Club Brugge – Mouscron 1:2 (kon.) | Charleroi – Eupen 1:2 (kon.) | Kortrijk – Antverpy 2:0 (kon.)
Lokeren – Cercle Brugge 3:1 (kon.) | Oostende – Anderlecht 0:2 (kon.) | Standard – Waasland-Beveren 4:3 (kon.)
Sint-Truiden – Gent 0:2 (kon.) | Waregem – Genk 3:3 (kon.)
konec
Sporting Lokeren
3:1 (3:0)
Cercle Brugge KSV
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    A je dobojováno, ve druhé části hry se dokázal prosadit z hostující strany pouze střídající Serge Gakpé , ale to bylo ze strany Bruggy vše. Ode mě je to pro dnešek vše a zase někdy u Belgické ligy na počtenou.

    Statistiky utkání
    Držení míče – 65%:35%
    Střely na branku – 4:9
    Rohové kopy – 4:2
    Ofsajdy – 2:5
    Fauly - 8:13 (19:55:38)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dylan De Belder vystřelil do obránce, od kterého letěl míč do branky, ale brankář díky tygřímu skoku míč zastavuje. Rozhodčí končí dnešní utkání!
     
    90
    Rozhodčí bude nastavovat dvě minuty, hra se spíše dohrává.
     
    90
    Ari Skúlason centroval do vápna na skvěle nabíhajícího Mehdi Terkiho, ale ten si špatně rozvrhl rychlost a míč nedostihl.
     
    88
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází José Francísco Cevallos, přichází Tracy Mpati Bibuangu.
     
    87
    Dylan De Belder vystřelil a trefil ležícího obránce domácího celku, poté míč promáchl a dostal se k Adrien Bongiovanni, který poslal bombu z hranice vápna, ale Verhulst vytáhl krásný zákrok s výskokem do strany!
     
    86
    Brugge zkouší stále stejnou taktiku dlouhých nakopávaných míčů, ve druhém poločase se jim jednou tento čin povedl, ale hráči Lokrenu si od obdržené branku tyto nahrávky hlídají.
     
    84
    Amine Benchaib vypálil z vlastní poloviny hřiště a chtěl Nardiho v brance překvapit, ale střela se stočila úplně mimo, než stojí branka hostujícího brankáře.
     
    81
    José Francísco Cevallos běžel úplně sám po pravé straně hřiště a přízemní nahrávkou našel Lukáše Marečeka, ale ten ve vyložené šanci promáchl míč, který putoval do zámezí. Nutno podotknout, že lokrenský záložník nebyl vůbec nikým hlídán a měl zcela odkrytou branku.
     
    80
    Marega odkopl míč od své branky přes celé hřiště, kde se snažil nalézt Sergeje Gakpého, ale ten na míč nedokázal vyskočit, a tak se hra opět otáčí směrem na Nardiho.
     
    79
    V závěru zápasu jsou u míče spíše hosté, ale nějaký pořádný tlak si nedokážou vytvořit, nyní je zastavuje praporek pomezního sudího, který signalizuje ofsajd.
     
    77
    Johanna Omolo nacentroval na svého spoluhráče na levé straně Yoann Etienne, který zkusil nenápadně vystřelit, ale domácí ochránce svatyně si střelu pohlídat, míč nakonec skončil na brance.
     
    74
    Také domácí provádí své první střídání, na hrotu se objevuje Mehdi Terki. Můžeme čekat od Sportingu další střídání, jelikož nikam nespěchají.
     
    73
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Dylan Mbayo, přichází Mehdi Terki.
     
    72
    Máme před sebou posledních osmnáct minut hry a myslím si, že se domácí nemají čeho obávat, jelikož jeden únik nic pro hráče Sportingu neznamená.
    69. Serge GAKPÉ - 3:1
     
    69
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    A máme tu snížení nepříznivého skóre pro hostující celek. Johanna Omolo poslal dlouhou přihrávku na SERGEJE GAKPÉHO, který zachoval chladnou hlavu při zakončení, míč doběhl, potáhl si ho a zakončil přes brankáře do branky – 3:1! Asistence: Johanna Omolo.
     
    68
    Davino Verhulst se drží za obličej, nejspíše tam došlo k nějakému kontaktu se soupeřem.

    Jiří Cícha

    Branky: 27. Benchaib, 35. Cevallos, 39. A. Skúlason – 69. Gakpé

    Karty:   8. Delacourt (CRB), 66. Omolo (CRB)


    Sporting Lokeren: Verhulst – Deschacht, Filipović, Tirpan, Ben Harush – Cevallos (88. Mpati Bibuangu), Overmeire, Mareček, A. Skúlason – Mbayo (73. Terki), Benchaib.
    Náhradníci: De Wolf – Symons, Marzo, Terki, Monsecour, Mpati Bibuangu, Saroka.

    Cercle Brugge KSV: Nardi – Ueda (46. De Belder), Marega, Delacourt, Decostere – A. Traoré, Bongiovanni, Koné (61. Omolo), Alioui – Cardona (15. Gakpé), Etienne.
    Náhradníci: Van Damme – Gakpé, De Belder, Palun, Vanhoutte, Omolo, Vitinho.

    Rozhodčí: D'hondt – Cremers, Nijssen – Vermeire
    ocianews.com