Club Brugge – Mouscron 1:2 (kon.) | Charleroi – Eupen 1:2 (kon.) | Kortrijk – Antverpy 2:0 (kon.)
Lokeren – Cercle Brugge 3:1 (kon.) | Oostende – Anderlecht 0:2 (kon.) | Standard – Waasland-Beveren 4:3 (kon.)
Sint-Truiden – Gent 0:2 (kon.) | Waregem – Genk 3:3 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
0:2 (0:1)
KAA Gent
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Gent se snažil proniknout po individuální akci jednoho z hráčů na pravém křídle, ale vytěžil jen aut.
     
    3
    Akce skončila u brankáře Steppeho, a tím pádem hráči domácího celku začínají od své branky. A začínají hezky zvolna.
     
    4
    Hosté odebrali míč, ale následně se o něj sami připravili hodně, ale opravdu hodně nepřesnou přihrávkou. Nyní probíhají boje o míč u půlící čáry.
     
    5
    Botaka se uvolňoval na pravém rohu vápna hostů, ale střelu si na poslední chvíli rozmyslel a doběhl ho obránce. Sint Truiden se sám poté vyhnal až za půlku.
     
    6
    Asare nasadil protihráči jesle a vyběhl do úniku. Zezadu mu ale přišla rána na krk a ta ho složila k zemi. Přímý kop rozehrává Gent.
     
    7
    Nyní domácí odebrali míč a ihned vyběhli do útočné akce. Acolatse ale fauloval a přestože míč přešel za čáru od hostujícího hráče, rozehrává kvůli faulu Gent.
     
    8
    Yaremchuk běžel s míčem a prodral se do samostatného úniku přes obránce. Už byl v šestnáctce a spadl. Pravděpodobně byl přistrčen, ale rozhodčí to jako zákrok na penaltu neviděl.
     
    9
    Další náběh hostujících hráčů do vápna svých soků. Po krásném sólíčku ale centrující hráč nenašel svého kamaráda a míč odebrali hráči v žlutých dresech, tedy hráči domácí.
     
    10
    Gent do třetice zkoušel protiútok a rychlonozí fotbalisté v bílých dresech se opět dostali za pár sekund až k vápnu, kde ale – bohužel pro ně – celá akce skončila.
     
    11
    Yaremchuk se nyní osamostatnil od Teixeiry a vyslal krásnou střelu, který nakonec jen těsně minula pravou tyč.
     
    12
    Útočně zatím mnohem aktivnější Gent se snažil vymyslet další akci. Po rychlém přechodu do protiútoku musel nakonec vysprintovat pro míč pod nohy hráčů až gólman Steppe.
     
    13
    Domácí nyní trochu zariskovali, když si před svoji brankou vyměnili snad tři zbrklé přihrávky. Všechny na poslední chvíli stihli, ale od pohromy nebyli opravdu daleko.
     
    14
    Po zpětném přebrání míče do držení bílého týmu si domácí museli pomoci faulem. Byl tak zahráván rohový kop, který však byl daleko od branky. Hosté se rozhodli centrovat, ale míč nenašel hlavu nikoho jiného, než domácích obránců
     
    15
    Už asi 5 minut se Sint Truiden nedostal ani k vzdálené blízkosti branky, na kterou útočí. Když se jim to konečně povedlo, Boli míč provedl vápnem až moc daleko a ten přejel čáru. Odkop od branky.
     
    16
    Dalekonosný výkop gólmana Kaminskiho našel jeho spoluhráče hodně vysunuté a ti okamžitě začali hrozit. Nyní jsou usazeni u vápna.
     
    17
    Gent právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ROMAN YAREMCHUK. Ten si po krátké akci svého týmu převzal míč pod vlastní kontrolu a propasíroval míč pěkně za gólmanovy záda. Nutno podotknout, že gólmanovi nasadil "jesle".
    17. Roman JAREMČUK - 0:1
     
    18
    Domácí St. Truiden se snažil rychle odpovědět, ale jejich akce rozhodně nebyla na ohrožení branky. Navíc poslední centr nepřistál ani v pokutovém území a projel hodně za něj.
     
    20
    Gent se snažil rychle přidat druhý gól, ale ze svého tlaku, který na soupeře vyvíjel, nakonec nic nevytěžil a nyní už míč drží domácí.
     
    21
    Velká šance přišla na druhé straně, kdy jeden z hráčů domácího celku skoro od čáry centroval a míč letěl přímo k jeho volnému kolegovi před brankářem. Derijck, stopér Gentu ho ale na poslední chvíli vyhlavičkoval.
     
    22
    Domácí zatáhli hráče a nyní drželi míč delší dobu vzadu. Poté ale přišel rychlý brejk a najednou se octli skoro ve vápně. Svoji šanci zatím neproměnili. U vápna však stále zůstávají.
     
    23
    U pokutového území se ale nyní fotbalisté Sint Truidenu připravili nejhloupěji, jak mohli. A to faulem. Rozehrává tak hostující tým.
     
    24
    Sint Truiden začíná být útočně aktivnější a fotbal je vyrovnanější. To je pro nás, nestranné fanoušky tohoto fotbalu, velmi dobře. Zápas začíná nabírat na obrátkách.
     
    25
    Dompé se nyní předvedl. U levého rohu vápna poslal obránce jak se říká "na párek" a vystřelil dělovku. Domácí nyní jen díky skvělému zásahu Steppeho prohrávají jen nula ku jedné.
     
    26
    Rohový kop ve prospěch hostů sice našel svůj cíl, ale hlavička jednoho z hráčů byla nepřesná. Pravděpodobně se ale míč odrazil od hlavy obránce, protože se kope další rohový kop, z druhé strany.
     
    27
    Teď si však nedovoleně počínal Asare a připravil svůj tým o akci i útočný tlak, který teď vypracovávali na svého protivníka. Míč však po rozehrávce patří opět Gentu.
     
    28
    Přímo před gólmanem se teď ocitl Sorloth, který si naskočil na Dompého centr z kraje hřiště. Rýsovala se možnost za vzdechu míč zasáhnout do prázdné branky, ale Sortothovi se míč odrazil úplně jiným směrem, než potřeboval. Byla to ale obrovská šance!
     
    30
    Gent opět útočí a snaží se přidat to, co půjde. Jejich pokusy a balóny ale většinou končí jen v zámezí. Nyní jejich akci pokazil ofsajd.
     
    31
    Sorloth obral protihráče o míč a sprintoval dopředu, rozhodčí asi až po 2 sekundách odpískal, že si Sorloth počínal nedovoleně a akci zastavil. Míš tedy drží nyní Sint Truiden.
     
    32
    Faulu domácích si nyní rozhodčí nevšiml, i když hráč na hřišti stále leží. Na stadionu navíc začalo dost sněžit. Sněžit s deštěm dohromady, a to není moc příjemné jak pro hráče, tak pro fanoušky.
     
    33
    Hosté kombinují v polovině hřiště. U půlící čáry o míč už několikrát přišli, ale taky ho několikrát důležitě dostali. Pak se ale provinil Verstraete a o míč opět přichází.
     
    34
    Faulu okamžitě využili domácí a řítili se do další útočné akce. Boli v náběhu ve vápně upadl na zem, ale o faul se nejednalo, což velmi dobře viděl i rozhodčí, který pokutový kop neodpískal.
     
    35
    Sint Truiden si udělal možnost, jmenovitě to byl hlavně De Sart. Ten si našel skulinku mezi obránci a vystřelil. S jeho pozemní střelou by ale neměl problém kdejaký brankář z vesnického přeboru.
     
    36
    Po odebrání míče Gentem začali domácí hodně presovat a míč za pár sekund získali. Následovalo kombinování u vápna, které ale nemělo dlouhého trvání.
     
    38
    Další střela domácích po kombinaci, která vzešla z rohového kopu, udělala Kaminskimu dost problémů. Míč se mu od hrudi na zemi odrazil a další hráč se pokoušel dorazit. Branku ale netrefil.
     
    39
    Gent už má míč v držení a poprvé za nějakých 5, možná 6 minut přešel půlící čáru. Že by se rýsovala šance na nějaký další gól hostů? Uvidíme..
     
    40
    Přímý kop, který následoval po dvojitém faulu na Dompého, byl nacentrován do chumlu hráčů. Zde ho ale nevyhrál žádný fotbalista domácích a tak se Gent musí stahovat zpět.
     
    41
    Verstraete se uvolnil a zkoušel vypálit. Bylo to asi 5 metrů před vápnem. Střela mu ale vůbec nesedla a přes protihráče ve skluzu vystřelil hodně vysoko a hodně nad.
     
    42
    Škaredě přišlápnut teď byl Acolatse. Přišlápl ho Asare a míč se dostává do držení domácích. Ti by velmi rádi alespoň srovnali. Gól do šatny vždy udělá s psychikou soupeře hodně.
     
    43
    Domácí hráč zahrával přímý kop, ale z velké dálky. Míč se nakonec dostal až do vápna, tam ho ale nikdo nezpracoval a na něm jsou teď hráči Gentu.
     
    44
    Kaminski sice vykopl hodně dopředu, zde už ale byli jen samí hráči v žlutých dresech a modrých trenýrkách. Chystá se nastavení, které asi v prvním poločase nebude trvat moc dlouho.
     
    45
    A je to tak, jak jsem naznačil. Rozhodčí připisují k době tohoto zápasu pouhou minutku hry.
     
    45+1
    Rohový kop byl asi poslední šance v tomto poločase pro domácí, jak mohli udeřit. Jenže místo toho si pod kontrolu kulatý nesmysl vzali domácí a vyvezli ho za polovinu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Gent už málem slavil druhou branku. Míč se pomalu dokutálel do sítě. Jenže rozhodčí signalizoval, a důležité je že správně signalizoval, že gólu předcházela ruka a tak neplatí!
     
    48
    Hosté se ale tlačí do zakončení seč jim síly stačí. Nyní byl ve vápně přistrčen Dompé, ale rozhodčí to nechal tak. Asi to jako faul neposoudil.
     
    49
    A Gent nepřestává! Nyní si místečko ve vápně našel Yaremchuk a tvrdou ránou otestoval brankáře Steppeho. Ten však byl připraven a pohotově míč lapil.
     
    50
    Na druhé straně kombinovali Botaka s Kamadou, a jejich snažení vyústilo nakonec až na nebezpečný centr z levé strany, který se pronesl vápnem a směřoval na spoluhráče, který čekal na hlavičku. Jeden z obránců hostů si ale na míč naskočil a pravděpodobně hosty zachránil.
     
    51
    Další útočné snažení fotbalistů v bílých dresech skončilo na rohovém kopu. Po odrazu míče Davidovi se ještě on sám snažil vystřelit z voleje, ale neuspěl, jelikož branku hodně přestřelil.
     
    52
    Nyní si hosté dovolili převzít míč jen s použitím nedovoleného zákroku. Po tomto faulu může St. Truiden využít výhody přímého kopu.
     
    53
    Nyní už hra připomíná hokej. Míč se pohybuje ze strany na stranu v takové rychlosti, že to fotbalu není zdrávo. Ovšem nyní zkusí přímý kop zužitkovat Tomiyasu.
     
    54
    Po výtečném náběhu na pravém křídle přišel ještě hezčí a přesně mířený centr domácích. S následnou hlavičkou ale Kaminski neměl moc potíží.
     
    56
    Gent se snaží získat si zpět to tempo, které měl na začátku poločasu. Zatím to ale vypadá, že se St. Truiden vzchopil a chce bojovat do posledních sekund.
     
    57
    Sint Truiden si vypracoval další hezkou akci, na jejíž konci chtěl zakončovat hráč z voleje přímo ve středu vápna, ale netrefil míč ideálně.
     
    58
    Zápas se přiostřuje, vidíme větší fauly a brutálnější střety, jako třeba ten, který měl nyní na svědomí Souquet. Obětí se stal útočník Boli.
     
    59
    Přímý kop domácí rozehráli nakrátko, a hráč , na kterého šla přihrávka okamžitě vypálil. Střela, respektive míč letěl ale hodně a to opravdu hodně mimo branku. Možná přes 5 metrů vedle ní.
     
    61
    Gent právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ROMAN YAREMCHUK. Gent si vypracoval hezkou akci, a volný Sorloth se nacházel ve vápně, ale už v úhlu a proto nacentroval na druhou stranu, přímo na YAREMCHUKA a ten si míč zpracoval a střelil vysoko nad brankáře.
    61. Roman JAREMČUK - 0:2
     
    63
    Po rozehrání si míč převzali hosté a opět se natlačili až k brance. Nyní ale nevytěžili nic víc, než rohový kop. A Ten zahráli mizerně.
     
    64
    Máme zde první střídání St. Truidenu a vlastně i celého zápasu. Sekine přišel na trávník nahradit Acolatseho.
     
    65
    Zatm ale hraje stále mnohem více hostující Gent, a vypadá to, že má zatím zápas pod kontrolou. To ho momentálně posunuje do skupiny o titul. Pokud domácí nezaberou, budou se muset spokojit se skupinou o evropskou ligu.
     
    66
    Rohový kop hosté opět rozehráli celkem bídně, po odevzdání míče soupeři sice vybojovali černobílou kouli zpět, pak ale zahráli nesmyslně na aut.
     
    67
    Hosté kombinují v těsné blízkosti vápna a k nějakému odchodu odtamtud se tedy vůbec nemají. Míč jim vlastně vzal až rozhodčí, který po zahrání autu vyhodnotil špatně situaci a ukázal, že rozehraje domácí celek, i když to mělo být naopak.
     
    68
    Druhou změnu nyní na hřiště přinesl kouč týmu St. Truiden. Mmaee odchází na lavičku a dneska dohrál. Naopak na trávník vběhl čerstvý Kinošita.
     
    70
    Nyní dobře presoval Sint Truiden a po odebrání míče se usadil před vápnem. Tam ale dlouho nevydržel, jelikož míč po střele skončil za čarou a rozehrává gólman.
     
    71
    Po krátké akci na útočné polovině hostů byl na míči opět domácí tým. Jenže jeden z jejich fotbalistů tvrdě fauloval a nyní se hra na chvíli zdržela.
     
    72
    U vápna domácích číhal Sorloth, a přiletěl na něj centr. Jenže Sorloth si při zpracování hlavou nevšiml, že se nachází v ofsajdu a sudí akci přerušil.
     
    73
    K první změně sáhl také trenér Gentu. Davida, kterého jsme na hřišti příliš neviděli nyní vystřídal oblíbenec Dejaegere.
     
    74
    Akce dva na dva, kdy se hráči blížili k ochránci svatyně domácích skončila, jelikož Sorloth při odebírání míče až moc tvrdě fauloval a rozhodčí píská.
     
    75
    A píská se i na druhé straně hřiště, opět ale stejnému týmu. Přímý kop mají nyní k dispozici domácí a mají docela dobrou šanci na srovnání skóre. Uvidíme, jestli už dnešní několikátý "přímák" využijí.
     
    76
    Nevyužili, ale krátce po vyhlavičkování míče domácími hráči se bílí fotbalisté (tedy ti v bílých dresech, abychom si rozuměli) dopustili další chyby a následuje třetí přímý kop v řadě.
     
    77
    Ten už byl kopnut velmi hezky, ale nějak neohrozil dnes zatím stoprocentního Kaminskiho. Gent se ale nemůže vyhrabat z tlaku domácích.
     
    78
    Stále se nám mění live tabulka. Pokud všechny zápasy skončí aktuálním stavem, zajistí si Gent dokonce pátou pozici na úkor Antverp. Naopak Sint Truiden si může o skupině týmů bojujících o titul nechat jen zdát. Musel by zápas otočit a vyhrát minimálně o gól, jelikož oba týmy zatím dělí jen skóre.
     
    79
    Sudí se nyní po krátké debatě s hráči obou týmu nakonec odhodlal odpískat ofsajd. Poté proběhlo pár debat i mezi dalšími hráči a krajním sudím.
     
    80
    Druhá změna přichází na straně Gentu. Za dnes velmi dobře hrajícího Dompého přišla náhrada v podobě Rosteda, který také umí zahrát velice dobře.
     
    82
    Domácí ve snaze s dnešním výsledkem ještě něco udělat využívají i poslední střídání. Dolů putuje De Sart a na hřiště De Bruyn, kterého si prosím nepleťte s belgickým De Bruynem, který kope za City.
     
    83
    Série faulů nyní přerušuje hru, když se pokaždé přijdou hráči hádat s rozhodčím. Ten už toho má dost a nevypadá moc vlídně.
     
    84
    Stále se ale stupňuje tlak domácího St. Truidenu. Ten měl nyní i výtečnou šanci, se kterou si nakonec poradil perfektním skokem Kaminski.
     
    85
    Do konce zápasu nám zbývá pouhých 5 minut plus nastavení. Gent stále vede dva ku nule a postup do skupiny o titul je velmi blízko. Hráči mají ale co dělat s tlakem domácích.
     
    86
    Nyní byla hra Sankhona až přespříliš tvrdá a rozhodčí už ztratil trpělivost. Dal jasně najevo, že takhle se tedy hrát nebude a vytáhl žlutou kartu, první v zápase.
     
    87
    A hned následně hlavní arbitr dnešního mače vytahuje žlutou i směrem k hráči hostů. Provinil se Odjidja-Ofoe a dostává první varování.
     
    88
    Hosté se už dostávají ze spárů domácích a často vynášejí míč až daleko za polovinu. Do nějakých velkých útočných akcí se už nepouštějí a spíš se soustředí na obranu.
     
    89
    Tak i hosté vystřídají dnes 3 hráče. Vynikající fotbalista Yaremchuk, který dnes mimo 2 góly předvedl fantastický výkon, si jde sednout. Nahrazuje ho Bezus, který si kopne na poslední minutky.
     
    90
    No tak v druhé polovině bude nastavení o něco delší. Je to ale adekvátní, vzhledem k tomu, že se hráči po faulech často hádali a hra se zbytečně zdržovala. Bude se tak hrát ještě 3 minutky.
     
    90+1
    V první minutě nastavení nepřišla žádná výrazná akce. Zato jsme viděli realizační tým hostů, který si už podával ruce a plácal navzájem, i s hráči na lavičce. Zápas však ještě neskončil.
     
    90+2
    Často se to nevidí, ale v dnešní situaci je to docela pochopitelné. Brankář Gentu chtěl pozdržet čas a tak čekal s rozehrávkou. Rozhodčí už ale čekal moc dlouho a tak Kaminskimu udělil žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    Dnešní napínavý mač končí. Můžete si ještě prohlédnout statistiky nebo shrnutí zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:7.
     
    Dnes jsme viděli atraktivní fotbal s pikantní příměsí okolností. Zápas byl vyhecovaný hlavně kvůli situaci v tabulce. Sint Truiden měl shodný počet bodu s Gentem, ale byl o příčku pod ním, kvůli skóre. Gent na 6. příčce držel poslední místo skupiny o titul, domácí už by na 7. místě hráli jen skupinu o evropskou ligu. V průběhu prvního poločasu dominoval Gent, který na soupeře neskutečně vlítl. To zúročil Yaremchuk gólem. K závěru sice začal nátlak domácích, kontrovat ale nedokázali. V druhé poločase opět začali mnohem aktivněji fotbalisté hostů a po několika minutách opět Yaremchuk zaúřadoval, a vsítil druhý gól. Po něm přišel stupňující se tlak domácích, kteří měli několik možností, ale zápas už nesrovnali, ba ani nedali gól. Gent už pravděpodobně skupinu o titul nepustí a tohle byl asi klíčový duel.
     
    Já se na Vás těším u příštího zápasu. Na viděnou, nebo spíše na počtenou. Jiří Polášek! (20:02:10)

    Jiří Polášek

    Branky: 17. Jaremčuk, 61. Jaremčuk

    Karty:   86. Sankhon (SIT) – 87. Odjidja-Ofoe (GNT), 90+2. Kaminski (GNT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:8. Rohy: 6:7.
    Sint-Truiden VV: Steppe – Teixeira, Sankhon, Tomijasu – Asamoah, Acolatse (64. Sekine), Mmaee (68. Kinošita), Botaka, De Sart (82. De Bruyn) – Boli, Kamada.
    Náhradníci: Pirard – De Bruyn, C. Ceballos, De Petter, Janssens, Kinošita, Vloet, Sekine.

    KAA Gent: Kaminski – Derijck, Bronn, Souquet, B. Verstraete – Odjidja-Ofoe, Sörloth, Dompé (80. Rosted), David (73. Dejaegere) – Jaremčuk (89. Bezus), Asare.
    Náhradníci: Thoelen – Smith, Rosted, Limbombe, Kvilitaja, Bezus, Dejaegere.
    ocianews.com