Dukla Praha – Mladá Boleslav 1:6 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:6 (0:3)
FK Mladá Boleslav
Neděle 17.03.2019, 10:15 • Juliska - UMT • Juniorská liga – Čechy • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mladé Boleslavi, která svého soupeře porazila poměrem 6:1. Ve druhém poločase jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž hostující celek navýšil své vedení. Posléze se k úvodní brance dostala také Dukla, který o pár minutek později mohla přidat druhou branku, jenomže brankář Mikulec pokutový kop zneškodnil. Koncovka utkání nám nabídla ještě dvě branky, o obě se postaral hostující celek. (12:05:00)
     
    90
    Konec zápasu.
    89. ALHASSAN - 1:6
     
    89
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté jsou i nadále při chuti! Chybnou rozehrávku nyní vystihl napadající RASHID ALHASSAN, který se natlačil až před domácího brankáře, kterého překonal střelou k bližší konstrukci. Domácí obrana se ani tentokráte nejevila zodpovědným způsobem.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Dukla se po další inkasované brance okamžitě nastěhovala na polovinu soupeře, kde rozjíždí celkem zdlouhavou kombinaci.
    86. DIB - 1:5
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! Dukla nyní propadla ve středu hrací plochy, průniková přihrávka směřovala přesně mezi obránce, kam si naběhl JORDAN NICHOLAS DIB, který střelou k opačné konstrukci překonal brankáře Šmejkala.
     
    84
    Ven z branky musel hostující brankář Mikulec, který to nakonec stihl rychleji. Před rychlonohým Burgetem odkopl míč do zámezí.
     
    83
    Domácím se podařilo vybojovat další autové vhazování, po kterém ve středu hrací plochy operoval s míčem Korček, který úspěšně přenesl křížem.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Mladá Boleslav v poklidu kráčí za vítězstvím. V posledních minutách sledujeme vyrovnanou hru.
     
    81
    Vejr ještě zpětným centrem dokázal najít kolegu, který ale hlavičkoval pouze do břevna. Domácí brankář Šmejkal si na míč dost možná sáhl.
     
    80
    Jerchov chtěl roztáhnout hru na levou stranu, avšak tam se nenacházel žádný z jeho spoluhráčů. Výsledkem je ztráta hracího předmětu.
     
    80
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Matěj Šimon, přichází Rashid Alhassan.
     
    79
    Kolman se snažil vykoupat hned dvojici protihráčů, avšak následnou ránu mu zablokoval protihráč. Následoval dalekonosný odkop na druhou stranu.
     
    78
    Posléze to středem hrací plochy zkoušel hostující Jerchov, kterému se zakončení moc nepovedlo. Šmejkal okamžitě vykopával na druhou stranu.
     
    77
    Krčmář za pokutovým územím oslovil Machů, který to zkoušel pohotovým pokusem, jenž vystoupal vysoko nad. Šmejkal nemusel zasahovat.
     
    76
    Krátká kombinace nakonec přinesla zpětnou přihrávku až na kopačku brankáře Šmejkala, který se ihned rozhodl přenést hru na pravou stranu.
     
    75
    Na zeleném pažitu se sice ocitl Šimon, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Mezitím si domácí vybojovali aut, který zanedlouho obstará Burget.
     
    74
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnou pasáž tohoto utkání, která nenabízí nic závratného. Naopak se o aktivitu se stará celek z Prahy.
     
    73
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Vítek Vejr, přichází Dominik Machů.
     
    73
    Jeho nákop směřoval podél autové čáry, nakonec přeci jenom doskákal ven z hrací plochy. Burget ve spolupráci s Korčekem odklidili balón.
     
    72
    Jenomže nenápadný Burget se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, což ihned signalizoval pomezní rozhodčí. K volnému kopu se staví brankář Mikulec.
     
    71
    Ke středu hrací plochy si seběhl domácí Korček, který byl vytlačen na vlastní polovinu. Dukle se ale povedlo přenést hru na levou stranu.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Bílek, přichází Daniel Dostál.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází David Komárek, přichází Vladislav Jerchov.
    66. Neproměněná penalta domácích.
     
    66
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Dancák, který to zkoušel k pravé konstrukci, kam se vydal také brankář Mikulec, jenž střelu lapil.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Petr Mikulec (FK Mladá Boleslav).
     
    65
    Je tu pokutový kop pro Duklu!
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, už jsme viděli pět přesných zásahů. Nyní se o autové vhazování stará jeden z domácích hráčů.
    63. JANKO - 1:4
     
    63
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Jeden z hostů přišel v souboji o balón, následně se Kosíkovi podařilo oslovit KRISTIANA JANKA, který přízemním zakončením propálil brankáře. Dukla tak konečně zkorigovala nepříznivý výsledek.
     
    63
    Záhy na jistotu zahrál Klíma, který přihrál do náruče brankáře, jenž raději uklidnil hru. Další útočný výpad domácích přinesl nepovedený centr.
     
    62
    Šmejkal musel jednat hodně rychle, při rozehrávce ho totiž neúnavně napadal jeden z protihráčů, kterému se ani přesto nepovedlo zablokovat odkop.
     
    61
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Mentberger, přichází Lukáš Trávníček.
     
    61
    Průnikovou kolmicí to zkoušel Korček, který ale nenašel nikoho ze spoluhráčů. Naopak míč doskákal pouze do hostujícího pokutového území.
     
    60
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře, herní projev totiž stále není ideální. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    59
    Mladá Boleslav mohla přidat další přesný zásah, tentokráte se k zakončení pravou nohou dostal hostující Dib, který z hranice šestnáctky napálil břevno.
    58. VEJR - 0:4
     
    58
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají čtvrtý přesný zásah! Šimon měl za pokutovým územím hodně času na střelu, kterou technicky posílal ke vzdálenější tyči, přičemž Šmejkal opět vyrážel míč pouze před sebe, kde byl i tentokráte připravený hostující VÍTEK VEJR.
     
    57
    Šimon se s vypětím všech sil snažil přehodit míč na kopačky spoluhráče, avšak dobrým napadáním se prezentoval Dancák, který čistě zasáhl.
     
    56
    Tvaroh si ukopl míč daleko od kopačky, hrací předmět tak zaplul za brankovou čáru. Budeme sledovat další odkop od domácí branky.
     
    55
    De Paula se snažil spěchat s autovým vhazováním, avšak z hlediska přesnosti kombinace to nebylo dobré. Aut se tak bude opakovat.
     
    54
    Už se opět hraje, vynucené střídání tak nebude potřeba. Kolman sportovně odevzdal míč soupeři, Mikulec se stal adresátem přihrávky.
     
    53
    Následovala srážka, do které se zapojil také hostující brankář Mikulec. Na nic vážného to nevypadá, zanedlouho se bude pokračovat ve hře.
     
    52
    Dukla vyvážela míč z vlastní poloviny, přičemž se do kombinace zapojil také brankář Šmejkal, který si několikrát vyměnil balón s Douděrou.
     
    51
    Ve středu hrací plochy to celkem dobrým způsobem udělal domácí Korček, který ale záhy podklouzl. Komárek okamžitě obstaral aut zleva.
     
    50
    Nehrálo se dobrou minutu, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů. Vypadá to na Diba, který bude muset za postranní lajnu.
     
    49
    Následnou přihrávku zachytit hodně aktivní De Paula, kterému se ale nepovedlo oslovit nikoho ze svých spoluhráčů. Soupeř tak bude vhazovat.
     
    48
    Poprvé ve druhém poločasu se s míčem seznámil domácí brankář Šmejkal, který přenesením hry naše na opačné straně Kosíka.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Paixao, přichází David Krčmář.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl očekávaný scénář hry. Mladá Boleslav totiž měla výraznou územní převahu, díky které vsítila hned tři branky, čímž se výrazně uklidnila. Až po té třetí brance se začala projevovat také Dukla, která zatím naráží na připravenou obranu soupeře. Mladá Boleslav tak v tomto utkání potvrzuje roli favorita, vítězství má téměř v kapse. Avšak ještě nepředbíhejme, na řadu přijde druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Na levé straně měl hodně času na centr hostující Vejr, který si i přesto vybral nohu protihráče. Středem hrací plochy si to namířil záložník Mentberger.
     
    43
    Jenomže na druhé straně přišel na řadu rohový kop, po kterém ještě hlavičkoval De Paula. Jeho slaboučký projektil skončil v rukavicích Šmejkala.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Radek Kopa (FK Mladá Boleslav).
     
    40
    Na zemi zůstal ležet jeden z domácích hráčů, na nic vážného to ale nevypadá. Budeme sledovat autové vhazování v podání Douděry.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Hostující forvard Vejr se ještě snažil zastavit míč na hrací ploše, což se mu ale nepovedlo. Záhy to Douděra zkoušel pasem na spoluhráče, který ale nevyšel.
     
    37
    K pohotové ráně se dostal domácí Dancák, který zhruba z pětadvaceti metrů zamířil kousek vedle branky. Mikulec stále nemusel vážněji zasahovat.
     
    36
    Avšak ve středu hrací plochy se podařilo zasáhnout Kopovi, který špičkou kopačky odvracel balón. Dukla se bojovností dostala zpět k míči.
     
    35
    Podél postranní čáry se snažil pláchnout domácí Douděra, ke kterému se včas vrátil vracející se Komárek. Dukla bude přeci jenom vhazovat.
     
    34
    Taktický zákrok vytasil hostující Dib, který kousek od středového kruhu povalil na zem Mentbergera. Dukla okamžitě rozehrála po zemi.
    33. VEJR - 0:3
     
    33
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat! Míč z kopačky Šimona přeci jenom proletěla na De Paula, který se dostal do šestnáctky, odkud prověřil brankáře Šmejkala, jenž vyrazil míč pouze před sebe, kde byl s pohotovou dorážkou připraven VÍTEK VEJR.
     
    32
    I tentokráte si hostující obrana dokázala poradit, poté musel směrem dozadu spěchat Kosík, který před napadajícím Šimonem přihrál zpět na brankáře.
     
    31
    Také na druhé straně hrací plochy přišlo autové vhazování, které ale bezpečně odklízel do bezpečí Komárek, avšak domácí se dostali zpět k míči.
     
    30
    Šmejkalovi se odkop od branky moc nepovedl, míč totiž zamířil daleko za postranní čáry. To vše přineslo autové vhazování pro Komárka.
     
    29
    V tuto chvíli to budou mít domácí hráči složité, prohrávají totiž už o dvě branky. Do konce zápasu ale stále zbývá dostatek času.
    27. DIB - 0:2
     
    27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je tu druhá branka v domácí svatyni! Mladá Boleslav vhazovala u pravé postranní čáry, tam se JORDAN NICHOLAS DIB dokázal uvolnit k fantastické střely z velké vzdálenosti, která ale doplachtila velice přesně ke vzdálenější tyči, na což byl Šmejkal krátký.
     
    25
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Matěj Svítil, přichází Daniel Šmejkal.
     
    24
    Ještě o jeden rohový kop se postaral Tvaroh, kterému se tentokráte podařilo najít Kommu, jenž hlavičkoval kousek vedle. Další velice nebezpečný moment.
     
    23
    Sledovali jsme velice nebezpečný projektil, který ze své kopačky vypustil Šimon. Jeho pohotová rána skončila na ještě lepším zákroku Svítila.
     
    22
    Nyní zahrál rukou domácí zadák Kosík, což uviděl také hlavní rozhodčí. Bude následovat standardka, zhruba ze třiceti metrů od branky Dukly Praha.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se dočkali jedné branky. Mladá Boleslav je i nadále aktivnější, domácím to zatím moc nejde.
     
    20
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Mladou Boleslav. Centr se nebezpečně snášel k přední tyči, kam ho posílal Tvaroh, domácí se ale ubránili.
     
    19
    Zničehonic měl na pravé straně dostatek času Douděra, který ze zpětnou přihrávkou snažil oslovit Bílka, jenž ale nepředvedl dobré zpracování míče,
     
    18
    Ani tentokráte nemusel brankář Svítil zasahovat, naopak se postavil k odkopu od své svatyně, díky kterému našel pouze hlavu Klímy.
     
    17
    Následovala protiakce po pravém křídle, odkud to jeden z hostů zkoušel vzdušnou nabídkou, po které pálil pouze do protihráče forvard Vejr.
     
    16
    Jenomže tam si nedovoleným zákrokem pomohl Tvaroh, který zezadu trefil do kopačky Janka. Dukla se snažila soupeře překvapit rychlou rozehrou.
     
    15
    Míč opět proskákal do moci domácího brankáře, který se rozhodl rozehrát po zemi. Jeho celek se rychle nastěhoval na útočnou polovinu.
     
    14
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop, ke kterému se postavil Komárek. Ani jeho centr nepřinesl nic nebezpečného. na druhou stranu se žene Dukla.
     
    13
    Autového vhazování se ujal De Paula, který posléze centroval do šestnáctky. Centr se moc nepovedl, poté pálil do zad protihráče Šimon.
    12. ŠIMON - 0:1
     
    12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Obrovskou hrubici udělal domácí brankář Svítil, který při snaze o odkop trefil pouze napadajícího MATĚJE ŠIMONA, od kterého se míč odrazil přesně do opuštěné branky pražského celku.
     
    11
    Snad poprvé se s míčem seznámil brankář Mikulec, který to zkoušel bleskovým odkopem na druhou stranu, na který nedosáhl žádný z kolegů.
     
    10
    Na řadu přišel další nedovolený zákrok, tentokráte to s agresivitou přehnal napadající Vejr. O rozehrávku volného kopu se postaral Koval.
     
    9
    Domácí obrana se starala o další rozehrávku ze své obranné poloviny. Hned několikrát se k míči dostal Svítil, který odkopával k půlící čáře.
     
    8
    Balón se kroutil směrem na přední tyč, kde sice došlo k hlavičkovému pokusu, avšak ani tentokráte nebyl přesný. Svítil bude moci rozehrávat.
     
    7
    Mladá Boleslav si díky dobrému napadání přinesla nebezpečný centr, na který Dib nedosáhl. I tak bude následovat rohový kop zprava.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Komárek, který u postranní čáry poslal na zem Dancáka. I tentokráte rozehráli domácí nakrátko.
     
    5
    Na druhé straně to vzdušnou nabídkou zkoušel De Paula, jehož centr nebyl vůbec špatná. Hlavička směřovala vedle, Svítil tak nemusel zasahovat.
     
    4
    Svítil opět rozehrával od své branky, přičemž tentokráte zvolil rozehrávku na Kosíka, který záhy spolupracoval s vedle stojícím Mentbergerem.
     
    3
    Vůbec poprvé se k míči dostal domácí brankář Svítil, který rozehrál na jistotu po zemi. Následovalo přenesení hry, na které Douděra nedosáhl.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Svítil – Douděra (C), Korček, Kosík, Mentberger, Dancák, Bílek, Burget, Koval, Kolman, Janko
    Náhradníci: Šmejkal – Dostál, Trávníček

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Komárek, Tvaroh, Klíma, Komma, Dib, Vejr, Kopa (C), Šimon, De Paulo, Paixao
    Náhradníci: Kamenár – Krčmář, Machů Jerchov, Alhassan, Vrána, Pauschek

    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Flimmel.
     
    FK Mladá Boleslav

    Na opačné straně stojí o poznání lépe hrající Mladá Boleslav, která se v tabulce nachází na sympatické druhé pozici, přičemž na vedoucí Spartu ztrácí propastných dvanáct bodů. Ani Mladá Boleslav se neopírá o dobrou formu z posledních zápasů, naposledy totiž zvítězila před necelým měsícem. Od té doby následuje třízápasová série bez vítězství, navíc poslední dva zápasy nabídly prohru s Českými Budějovice a Slovanem Liberec. Mladá Boleslav se v rámci tabulky venkovních mužstev řad na druhou pozici, přičemž na svém kontě shodný počet bodů, jako vedoucí celek z Letné.
     
    FK Dukla Praha

    Na domácí straně se nachází pražská Dukla, která si vede o poznání hůř. Dukla totiž okupuje sedmou pozici, přičemž na šestý Hradec Králové ztrácí pouze jeden bod. Pražský celek se ale v posledních týdnech neopírá o dobrou formu, z posledních čtyřech zápasů vyhrál pouze v jediném zápase. V minulém kole navíc Dukla nezvládla pražské derby proti Spartě, ta totiž na vlastním stadionu zvítězila poměrem 4:1. Dukle se na na domácím hřišti vůbec nedaří, dohromady zde odehrála deset zápasů, přičemž vyhrála pouze ve třech případech, což není zrovna dobrá bilance.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Dukla Praha a FK Mladá Boleslav.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    David Suchý

    Branky: 63. Janko – 12. Šimon, 27. Dib, 33. Vejr, 58. Vejr, 86. Dib, 89. Alhassan

    Karty:   42. Kopa (MBL), 66. Mikulec (MBL)

    Neproměněná penalta: 66. Dancák (DUK), brankář Mikulec zneškodnil


    FK Dukla Praha: Svítil (25. Šmejkal)– Douděra (C), Korček, Kosík, Mentberger (61. Trávníček), Dancák, Bílek (66. Dostál), Burget, Koval, Kolman, Janko
    Náhradníci: Šmejkal – Dostál, Trávníček

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Komárek (66. Jerchov), Tvaroh, Klíma, Komma, Dib, Vejr (73. Machů), Kopa (C), Šimon (80. Alhassan), De Paulo, Paixao (46. Krčmář)
    Náhradníci: Kamenár – Krčmář, Machů Jerchov, Alhassan, Vrána, Pauschek

    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Flimmel
    thejrc.org