Club Brugge – Mouscron 1:2 (kon.) | Charleroi – Eupen 1:2 (kon.) | Kortrijk – Antverpy 2:0 (kon.)
Lokeren – Cercle Brugge 3:1 (kon.) | Oostende – Anderlecht 0:2 (kon.) | Standard – Waasland-Beveren 4:3 (kon.)
Sint-Truiden – Gent 0:2 (kon.) | Waregem – Genk 3:3 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
0:2 (0:1)
KAA Gent
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se na Vás těším u příštího zápasu. Na viděnou, nebo spíše na počtenou. Jiří Polášek! (20:02:10)
     
    Dnes jsme viděli atraktivní fotbal s pikantní příměsí okolností. Zápas byl vyhecovaný hlavně kvůli situaci v tabulce. Sint Truiden měl shodný počet bodu s Gentem, ale byl o příčku pod ním, kvůli skóre. Gent na 6. příčce držel poslední místo skupiny o titul, domácí už by na 7. místě hráli jen skupinu o evropskou ligu. V průběhu prvního poločasu dominoval Gent, který na soupeře neskutečně vlítl. To zúročil Yaremchuk gólem. K závěru sice začal nátlak domácích, kontrovat ale nedokázali. V druhé poločase opět začali mnohem aktivněji fotbalisté hostů a po několika minutách opět Yaremchuk zaúřadoval, a vsítil druhý gól. Po něm přišel stupňující se tlak domácích, kteří měli několik možností, ale zápas už nesrovnali, ba ani nedali gól. Gent už pravděpodobně skupinu o titul nepustí a tohle byl asi klíčový duel.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:7.
     
    90+3
    Dnešní napínavý mač končí. Můžete si ještě prohlédnout statistiky nebo shrnutí zápasu.
     
    90+2
    Často se to nevidí, ale v dnešní situaci je to docela pochopitelné. Brankář Gentu chtěl pozdržet čas a tak čekal s rozehrávkou. Rozhodčí už ale čekal moc dlouho a tak Kaminskimu udělil žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+1
    V první minutě nastavení nepřišla žádná výrazná akce. Zato jsme viděli realizační tým hostů, který si už podával ruce a plácal navzájem, i s hráči na lavičce. Zápas však ještě neskončil.
     
    90
    No tak v druhé polovině bude nastavení o něco delší. Je to ale adekvátní, vzhledem k tomu, že se hráči po faulech často hádali a hra se zbytečně zdržovala. Bude se tak hrát ještě 3 minutky.
     
    89
    Tak i hosté vystřídají dnes 3 hráče. Vynikající fotbalista Yaremchuk, který dnes mimo 2 góly předvedl fantastický výkon, si jde sednout. Nahrazuje ho Bezus, který si kopne na poslední minutky.
     
    88
    Hosté se už dostávají ze spárů domácích a často vynášejí míč až daleko za polovinu. Do nějakých velkých útočných akcí se už nepouštějí a spíš se soustředí na obranu.
     
    87
    A hned následně hlavní arbitr dnešního mače vytahuje žlutou i směrem k hráči hostů. Provinil se Odjidja-Ofoe a dostává první varování.
     
    86
    Nyní byla hra Sankhona až přespříliš tvrdá a rozhodčí už ztratil trpělivost. Dal jasně najevo, že takhle se tedy hrát nebude a vytáhl žlutou kartu, první v zápase.
     
    85
    Do konce zápasu nám zbývá pouhých 5 minut plus nastavení. Gent stále vede dva ku nule a postup do skupiny o titul je velmi blízko. Hráči mají ale co dělat s tlakem domácích.
     
    84
    Stále se ale stupňuje tlak domácího St. Truidenu. Ten měl nyní i výtečnou šanci, se kterou si nakonec poradil perfektním skokem Kaminski.
     
    83
    Série faulů nyní přerušuje hru, když se pokaždé přijdou hráči hádat s rozhodčím. Ten už toho má dost a nevypadá moc vlídně.
     
    82
    Domácí ve snaze s dnešním výsledkem ještě něco udělat využívají i poslední střídání. Dolů putuje De Sart a na hřiště De Bruyn, kterého si prosím nepleťte s belgickým De Bruynem, který kope za City.
     
    80
    Druhá změna přichází na straně Gentu. Za dnes velmi dobře hrajícího Dompého přišla náhrada v podobě Rosteda, který také umí zahrát velice dobře.
     
    79
    Sudí se nyní po krátké debatě s hráči obou týmu nakonec odhodlal odpískat ofsajd. Poté proběhlo pár debat i mezi dalšími hráči a krajním sudím.
     
    78
    Stále se nám mění live tabulka. Pokud všechny zápasy skončí aktuálním stavem, zajistí si Gent dokonce pátou pozici na úkor Antverp. Naopak Sint Truiden si může o skupině týmů bojujících o titul nechat jen zdát. Musel by zápas otočit a vyhrát minimálně o gól, jelikož oba týmy zatím dělí jen skóre.

    Jiří Polášek

    Branky: 17. Jaremčuk, 61. Jaremčuk

    Karty:   86. Sankhon (SIT) – 87. Odjidja-Ofoe (GNT), 90+2. Kaminski (GNT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:7.
    Sint-Truiden VV: Steppe – Teixeira, Sankhon, Tomijasu – Asamoah, Acolatse (64. Sekine), Mmaee (68. Kinošita), Botaka, De Sart (82. De Bruyn) – Boli, Kamada.
    Náhradníci: Pirard – De Bruyn, C. Ceballos, De Petter, Janssens, Kinošita, Vloet, Sekine.

    KAA Gent: Kaminski – Derijck, Bronn, Souquet, B. Verstraete – Odjidja-Ofoe, Sörloth, Dompé (80. Rosted), David (73. Dejaegere) – Jaremčuk (89. Bezus), Asare.
    Náhradníci: Thoelen – Smith, Rosted, Limbombe, Kvilitaja, Bezus, Dejaegere.
    thejrc.org