Eibar – Valladolid 1:2 (kon.) | Espanyol – Sevilla 0:1 (kon.) | Valencia – Getafe 0:0 (kon.)
Villarreal – Rayo Vallecano 3:1 (kon.) | Real Betis – Barcelona 1:4 (kon.)
konec
Valencia CF
0:0 (0:0)
Getafe CF
Neděle 17.03.2019, 18:30 • Estadio de Mestalla • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Valencia CF a Getafe CF.
     
    Valencia CF

    Fotbalisté Valencie dali zapomenout na nepovedený vstup do tohoto zápasu, v tuto chvíli se vyškrábali na sedmou pozici domácí soutěže, přičemž na pohárové pozice jim schází pouze jeden jediný bod. Netopýři se skutečně opírají o povedenou formu, navíc zvládli poslední dva ligové zápasy. Nejprve na domácím stadionu uspěli v souboji proti Athleticu, který si odvezl porážku 0:2. Následně pak Valencia zvládla složitý duel na hřišti Girony, kde zvítězila poměrem 3:2. Valencia navíc zvládla také odvetné střetnutí v rámci osmifinále Evropské ligy, v poslední minutě nastaveného času zařídil vyrovnávací branku Goncalo Guedes, který tak poslal svůj celek do čtvrtfinále.
     
    Getafe CF

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Getafe, které patří mezi nejpříjemnější překvapení letošního ročníku LaLigy. Celek z Madridu se v tuto chvíli vyhřívá na čtvrté pozici, přičemž manko na třetí Real Madrid je pouze šestibodové. Getafe navíc v lize naposledy prohrálo koncem měsíce ledna, kdy prohrálo na hřišti druhého Atlética Madrid. Od té doby následuje šestizápasová série bez porážky, na čemž má velký podíl také velmi dobře hrající defenzíva. Getafe se v tabulce venkovních celků rovněž nachází na čtvrté pozici, z celkových čtrnácti zápasů se mu podařilo zvládnout pouze čtyři, avšak osm dalších skončilo nerozhodným výsledkem.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Doménech – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Torres, Parejo, Coquelin, Guedes – Rodrigo, Gameiro.
    Náhradníci: Rivero – Latorre, Čeryšev, Kondogbia, S. Mina, Soler, Wass.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Antunes – Foulquier, Maksimović, Arambarri, Oliveira – J. Molina, Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Cristóforo, Flamini, Bruno González, Portillo, Ángel Rodríguez, Duro.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Následovalo autové vhazování z levé strany, o které se postaral obránce Gayá. Jeho celek hodně rychle přenesl hru k opačné postranní lajně.
     
    4
    Hosté se k míči zatím moc nedostávají, nicméně soupeř i nadále kombinuje daleko od branky soupeře. Před malým momentem Rodrigo nepřesně narážel.
     
    5
    Gayovi se ještě podařilo zachytit míč před postranní čárou, načež ho přihrával do tandemu na Gabriela, jenž přenášel hru na pravou stranu.
     
    6
    Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel hostující Arambarri, který chtěl překvapit brankáře Doménecha. Míč nakonec prosvištěl vysoko nad branku.
     
    7
    U postranní čáry se do sebe pustila dvojice hráčů, nakonec se to obešlo bez žlutého kartónku. Krátce poté si obrannou povinnost splnil obránce Cabrera.
     
    8
    Na řadu přišla standardní situace pro domácí hráče. K rozehrávce se postavil domácí kapitán Parejo, jehož centr ale dokázal srazit do zámezí Foulquier.
     
    9
    Míč proskákal za autovou čáru, odkud se Piccini postaral o další autové vhazování. Po něm se jeho celek rozhodl zavézt balón ke středovému kruhu.
     
    10
    Na opačné straně se do šestnáctky pokoušel probít velezkušený Molina, který na samotné hranici pokutového území narazil na obránce Diakhabyho.
     
    11
    Coquelin se prudkou přihrávkou pokoušel najít Rodriga, před kterým ale zasáhl obránce Dakonam. Ani útočná akce Getafe neměla dlouhého trvání.
     
    12
    Posléze Piccini zablokoval táhlou ránu v podání Olivery, hosté si tak vybojovali rohový kop. Suárez ho rozehrál po zemi, načež Molina trefil protihráče.
     
    13
    Foulquier raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Dakonama, který okamžitě posílal dalekonosný pas k pokutovému území, kde kraloval Gabriel.
     
    14
    Valencia se celkem dost rychle zbavila míče, Parejovi se totiž kolmicí nepodařilo nastartovat Rodriga. Soria tak rozehraje od své svatyně, zřejmě to bude po zemi.
     
    15
    Krátce poté na pravém křídle fauloval napadající Foulquier, který stáhl k zemi Gayu. Hlavní sudí okamžitě odpískal, domácí mají k dispozici volný kop.
     
    16
    Také Getafe si vyzkoušelo standardní situaci. Antunes poslal vysokou nabídku přes celé pokutové území, Mata jí stačil prodloužit pouze do zámezí.
     
    17
    Následoval nedovolený zákrok v podání napadajícího Olivery, který u postranní čáry zavadil o nohu Guedese. Netopýři se rozhodli rozehrát po zemi.
     
    18
    Po velice svižné kombinaci, si střeleckou pozici snažil najít Rodrigo, který byl vytlačen zpoza šestnáctky. Gameirova nabídka vybojovala rohový kop.
     
    19
    Soria si dával s provedením odkopu od branky celkem dost načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho odkop přinesl ostrý střet mezi Arambarrim a Coquelinem.
     
    20
    Aby toho nebylo málo, tak se přílišnou agresivitou prezentoval obránce Diakhaby, který poslal k zemi Matu. Getafe okamžitě přenášelo hru křížem.
     
    21
    Guedes předvedl naprosto ukázkové zpracování míče, načež ho tažení hracího předmětu přeci jenom zradilo. Soria tak bude opět odkopávat.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Zatím sledujeme bojovnou podívanou, žádnou šanci jsme ještě neviděli.
     
    23
    I posléze jsme sledovali nepřesnost, tentokráte z domácí strany. Míč zaplul do náruče brankáře Getafe, kterému rozehrávka opět celkem trvala.
     
    24
    Piccini dokázal u postranní čáry ubránit Oliveru, který postupoval hodně pomalým způsobem. O dalekonosné autové vhazování se postará Cabrera.
     
    24
    Žlutou kartu dostává José Gayá (Valencia CF).
     
    25
    Torres to zkoušel okamžitým centrem do šestnáctky, což ale přečetl pozorný Soria, jenž dokázal včas skočit po míči, ke kterému by se dostával Rodrigo.
     
    26
    Suárez rozehrál standardku z celkem velké vzdálenosti. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, načež se do centru položil Mata, kterého vychytal Doménech.
    26. Mata protáhl brankáře.
     
    26
    Začíná se hodně přitvrďovat. Coquelin totiž uháněl středem hrací plochy, kde ho nedovoleně zastavoval Arambarri, který si nakonec vysloužil kartu.
     
    31
    U středového kruhu se nejvýše do vzduchu dostal hostující Cabrera, který hlavičkou o zem oslovil pouze protihráče, jenž v tuto chvíli operuje s míčem.
     
    32
    Torres přiťukl vedle stojícímu Piccinimu, jehož centr pravou nohou našel hned prvního protihráče. Netopýři ale i nadále obléhají šestnáctku soupeře.
     
    33
    Antunes si vzal na starost provedení autového vhazování z levé strany. Jeho nabídka směřovala mimo dosah Moliny, hrát tak mohl obránce Gabriel.
     
    34
    Piccini nyní chyboval v souboji s Matou, přičemž se druhý jmenovaný dostal k centru z levé strany, který před Molinou dokázal odhlavičkovat Gayá.
     
    35
    Po delší době se domácí dostali na druhou stranu, kde se opět na zemi ocitl Guedes. Hlavní sudí ponechal výhodu, domácí ale přišli o kotouč.
     
    36
    Zničehonic sám na branku uháněl Mata, který obešel brankáře, avšak poté trefil pouze brankovou konstrukci. Vše ale probíhalo z ofsajdového postavení.
     
    37
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednával s videorozhodčím, nezdál se mu totiž hlavičkový souboj před finální přihrávkou. O faul domácích se ale nejednalo.
     
    38
    Getafe mělo k dispozici další rohový kop, v dnešním utkání už třetí. Míč se nakonec odrazil do Cabrery, avšak od země hrál do karet brankáři Doménechovi.
     
    39
    Cabrera vyprodukoval až příliš prudkou přihrávku na Antunese, který tak na ní nedosáhl. Zbytečná ztráta míče, po které budou domácí vhazovat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Parejo nakonec přenechal rozehrávku volnému kopu Gabrielovi, který rozehrál na jistotu po zemi. Následná kolmice málem našla naběhnuvšího Rodriga.
     
    43
    Až nyní se před Rodrigem zjevil volný prostor, přičemž domácí forvard ještě spolupracoval s Guedesem, který si doslova došel pro nedovolený zákrok.
     
    44
    Nakonec jsme sledovali rohový kop v podání domácích. Parejo kroutil míč ke vzdálenější tyči, kde do brankové konstrukce hlavičkoval Rodrigo.
     
    45
    Suárezova standardka byla skutečně hodně nebezpečná. Míč totiž nabral pořádnou výšku, nakonec doletěl kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme hodně bojovnou podívanou, která nám nabídla celou řadu nedovolených zákroků. Getafe mělo v úvodním dějství více ze hry, navíc hned několikrát ohrozilo branku soupeře. Valencie se směrem dopředu zatím hodně hledá, pokutové území totiž zodpovědně střeží smečka protihráčů. Celek z Madridu tak potvrzuje, že se v tomto ročníku opírá o kvalitní obranu, ani jeho dnešní soupeř si toho moc nevytvořil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si pro změnu vzali na starost hostující hráči, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se Molinovi podařilo sklepnout pod sebe, načež se k dalšímu zakončení natlačil kolega Mata, jenž trefil protihráče před sebou.
     
    49
    I tentokráte se k rozehrávce rohového kopu postavil Suárez, jehož centr se snášel směrem od branky, načež na padající míč nedosáhl Dakonam.
     
    50
    Dvojšance domácích! Guedes dokázal přeposlat míč na naběhnuvšího Rodriga, který se natlačil až před Soriu, jenž první střelu vyrazil. Dorážku vykopl z brankové čáry pozorný protihráč.
    50. Rodrigo selhal v šanci.
     
    51
    Guedes se i v tomto případě prezentoval velice dobrým vedením míče, které ale narušil hostující Suárez, jenž si pomohl prohřeškem proti pravidlům.
     
    52
    U postranní čáry si důrazným způsobem pomohl Foulquier, který sice odstrčil Guedese od míče. I tak z toho bude autové vhazování pro domácí.
     
    53
    Domácí se sice radovali z úvodní branky, avšak radost hodně rychle přešla. Hlavní sudí se poradil s videorozhodčím, který nakonec odhalil ofsajdové postavení.
    53. Neuznaná branka domácích.
     
    54
    Pokračuje se tak za bezbrankového stavu, Getafe přečkalo kritický moment. Hostující hráči se hned dostali na druhou stranu, kde vybojovali aut.
     
    55
    Antunes zbytečně nic nevymýšlel, naopak vyslal zpětnou nabídku na Oliveru, jehož padající bochánek se stal snadnou kořistí brankáře Doménecha.
     
    56
    Valencia se dožadovala rohového kopu, hlavní sudí je ale opět opačného názoru. To hodně rozčílilo také domácího trenéra, který si cosi vyřizuje s rozhodčím.
     
    57
    Už se opět pokračuje ve hře, Soria odkopával od své branky. Getafe ani tentokráte neovládlo střed hrací plochy, kde se míč odrazil ke Coquelinovi.
     
    58
    Už to vypadalo, že se nenápadný Gameiro přeci jenom dostane do zakončení, avšak velice důrazně si počínal Dakonam, který střelu nepřipustil.
     
    59
    I posléze musel jednat Dakonam, který okamžitě praštil do míče, ke kterému se jako první dostal Molina, jenž byl zahnán hluboko k rohovému praporku.
     
    60
    Následně se Antunesovi podařilo najít volného Maksimoviće, který trefil pouze obětavého protihráče do nohy. Getafe bude zahrávat další rohový kop.
     
    61
    Dakonam je v posledních minutách hodně vidět, tentokráte doslova zboural protihráče, za což kartu neuviděl. Domácí si vybojovali standardku.
     
    62
    Jenomže Piccini jí chtěl rozehrát natolik rychlým způsobem, že míč skončil za brankovou čárou. Hodně nepovedená rozehrávka, Soria bude vykopávat.
     
    63
    Špičkou kopačky se podařilo zasáhnout Coquelinovi, který ale rovněž trefil také nohu hostujícího Maty. Getafe tak bude moci konečně uklidnit hru.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Tlak Valencie je minulostí, opět sledujeme boj o každý centimetr hrací plochy.
     
    65
    Po dlouhé době musel zasahovat také Doménech, avšak o nic nebezpečného se nejednalo. Domácí strážce tyčí ihned vyhodil na pravou stranu.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Gonçalo Guedes (Valencia CF).
     
    65
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází Mathieu Flamini.
     
    66
    Třetí rohový kop Valencie rozehrával kapitán Parejo, který svůj centr směřoval k hranici malého vápna, kde se Gabrielovi nepodařilo trefit míč.
     
    67
    Rodrigo přeci jenom dokázal prodloužit míč za sebe, avšak poté Piccini přihrával do moci protihráče, kterému se rovněž nepodařilo přesně rozehrát.
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Denis Čeryšev.
     
    69
    Za obranu se vydával Gameiro, který si ani v tomto případě nepohlídal svoje postavení. I tentokráte se jednalo o ofsajd, Soria tak bude rozehrávat.
     
    70
    Domácí kapitán Parejo posílal napříč malým vápnem nesmírně nebezpečný centr, na který Soria nedosáhl. Rovněž na něj nedosáhla ani dvojice spoluhráčů.
     
    71
    Opakovaný záběr nakonec prokázal, že se Soria kulatého nesmyslu dotkl, avšak domácí hráči neuspěli se snahou o zisk rohového kopu.
     
    72
    Hodně sympatickým průnikem se prezentoval Čeryšev, který si potáhl míč směrem do pokutového území, odkud zamířil přímo do náruče brankáře.
     
    73
    Getafe je v posledních minutách lehce pasivní, což se domácím fanouškům musí líbit. Stále sledujeme fotbal bez branek, o tu první se nyní pokouší Suárez.
     
    74
    Jenomže Foulquier si absolutne neporozuměl se svým celkem, nicméně dobře to neudělal ani Diakhaby, který zbytečně odklízel míč do zámezí.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Leandro Cabrera (Getafe CF).
     
    77
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Santiago Mina.
     
    78
    Přichází další žlutá karta, vyfasoval jí hostující záložník Flamini, který ve vzdušném souboji trefil loktem do hlavy střídajícího Minu.
     
    78
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Dimitri Foulquier, přichází Francisco Portillo.
     
    80
    V posledních minutách se zrovna moc nehrálo, hodně často se hra přerušovala. Mezitím domácí sportovně odevzdali míč, který skončil až u Sorii.
     
    81
    Po levém křídle si to namířil Olivera, kterému nakonec utekl balón do zámezí. Bylo to bez teče protihráče, Doménech tak bude moci vykopávat.
     
    82
    Do konce zápasu nezbývá moc času, bude to něco málo kolem deseti minut. Getafe se už delší dobu nedostalo k zakončení, domácí jsou i nadále živější.
     
    83
    Domácí si opět nepohlídali nábě za obranu, tentokráte se v ofsajdu zjevil Čeryšev. Pátý ofsajd domácích, Soria si dává s odkopem hodně načas.
     
    84
    Mina dokázal hrudí zpracovat pro vedle stojícího Guedese, kterého ale zradilo nepovedené zpracování. V opačném případě bychom sledovali slibnou příležitost.
     
    85
    V pokutovém území skončil na zemi Gayá, kterého nedovoleně fauloval Molina. Hra je opět přerušena, očekávat se dá delší nastavený čas.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Santiago Mina (Valencia CF).
     
    86
    Aby toho nebylo málo, tak si žlutou kartu prohlédl také střídající Portillo, který kousek od půlící čáry zavadil o nohu protihráče.
     
    87
    U postranní čáry skončil na zemi Gabriel, kterého fauloval napadající Mata. Zřejmě to bylo loktem do obličeje, avšak žlutit se tentokráte nebude.
     
    88
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mathias Oliveira, přichází Ángel Rodríguez.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minut.
     
    90+1
    Suárez vhazoval od pravé postranní čáry, přičemž se dalekonosným hodem pokoušel najít Molinu, který ještě chytře propouštěl míč za sebe.
     
    90+2
    Tam se ale nenacházel nikdo z kolegů. Gayá to naopak zkoušel vysokou nabídkou na druhou stranu, kterou razantním způsobem odhlavičkoval Cabrera.
     
    90+3
    Čeryšev si na levém křídle přehodil míč na levou nohu, avšak poté se mu nepodařilo kloudně odcentrovat. Balón doskákal až do zámezí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 0:0. Úvodní minuty druhého poločasu vyšly mnohém lépe domácímu celku, který si vytvořil několik náznaků šancí. Valencia se dokonce dočkala úvodní branky, ta ale nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Getafe ve druhém poločase naprosto přestalo útočit, naopak se snažilo vycházet ze zajištěné obrany. Koncovka utkání nám přinesla celou řadu přerušení, přičemž se Getafe snažilo natahovat čas, což se mu dařilo na jedničku.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:21. (20:20:56)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   24. Gayá (VAL), 65. Guedes (VAL), 85. S. Mina (VAL) – 26. Arambarri (GET), 74. Cabrera (GET), 78. Flamini (GET), 86. Portillo (GET)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:21.
    Valencia CF: Doménech – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Torres (68. Čeryšev), Parejo, Coquelin, Guedes – Rodrigo, Gameiro (77. S. Mina).
    Náhradníci: Rivero – Latorre, Čeryšev, Kondogbia, S. Mina, Soler, Wass.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Antunes – Foulquier (78. Portillo), Maksimović, Arambarri (65. Flamini), Oliveira (88. Ángel Rodríguez) – J. Molina, Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Cristóforo, Flamini, Bruno González, Portillo, Ángel Rodríguez, Duro.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego
    thejrc.org