Venlo – Eindhoven 0:1 (kon.) | Alkmaar – Ajax 1:0 (kon.) | Groningen – Den Haag 1:0 (kon.)
Excelsior – Zwolle 0:2 (kon.)
konec
SBV Excelsior
0:2 (0:0)
PEC Zwolle
Neděle 17.03.2019, 16:45 • Van Donge & De Roo Stadion • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním utkání budeme sledovat souboj mezi SBV Excelsior a PEC Zwolle.
     
    SBV Excelsior

    Fotbalisté Excelsioru letos nepodávají zrovna přesvědčivé výkony, které momentálně stačí na patnáctou pozici, tedy na poslední nesestupové místo. Excelsior se v posledních týdnech nenachází v dobré formě, z posledních čtyř ligových zápasů zvítězil pouze jedinkrát, a sice zvládl souboj s šestnáctým Emmenem poměrem 2:1. Excelsioru se na domácím stadionu daří tak trochu průměrně, z celkových třinácti zápasů zde vyhrál v pěti případech, stejný počet má také porážek. Poslední čtyři domácí zápasy přinesly pouze jedinou porážku, navíc Excelsior hned třikrát zvítězil.
     
    PEC Zwolle

    Na opačné straně stojí podobně hrající Zwolle, kterému pro změnu patří čtrnáctá pozice, přičemž na svého dnešního soupeře má náskok jediného bodu. Ani Zwolle se neopírá o povedenou formu, na výhru čeká už několik týdnů. Poslední bodový zisk přišel před týdnem, kdy Zwolle uhrálo celkem cennou bezbrankovou remízu proti čtvrtému Alkmaaru. Hostující tým tohoto zápasu je v rámci venkovní tabulky osmým nejlepším celkem, neboť z odehraných dvanácti zápasů zvítězil hned čtyřikrát. Poslední tři venkovní zápasy přinesly zisk jediného bodu, což je určitě málo.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Damen – Oude Kotte, J. Schouten, Koolwijk (C), Ómarsson – Bruins, Mattheij, Edwards – Anderson, Fortes, Burnet.
    Náhradníci: De Fockert, Stevens – El Hamdaoui, Eckert, Hadouir, Haspolat, Horemans, Mahmudov, Messaoud, Matthys, Payne.

    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Lachman, Lam, Paal – Hamer, Clement, Namli – Ehizibue, Thy, van Duinen.
    Náhradníci: Boer, Bouzanis – Bouy, Dekker, Elbers, Flemming, Leemans, S. van den Berg, Nakajama.

    Rozhodčí: Mulder – Balder, Janson.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu jsme sledovali kloudný střelecký pokus v podáví van Duinena, který z dobré pozice vypálil přímo do náruče brankáře Damena.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář van der Hart, který na jistotu rozehrával do strany, kde se nacházel zcela osamocený van Polen.
     
    5
    Nakonec jsme sledovali dalekonosný nákop na van Duinena, který si s ním nedokázal poradit. Naopak míč proskákal až k brankáři Damenovi.
     
    6
    Sledovali jsme standardní situace v podání Excelsioru, která přinesla menší závat, který nakonec nevyústil v žádný střelecký pokus.
     
    7
    Na opačné straně to z velké vzdálenosti zkoušel Namli, jehož rána vystoupala pouze do hlediště. Damen tentokráte zasahoval nemusel.
     
    8
    Najednou se nám zrodil nadějný protiútok pro hostující celek, avšak ten nepřinesl nic závratného. Damen bude moci odkopávat od branky.
     
    9
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl hostující zadák Lachman, který spíše taktickým způsobem poslal k zemi Edwardse.
     
    10
    Jako poslední se dotkl míče domácí Bruins, který ale poslal míč daleko za postranní čáru. Paal tak bude moci obstarat autové vhazování.
     
    11
    Byl to právě Paal, kdo se dostal ke střele zpoza pokutového území. Hostující zadák trefil pouze stojícího protihráče, na řadu přijde rohový kop.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Gustavo Hamer (PEC Zwolle).
     
    13
    Ten nebyl moc povedený, avšak domácí se nedokázali osvobodit. Proto do míče uhodil pozorný Namli, který pořádně vylekal domácího brankáře.
     
    14
    Domácí si vybojovali další standardku, která samotná nepřinesla nic nebezpečného. Následně se ještě k míči dostal Koolwijk, který kroutil míč vedle.
     
    15
    Roztažení hry mělo na pravém křídle najít Fortese, který nakonec na zpětnou přihrávku nedosáhl. Van der Hart okamžitě rozehrál od své branky.
     
    16
    Je tu pokutový kop pro domácí!
    16. Měla se pískat penalta?
     
    17
    Tak nakonec není, neboť hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím celou situaci odvolal. Bude se pokračovat klasickým odkopem od branky.
     
    18
    Mezitím to kolmicí na druhou stranu zkoušel hostující zadák Lachman, který se pokoušel najít Ehizibuea, před kterým zasahoval Oude Kotte.
     
    19
    Ani domácí hráči se daleko s míčem nedostali, naopak ve středu hrací plochy dokázal zasáhnout Clement, který se tak stará o vyvezení balónu.
     
    20
    PEC se opět nastěhovalo před opačnou šestnáctku, kde se Namlimu podařilo obelstít protihráče, díky čemuž vybojoval rohový kop zprava.
     
    21
    K rozehrávce se nakonec postavil Ehizibue, který zkoušel odcentrovat do přehuštěného prostoru, kde se podařilo zasáhnout pozornému Mattheijovi.
     
    22
    Nyní měl velké štěstí rozehrávající Lam, který málem chyboval v rozehrávce. Napadající Ómarsson nakonec nedokázal vystihnout přihrávku.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Sledujeme vyrovnanou podívanou, avšak o něco aktivnější jsou hosté.
     
    24
    Míč opět skončil daleko za brankovou čárou, Damen si tak vyzkoušel odkop od své branky, přičemž v hlavičkovém souboji uspěl Lachman.
     
    29
    Paal se dostal do menšího obležení, načež raději přenesl míč k opačné postranní čáře, kde číhal naprosto volný van Polen.
     
    30
    Hostující van Duinen se nemohl zapojit do útočné akce, neboť se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Namli si tak měl raději vybrat někoho jiného.
     
    31
    Clementovi se podařilo prorazit na útočnou polovinu, kde ještě předával do tandemu na Namliho, jehož centr nenašel kýženého adresáta.
     
    32
    Tohle už byla šance! Zwolle totiž zahrávalo rohový kop, na který si naskočil Thy, jehož hlavičku ale brankář Damen stačil vyrazit.
    32. Damen podržel svůj celek.
     
    33
    Hosté jsou v posledních minutách výrazně aktivnějším, výsledkem byl zisk rohového kopu, který Damen dokázal vyboxovat před sebe.
     
    34
    Nyní se chvíli nehrálo, neboť měl zdravotní problémy hostující obránce, který nakonec musel za postranní čáru, kde moc dlouho nevydržel.
     
    35
    Mezitím Zwolle vhazovalo z pravé strany, kde to po pravém křídle zkoušel Ehizibue, jenž ale narazil do Burneta. Hosté tak budou opět vhazovat.
     
    36
    Burins si zkušeně počkal na náběh Koolwijka, který ale na prudkou přihrávku neměl šanci dosáhnout. Van der Hart tak bude vykopávat.
     
    37
    Po kratší době přišla další sympatická šance Zwolle. Van Duinen našel ve volném prostoru Thyho, který si zasekl míč a poté pálil kousek vedle.
     
    38
    Tak nakonec se od branky neodkopávalo, neboť se jako poslední dotkl míče Lam. Excelsior tak měl k dispozici aut, který nepřinesl nic kloudného.
     
    39
    Před malým momentem se k dalšímu zakončení dostal hostující van Duinen, který z dobré pozice trefil pouze protihráče do hlavy – roh.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Po rohovém kopu se hosté usadili v oblasti šestnáctky, avšak van Duinen nedokázal odcentrovat přes Fortese, který navíc zablokoval míč na další roh.
     
    44
    Kousek od pokutového území fauloval hostující van Polen, který za svůj čin uviděl žlutou kartu. Navíc na řadu přijde standardní situace.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Autové vhazování pro domácí celek...
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme vcelku vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu bylo výrazně nebezpečnější Zwolle, které hned několikrát vážně ohrozilo branku soupeře, avšak k vedoucí brance nedošlo. Rovněž sledujeme celou řadu nepřesností, což určitě nepomáhá atraktivitě tohoto zápasu. Doufejme, že druhé dějství bude pohlednější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    48
    Ihned v úvodu to po levém křídle zkoušel domácí Burnet, který se prodral až k hranici pokutového území, odkud našel pouze nohu protihráče.
     
    49
    Excelsior se ještě udržel s míčem na polovině soupeře, avšak Andersonovi uskočil balón daleko od kopačky, což přinese odkop od branky.
     
    50
    Van der Hart si prostřednictvím odkopu chtěl najít Thyho, který se do hlavičkového souboje vůbec nedostal. Na druhé straně byl ubráněn Edwards.
     
    51
    Míč se opět dostal ven z hrací plochy, což přineslo autové vhazování pro domácí celek. Fortes si mezi obranou dokázal najít Ómarssona.
     
    52
    Následně se k velice pohotovému zakončení dokázal propracovat Anderson, jehož rána pravou nohou nakonec skončila na rukavici brankáře.
     
    53
    Následoval nedovolený zákrok v podání Ehizibuea, jenž poslal na zelený pažit Koolwijka. Na pořadu dne bude standardka pro domácí.
     
    54
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Bruins, jehož centr dokázal vyrazit před sebe van der Hart, následná dorážka plachtila vysoko nad.
     
    55
    Na opačné straně hrací plochy si naváděl míč na pravou nohu Ehizibue, jehož nabídka nakonec doplachtila přímo k Mattheijovi.
     
    56
    Aby toho nebylo málo, tak na řadu přišel další nedovolený zákrok, i tentokráte ze strany Zwolle. V tomto případě se provinil aktivní Ehizibue.
     
    57
    Excelsior hodně rychle pronikl na útočnou polovinu, kde taktický zákrok vytasil vracející se Hamer. Domácí se rozhodli rozehrát nakrátko.
     
    58
    Průniková přihrávka v podání Edwardse měla směřovat na Ómarssona, který měl k míči celkem daleko. I tak se Excelsior dostane k rohovému kopu.
     
    59
    Aby toho nebylo málo, tak Edwards zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý ale skončil v rukavicích van der Harta.
     
    60
    Následovalo vyhození míče do strany, kde se nacházel van Polen. PEC se celkem pozvolným způsobem dostal na druhou stranu hrací plochy.
     
    61
    K hlavičkovému pokusu se dokázal natlačit Anderson, který ale prodlužoval míč kousek vedle branky. Budeme sledovat další odkop od branky.
     
    62
    Nyní se nehraje, neboť v bolestech skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, který má křeče. Vypadá to na křídelníka Andersona.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na úvodní branku. Zwolle nyní celkem vyrovnalo hru, avšak už delší dobu mají více ze hry domácí.
     
    64
    Z velké vzdálenosti se pokoušel ohrozit branku hostující Hamer, který ale pálil daleko vedle. Míč nakonec skončil mezi reklamním bannerem.
     
    66
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Mike van Duinen, přichází Stanley Elbers.
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Mikael Anderson, přichází Dennis-Yerai Eckert.
     
    69
    K hodně nebezpečnému zakončení se před malým momentem dostal Ehizibue, který prověřil brankáře. Namli se k dorážce už nedostal.
     
    70
    Na řadu přišlo autové vhazování pro domácí hráče, konkrétněji z pravé strany hrací plochy vhazoval Fortes, který si vybral Schoutena.
     
    71
    Na druhé straně si to středem hrací plochy namířil Namli, který posléze přihrával do tandemu na van Polena, který vypálil vysoko nad branku.
     
    72
    Hlavní sudí nařídil, aby domácí brankář vyměnil hrací předmět za jiný. Následný odkop směřoval na Koolwijka, který ve vzduchu netrefil míč.
     
    73
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Elías Már Ómarsson, přichází Mounir El Hamdaoui.
     
    74
    Namli to i tentokráte zkoušel z hranice pokutového území, přičemž Damen pouze vyrazil míč před sebe, načež kostrbatá dorážka směřovala nad.
    74. Damen měl další práci.
     
    75
    Také hráči Zwolle po delší době zahrávali rohový kop, který nebyl zrovna povedený. Namli totiž svůj centr zakroutil přímo do náruče Damena.
     
    76
    Domácí najednou úplně přestali hrát, což soupeře nedokázal využít. Elbers totiž poslal míč za obranu, následně Thy prováhal moment k zakončení.
     
    77
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Luigi Bruins, přichází Ali Messaoud.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Lennart Thy, přichází Zian Flemming.
     
    78
    Mattheij si nakonec rozmyslel přihrávku k postranní čáře, raději se s hracím předmět otočil na druhou stranu, načež vyslal příhru na kolegu Burneta.
     
    79
    Rychlonohý Ehizibue si to opět namířil po své oblíbené straně, kde si ale nevěřil na rychlostní souboj s Fortesem. Místo toho počkal na podporu kolegů.
     
    80
    El Hamdaouimu se podařilo udržet míč proti napadající smečce protihráčů, následně se na zemi ocitl Fortes, který si vybojoval standardku.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na světelné tabuli stále svítí bezbrankový výsledek. Dočkáme se alespoň jedné branky?
     
    82
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Nadýchaná nabídka se snášela ke vzdálenější tyči, kde si na ní dokázal naskočit KINGSLEY EHIZIBUE, který hlavičku otřel o brankovou konstrukci, načež míč přeci jenom skončil kousek za čárou. Damen reagoval příliš pozdě.
    82. Kingsley EHIZIBUE - 0:1
     
    84
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme druhou branku! Tentokráte se do pokutového území dokázal prodrat YOUNES NAMLI, který se zjevil až před brankářem Damenem, kterého překonal nikterak umístěnou střelou doprostřed branky.
    84. Younes NAMLI - 0:2
     
    87
    S domácím celkem to nevypadá moc dobře, pár minut před koncem zápasu prohrává o dvě branky. Excelsior se ale okamžitě usadil na útočné polovině.
     
    88
    Clement operoval s míčem na levé straně hrací plochy, kde ho nakonec čistým zákrokem zastavil protihráč. Na řadu přijde rohový kop.
     
    89
    Na něj si dokázal naběhnout Flemming, který v kostrbaté pozice zamířil kousek vedle branky. Damen tak bude moci vykopávat od své svatyně.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Burnet si chtěl hodit míč za sebe, což se mu sice podařilo, avšak za ním číhal velice pozorný protihráč, který raději uklidnil hru.
     
    90+2
    Excelsior se ještě snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak hosté odvádějí velice dobrou obrannou činnost.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Zwolle, kterého svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Dlouhou dobu to vypadalo, že nám toto utkání žádnou branku nepřinese, avšak v závěrečné desetiminutovce se hosté prosadili hned dvakrát. Nejprve na zadní tyči dokázal o brankovou konstrukci přesně zamířil Ehizibue, o dvě minuty později udeřil jeho kolega Namli, který rovněž mířil velice přesně. Excelsior měl na vyrovnání příliš málo času, nakonec se nedočkal ani jedné přesné trefy.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:11. (18:34:50)

    David Suchý

    Branky: 82. Ehizibue, 84. Namli

    Karty:   12. Hamer (ZWO), 44. van Polen (ZWO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:11.
    SBV Excelsior: Damen – Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Burnet – J. Schouten, Bruins (77. Messaoud), Koolwijk (C) – Edwards, Ómarsson (73. El Hamdaoui), Anderson (66. Eckert).
    Náhradníci: De Fockert, Stevens – El Hamdaoui, Eckert, Hadouir, Haspolat, Horemans, Mahmudov, Messaoud, Matthys, Payne.

    PEC Zwolle: van der Hart – van Polen (C), Lachman, Lam, Paal – Hamer, Clement, Namli – Ehizibue, Thy (77. Flemming), van Duinen (66. Elbers).
    Náhradníci: Boer, Bouzanis – Bouy, Dekker, Elbers, Flemming, Leemans, S. van den Berg, Nakajama.

    Rozhodčí: Mulder – Balder, Janson
    thejrc.org