Venlo – Eindhoven 0:1 (kon.) | Alkmaar – Ajax 1:0 (kon.) | Groningen – Den Haag 1:0 (kon.)
Excelsior – Zwolle 0:2 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
1:0 (0:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 17.03.2019, 14:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:28:17)
     
    Je konec! Alkmaar zvládl domácí duel s Ajaxem a zaslouženě vítězí 1:0! Domácí Alkmaar byl překvapivě o něco lepším celkem a dostával se do zakončení. Největší šanci měl po půlhodině hry Idrissi, ale jeho ránu dokázal zastavil Tagliafico. Také Ajax si vypracoval vyloženou možnost, ale míč z brankové čáry pro změnu vykopl Vlaar. Po změně stran pokračovali hráči AZ v aktivní hře. V 57. minutě se jim jejich snaha vyplatila a Guus Til po rohovém kopu poslal AZ do vedení! Ajax poté sice vrhl všechny síly do útoku, ale největší šanci měl Huntelaar, jehož hlavičku vyškrábl brankář na roh.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ajax stále pokračuje v obléhání velkého vápna. Hosté zahrávali další rohový kop. K přetaženému centru se dostal Huntelaar, ale nevyšlo mu zakončení.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Owen Wijndal.
     
    89
    Ajax zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Dušan Tadič, jehož prudkou přízemní střelu zastavila zeď.
     
    88
    Noussair Mazraoui rozkmital své rychlé nohy po levém křídle, pokryl si míč tělem a nechal se faulovat. Ajax může pokračovat v obléhání velkého vápna.
     
    87
    Do rozehrávky Alkmaaru se tentokrát musel zapojit také brankář Bizot, který míč nakopl daleko na polovinu Ajaxu. Hráči v červeném už šetří vteřinky.
     
    86
    Další útočnou snahu Ajaxu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Klaas-Jan Huntelaar. Ofsajd!
     
    85
    Ron Vlaar zneškodnil další vysoký centr na hranici velkého vápna. Domácí stoper a lídr obrany Alkmaaru dnes předvádí fantastický výkon.
     
    84
    Klaas-Jan Huntelaar prodloužil míč hlavou do pokutového území, kam se dostal Donny van de Beek, jenže ten v tísni zakončil nad břevno!
    83. Idrissiho gólovka
     
    83
    Oussama Idrissi šel sám na Onanu, jenže fantastický brankář Ajaxu skvěle vyběhl a pravou nohou dokázal míč vykopnout mimo tři tyče!
     
    82
    Slavný Ajax zahrával další rohový kop. Jeho exekuce se pro změnu ujal Lang. Hostující hráč vyslal cnetr na malé vápno, ale nikdo v černém nezakončil.
     
    81
    Domácí postupovali do rychlého protiútoku. Guus Til se pustil do souboje se stoperem Ajaxu a dopustil se faulu. Ajax bude rozehrávat.
     
    80
    Ajax si vybojoval další rohový kop. Dušan Tadič vyslal centr na přední tyč, jenže důrazný Matthijs de Ligt nedokázal akrobaticky zakončit.
     
    79
    Lang sprintoval za přihrávkou na levou stranu hrací plochy, jenže měl velké problémy se zpracováním a získal pro Ajax jen vhazování.
     
    78
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Msma L.idtsjö F., přichází Stijn Wuytens.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 57. Til

    Karty:   65. Dolberg (AJA)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan – Midtsjö (78. S. Wuytens), Til, Maher – Stengs, M. Seuntjens, Idrissi (90. Wijndal).
    Náhradníci: van Rhijn, Wijndal, Bergsma, Hatzidiakos, S. Wuytens, Helmer, A. Gudmundsson, Johnsen.

    Ajax Amsterdam: Onana – Blind, de Ligt, Tagliafico, Mazraoui – Schöne (66. Lang), van de Beek, F. de Jong – Zijach (24. Dolberg), Tadić, Neres (76. Huntelaar).
    Náhradníci: B. Varela, Lamprou – Kristensen, Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Magallán, Dolberg, de Wit, Lang.

    Rozhodčí: Gozybyuk – Schaap, de Vries
    ocianews.com