Eibar – Valladolid 1:2 (kon.) | Espanyol – Sevilla 0:1 (kon.) | Valencia – Getafe 0:0 (kon.)
Villarreal – Rayo Vallecano 3:1 (kon.) | Real Betis – Barcelona 1:4 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
0:1 (0:0)
Sevilla FC
Neděle 17.03.2019, 16:15 • RCDE Stadium • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (18:07:53)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:14.
     
    Je konec! Sevilla zvládla utkání na půdě Espanyolu Barcelona a vítězí 1:0! Hostující Sevilla vedená novým trenérem vlétla do zápasu aktivnějši a začala si vytvářet šance. Tu největší měl po dvaceti minutách Banega, ale technickou střelou minul branku. Tři minuty před přestávkou pak zakončoval Ben Yedder, jehož pokus také minul jen těsně. Po změně stran se dokázal uvolnit Silva, který byl v pokutovém území faulován a vybojoval pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Wissam Ben Yedder! Espanyol se poté sice tlačil do útoku, ale na pozornou obranu recept nenašel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Soriano ukázal skvělé čtení hry! Hostující brankář vyrazil ven z branky a došel si pro nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy.
     
    90+2
    Navas se na polovině hřiště dostal k volnému míči, pěknou kličkou se zbavil obránce, ale následně nedokázal míč odkopnout do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Soriano dostává žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90
    Espanyol zahrával přímý kop na polovině Sevilly. Příliš krátký centr tentokrát přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhl obránce v červeném.
     
    89
    Hosté přestáli další útok domácího mužstva. Centr z levé strany směřoval na Iglesiase, jenže stoper Mercado skvěle vystoupil a zabránil soupeři v zakončení.
     
    88
    Domácí fanoušci jsou v závěru utkání hodně hlasití a ženou své oblíbence za vyrovnáním. Sevilla však skvěle napadá rozehrávku Espanyolu.
     
    87
    Facundo Ferreyra z hranice pokutového území bez problémů odhlavičkoval míč mimo velké vápno. Espanyol však rychle získal odražený míč.
     
    86
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Naldo, přichází Javi Puado.
     
    85
    Borja Iglesias odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho pbídka letěla příliš vysoko a nikdo v červeném dresu se do zakončení nedostal.
     
    84
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Sevilly zůstává po souboji ležet ve vlastní šestnáctce a drží se za stehenní sval. Uvidíme, zda bude potřeba ošetření.
     
    83
    Wissam Ben Yedder si skvěle pokryl míč v souboji na polovině hrací plochy. Francouzský útočník se poté nenechal odstavit a vybojoval pro Sevillu aut.
     
    82
    Oscar Melendo diriguje rozehrávku Espanyolu v blízkosti pokutového území Sevilly. Pro nadýchaný centr si z brankové čáry došel brankář Soriano.
     
    81
    Quincy Promes prošel z levé strany na hranici pokutového území, odkud vyslal zajímavý centr do šestnáctky, ale Diego López jeho centr ukryl do rukavic.
     
    80
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Franco Vázquez.
     
    79
    Sergi Darder znovu napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže jeho rána prolétla dobré tři metry vedle levé tyče hostující svatyně.
     
    78
    Sevilla se po delší době vydala do útoku, jenže Wissam Ben Yedder si v době přihrávky nepohlídal své postavení a nechal se lapit do ofsajdové pasti.
     
    77
    Rozehrávky přímého kopu z dobré pozice se ujal Sergi Darder, který vyslal technickou střelu pravačkou, ale jeho pokus prolétl vysoko nad břevnem.
     
    76
    Daniel Carriço fauloval v blízkosti vlastní šestnáctky, vysloužil si žlutou kartu a daroval domácím přímý kop.
     
    75
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ibrahim Amadou, přichází Marko Rog.
     
    74
    Domácí celek zahrával ještě jeden rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Roca, jehož centr přiletěl na malé vápno, ale obrana Sevilly to opět zvládla.
     
    73
    Espanyol zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde v hlavičkovém souboji zasáhl dobře postavený Mercado.
     
    72
    Ibrahim Amadou se v blízkosti vlastní branky dostal k odraženému míči a bez problémů balón odkopl daleko od branky.
     
    71
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Hernán Pérez, přichází Facundo Ferreyra.
     
    70
    Soriano si po delší době musel sáhnout na míč. Hostující brankář si poradil se střelou z ostrého úhlu a vyrazil míč na rohový kop.
     
    69
    Borja Iglesias si naběhl na prudkou přihrávku do pokutového území, dokázal obejít obránce, ale z ostrého úhlu rozvlnil jen boční síť.
     
    68
    Quincy Promes neustál ostrý souboj na polovině hřiště, jenže sudí souboj dobře viděl a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    67
    Gabriel Mercado vyslal zajímavý centr do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu, kdo by se probil do zakončení.
     
    66
    Žlutá karta však přichází na straně Espanyolu. Za svůj faul si ji vysloužil Darder.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Maximilian Wöber (Sevilla FC).
     
    64
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází André Silva, přichází Munir.
     
    63
    Hernán Pérez dostal přihrávku do běhu na levé křídlo, jenže centr do velkého vápna se mu vůbec nepovedl. Míč končí na tribuně za brankou.
     
    62
    Stopeři Espanyolu si nyní na polovině hrací plochy vyměňují krátké přihrávky. Nikdo v dresu Sevilly jejich rozehrávku neatakuje.
     
    61
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Esteban Granero, přichází Oscar Melendo.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Sevilla se po změně stran dočkala úvodní branky. Hosté svého soupeře prakticky k ničemu nepouštějí.
     
    59
    Éver Banega dostal přihrávku na polovinu hřiště, snažil se míč procedit mezi soupeře na Ben Yeddera, ale Sergi Darder jeho úmysl přečetl.
     
    58
    Ben Yedder se hnal za další přihrávkou do pokutového území, ale na poslední chvíli proti němu vystoupil obránce, který míč odehrál do bezpečí.
     
    57
    Éver Banega dostal zajímavou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, přehodil si míč na levačku, ale místo centru raději ještě rozehrál do kombinace.
     
    56
    Domácím hráčům se nyní vůbec nedaří. Naopak fotbalistům Sevilly narostla křídla a hráči v červených dresech kombinují s míčem na kopačkách.
    54. Wissam Ben Yedder - 0:1
     
    54
    Sevilla právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil WISSAM BEN YEDDER, který vyslal prudkou střelu k tyči a poslal Sevillu do vedení!
     
    53
    Tak pozor! André Silva upadl po souboji v pokutovém území a sudí nařídil penaltu pro Sevillu!
     
    52
    Espanyol Barcelona zahrával další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na osamoceného Hermosa, ale ten z velké dálky minul branku.
     
    51
    Sergi Darder se na levém křídle zbavil napadajícího soupeře, který se mu následně postavil zpátky do cesty a ještě k tomu vybojoval aut pro Sevillu.
     
    50
    Espanyol se opět vydal do útoku po pravém křídle. Zajímavý centr tentokrát přiletěl mezi malé vápno a značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v modrobílém.
     
    48
    Esteban Granero prošel po levém křídle do pokutového území, vyslal prudkou zpětnou přihrávku na malé vápno, ale dobíhající Borja Iglesias na míč nedosáhl.
     
    47
    Sevilla se poprvé po změně stran také vydala do útoku. Hráči v červeném zaútočili po pravém křídle, jenže nikdo si netroufl na odcentrování.
     
    46
    Domácí Espanyol obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale obrana Sevilly byla pozorná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje jsme sledovali zajímavý fotbal. Hostující Sevilla vedená novým trenérem vlétla do zápasu aktivnějši a začala si vytvářet šance. Tu největší měl po dvaceti minutách Banega, ale technickou střelou minul branku. Tři minuty před přestávkou pak zakončoval Ben Yedder, jehož pokus také minul jen těsně. Do kabin se proto odchází bez branek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Do rozehrávky Sevilly se nyní musel zapojit také brankář Soriano. Gólman Sevilly nakopl míč na pravou stranu, kde však nebyl nikdo v červeném.
     
    44
    Promes uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a odehrál balón do bezpečí. Espanyol však v závěru první půle utahuje otěže.
     
    43
    Ben Yedder si v dalším souboji na polovině soupeře pomohl nedovoleným zákrokem. Francouzský útočník se sice zlobí, ale verdikt rozhodčího se měnit nebude.
     
    42
    Wissam Ben Yedder se dostal s míčem do pokutového území, přehodil si jej na levačku a technickou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč!
     
    41
    Mercado si dal dobrý pozor na vysoký nákop domácího celku. Stoper Sevilly nakonec našel Navase, jež tentokrát nezakončil.
     
    40
    Navas se s míčem u nohy prodral do pokutového území, kde si pěknou kličkou položil obránce na záda, jenže levačkou trefil dalšího zadáka Espanyolu.
     
    39
    Soriano se znovu zapojil do rozehrávky hostujícího mužstva. Brankář Sevilly tentokrát našel Navase, který potáhl míč až k soupeřově šestnáctce.
     
    38
    Sevilla zahrávala další rohový kop. Banega odcentroval na přední tyč, kam se tlačil Promes, jenže ten zády k brance neusměrnil svůj pokus mezi tři tyče.
     
    37
    Borja Iglesias na polovině hrací plochy dostoupil hostujícího hráče a vybojoval míč pro domácí mužstvo. Espanyol může také zaútočit.
     
    36
    Naldo diriguje rozehrávku Espanyolu na vlastní polovině. Nikdo z fotbalistů Sevilly v červeném dresu rozehrávku domácích neatakuje.
     
    35
    Jesús Navas se skvěle vrátil na vlastní polovinu a před rozběhnutým Iglesiasem zahrál včas malou domů. Sevilla může rozjet útočnou kombinaci.
     
    34
    Snad poprvé v utkání dokázal zahrozit také domácí Espanyol. K centru z pravé strany se dostal domácí Wu Lej, jehož hlavičku Soriano kontroloval.
     
    33
    Sevilla kombinuje s míčem na kopačkách na polovině hrací plochy. Fotbalisté hostujícího celku číhají na další skulinku v obraně Espanyolu.
     
    32
    Ibrahim Amadou si na vlastní polovině pokryl míč tělem a dotírající Esteban Granero jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Sevilla.
     
    31
    Wissam Ben Yedder si naběhl na další prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, ale tentokrát si nepohlídal své postavení a zjevil se v ofsajdu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry dnešního utkání. Sevilla je zatím mnohem aktivnější a směrem dopředu působí hodně nebezpečně.
     
    29
    Sevilla zahrávala další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde se k odraženému míči dostal stoper Hermoso a raději míč odkopl na další roh.
     
    28
    André Silva neuspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Důrazný obránce k němu skvěle přistoupil a hlavou odehrál míč na polovinu Sevilly.
     
    27
    Promes se dobrým pohybem přihlásil o přihrávku na levou stranu, prosmýkl se do šestnáctky, jenže rána levačkou mu vůbec nesedla.
     
    26
    Borja Iglesias se hnal za přihrávkou z levé strany, dostal se k míči, jenže měl velkou rychlost a zapomněl balón za sebou.
     
    25
    Jesús Navas dostal zajímavou přihrávku do pokutového území, ale jeho přízemní zpětnou přihrávku dokázal do bezpečí odkopnout stoper Hermoso.
     
    24
    Banega sprintoval za další přihrávkou do pokutového území, jenže stoper Naldu mu tělem zatarasil vstup do velkého vápna.
    23. Banegova nebezpečná rána
     
    23
    První obrovská šance hostujícího celku! Éver Banega napřáhl ke střele z hranice pokutového území a jeho pokus proskákal kolem zadní tyče!
     
    22
    Wissam Ben Yedder se hnal za prudkou přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže byl poněkud dezorientovaný a nedokázal si balón zpracovat.
     
    21
    Borja Iglesias vybojoval odražený míč u pomezní čáry. Domácí fotbalista se poté pokusil odcentrovat do velkého vápna, ale jeho centr byl nepřesný.
     
    20
    Jesús Navas dostal zajímavou přihrávku do pokutového území, bez přípravy zakončil, jenže nártem rozvlnil jen boční síť.
     
    19
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Sevilly zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schpen pokračovat.
     
    18
    André Silva sprintoval za odraženým míčem na polovinu soupeře. Portugalský útočník v následném souboji neudržel balanc a poroučel se k zemi.
     
    17
    Maximilian Wöber odcentroval do pokutového území, jenže jeho pobídka přiletěla do míst, kde nebyl nikdo v červeném dresu Sevilly.
     
    16
    Daniel Carriço si dal pozor na dotírajícího Dardera a raději roztáhl hru až k pomezní čáře. Fotbalisté v modrobílém v posledních minutách skvěle presují.
     
    15
    Hernán Pérez si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže si vůbec nepotykal se zpracováním a míč mu od nohy uskočil do zámezí. Vhazovat bude Sevilla.
     
    14
    Wissam Ben Yedder se ve středu hracího pole efektní kličkou zbavil svého strážce, roztáhl hru na pravé křídlo, ale s nepovedeným centrem si domácí obrana poradila.
     
    13
    Ben Yedder aktivně napadal rozehrávku Espanyolu na hranici velkého vápna. Francouzský útočník dostal pod tlak Hermosa, ale ten nakonec rozehrál.
     
    12
    Domácí celek zahrával rohový kop. Do odraženého míče se z hranice pokutového území opřel Marc Roca, ale Vaclík s jeho pokusem neměl problém.
     
    11
    Dídac Vilà napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, nicméně jeho pokus ještě jeden z obránců přizvedl nad břevno Vaclíkovy branky.
     
    10
    Espanyol se usadil na polovině Sevilly. Hráči v modrobílém dresu kombinují s míčem na kopačkách a číhají na skulinku v obraně Sevilly.
     
    8
    Espanyol se po dlouhé době vydal do útoku. Borja Iglesias dostal přihrávku na pravé křídlo, jenže zpětnou přihrávkou našel jen soupeře v červeném.
     
    7
    Promes dostal dobrou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže čitelnou kličkou nedokázal obejít svého strážce. Espanyol může uklidnit hru.
     
    6
    Maximilian Wöber dostal přihrávku na levou stranu a prudkým obloučkem hledal Ben Yeddera. Francouzského útočníka tentokrát obrana uhlídala.
     
    5
    Promes si řekl o přihrávku do pokutového území. Jeden z domácích obránců jeho náběh přečetl a včasným skluzem odehrál míč do bezpečí.
     
    4
    Sevilla vlétla do dnenšího utkání velice aktivně. Wissam Ben Yedder si tentokrát naběhl na průnikovou přihrávku do velkého vápna, ale už nenašel Silvu.
     
    3
    Domácí brankář musel poprvé v utkání zasahovat. Wissam Ben Yedder zakončil pravačkou ze střední vzdálenosti, ale rána mu moc nesedla.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také fotbalisté Espanyolu. Hráči v modrobílých dresech útočili po pravé straně, ale Escudero byl na místě.
     
    1
    Fotbalisté Sevilly obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hráči v červeném dnes budou chtít odčinit čtvrteční prohru Edenu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Sevilla bude hrát v červeném, zatímco Espanyol oblékne modrobílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo, Hermoso, Vilà – H. Pérez, Darder, Roca, Granero, Lej – Iglesias.
    Náhradníci: A. López, Roberto – Ferreyra, López, Puado, Javi López, Melendo.

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Carriço, Wöber – Navas, Banega, Amadou, Gonalons, Promes – André Silva, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Mesa, Munir, Gil, F. Vázquez, Sergi Gómez, Rog.

    Rozhodčí: Cuadra – Barbero, López.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Espanyol Barcelona

    Ména slavný celek z katalánské metropole prožívá spíše průměrnou sezónu. Espanyol dosud sehrál dvacet sedm zápasů, ve kterých vybojoval třicet čtyři bodů a patří mu jedenáctá pozice. Na pohárové příčky však ztrácí jen šest bodů a v případě výhry se může tabulkou pořádně posunout. Naposledy uhrál cennou remízu 1:1 na hřišti Bilbaa.
     
    Sevilla FC

    Dnešní hostující celek se v novém roce 2019 hodně trápí. Sevilla v lize dosud sehrála dvacet sedm zápasů, ve kterých vybojovala čtyřicet bodů. Nutno řící, že až v minulém kole výhrou s Realem Sociedad ukončila nelichotivou sérii bodových ztrát. Seville tak zatím patří šestá pozice zaručující účast v předkole Evropské ligy. Právě z druhé nejprestižnější evropské soutěže však vypadla ve čtvrtek, když na Slavii neudržela vedení v prodloužení.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Espanyolem Barcelona a Sevillou. Výkop je stanoven na 16:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 54. Ben Yedder (pen.)

    Karty:   66. Darder (ESB) – 65. Wöber (SEV), 76. Carriço (SEV), 90. Soriano (SEV)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:14.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo (86. Puado), Hermoso, Vilà – H. Pérez (71. Ferreyra), Darder, Roca, Granero (61. Melendo), Lej – Iglesias.
    Náhradníci: A. López, Roberto – Ferreyra, López, Puado, Javi López, Melendo.

    Sevilla FC: Soriano – Mercado, Carriço, Wöber – Navas, Banega (80. F. Vázquez), Amadou (75. Rog), Gonalons, Promes – André Silva (64. Munir), Ben Yedder.
    Náhradníci: Vaclík – Mesa, Munir, Gil, F. Vázquez, Sergi Gómez, Rog.

    Rozhodčí: Cuadra – Barbero, López
    thejrc.org