hráči neopatrně vyhodili s tečí plexiskla mimo ledové kolbiště.
     
    24:34
    Poděkujeme vynálezcům mobilního hotspotu a můžeme snad pokračovat dále. Dukla má k dispozici přesilovou hru, při přechodu modré čáry jí ale byl současně pískán ofsajd.
     
    24:06
    Bude to asi ještě zajímavý onlajn... výpadky internetové sítě jsou ohromné a momentálně nemohu vůbec přenášet, co se na stadionu děje!
     
    23:37
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Tenhle hokej se musí zkrátka líbit! Prvních dvacet minut tohoto zápasu nabídlo parádní podívanou na všech frontách. Na tribunách a na ledě. Oba týmy jely na maximum a měly velký počet šancí. Přes to všechno se ale urodil pouze jeden gólový zásah na konci třetiny. V čase 18:35 se totiž po Pekrově práci, kdy přesprintoval Nashe a otevřel přečíslení 2 na 1, prosadil přesně Lukáš Anděl a spustil lavinu radosti i zde u kolegů na komentátorském stanovišti. Jestli to okno do konce zápasu vydrží, bude to úspěch. Teď ale bude mít 16 minut klidu, stejně to mají i hráči.

    Střely na branku: 15 – 10
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Mohlo to být 2:0! Čachotský z pravé strany sjel před branku a už si vykoupal Cikánka, jenže Lakos v poslední chvíli, kdy se už Čachotský snažil zakončovat, vypíchl kotouč!
    18:35 Lukáš ANDĚL - 1:0
     
    18:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tenhle gól je svým způsobem pro Duklu zásadní! Po situaci ve středním pásmu totiž přesprintoval Nashe Pekr a natlačil se před něj tělem. Díky tomu mohlo jít duo Pekr – Anděl do přečíslení 2 na 1. Pekr dal jednoduchou přihrávkou na Anděla před obráncem a LUKÁŠ ANDĚL naložil s pokusem výtečně, puk umístil k levé tyči, Cikánek byl bez šance – 1:0! Asistence: Matěj Pekr.
     
    17:54
    Půža od modré trefil pouze blokující hráče na levém kruhu a Kladno toho využívá na přechod do útoku. Plekanec měl ale puk za sebou při přechodu klíčové modré čáry a sudí píská ofsajdové postavení.
     
    17:41
    Jiránek přešel modrou čáru a rozhodl se pro zakončení v podobě střely. Jenže do střely vložil hůl jeden z kladenských hráčů a puk poslal přímo do ochranné sítě.
     
    17:01
    Honzík dnes má průběžně velice solidní zákroky. Nyní si nadvakrát poradil se střelou Lakose od modré. Po odpískání šli do sebe ještě Zikmund s Holým, kdo Zikmunda zná, tak ví, že se v těchto situacích hodně vyžívá.
     
    16:52
    Redlich využil lehkých zmatků domácí trojice na modré čáře a šel do protiútoku, dala se očekávat střela z vrcholku kruhu, která také přišla. Honzík ale v náručí tento pokus skryl.
     
    16:04
    Lepší umístění chybí jihlavským hráčům. Například střela Matějíčka od modré byla tvrdá, ale mířila přímo do středu branky. S tím Cikánek nemůže mít žádné problémy...
     
    15:33
    Zajíc se nalepil na Čachotského už ve středním pásmu, dvakrát mu klepl na hokejku a zbavil ho čistým způsobem puku. Následně vyhodil.
     
    14:48
    Holého střelu Cikánek vyrazil před sebe, zde byla hned trojice domácích hráčů, jenže ani jedna hůl se nenacházela v dobré pozici vůči puku. Toho využili Kladenští na vývoz a nahrávání času v oslabení.
     
    14:26
    Další přesilovka pro Duklu. Nash u domácí střídačky podstoupil souboj s Kajínkem, kterého zahodil na zem a navíc mu strhl helmu. Jako jediný dostává dvě minuty.
     
    13:49
    Kladno je momentálně na kotouči a kombinuje u své branky. Nedokáže v tento moment překonat obranný blok Dukly ve středním pásmu.
     
    13:33
    Komerční přestávka následuje hned o tři sekundy později. S tím je mojí povinností se omluvit za případné delší textové výpadky, jak tomu mohlo být v prvním zápase. Chyba je především na straně jihlavského bezdrátového připojení, které je poměrně přetížené a nestíhá odesílat příspěvky.
     
    13:30
    Icing kladenských hráčů nyní posunuje hru po delší době před Cikánka.
     
    10:56
    Domácí uklidňují hru závozem za vlastní branku, prostřídáním a jdou na to pěkně pomalu.
     
    10:15
    Říha si od modré sjel až do hodně ostrého úhlu a pokusil se o propašování puku přes Honzíka do branky. Honzík se ale nedal a zasáhl včas. Následná strkanice se Zikmundem nic nepřinesla.
     
    09:33
    Kladno v plném počtu a Jágr se ihned zapojil do kombinace, první dotyk s pukem měl přesvědčivý a pustil ho ihned pro Plekance. Plekanec ho šťouchl jemně na Honzíka, který si nebyl jist a raději přikryl puk.
     
    09:18
    14 sekund před koncem přesilovky. Matějíček si sjel po buly mezi kruhy a střílel, Cikánek měl čistý výhled a vzal puk do nastavené lapačky.
     
    08:28
    Další Pohlova střela. Tentokrát šla zhruba doprostřed Cikánkovy branky. Mnohem zajímavější to ale bylo na druhé straně! Plekanec získal puk a nahrál jej před branku, kde byl Melka, ten ale svým zakončením obloučkem přehodil břevno!
     
    07:40
    Pohlova střela od modré udělala hostům hodně velké problémy před brankou, jenže ani Anděl s Pekrem nedokázali z bekhendu dotlačit kotouč na úrovni brankoviště dále!
     
    07:32
    Hlavní rozhodčí nyní dostává potlesk z tribun. Nebál se totiž označit Jágrův zákrok jako nedovolený a bez okolků posílá hostující hokejovou legendu ven na dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka Dukly se rozehraje po komerční pauze.
     
    07:02
    Kladno je pod tlakem. Domácí třetí formace brousí hranu, co to dá, jenže stále nemůže vážněji ohrozit Cikánkovu branku.
     
    06:22
    Čachotský si v útočném pásmu povodil obránce a po kličce z úhlu ještě nahrál před branku na zcela volného Dostálka. Tomu k zakončení ale chyběly centimetry, puk byl dlouhý!
     
    05:27
    Skořepa zastavil Kauta u mantinelu a díky tomu se Dukla zmocnila kotouče. Pohl obstaral i střelu z modré, Cikánek ale vyrazil vyrážečkou.
     
    04:50
    Holý vytáhl Jiránka dlouhou přihrávkou za obranu, jenže Jiránek kotouč v nadějném úhlu nedojel a musel kombinovat se spoluhráči. To se mu nakonec povedlo, ale ne asi tak, jak by si domácí přáli. Chyby využil hostující Jelínek a v souboji 1 na 1 měl mírně navrch, bekhendové zakončení ale Honzík vykryl.
     
    04:12
    Harkabus, dnešního dne oslavenec 25 let života, si najížděl po blokování Lakosovy střely z pravé strany. Jeho pokus ale na druhé straně byl zblokován taktéž a odeslán do ochranné sítě.
     
    03:24
    Pekr zabojoval na levé straně, ale musel se spíše činit v obraně, neboť se po nahrávce od Kružíka zjevil před kasou Kaut, Honzík měl ale přehled a Kaut měl strašně málo času na zakončení.
     
    02:30
    Holý to zkusil sám, obkroužil branku, otočil se a zkusil Cikánka prověřit na levé tyči. Hostující gólman ale situaci ustál a navíc v práci s holí poslal spoluhráče dopředu.
     
    01:48
    Harkabus si na dlouhé přihrávky s Dostálkem nyní potrpěl a domácí díky tomu šli do nadějné situace 2 na 1, jenže Dostálek nezpracoval poslední přihrávku ideálně.
     
    01:08
    Lakos od modré pouštěl puk na teč Zikmundovi před jihlavskou brankou, Honzík si ale prostor na levém betonu pohlídal. Přesto se Jihlava musí bránit, Kladno má rozhodně lepší vstup do zápasu.
     
    01:01
    První zakázané uvolnění dnešního zápasu. Způsobil ho Štebih, což znamená, že domácí nemohou střídat.
     
    00:03
    Za ohlušující atmosféry začíná na jihlavském zimáku druhé semifinálové utkání a domácí jej zahajují, jak se má, v útoku. Kladenský Melka ale přešel do ofenzivy a Poldi hraje před Honzíkem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -30:00
    Dámy a pánové, ještě jednou vám přeji dobré odpoledne z Jihlavy! Do zápasu zbývá zhruba půlhodinka, tribuny se plní velice solidně, stejně jako v pátek. Příjemnou zábavu!
     
    -30:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Kajínek (A) – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

    Rozhodčí: Wagner, Dědek – Poruba, Bosák.
     
    OHLASY Z JIHLAVSKÉHO TÁBORA

    Na domácí straně odpovídal na zvídavé otázky útočník Matěj Pekr. Ani on však nebyl spokojen s výkonem, který domácí hráči předvedli. „Z naší strany vypadal zápas jako ten druhý čtvrtfinálový s Litoměřicemi. Nic moc. I když zapomenu na výsledek, tak nejsme spokojeni ani s výkonem. Musíme dát do hry více agresivity, produktivity, mít více osobních soubojů. A nevěšet hlavy, ať je výsledek jakýkoliv,“ burcoval ihned po zápase své spoluhráče.

    Jihlava přitom měla dost šancí na snížení či vyrovnání nepříznivého stavu, proti ale byla buď koncovka nebo Cikánek, o čemž se přesvědčil i sám Pekr během samostatného nájezdu. „První třetina nám nevyšla. Na dva góly jsme Kladnu doslova nahráli a podle toho se nějak odvíjel zápas. Měli jsme dost šancí, dali jsme gól na 1:2, pak jsme mohli dát na 2:3. Bohužel jsme nedali, trošku i vinou naší produktivity. Já sám jsem mohl dát v oslabení branku na 2:3, místo toho jsme inkasovali gól na 1:4 a pak už bylo těžké se zápasem něco udělat,“ Ze 33 střel se Jihlava prosadila jenom jednou, Kladno z 23 pak čtyřikrát.

    Co by Dukla ráda do druhého utkání zlepšila? „Ze Slavie si musíme vzít trošku příklad. Do zápasu jsme nedali to, co jsme chtěli. Z naší strany to vypadalo jako druhé čtvrtfinále s Litoměřicemi. Musíme do hry dát trošku více agresivity – před brankou i v osobních soubojích, být produktivní, mít osobní souboje a nasazení. To všechno nám chybělo,“ naráží na bojovnost, kterou předvedla fotbalová Slavia v osmifinále Evropské ligy.

    (převzato z hcdukla.cz)
     
    OHLASY Z KLADENSKÉHO TÁBORA

    Respondentem po vítězném utkání z kladenské strany byl gólman Lukáš Cikánek. Právě on byl stavebním pilířem výhry Rytířů hned v prvním utkání semifinále.„Říkali jsme, že sem jedeme vyhrát alespoň jeden zápas, ale to se samozřejmě říká vždycky. Před zápasem jsme si řekli, že zkusíme vyhrát hned ten první, abychom je nenakopli, a to se nám povedlo. Dali jsme nádherné góly a utekli jim o dvě branky. Oni už pak jenom dotahovali a tlačili se do nás. My jsme to už zvládli,“ těšilo dlouholetého gólmana Kladna.

    Zároveň ale také poukazuje na to, že i když může výsledek vypadat jednoznačně, rozhodně tomu tak během utkání nebylo. „Vyhráli jsme o tři góly, takže to vypadá jednoznačně. Nechci říkat, že nám tam padlo všechno, ale zkrátka jsme měli větší štěstí. Jinak to bylo vyrovnané. To jsou přesně zápasy, ve kterých může rozhodnout oslabení nebo přesilovka. To je na tom krásné,“ je spokojen s prvním utkáním.

    První semifinále nabídlo poměrně pěkný hokej, navíc v obrovském tempu. Jak to viděl sám gólman? „Je to o level výš, hraje se o baráž! Je to znát, že hrají dva týmy, které chtějí postoupit a které by si to zároveň zasloužily. To, co mají za sebou, je krásné. Chodí plný barák, u nás snad bude taky. Bude to super série,“ těší se na další pokračování kladenská třicítka.

    (převzato z rytirikladno.cz)
     
    PRVNÍ ZÁPAS SEMIFINÁLOVÉ SÉRIE

    Pátek 16. března, 17:30, HC DUKLA JIHLAVA – RYTÍŘI KLADNO 1:4 (1:3, 0:1, 0:0)

    Pokud někdo přišel na stadion o něco později, ať už to bylo kvůli frontě u vstupu nebo kuřácké potřebě, patrně neviděl první gól utkání. Ten totiž zařídil již po 46 sekundách díky Kajínkově nešikovnému zpracování puku Tomáš Redlich. Paradoxně po tomto inkasovaném gólu začala Jihlava v útoku naplno rozbalovat svůj arzenál umu, jenže na konci šesté minuty se skórovalo zase na straně Kladna. Tomáš Kaut doklepl vyražený kotouč po Kružíkově střele do branky a bylo to již 2:0 pro Kladno.

    Kýženého snížení se dočkali domácí ještě v první periodě. Střela Tomáše Harkabuse nebyla sice moc razantní, ale proplula Cikánkovi přímo mezi betony. Dá se ale říci: K čemu to Jihlavě bylo, když ještě jednou kasírovala? Navíc během vlastní přesilovky. 32 sekund před koncem z úniku vymetl pravý vingl Tomáš Redlich a jeho druhá trefa v zápase opět dala Poldi dvě branky náskoku.

    Jakkoliv se Jihlava snažila a měla své šance, Kladno udeřilo počtvrté v přesilovce 4 na 3. Z vrcholku kruhů napřáhl Jiří Říha a Lundström neměl šanci cokoliv s touto střelou udělat. Dukle nepomohlo ani 7 sekund přesilovky 5 na 3, spoustu dalších šancí pochytal Cikánek. Ve třetí třetině se zápas spíše dohrával. Domácí neměli moc sil na zvrat, ani během dvou přesilových her, které dostali a nejvyšší návštěva sezony (6349 diváků) sledovala prohru Jihlavy 1:4.

    Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Čachotský, Dostálek) – 1. Redlich, 6. Kaut (Kružík, Kubík), 20. Redlich, 29. Říha (Plekanec, Jágr). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 6:7, navíc Harkabus (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6349. Střely na branku: 33:23. Zblokované střely: 10:4. Vhazování: 40:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
     
    Dobrý večer z Jihlavy! Přesně 24 hodin a 50 minut po úvodním buly prvního zápasu semifinálové série mezi Jihlavou a Kladnem napíše série své druhé pokračování! V prvním zápase se dařilo jednoznačně Kladnu, které vyhrálo poměrem 4:1 a o jeden zápas je postupu blíže. Každý zápas, zvláště v play-off je ale jiný. Dokáže Jihlava vyhrát druhý zápas, nebo se Kladno zase přiblíží k postupu? Sledujte od 18:20, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 19. Anděl (Pekr), 26. Matějíček (Čachotský), 52. Skořepa (Jiránek) – 33. Plekanec (Redlich)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (33.–33. Lundström) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Kajínek (A) – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

    Rozhodčí: Wagner, Dědek – Poruba, Bosák

    Diváci: 6 025
    Jihlava 1 4 Kladno
    #1 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:4
    #2 Sobota 16.03.2019 • 18:20
    Jihlava - Kladno 3:1
    #3 Úterý 19.03.2019 • 18:00
    Kladno - Jihlava 5:1
    #4 Středa 20.03.2019 • 18:00
    Kladno - Jihlava 5:3
    #5 Pátek 22.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Kladno 2:4
    thejrc.org