Winnipeg – Calgary 2:1 (kon.) | Tampa – Washington 6:3 (kon.) | Carolina – Buffalo 4:2 (kon.)
Montreal – Chicago 0:2 (kon.) | Boston – Columbus 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:2 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:4 (kon.)
Colorado – New Jersey 3:0 (kon.) | Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 17.03.2019, 00:16 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Ottawa přehrála favorita, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (02:49:21)
     
    Československá stopa

    Christián Jaroš (OTT) žádný bod, 3 střely, 16:09 čas na ledě

    Martin Marinčin (TOR) žádný bod, 1 střela, 15:51 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Anders Nilsson (OTT) 35 zákroků, 2 inkasované góly, 94,6% úspěšnost zákroků
    2. Magnus Pääjärvi (OTT) 2+0
    3. Zack Smith (OTT) 0+3
     
    Papírové předpoklady byla jedna věc, ale samotný zápas druhá! Ottawa se vzepřela papírovým předpokladům a schovala Toronto do kapsy. Domácí hráči byli od úvodu zápasu aktivnější a dočkali se v kanadském derby cenného vítězství. Zatímco Senators budou spokojeni, Maple Leafs potřebují hodit zpackaný duel za hlavu. Torontu se toho totiž moc nedařilo, což dokazuje také konečný výsledek.

    Střely na branku: 44:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:18.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Ještě jedno přerušení, když se kotouč po souboji ve středním pásmu odrazil mezi diváky. Hra se tak vrátí do neutrální zóny.
     
    57:52
    Zprava vystřelil William Nylander, jehož zakončení vyrazil Anders Nilsson na druhou stranu hrací plochy. Jenže Tyler Ennis z otočky trefil místo odkryté branky jen její oblouk.
     
    57:34
    Od mantinelu si na osu hrací plochy najel po modré čáře Jake Muzzin. Jenže domácí brankář na střelu dobře viděl a schoval ji do své výstroje.
     
    56:27
    Morgan Rielly naznačil střelu, ale přihrál do levého kruhu, kde se nacházel Auston Matthews. Jeho výborná střela mířila do bližší šibenice, ovšem Anders Nilsson opět skvěle zasáhl.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Rudolfs Balcers – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:48
    Od modré čáry se napřáhl Patrick Marleau, který z jedné trefil prvního bránícího hráče. Puk se poté odrazil do středního pásma, tohle Senators stačí.
     
    Střely na branku: 42:32.
    54:21 Oscar LINDBERG - 6:2
     
    54:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Toronto se hnalo do akce, Auston Matthews přenechal zadovkou kotouč na Williama Nylandera, jemuž puk sjel z čepele hole. Do protiakce se hnal Zack Smith, jenž přihrál na Codyho Ceciho. Domácí zadák trefil jen brankáře, ale celou akci dojel OSCAR LINDBERG, jenž bekhendem dává další gól Senators. Asistence: Cody Ceci a Zack Smith.
     
    53:08
    Od červené čáry nahodil puk na branku Dylan DeMelo. Garret Sparks vytřepal puk z lapačky, ale poté viděl, že první k němu přijíždí soupeř, a tak hru raději přerušil.
     
    52:14
    Až mezi obránci se nacházel William Nylander, jehož pokus po ledě tečoval Andreas Johnsson. Ovšem černá guma zamířila jen vedle pravé tyče domácí svatyně.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 607 diváků.
     
    51:44
    Odražený puk mířil do brankoviště, kde jej pod lapačku schoval Garret Sparks. Ovšem Brady Tkachuk a Zack Smith se snažili ještě dorážet, ale už bylo pozdě.
     
    51:20
    Mark Borowiecki ještě nepřejel červenou čáru a už nahazoval. Čároví rozhodčí se po sobě podívali a rozhodli, že se icing pískat nebude.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Ceci (Wolanin, Veronneau), 27. Gibbons (DeMelo, Bödker), 34. Pääjärvi (Balcers, Tierney), 39. Pääjärvi (Z. Smith, Borowiecki), 49. Duclair (Z. Smith), 55. O. Lindberg (Ceci, Z. Smith) – 33. Rielly (Tavares), 46. Tavares (Matthews, W. Nylander)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – DeMelo, Harpur, Ceci, Wolanin, Jaroš, Borowiecki – Veronneau, Pageau, B. Tkachuk – Pääjärvi, Tierney, Balcers – B. Ryan, O. Lindberg, Z. Smith – Bödker, Gibbons, Duclair.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Muzzin, Holl, Marinčin – Marner, Tavares, Hyman – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, Kadri, Marleau – Ennis, F. Gauthier, Moore.

    Rozhodčí: MacDougall, Walsh – MacPherson, Sericolo

    Diváci: 18 607
    thejrc.org